- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
ÉS most hozza azt az eredményt mikor directbe volt a modem a gépre kötve, igy könnyebben merem kihivni a szerelőket, hogy nem tudják a routerre fogni, hogy miért nem tudja azt a sebességet amiért fizetek.
-
syler123
veterán
Van új trunk Openwrt is (2016-02-01), lehet abban már jó a wifi, nem tudom kísérletező kedvűek?
Nekem nincs időm, meg nagyon türelmem se hozzá, újra belakni a routert. Korábban leírtam hogyan hegeszthettek netet rá grafikus felület nélkül.
-
repvez
addikt
Ránéztem én is és nekem is felajánlotta az ujabb frissitést rá is toltam, kinézetre nem találtam én változást csak mostmár végre be tudtam állitani a saját időzónát és pontos dátumot, eddig ez a menű nem volt nálam.Illetve a dual band wifi részt nem tudom, hogy most nekem megéri e bekapcsolni ha nincs 5g eszközöm.
Lefedettség vagy jelerőségben jobb lesz ugy vagy ha marad mindegyik külön?A mobil appot is néztem nálam nem jelzett frissebbet alkalmazáson belül viszont playen keresztül meg igen .
DE a PC-s aplikáció is jó lenne ha frissulne,mert az full kinai , igaz sokat nem is használom, de azért csak jobb ha el is tudom olvasni mit ir ki.
-
repvez
addikt
válasz
Kolondrum #282 üzenetére
Akkor nekem is be kéne válalni egy frissitést a hivatalos oldali romok közül manuálisan, hogy utána már automatikusan felajánlja a frissitéseket?
Mert nekem mindig azt irja csak, hogy nem talál ujat.A manuális résznél elég ha a PC-n valahova lementem a romot és azt az elérési utat adom meg, vagy egy tisuta USB pendrivon kell reset után ujrainditani a routert és majd ő magától megtalálja és frissiti a romot?
-
Nekem gyári szoftverrel jött nem bántott a kínai nyelv. Most nem régen néztem rá és jött az új, két lépcsőben frissült, felment valami nem néztem, majd újraindult és jelezte ezt amit fent írtam, azóta van angol nyelvem. Soha nem tettem fel manuálisan szoftvert, csak az update. Örülök használom ennyi.
-
Figyelitek az új szoftvert? Köles router Millet routerre módosult a sok egyéb mellett. Grafikon hegyek.
-
repvez
addikt
Akkor ezt beszéld meg a speed test oldal fejlesztőivel miért igy irják ki a sebességeket.MErt ezek nem megabyteot (MB a jele)jelentenek a számok mögött hanem megabitet (Mb). az egyiknél kicsi a másiknél nagy a B
Ha a Te gondolatod lenne az igaz én örülnék a legjobban, de nálam fizikailag is csak a 15/0,9 megabit-es a legnagyobb elérhető netsebesség.
-
kenand
veterán
Tegyétek fel inkább a pandorát, persze akkor nics telefon app, (bár a Transmissiont lehet távirányítani telefonról). De sokkal több szolgáltatást nyújt.
-
batabe
senior tag
hello.
hát, én anno frissítettem a routeremet 2.6.17-re OTA-val, úgy nem jelent meg benne az angol nyelv. Valahol azt olvastam, hogy manuálisan fel kéne rakni újra a fájlt, és akkor megjelenik. Vannak kétségeim...
A miuihu fórumon is beszéltem egy nagy routeressel (a wincseszteres verzió), ő is felrakta a legfrissebbet, abban sincs angol.egyébként egyszer egy spanyol fórumon megtaláltam a 2.2.100-as angol nyelvet is található firmware-t, nekem pl ezzel a verzióval került szállításra tavaly a készülék.
Letöltöttem, itt a linkje, én még nem próbáltam, úgyhogy csak saját felelősségre. -
kenand
veterán
15 megabit az körülbelül 2 megabájt/s , nem 10 megabájt/s.
12.x Mb/s és a rooterrel mért 9.7 Mb/s (megabájt) már a 100 megabit/s határán van. Bár 100/8= 12.5Mbájt/s sel mehetne ha az internet bírná, de az a max sebessége a 100 megabites rooternek, de azon már több minden osztozik....
-
repvez
addikt
valaki próbálta már ezt az ujabb romot? elvileg támogatja az angol nyelvet.
2,6,17-es decemberi frissités. nálam a 2.2.105 van fenn ami angol.
[link]ezt a romot le lehet valahonnan tölteni, hogy vissza lehessen tenni ha később egy kinai rom nem jönne be?
-
repvez
addikt
-
repvez
addikt
na megvolt a teszt, és sajnos a router is fogja a netet vissza valamiért, bár még igy is le van maradva a névleges sebességtől, de jobb a helyzet nélküle.
Ez a speed teszt eredménye a router nélkül dlink 360R modemmel :És ez xiaomi routerrel l:
valaki esetleg valami okosságot rá, mert a router fontos lenne, mert enélkül nem tudom a laptopot és a mobilt használni, meg igy minden alkalommal be kell jelentkezni a netre PPOPE kapcsolatként.
-
repvez
addikt
Ahhoz valaki tud infóval szolgálni, hogy lehet az router gond, ha a 10/0,5-ös netemet megemeltem 15/0,9-esre, de a valós letöltés nem növekedett jelentősen?
A 10esnél 8.4mbitet mutatott a speed test a 15nél meg 9.6ot.Felhivtam az invitelt és mondták, hogy probáljam meg directbe kötni a modemet a PC-re és ugy is teszteljem, ha ugy megvan a sebesség akkor a router miatt lassú, ha viszont ugy sincs akkor a modem miatt.
Mert náluk ugy jelzi, hogy a modemig megvan a sebesség és 20at bir max.Még nem csináltam meg a tesztet, csak gondoltam elötte megérdeklődöm, hogy ha az első probléma áll fenn akkor mit tudok ellene tenni, mert 1 hónapja cseréltem a routert , igy másikat most nem akarnék venni ujra.
-
kenand
veterán
Majd megnézem mennyivel tölt nekem egyelőre csak seedelésre használtam.
-
syler123
veterán
Block-mount alapból fent van, az csatolja is, meg kell nézned ott a lemezed, hogy fel van-e csatolva, ha nem akkor tedd meg. Kb ennyi. Amúgy ha nagyon nem akarja, akkor beírod putty-ba, hogy mount /dev/sdXY /mnt/sdXY
X és Y helyére értelemszerűen behelyettesíted a meghajtódat.
Torrenthez pedig Transmission-t ajánlom, webes felületen elérve úgy néz ki, mint egy asztali kliens.
192.168.1.1:9091-en éred el. -
syler123
veterán
Nekem Pandora box alatt tudja az 1,8mb/sec-et, ennyit tud a netem, szóval nem tudom mi a max, amit bír. Az usb nem hiszem hogy limitálná, mert annak jóval nagyobb a sávszélessége, mint amit lanon tud a router. 2-3mb/sec-el kell hogy töltsön. Szerintem a gyári fw annyit tud.
-
sagit
veterán
ezt sajnálattal olvasom, reméltem azért hogy usb-n tudni fogja azt a sebességet ami kell a szerény netemhez
nem nonstop seedre kell, csak ha letöltök valamit azt el akartam érni laptopról is meg pc-ről is, de így mindent kb 2-3* annyi ideig tart letölteni :/stream chromecastre? az csak megy az ac-wifin azért gondolom
-
sagit
veterán
sziasztok
adott egy ilyen router gyári angol fw-el ( 2.2.105)
rákötöttem egy 1 tb-os vinyót, felraktam az angol klienst gépre és töltenék le vele torrentet viszont sokkal lassabban tölt mint a gépseed van nem az a gond, a netem 30/5-os és csak ilyen 600-900 Kb/s-el csorog, gépen bőven megvan a 3 MBit/s
ötlet? néha felmegy 2 MB/s-ig is
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom az eszköz megvásárlásán, de felmerült egy laikus kérdés, miután átfutottam a hozzászólásokat: jól értem, hogy az 5Ghz-es tartományban történő adatátvitelnek lényegében csak a hálózathoz csatlakozott eszközök között van értelme (ha 802.11ac kompatibilisek), a router és vevőegység között pedig semmi, mert a WAN port korlátozza a 100Mbps-nél gyorsabb netet?
Előre is köszönöm!
-
grafnet
veterán
Srácok!
Tudna valaki segíteni? Igaz, nem a topik tárgyáról van szó, hanem a "kistesóról", ami nem is router, csak repeater...
Szóval ehhez az eszközhöz nincs olyan hely, ahonnan a full angol app-ot le lehetne szedni? (Vagy PC-re progit.)
A Xiaomitól ma leszedte a legújabbat (nekem az elsőt) és csak a tyúklábak kapirgálnak a kijelzőn.Arra szeretném tovább állítgatni, amit vtechun is szeretne: otthon ne kelljen 3 routert használni, ha egy ilyen is megoldja a problémát.
Jelenleg külön hálózatként tudtam csak beállítani.
Köszi
-
hudyfiu
senior tag
válasz
syler123 #239 üzenetére
Az a hivatalos oldal elvileg viszont régebben ha openwrt-t tettem akkor inkább ezt használtam:
http://dl.eko.one.pl/luci/chaos_calmer/ramips/
Gargoyle miatt szoktam erre az oldalra csak azt már nem frissítik.
Itt Január 23 ami az "mi mini"-re való (openwrt) és ebben van webes (luci) felület is.
Mondjuk csak érdekességként írtam be ezt, ha valakinek kellene.
Csak valahol olvastam hogy javították a wifit de azt már nem tudom hol.
Kár hogy nincs olyan grafikonos kimutatás luci-ra rendesen mint gargoyle-on, csak amiatt nem használom már...
Pedig amit tudtam már kipróbáltam sztem
-
syler123
veterán
Trunk Openwrt-ből ez a legújabb: 22-Nov-2015
Ezt feltettem és a wifi gyenge volt és kicsit sem stabil. De teszteltem a stabil verziót is, ott ugyanez a hiba. A pandorabox Barrier Breaker-re épül, de más wifi-t használ, szerintem a gyári drivert. Itt hibátlan és betonstabil a wifi, de kisebb a szabad hely, mindenki eldönti mi kell neki.
Mondjuk amit linkeltél az nekem új, itt újabb a Pandorabox.
Felületet nem nagy cucc feltenni, legalább azt tesszük fel ami tetszik, bár a Luci teljesen jó.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
syler123 #237 üzenetére
Úgy tudom javították a nagyobb hibákat...
A pandorának nem ez az alapja?
Láttam páran azt is használják csak még lusta voltam kipróbálni.
Itt vannak friss rendszerek rá:https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=306678#p306678
letöltés: https://mega.nz/#F!4Uh2wSDI!1HGl8pNv1gTBdHKKutWraw
Amúgy most látom hogy 3,5 MB amit küldtem szval így tuti nincs benne webes felület sem.
-
The DJ
addikt
Csatlakozom hozzátok egy ilyen mini AC routerrel én is.
Minden tökéletesen működik, azonban a DLNA-t nem tudom beállítani, valószínűleg azért, mert a gyári FW nem támogatja, ez pedig nagy érvágás, mert a NAS-ról és a laptopokról is DLNA-n keresztül streamelek mindent a TV-re.
Más FW-vel ki lehet küszöbölni ezt a hibát? Ha igen, akkor melyiket és hogyan telepítsem? Van erre valami értelmes leírás?
-
kenand
veterán
Pandorát szeretném feltenni, most angol van fenn, ha valami gáz lenne és vissza kllene tennem az angol fw-t hol találom meg, hogy letöltsem?
-
Szoszo94
őstag
Nem tudom, hogy ha manuálisan frissiteném, akkor utána autómatikusan felajánlaná e ha ujjabb érkezik, hogy frissitsem.
Fel! Nekem volt dev rom az eszközön, arra is jelzett a telefonos app és jött a frissítés, illetve nemrég visszaraktam a stabilt és azóta arra is volt egy frissítés (mindkét említett rendszer kínai volt, a 'gyári' angolt én egyből lefrissítettem mikor megjött a router)
-
repvez
addikt
Nálam is a 2.2.105 ös angol FW van fenn, és a frisistő alkalmazás ami be van épitve nem talál ujabbat, mikor a külsó FW keresőnél az alább irt van már.
Nem tudom, hogy ha manuálisan frissiteném, akkor utána autómatikusan felajánlaná e ha ujjabb érkezik, hogy frissitsem.
Egyébként jó lenne tudni, hogy a 2 verzió között mi a különbség, megéri e a frissitésért elveszteni az angol nyelvet.A legujabb androidos apot is felraktam ,de az is full kinai lett, nincs benne ango l felirat hiába van a nyaelv angolra állitva
A PC app is kinai, bár az mindegy is, mert csak a intézót nyitja meg ott ahol a háttértár van és be lehet dolgokat másolni.
Jó lenne egy kis összefoglaló arról, hogy milyen egyéb FW van rá és ezeknek mi az előnyük hátrányük és a telepités menete, meg, hogy hogyan lehet a gyárit visszatenni ha nem jön össze a mutatvány.
-
batabe
senior tag
Meg a Chrome fordító is sokat segít...
A kezdeti konfigolasrol találsz videókat, azzal megoldod a csirkelab problémát.
Amúgy van 1-2 árus, aki módosított, angol nyelvet is tartalmazó firmwarrel szállít. Nekem is ilyen volt, csak frissítettem és ugrott az angol... De megvagyok nélküle -
TommyX_
őstag
Kis részlet a felületből.
-
TommyX_
őstag
Ma megérkezett a 2.8.9-es verziójú fw a routerhez.
-
syler123
veterán
Tökéletesen megy vele a Transmission, nem omlik összes stb. Openwrt-t használtam sokáig, de inkább visszaváltottam a Pandorabox-ra a jobb wifi miatt. Lényegében ez is Openwrt, csak más csomagok meg felület van benne.
A stabil verziót szedd le: PandoraBox-ralink-mt7620-xiaomi-mini-squashfs-sysupgrade-r1024-20150608
-
kenand
veterán
Mit érdemes rá gyári helyett feltenni, ha az ember transmissiont is akar?
-
syler123
veterán
válasz
Kolondrum #214 üzenetére
Ezt szerencsére tudja Pandorabox alatt is. Sajnos alap Openwrt alatt csak -60dbm-et tud max és nem is stabil. Aki alternatív szoftvert keres, annak a Pandorabox-ot ajánlom, wifi ugyanaz, mint a gyárival, csak sokkal okosabb
Én már végigjártam az összes elérhető verziót
-
KTU
addikt
válasz
Kolondrum #212 üzenetére
Igen,
már én is írtam. [link]Hogy on is legyek:
Sajnos a régi NetGear rotert vissza kellet raknom,
mivel hiába állítom be a lehető legnagyobb számot,
hogy lehető legkésőbb szakítsa meg a kapcsolatot a vezetékes eszközzel ha nincs forgalom,
csak leválasztotta.
VoIP adaptert használok, és ha nincs kapcsolat, akkor az adapter nem elérhető,
vagyis bejövő hívásokat nem fogad.Így a NetGear után raktam a Xiaomi routert, persze az elsőn a wifit tiltottam,
mivel kell az erős wifi.Ha esetleg erre tud valaki megoldást, hogy soha ne szakítsa meg a kapcsolatot az eszközökkel lan-on.
-
válasz
HornedReaper #211 üzenetére
Igen én is erre jutottam, ezért ez a baromi erős jel. Kimagasló a többi korábbi routeremhez mérve.
-
kenand
veterán
Sajnos nem, ha cégtől rendelsz 20 Euro a határ. Magyar posta nem szokott szórakozni- csak ha mobile phone van ráírva a csomagra akkor egyből ráharapnak.
DHL-t viszont messze kerüljétek, az már 20 Euro felett egyből Vámoltat és a vámolásért pofátlan 4750FT-klér pluszban (az államnak fizetendő AFA-n felül), ráadásul csomó papírt töltet... igazi német fafejű cég... -
mike99.hu
csendes tag
-
syler123
veterán
válasz
mike99.hu #203 üzenetére
Gondolom a gigabitesre 80mb/sec-et akartál írni, annak ellenére hogy kétszer írtad el
De valóban, így nem hiszem hogy megéri neked, ha fontos számodra a jó másolási sebesség. Nekem annyira nem számít, nem nagyon másolok rá, konkrétan rajta van egy 1tb-os hdd és dlna-val kiszolgálja amit kell neki, ha pedig le akarok róla menteni valamit, akkor fogom a hdd-t és rákötöm a gépre, máris áthidaltam a szűk lan sebességet. Netem meg az életben nem fogja kihasználni a 100mbit-et
-
mike99.hu
csendes tag
válasz
syler123 #202 üzenetére
A mostani gigabites routeremmel kábellel akár 80 GB/sel tudok másolni a saját NAS szerverről.
Az lett volna az elképzelés hogy azért teszem be pluszba AP-nek a Xiaomi routert-t hogy a laptop ac-s wifijén ezt megközelítő (legalább 50 GB/s) tudjak másolni a szerverről kéepeket/videókat a laptopra (ne kelljen mindig bedugni a kábelt és ezzel korlátozni magam).
De úgy veszem észre hogy ez felejtős. Ha lanon tud 10 MB/s-ot akkor a wifi csak ennél kevesebb lehet. -
syler123
veterán
válasz
mike99.hu #201 üzenetére
Persze, de az a wifi sebesség is erősen elméleti, sosem tudja, még a közelében sem jár, szóval hiába ír rá 600mbitet, ha kábellel a 100mbit gyorsabb, mint wifi-vel a 600... Nem teszteltem, de csekkolhatom, bár nincs más ac eszközöm, szóval sok értelme nincs. Hozzáteszem openwrt-vel kb használhatatlan a wifi...
Amúgy szerintem azért csak 100mbites, hogy valaki vegye a nagyot is.
Annyit tudok, hogy lanon kb 10-11mb / sec-et tud a router, ennyivel olvasok usb-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest