- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
válasz
Szoszo94 #695 üzenetére
Na, fejlemények:
SIM pipa (150Mbps LTE stick-el, közvetlen PC-be dugva 80-100Mbps-ot tud, de a gépnél kicsit árnyékolt a hely, szóval ez eddig oké).
Router (padavan) konfigolva, felismerte reboot után a modemet, minden happy.
Teszt, 30/30-at (vagy 35/10-et, attól függ hol nézem) bír így kiadni a router wifin.Amire gyanakszom, hogy az USB vagy proci nem bír ennél többet így feldolgozni, mert elég szépen kisimul a grafikon. Meg tudnám csinálni, hogy gépbe dugva, onnan tovább osztva kapja a router a jelet úgy, mint ahogy eddig volt (és most közvetlen rálátás van a stick és a router között, ergo elvileg át is menne a sávszél legalább 90%-a), viszont a stabilitás miatt - mert valszeg így a legstabilabb ahogy most van - nem akarok variálni.
A kérdés:
Tudtok-e olyan routerről, ami elég erős ahhoz, hogy az USB modem adta 150Mbps elméleti sávszél közelébe képes érni? Mert akkor eladnám a felokosított Xiaomi-t, vennék valamit amit szintén lehet okosítani (DLNA, Transmission, 2USB port, hogy ne kelljen hubolni a modem és HDD miatt, illetve 2,4 + 5GHz legyen) legalább a mostani szintre és öröm bódottá'Apropó ha valaki használ így modemet, a routerbe dugva - bármilyen router, nem csak a Mi wifi mini -, tőle/tőlük szívesen olvasnék tapasztalati példákat is
-
Szoszo94
őstag
válasz
Szoszo94 #694 üzenetére
Csak nem lesz jó ez így sajnos...estére sokan kapcsolják be úgy tűnik a gépeket, leesik 1-3Mbps-ra a net, semmit sem tölt be percekig, ping szintén az egekben...természetesen egyből telefonnal a fő routerre kapcsolódva is ez a szitu
Úgyhogy valszeg mobilnet lesz a vége, itt jön a kérdés: valaki használ USB hubot? Vennék egy aktívat, menne bele a HDD és a dongle (amit ha jól láttam kezel a Prometheus), van aki így használja? Ha ez menne neki, akkor nem szenvedek tovább ezzel a nettel
(Kimentem egy cigire, mikor vissza értem, még nem küldte el ezt a hsz-t
Remélem a szerkesztés még bele fog férni az 5percbe
)
-
Szoszo94
őstag
válasz
Szoszo94 #684 üzenetére
Nincs több kérdés, sikerült!! Köszi az infót, ha nem segítesz, akkor meg is akadok, elég volt ennyi, hogy elmondtad hol keressem
Amit csináltam:
192.16.1.1
Wireless 2.4GHz menü
Bridge lap
Wireless Operation mode: AP-Client + AP
Wireless AP-Client Role: WAN (Wireless ISP)
Radio Channel:Autoseek pipa
Illetve kitöltöttem a router adatait, amire csatlakozni akartamKöszönöm szépen!! Azért ha már nekiálltam, fordítok egy rendszert, már csak próbaképp is, ha fel se teszem akkor is
-
woodworm
veterán
válasz
Szoszo94 #682 üzenetére
Ez nem így van!
Most pont nem vagyok mellette, de a wifinél be tudod állítani, hogy milyen módon működjön (ap, client+ap, bridged client+ap). Nálam a lan beállításoknál van neki adva egy fix ip a másik router dhcp tartományán kívülről, ap módba kapcsoltam a módválasztónál, a wifinél pedig bridged client+ap módba kapcsoltam. Így a fő routerrel van egy hálózatban, az adja neki és a klienseknek is az ip-címet. -
woodworm
veterán
válasz
Szoszo94 #638 üzenetére
Nem láttam leírva itt még, az mtd2 partíciót ssh-n bejelentkezve putty-val a következő módon lehet menteni:
Be kell lépni a tmp könyvtárba:cd /tmp
A következő paranccsal lehet menteni a kérdéses partíciót:cat /dev/mtdblock2 > mymtd2.bin
A mentés pc-re másolása a winscp-vel egyszerűen megtehető. Lehetőleg ne az eredetit módosítsuk, hanem egy másolatot. A módosítás után winscp-vel ugyanoda vissza kell másolni.
Végül a következő paranccsal lehet felírni:mtd_write write -r mtd2_mod.bin "Factory"
-
repvez
addikt
válasz
Szoszo94 #633 üzenetére
Tudnál egy kicsit bövebben irni erről a padavanról, mert semmit nem találtam pontoson , hogy hogyan kel feltenni a xiomi minire, én is nasként akarnám használni, de a gyári rommal néha még a rádugott pendrivot sem tudom elérni mobilon és elég lassu is.
Transmission meg samba is jól jönne -
karfika
csendes tag
válasz
Szoszo94 #630 üzenetére
Sziasztok segitséget kérnék a mi wifi 3hoz frissitettem is már 2.10.38ra de még igy sem jön ki a digi 100 sebesség wifin 45.86 a max amit mértem eddig,lanon jön a 100 kozeli,de wifin az isnenért sem birom,sem 2.4 sem 5ghz,átállitottam a sebességet is 100/100ra és semmi.már kicsit nagyon mérges vagyok. Kérlek segitsetek megdoplázni.
-
woodworm
veterán
válasz
Szoszo94 #626 üzenetére
Azzal a letölthető mentéssel több munka van, mint a sajátoddal, mert a mac-címeket is bele kell írni, plusz a patch. Sokkal egyszerűbb a sajátodról egy másolatot készíteni és azt módosítani.
A másolatot megnyitva egy hexeditorban a 0x8045, 0x8049, és a 0x804d értékeit kell 00 értékre cserélni.Ha Total Commanderrel összehasonlítod ezt kell kapnod:
-
woodworm
veterán
válasz
Szoszo94 #610 üzenetére
Mert a pandoraban nem ugyanúgy van mountolva a maradék tárhely. Sajnos nincs elérhető közelségben mini, hogy tudjam hogyan kellene módosítani a parancsot a mentéshez.
Az eeprom módosítása nélkül nem tudom mennyire működőképes a wifi, én még indítás előtt elvégeztem.A másik módszer egy kicsit bonyolultabb, a prometheus oldalán kell szétnézni, én a google fordítóval jól boldogultam.
- telepíteni kell a vmware player-t
- le kell tölteni az egyik virtuális gépet a megadott linkről, én a VMWARE-PROMETHEUS-64-UBUNTU-EN-RU-t szedtem le.
- a virtuális gép indulása után egy parancssoros menürendszerben találod magad. Az egyes menüpontokon végighaladva tudod létrehozni a saját fw-det. A bootloaderes menüpontot nem feltétlenül kell elvégezni, én se tettem. -
woodworm
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest