- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
mike99.hu #199 üzenetére
Már nem tudom hányadik ember jön ezzel a hülyeséggel, de már muszáj leírnom, a lan-ak a mi a jó ég köze van a wifi-hez??? Komolyan áruljátok már el honnan jön ez a következtetés, hogy 100mbit lan mellett nem lehet nagyobb sebességű wifi??? A kettő teljesen független egymástól, a cpu pedig ha megnézed ki tudna szolgálni gigabites lan-t is, csak szimpla olcsósítás történt, még az sem, mert árban ez kb nem oszt nem szoroz, ennyi eszük volt és kész, nem kell túlmagyarázni...
-
mike99.hu
csendes tag
Ha jól értelmezem akkor ennek a routernek a vezetékes sebessége csak 100 Mbps.
Mi értelme van az elméleti 8-900 Mbps-os ac-s vifinek ha ennek a töredékét nem képes kiszolgálni a WAN porton keresztül?Vagy valahol valamit rosszul értelmezek?
-
wocsok17
tag
Ha pc app van társítva hozzá automatikusan letölti. Seedelni nem seedel szerintem, viszont nem is látod a torrent oldalon, hogy leszedted. Célt nem tudsz megadni, mindig ugyanabba a könyvtárba tölti. De én csak a nagyról tudok nyilatkozni, mert nekem az van, a kicsit soha nem használtam.
-
repvez
addikt
válasz
wocsok17 #195 üzenetére
az rendben van,de mit kell pontosan is csinálni?
Fögöm a torrent filet és bemásolom a PC-s appba és innentől már onálóan elkezdi magának szedni a saját tárhelyére ami jelen esetben a pendrive?Vagy hogy adom meg a célt és , hogy ha letöltött akkor meddig seedelje stb.
Mennyire számit a pendrive sebessége?
-
repvez
addikt
valaki le tudja irni, hogy hogyan lehet letölteni torrentet a routerrel ha a PC nem megy?
Rá van dugva egy pendrive, a PC app és a mobil app is mindegyik felismeri a pendrivot, de nem tudom ,hogy a PC kikapcsoilása után, hogyan folytatódik a letöltés a pendrivra illetve hogyan is kezdem el.utorrentet használtam eddig.Csak elég lassu a netem (10/0,5 mbit) és gondoltam igy egész nap mehet a letöltés és a gépnek nem kell bekapcsolva maradnia
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Szeretnék új routert, imádom a Xiaomi cuccait (Mi3 a telefonom, van Xiaomi powerbank, Xiaomi Yi akciókamera és MiBand is
) szóval megörültem, amikor megláttam ezt a bejegyzést. Már rendelném is, viszont nekem attól tartok kevés a 2 darab 100-as LAN port. Sebességre és mennyiségre is. Az asztali gépem lanon csatlakozik, a lézernyomtatóm is + jön hamarosan egy NAS, az is, ezen felül még hetente hoznak hozzám gépeket javítani és azokat is lanon kötöm netre általában, tehát a 4 csatlakozó (de legalább 3) a minimum. Plusz ha megjön a NAS, akkor attól tartok a 100 megabit miatt szívnám a fogam erőteljesen. A jelenlegi routeremmel nem lenne baj (Asus RT-N56U), csak nem tud AC-t és a jelerőssége is gyenge nekem, az alsó szinten már nincs net egyáltalán.
Aztán láttam, hogy linkeltétek a HDD-s Xiaomi nagytestvért, fel is csillant a szemem. Ott már gigabites a LAN, 4 csatlakozó is van és a HDD miatt talán még a NAS-t is kiváltaná. Tudja valaki, hogy létezik-e hozzá angol FW? Van innen valakinek esetleg? Hol találók róla bővebb infót? Úgy érzem nekem az sokkal jobb választás lenne, de ha nincs hivatalos angol firmware, akkor nem ugrok bele, túl drága lenne ahhoz, hogy csak a pálcikákat nézegessem.
-
repvez
addikt
Elvileg igen, bár vannak részek amik kinai maradt és a PC meg android részek is sajnos, meg ha lefrissited az ujabb firmre akkor is vissza vált, de aqlapból angol nekem , a beállitó felület a weboldalon. amit az IP cimre ad.
ÉS a linken a xiomi hivatalos eladói oldala, tehát nem valami kamu eladóé.
-
repvez
addikt
válasz
Kolondrum #180 üzenetére
42 dollár felett kell vámolni, ez meg a fele sincs ugyhogy nem kell félni töle.
én is kb enyniért vettem aliról és minden tökéletes volt, 20 nap alatt itt volt. official ango l firmmal.Az ali szetem biztonságosabb abból a szempontból, hogy amig Te nem jelzed vissza , hogy jó müködó terméket megkaptad addig az eladó nem kapja meg a vételárat addig az ali központja tárolja.Ha 60 nap alatt nem ér ide a termék akkor automatikusan visszautalják a pénzt.és kötelező TN számot addnia az eladónak, hogy tudd merre jár a csomag
Paypalnál azért bonyolultabb a visszakérés.
Nekem most volt egy panaszom mert már 50 napja nem jött a csomag és 3 nap alatt visszajött a pénz, igaz pár nap mulva a termék is megjött -
kenand
veterán
válasz
Kolondrum #178 üzenetére
EU raktár nincs, de Aliexpress+Aliplay sem megbízhatatlanabbb, mint a Paypal kb 2-300 kínai vásárlás tapasztalatai alapján mondhatom. (Ebay, Aliexpress, Banggood, Gearbest, Dealextreme, Geekbuying) EU raktár max a sebesség miatt jobb, az értéke miatt javításra visszaküldeni nem opció....
Szóval ne aggódj, nyugodtan meg lehet venni onnan.Az enyém már úton van, ha megjön beszámolok róla.
-
kenand
veterán
válasz
Kolondrum #176 üzenetére
Aliexpressen továbbra is kapható, most 29 USD
-
Honnan lehet most rendelni ilyet? Mert eu raktáros banggoodos már nincs.
-
kenand
veterán
Holnap Aliexpresszen akciózzák 25 USD-ért-
Openwrt-vel nekem s furdalja az oldalamat...
-
syler123
veterán
Sikerült mindent belőnöm openwrt alatt. A legfrissebb trunk verziót használom és nagyon bejön. A wifi jelerősség valószínűleg gyengébb, mint gyári firmware alatt, viszont sokkal okosabb lett a router, és persze angol, nem kínai.
Transmission nagyon szépen tölt ext4 fájlrendszerre. Amit még használok az a minidlna, samba megosztás, minden tökéletesen működik, tesztelve.
-
repvez
addikt
nálam ott csak a nyelvet lehet állitani és angol van kiválasztva , ugyhogy nálam a webes felület teljesen angol .Viszont sehol nem találtam erre való beállitást , méf a wifi lapon is be van állitva a local europára, de sehol nem jelzi a rendszer időt, hogy legalább abból következtetni legetne.
-
-
repvez
addikt
és még jött egy ujjabb kérdés, valahol lehet állitani az időzónát az alkalmazásban vagy a routernél? Mert sztem a kinai idő van beállitva alapból.Mert beállitottam, hogy minden nap 00:15 perckor inditsa ujra magát a router és a napokba minden nap volt hogy megszakadt a neten és ránézve az orára szinte mindig 17:15kor történt .
Már csak azt nem tudom hogy menynivel állitsam el, hogy éjfél körül inditsa magát ujra amikor nem zavar már.
illetve az alkalmazásnál a telefonon a plugin résznél megjelent egy samba menü, de belépve a menübe csak a fejléce és 4 pont fogad ami pontokból csak a samba szót tudom elolvasni, de azt nem hogy mit kell vele kezdeni vagy, hogy milyen beállitás szügséges hozzá.
-
repvez
addikt
még egy kérdés, ha a telefonnal netezek és találok egy fájlt amit le akarok tölteni és beállitom, hogy a router usb-re mentsen akkor az az otthoni vezetékes netemen keresztül menti rá az adatot vagy először a telefon memoriájában és majd mikor hazaérek akkor wifin szinkronizálja rá a pendrivera?
-
repvez
addikt
válasz
Kolondrum #168 üzenetére
A weblapos bejelentkezésnél a storage oldalon látszik a tárhely mérete és,hogy 60mb foglalt, viszont sem a PC cliensnél sem az androidos ppnál nem jelez semmit , hogy lenne rátéve tárhely igy nem is tudok másolni rá semmit. vagy beállitani.NTFS formázású
Meg nem jelzi, hogy lenne friss bármiből is viszont a honlapon meg a 2.6.17-es rom van az enyémen meg a 2.2.105 ös stabil.
az androidos app meg 2.3.17.506osinternal betaés hiába megyek a check for updatesra nem jelzi, hogy frissithetnék.Ok nagy valószinüséggel elveszteném az agol feliratokat, de most meg nem ismeri fel igy a pendrivot.
Win7es 64 bites rendszert használok.
Egyébként a win10proval menynire kompatibilis ?Mert nemsokára átváltok rá. -
Ez elég érdekesen kel életre, de megy. Közel 100mb adatot másol rá mielőtt elindul addig inicializal. Nem szoktam piszkálni első csatlakoztatáskor. Ntfs meg fat32-vel is megy. Egy időben nem ment, kiderült az új win7 oldotta meg, mert valamit elronott a program hiába tetem újra. Most jó az fix!
-
repvez
addikt
ha rádugok egy pendrivot és elinditom a PC klienst akkor csak anynit ir ki hogy iniciálja majd a végén meg hogy dugjak rá egy tárhelyet, hogy le tudja tölteni a storage funkciót. Ez miért van, nem isemri fel ?
Egy teljesen uj pendrive még nem másoltam rá semit egy 4gb-os.illetve ha a weblapon jelentkezek be a router oldalára ott a storage oldalon van egy gomb hogy dowload client, erre rákattintva feljön az az oldal ahonnan a PC és androidos programokat lehet letölteni.DE ha már nekem le van töltve akkor miért nem érzékeli, sőt azon is be vagyok jelentkezve.
Pedig pont amiatt akarom, hogy a PC bekapcsolás nélkül is elérjek pár dolgot bárhonnan a telefonnal az itthoni anyagaim közül.
-
repvez
addikt
válasz
syler123 #164 üzenetére
Ezeket a beállitásokat megoszthatnád,hogy hogyan hol állitottad,melyik szoftver.az se baj ha van kép ha kinai lenne a menü.
Egyébként nekem a szoftver frissítés nem talál újabb firmwaret.most a 2.2.17 van rajt az oldalon meg 2.6.xx van stabil verzioban.vagy ez csak azért lehet mert angol?
Bár az enyém gyárilag az. -
syler123
veterán
Na kis tapasztalatmegosztás.
Transmission működik, az én netemet tökéletesen kihasználja, kb 1.8mb/sec letöltés.
Sambával 11,5mb/sec-el tudok pc-re másolni.
Lehet megadni ilyen mini scripteket, pl én beállítottam hogy este 10 és reggel 6 között kapcsolja ki a wifi-t, de meglehet adni hogy pl hetente 1-szer restartolja magát stb...
Még beüzemelem a dlna-t és kész vagyok, elégedett vagyok router-el, örülök hogy lecsaptam rá ennyi pénzért. -
Az alap a kínai. Az angol a rámókolás. Tehát a mérleg mindig a kínai felé billen, hogy ha volt valaha akkor kínai lesz. A frissítés menete egyszerű, belép a 192.168.31.1-re és ha élő net kapcsolatod van ki is dobja a fület, katt rá, fél perc. Közben sárgán villog a router, elszáll a net, majd ha ismét kéken világít végzett és minden a régi. Manuálisan is lehet amúgy fájlból.
-
syler123
veterán
Lenne egy kérdésem és gyors válaszra lenne szükségem. Feltettem a 0.6.4-es developer romot, majd a ssh firmware-t. Ezután rá kellene másolnom az openwrt romot a temp mappába, de nincs temp mappa, ráadásul ls-re teljesen üresnek jelzi a romot. Egyáltalán belépett?
Létrehozni nem enged mappát, azt írja read only file system.
-
repvez
addikt
valaki le tudná irni, hogy mi a pontos menete a firm frissitésének a routerre?
Illetve, hogy ha frisitem mint aa PC mind a androidos és a router szoftverét akkor az csak teljes egészében kinai lesz? Nem tudja valaki hogyan lehet magyaritani vagy angol nyelvet használni hozzá?
-
syler123
veterán
Lenne egy kérdésem. Beállítottam a routert, van net stb. Viszont a webes felületet nem érem el. 192.168.1.31. Beállítás előtt megvolt, azóta nem lép be, annak ellenére hogy a mobilos appal be tudok lépni.
Sorry, ipconfogban megnéztem, 192.168.31.1
Szóval mostmár jó
-
woodworm
veterán
válasz
HornedReaper #156 üzenetére
Openwrt-re van hd-idle csomag, ahhoz pedig config fájl. Ha más nem, a developer fw-re talán fel is lehetne tenni a megfelelő openwrt csomagot, csak ugye ott a konfigurálás, és ki tudja a xiaomi mennyire módosította a rendszert.
-
válasz
HornedReaper #154 üzenetére
Sajnos nem. Próbáltam asm1053-al.
-
HornedReaper
senior tag
Ha rádug az ember egy 2,5"-os HDD-t egy ilyen routerre, az van elég okos, hogy kikapcsolja a HDD-t ha éppen nem használja?
-
Újrahúztam a Win7-et, kapott friss F/W-t a router és azóta megy az USB elérés, hibátlan.
-
repvez
addikt
Az android alkalmazáshoz valakinek van már segédlete, hogy melyik menü mit ir? mert nem minden menű angol, és a wifi résznél van ami teljes kinai.
Egyébként a frissitések menete hogy van? amik igy hetente jelennek meg javitások és hasonlók.
Megmaradnak a beállitások vagy ujra kellmindig beállitani mindent a frissitések után? Azokban gondolom semmi sem angol?
-
válasz
syler123 #142 üzenetére
Nekem holt átlagos ilyen kábel van rajta. A két villára rá van kötve (persze nem csak rácsavarva, hanem szigetelve stb stb, nem részletezem) és kész. Nem tudok mit mondani, egy óriási kerülőt csináltok ezzel. A gyári adapter megeszi az itteni feszt meg frekit is, ezért elég csak a csatlakozó olyanná tétele mint ami itt kell.
-
syler123
veterán
-
repvez
addikt
én aliexpressról rendeltem, ott ilyen a leirásba sem szerepelt, hogy milyen adapterrel küldik.
A port forward menüt megtaláltam csak azt nem tiszta, hogy hova mit irjak be.Egyrészről jó a menü mert szellős és grafikus másrészről meg nem anynira átlátható és egyértelmű
Például azért nem sikerült az elején a netkapcsolatot beállitanim, mert a PPOE kapcsolatnál a jelszó név párosnál azt irta ki, hogy MI név és jelszó és oda más adatot adtam meg regisztrációként
ÉS amig nem regisztráltam addig a miwifi.com oldalon beadta a legfrissebb firmwareket , msot meg csak be tudok jelentkezni és a router adatait mutatja.
ÉS több féle adatot kért a telepitéskor is, a MI regisztrációkor , meg az ADmin jelszót és a wifi jelszavát, és ha nem egyértelmű hogy hova melyiket kéri akkor belezavarodik az ember.
A nyelvi gondok meg azért lepik meg az embert, mert töltsön le bármilyen programot is bárhonnan az az első, hogy lehet nyelvet választani benne és ha nincs is magyar,de angol az általában lenni szokott.
-
Szoszo94
őstag
válasz
syler123 #129 üzenetére
Nekem jó is lett az adapterrel, földelt konnektorba is belement simán.
Port forward pedig a 192.168.31.1 (fejből írtam, nem tuti) oldalon asszem' az advanced fül alatt lesz, de többet tudnék mondani ha otthon lennék. Mindenesetre van rá lehetőség, kutakodj!
(syler természetesen ez a rész már nem neked ment válaszként)
-
syler123
veterán
Ami engem továbbra is érdekelne, hogy másik tp link router, vagy egy modem adapterével is működne?
SymbianOS: mivel azt írják adnak eu adaptert, így arra számít az ember hogy jó is lesz vele.
-
repvez
addikt
Na sikerült egy földeletlen elosztó közbeiktatásával a normál elosztóba bedugni és igy beállitani mind a wifi mind a vezetékes részt.
Ami még nem tiszta az, hogy leszedtem a PC client progit,de full kinai és igy nem tudom, hogy mi micsoda.
A másik, hogy a net sebességemet nem nagyon találja el amikor a tesztre nyomok lényegesen kisebbet ir mint ami valójában .
Port forwardot hogy kell beállitani, a portforward oldalon nem találtam hozzá leirást. -
repvez
addikt
válasz
Kolondrum #123 üzenetére
Most ezt magyarul is?
Egyébként az EUI szabvány átalakitó müanag kerete miatt nem megy bele a foglalatba,de talán egy másik elosztó közbeiktatásásval megoldom,csak igy megint egy plusz ellenállás és hibaforrás van közte.Amugy valaki már beleásta már magát jobban a router firmware lelkivilágába?
Ami a hivatalos oldalon megjelennek uj verziók azok csak kinai nyelvüek? Vagy ami gyárilag angolul jött ki router ahhz angol firm is lesz? néztem nov25én jött ki az utolsó stabil frim és heti frissitést irnak ezekről hol lehet irni, hogy mit javitottak vagy mi került bele pluszba?Esetleg milyen alternativ openwrt van hozzá?
-
repvez
addikt
Ma hozta meg a postás nekem is egy ilyen routert,de van vele egy kis gondom. EU szabvány átalakitót küldtek vele, viszon az átalakitó meg nem megy bele a foglalatba mert szélesebb egy kicsit az a levágás mint a gyárin.
Ezt hogyan lehet kiküszöbölni vagy milyen adaptert lehet hozzá használni másikat?
Van egy Tplink 842nd routerem annak az adaptere jó ehehz a routerhez is? vagy hol vehetek ilyet küölön és menyiért.Nekem ha minden igaz gyárilag angol nyelvű lesz az androidos app az mindenképp az , de a routert magát még nem tudtam letesztelni és beállitani a fenti hiba miatt.
-
Szoszo94
őstag
válasz
HornedReaper #116 üzenetére
Nem kell, csak a dev romot kell először rávarázsolni a routerre
-
syler123
veterán
válasz
HornedReaper #116 üzenetére
Nem, ilyet nem ír a leírás.
-
wocsok17
tag
válasz
HornedReaper #114 üzenetére
Ezt nem értem... Micsoda?
-
HornedReaper
senior tag
openWRT telepítéséhez mindenképp kell az USB-s átalakítós kütyü?
(aliexpressen láttam, több megrendelés is történt rá kis hazánkból) -
wocsok17
tag
-
syler123
veterán
válasz
wocsok17 #111 üzenetére
Igen az az oldal megvan és a jobb oldalt van a dev verzió, le is lehet tölteni, de nem pontosan az a verziót, amit az Openwrt-sítéshez használtak
Valahol pedig olvastam hogy nem mindegyik dev rom-nak vann root joga.
Szoszo94: Mindenképpen érdekelne ha meglenne az a rom, vagyis a miwifi_r1cm_firmware_047a3_2.x.x.bin
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #108 üzenetére
Kapásból pl első probléma:
Upgrade the device with Xiaomi's development firmware via USB stick:
Download the file named miwifi_r1cm_firmware_047a3_2.x.x.bin
Azon a linken egy kínai vacak oldal jön be, találok is developer firmware-t, de azt amit kér konkrétan nem. Aztán másikkal fene tudja hogy jó-e, van-e root jog stb... -
syler123
veterán
Tényleg nem használ itt senki valamilyen alternatív firmware-t? (openwrt, pandorabox, dd wrt). Nem akarom elhinni, nem ilyen prohardver közösséghez szoktam, hanem olyanhoz, aki mindent kipróbál
Elég nyögvenyelős leírásokat találtam, hogy hogyan lehetne feltenni. Illetve jó lenne tudni melyiket érdemes. Van-e valami bugja ezeknek stb.
Ezt a leírást találtam. Hosszú a folyamat, mégsem ír le mindent egyértelműen. Ráadásul ezt a pandorabox-ot teszi fel, ami nem is új verzió.
Viszont találtam egy ilyen emberkét Github-on. Itt egészen új verziók vannak. De ezt megint kitudja, lehet full kínai lenne utána az egész. Meg le sincs írva a menete.
Itt pedig linkelnek egy módosított verziót openwrt-ből.
-
wocsok17
tag
válasz
syler123 #100 üzenetére
Ha feltölteni nem akarsz akkor jó. Legalábbis nekem a nagy elég jó, az én sávszélességemet kihasználja, bár az nem nagy. Fel nem tölt, de még nem találtam olyan torrentet amit észrevették volna hogy letöltötte. Nem tudom hogy csinálja de nem látszik hogy letöltöttem, viszont vissza sem oszt, de letölt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Netfone
- Mozgásban a METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- E-roller topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest