Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsif12
csendes tag
Sziasztok!
Bárkinek van infója az antennák nyereségéről?
Neten elég sok oldalt végignéztem, de csak az alábbi adatokat találtam, amikből nem tudom ki lehet-e számítani konkrétan az antennák dBi-ben mért nyereségét...Receive Sensitivity:
11Mbps:≤-90dBm,54 Mbps:≤-72dBm,
HT20 QMCS7:≤-69dBm,
QHT40 MCS7:≤-66dBm,
VHT20 MCS8:≤-65dBm,
Q VHT40 MCS9:≤-60dBm,
QVHT80 MCS9:≤-58 dBmElőre is köszi
Ricsi -
vacs
veterán
Sziasztok.
Tönkrement a régi routerem, ezért jelenleg a Mi Wifi Mini az elsődleges!
Azt szeretném kérdezni, hogy van valahol egy értelmes leírás aminek segítségével tudok rá tenni egy másik firmware-t (nekem elég egy TP link szerű funkcionalitás), illetve milyen javasoltok?
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam, de nem derült ki, hogy itt akkor tudunk-e linket olyan firmware-hez is, ami felmegy a testvérére, a MIWIFI 3-ra?
Az is ilyen, csak 4 antennás.Nem rossz a gyári szoftver, csak nem értem, hogy miért nem tudok SMB megosztást csinálni rajta. Vagy DLNA megosztást.
Vagy csak rosszul csinálok valamit?
-
motocoder
aktív tag
Nekem 2015 decembere óta van meg ez a router/mini r1rc/.
Aztóta hibátlanul üzemel,egyszer sem fagyott ki, amit az előtte használt Tp-linkről nem lehetett elmondani/hetente kifagyott/.
És a router hatótávja is jobb volt az előzőnel.
Most fogják az ezres Digit bevezetni,az utod is Xiaomi /3G/ lesz! -
woodworm
veterán
válasz
Hopkins_001 #719 üzenetére
Van blogbejegyzés a 3G-hez is, ott lehet több tulajt találsz. Bár inkább padavant használ a többség és nem gyári fw-t.
Nem teljesen tiszta, hogy pontosan milyen irányú sebességre vagy kíváncsi. A hálózaton két gép közötti vagy a router usb portjára csatlakoztatott hdd, pendrive és a hálózat másik gépe közötti sebességre. Kábelen vagy wifin? -
Hopkins_001
tag
Sziasztok!
Akinek van 3G verzió annak mennyivel tud hálózaton keresztül másolni?
Nekem max 72 mB/s,de volna benne még kis tartalék ,gép usb 3.0 porton megy 85mB/s el a pendrive. -
repvez
addikt
valaki próbálta már a gyári minihez való legutolsó firmwaret? Most a 2.8.91es van fenn ami angol, a legutolsó ha jol láttam a 2.15.x de ezt nem tudom, hogy lehet e nyelvet változtatni vagy mennyire változott a kinézet , hogy vissza állitsak mindent vagy ha frissitek akkor a beállitások megmaradnak?
-
pulpi
csendes tag
Hali. Valaki találkozott olyan problémával már, nem lehetett törölni file-t a routerről?
Padavan FW van rajta és transmissionnal leszedett filet nem tudok törölni. Olvasni tudom meg minidlna-val nézni is. Megnéztem filezillával és írható és olvasható is.
Ez a hibaüzenet fogad: 550 Delete operation failed.Csak két ilyen könyvtár van. A többit tudom törölni és átnevezni.
Köszi a segítséget.
-
batabe
senior tag
Közben megvalaszolnam a kérdést, amint seteltem fel az appban az új routert, felajanlotta a korábbi mentését visszaállításra. Nem is mindent, de a klienseket, a Wan beállítást athozta. Port forwarding és dhcpt pl nem. Egyelőre ennyi, majd később folytatom a konfigurációt, lényeg hogy már van netem és wifim es mindez gyorsan.
-
batabe
senior tag
migrált már valaki beállításokat két mi router között?
csináltam mentést usb-re a mi minimről, és ezt ha berakom az új, 3G-be, akkor be tudja tölteni és át tudja hozni a beállításokat (lan konfig, wifi ssid, port forwarding, dhcp beállítások, stb...) ? vagy kézzel kell mindent beállítani? -
woodworm
veterán
válasz
enginev3.0 #710 üzenetére
Tudtommal a xiaomi fw-k nem tudják, de padavannal megoldható. Régebben a repeater funkció osztott sávon ment, egyiken vett, a másikon adott. A mostanit nem tudom.
-
enginev3.0
félisten
Srácok, a Xiaomi 3G router tud gyárilag esetleg Openvpn szervert készíteni? vagy repeater módban működni? Mennyire erős a wifije? 8k-ért nem tűnik rossz vételnek
-
Szoszo94
őstag
válasz
Szoszo94 #695 üzenetére
Na, fejlemények:
SIM pipa (150Mbps LTE stick-el, közvetlen PC-be dugva 80-100Mbps-ot tud, de a gépnél kicsit árnyékolt a hely, szóval ez eddig oké).
Router (padavan) konfigolva, felismerte reboot után a modemet, minden happy.
Teszt, 30/30-at (vagy 35/10-et, attól függ hol nézem) bír így kiadni a router wifin.Amire gyanakszom, hogy az USB vagy proci nem bír ennél többet így feldolgozni, mert elég szépen kisimul a grafikon. Meg tudnám csinálni, hogy gépbe dugva, onnan tovább osztva kapja a router a jelet úgy, mint ahogy eddig volt (és most közvetlen rálátás van a stick és a router között, ergo elvileg át is menne a sávszél legalább 90%-a), viszont a stabilitás miatt - mert valszeg így a legstabilabb ahogy most van - nem akarok variálni.
A kérdés:
Tudtok-e olyan routerről, ami elég erős ahhoz, hogy az USB modem adta 150Mbps elméleti sávszél közelébe képes érni? Mert akkor eladnám a felokosított Xiaomi-t, vennék valamit amit szintén lehet okosítani (DLNA, Transmission, 2USB port, hogy ne kelljen hubolni a modem és HDD miatt, illetve 2,4 + 5GHz legyen) legalább a mostani szintre és öröm bódottá'Apropó ha valaki használ így modemet, a routerbe dugva - bármilyen router, nem csak a Mi wifi mini -, tőle/tőlük szívesen olvasnék tapasztalati példákat is
-
sepsi0
őstag
3G-hez van kód a GBn és úgy csak 30$, nemrég vettem 49-ért...
A haverom múlt héten vette és jó volt még a kód.
Amúgy miért jobb az alternatív firm? Mivel tud a gyárinál többet?
Ha használom hozzá a gatewayt nem lesz hátrányom firm csere után, esetleg wifi nem lesz gyengébb?
Nekem van egy 3G és egy 3 is itthon gyári rendszerrel... -
blash
tag
válasz
woodworm #673 üzenetére
3G-re van már lede, és már van hozzá ssh hack, nem kell sorosporton telnetelni, meg már csak 40 dollár a gearbesten:
https://forum.lede-project.org/t/xiaomi-wifi-router-3g/5377/57
És előrébb jutottam a mi3-on a pandorával, már sikerült megoldani, hogy ne törlödjön reboot után a létrehozott juzer, csak épp a screen nem fut nem root juzerral, ami valami entware ficsör... Szóval, amire szeretném használni, arra nem tudom a kiherélt linux miatt :/
-
blash
tag
Kozben megtalaltam, hogy miert is nem tudok masik juzert letrehozni, pontosabban letre tudom hozni, de az ujrainditas utan torlodik. Eltunik az etc/passwd es az etc/shadow fajlokbol is az uj juzer sora. Es me'g ezeknek a masolatabol is (etc/passwd-, etc/shadow-). Valahol biztos ott van valami default fajl, ami alapjan visszaallitja, de me'g nem talaltam meg. Egyre jobban sajnalom, hogy csak ez a padavan firmware erheto el a mi 3-ra, foleg olvasgatva a bugtrackeruket. Ami megoldast irtak, hogy a start szkriptben hozhato letre uj juzer, haaat...
https://bitbucket.org/padavan/rt-n56u/issues/793/cannot-add-new-user
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest