- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonLaca@
senior tag
Köszi mindenkinek.
5000mAh kisebb akkumulátorral szerelt telefont nem szeretnék venni a munkám miatt. -
DonLaca@
senior tag
Lassan eljön az ideje hogy lecseréljem a Max 2 telefonom. Vártam nagyon a Max 4 megjelenését erre a Xiaomi elkaszálja a szériát.
Hasonló tulajdonságokkal bíró készülékek közül ti mit ajánlanátok?
Sem üzemidőben, sem pedig kijelzőméretben nem szeretnék visszább lépni. -
DonLaca@
senior tag
Max 2 build.prop-ban van egy ilyen sor:
media.msm8956hw=0
Szerintem ez elírás mert az msm8956 az SD650 jelölése. SD625 az msm8953. Ezért van amikor engedélyezem a hardveres gyorsítást nincsen (néma) csengőhangom.
Kijavítva a sort nekem úgy tűnik egy fokkal szebben szólnak a zenék és a csengőhang sem néma.
Akinek van kedve hozzá próbálja ki.media.msm8953hw=1
-
DonLaca@
senior tag
Costum rommal IS.
Az a baj hogy a portolt romokban mindegyikben van valamilyen hiba. Pl 8.1 romokban nem működik a hangerő állítás hívás alatt. Vagy a csatlakoztatott audio eszközöket keveri össze. És így nehezen lehet különböző hangprofilt alkalmazni a rákötött perifériák szerint.
-
DonLaca@
senior tag
6GB Miui alá minek?
Én meg azt a Miui verziót várom ami használja is a telefonban a ramot nem csak dísznek van a készülékben a 4-6GB. Sajnos a Miui 10 még rosszabb ezen a téren mert a gyári memória "optimalizációt" ki sem lehet kapcsolni mint a 9-ben. Állandóan üresre törli a hátér memóriát.
Hagyták volna az alap androidban lévőt az legalább jól működik. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #5444 üzenetére
-
DonLaca@
senior tag
Nem akartam még váltani de ha tényleg 710 lesz benne és 6/128gb 100e Ft alatt lesz akkor nehéz lesz lebeszélnem magam róla
.
Szép szimmetrikus a káva és nincsen notch.
-
DonLaca@
senior tag
Azt tudja valaki hogy a Miui-t hogyan lehet rávenni hogy használja a telefonban levő ramot?
Jelenleg csak dísznek van a készülékben a 4gb. Kb. az ősidőkben volt ilyen sz* a ram kezelés az androidban mint most a Miui-ban.
Fejlesztői beállításoknál hiába állítom át az opciót mert teljesen figyelmen kívül hagyja.
LineageOs alatt (nugat, oreo) tökéletes. -
DonLaca@
senior tag
Kipróbáltam ezt az OC kernelt Miui romon (Max2). 83 000 pont felett csinált Antutuban. Még sohasem teszteltem eddig úgyhogy nem tudom alapból mennyi lenne
. Érzésre piszok gyors lett a telefon. kiváncsi vagyok hogy az üzemidőn ez mennyit ront.
2400/855MHz a CPU/GPU szinte 0 melegedés.Miui alatt nem működik ezzel a kernellel a wifi!!!
(Én csak mobil netet használok engem ez nem zavar) -
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4875 üzenetére
Akkor én is mindig ott szúrtam el
.
Valahogy azért összehoztam de anyáztam azért néhányat addig. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Keresztapper #4763 üzenetére
Talán mert a kiadás óta nem telt el 3 hét?
A leghamarabb kb 1 hónap mire elkészül az első beta állapotú rom. -
DonLaca@
senior tag
Azt hiszem sikerült összehozni a bluetooth minőség és hangerő emelést. Kicsit bonyolultan de megoldható. 3 fájlt kb 25 sort kell módosíttatni.
2 napja tesztelem szerintem így jó lesz.
Most úgy szól a kocsiba a zene hogy b*ás. Tiszták a mély és magashangok, kinyílt a tér a zenében. A basszus valami kegyetlen.
Lesz időm majd részletesebben leírom a lépéseket.Fotózás és zene terén szerintem direkt vannak visszafojtva az olcsóbb Xiaomi telefonok.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
BladePocok #4729 üzenetére
Nekem a 40"-os TV-n sem kevés.
Ezek a kávamentes telefonok annyira egyformák. Mi lesz később ha még ezt is tovább vékonyítják és csak a kijelző marad. Baker -
DonLaca@
senior tag
válasz
OberMotz #4716 üzenetére
Úgy látszik ez Xiaomi betegség. Én Max2-m és a fiam 3S telefonján is nagyon halk a Spotify és a zenelejátszó alkalmazások. Érdekes hogy pl az online rádió meg teljesen jól szól. A másik két telefonnal (Samsung) nincs ilyen probléma. Ez is valami elcseszett beállítás lehet mint a videó felvételnél a túlszűrt hang.
Már nekiálltam keresni a megoldást a2dp, és mixer, audio fájlokban. Még halkabbá tennem már sikerült.
Most a karácsonyi szünetben valahogy nem volt hozzá energiám fojtani.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
pepimama #4714 üzenetére
32bites kimenet a másik a 64bites jelfeldolgozás. Teljesen más mindkettő. Én a kimenetre gondoltam. Hardver részben van.
64bites feldolgozás nekem már túl sterillé teszi a zenéket. Ezért nem ajánlottam. Persze hallgatott műfajtól is függ.Jobb felső sarok, 3 vonalra mutató nyilacska. Ott kiválaszthatod mi alapján rendezze a zenéket. Előadó, album, zeneszám, műfaj stb.
-
-
DonLaca@
senior tag
Nekem egy töltéssel 15 óra körül van a SOT. Ez nagyban függ attól mennyi időt vagyok jól megvilágított helyen mert akkor az automatika megemeli a kijelző fényerejét. Ami ugye a legnagyobb energia fogyasztó.
A piros csík meg azért olyan sok mert rossz a térerő a területen. 4G hálózaton próbál maradni a telefon de az van a legkedvesebb helyen jó minőségben. Telekomos vagy? Mert akkor törődj bele. A sok hálózat keresés is meríti a telefon rendesen. Próbálod ki a 3G-n hátha jobb.
Amúgy a 3G (H+) én semmilyen sebességbeli hátrányt nem veszek észre ha átvált rá a készülék. -
DonLaca@
senior tag
válasz
BladePocok #4691 üzenetére
A nagyobb akkumulátor használatnak az új Google Play-szolgáltatások app az oka. És ez szinte az összes készüléket érinti gyártótól függetlenül.
A videók rossz hangminősége viszont a Xiaomi sara. Ugyan olyan könnyen orvosolható mint a halk fülhallgató kimenet ahogy az összefoglalóban le van írva.*Mukeey*
Nekem ez is tökéletesen megfelel. Előző telefonom egy G3 volt csak ahhoz tudom hasonlítani. Max2 annál minden körülmények között jobb fotót csinál. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4677 üzenetére
+1
Ennyire elégedett eddig egy telefonnal sem voltam pedig minden előző készülékem ennél jóval többe került.
Ha belegondolok régen mennyi pénzt dobtam ki az ablakon feleslegesen a marketing dumáknak bedőlve
-
DonLaca@
senior tag
Én Telenorosként még eddig sok hátrányát nem vettem észre a B20 hiányának. Majdnem mindig 4G vagyok amikor meg nem akkor H+ van és az is elég gyors. Tévézni lehet vele.
Kollégám ellenben a Telekomos 4G-t folyamatosan szidja itt mellettem hogy neki miért ilyen lassú sz*. -
DonLaca@
senior tag
Végre sikerült a Viper4androidot beüzemelni. Így már egész jól szól a telefon. A kamera minőségén sokat dobot a camera2 API, teljesen jó képeket csinál ezzel a móddal. A hatalmas akkuval a 20 óra SOT megvan. Mi kell még?
Számomra ez a tökéletes telefon. Azt hiszem sokáig megmarad. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4471 üzenetére
Azoknak a programoknak a listáját tudom elküldeni amiket meghagytam. Romcsere előtt vagy sikerül vagy nem alapon kísérleteztem. Riport fájlok és kernel folyamat alapján kerestem ki az adott appot és utána olvastam mit csinál. Ha nem tartottam fontosnak töröltem. Sajnos eszembe sem jutott felírni miket szanáltam. Össze kellene hasonlítani az én listám az eredetivel.
Miui alkalmazásokból nem sokat hagytam. Xiaomi Aktiválás (framework) legtöbbet fogyaszt közben az általam használt programoknak nem is kell. Themes, telefon, Miui fórum, időjárás stb megvannak nélküle.
Lesz időm írom a listát. Most dolgoznom kell..... -
DonLaca@
senior tag
Lemerült végre
a telefonom.
350MB számomra teljesen felesleges program eltávolítása után ezt tudja a Snapi 625.
6 órával több a SOT mint eddig. Ezt még én is alig hiszem el. Egy nappal többet ment a teló feltöltés nélkül mint eddig. Az adatkapcsolat állandóan aktív volt.
Riportokat készítő alkalmazásból van egy tucat a rendszerbe. A programok eltávolítása után semmilyen anomáliát nem vettem észre a telefon működésében. Dalvik cache törlés az kellett.
-
DonLaca@
senior tag
-
DonLaca@
senior tag
válasz
AttilaMvh #4447 üzenetére
Ha az „agresszív WiFi-mobilhálózat átadás”-ra gondoltál akkor az nem jött be sajnos.
Más téma.
Nem tudom mi van a telefonommal de most van 50%-on az akkumulátor és már most 14 óra a SOT. Annyit csináltam csak hogy azokat a programokat töröltem amikről azt gondoltam hogy számomra feleslegesek. Remélem nem csak elszámolja magát a rendszer :-D . Nagyon bírnám ha valós lenne.
Ha lemerült teljesen az akkumulátor akkor teszek fel képernyő mentést. -
DonLaca@
senior tag
Ennyire félreértetően fogalmaztam?Azt szerettetném hogy amíg az autó a Wi-Fi-n kommunikál a telefonnal addig a programok (Skype, Facebook,) maradjanak a mobilnetnél. Amúgy a Miui kiírja hogy a Wi-Fi-n nincs internet elérés.
De akkor miért akarja mégis azt használni az android rendszer? -
DonLaca@
senior tag
Hogyan lehet rávenni a telefont hogy az internet hozzáférésre mindig a mobilnetet használja?
A fejlesztői beállításokban hiába kapcsolom be a „mobilhálózati adatforgalom mindig aktív” opciót. Pl. amikor az autóban a Wi-Fi-re csatlakozom addig nem tudnak elérni semilyen üzenetküldő alkalmazással. Jó lenne összehozni valahogy mert elég sokat utazom és a telefonálás helyett is a netet használom kapcsolattartásra. -
DonLaca@
senior tag
"Visszaköszönõ problémák:
-A MIUI8-at tartalmazó, legrissebb gyári ROM-ot telepítve a jack kimeneten jelentõs halkulás tapasztalható.
Megoldás: egyelõre nem ismert."Az összefoglalóban írt problémát nekem a "mixer_paths_mtp.xml" fájl szerkesztésével sikerült megoldani (MAX2). Anno a G3-mal is küzdöttünk ezzel mert ott is a szigorú Eu-s szabályozás miatt lett ennyire visszafogva a hangerő. Az instrukciókat ebben a XDA fórumban lehet elolvasni.
Elérési úta a SYSTEM\ETC
A fájlt legkönnyebben a belső tárhelyre másolva tudjátok szerkeszteni pl. androidos Total Commanderrel. Az első módosítás az általános hangerő, a második a fülesé. Visszamásolás után a fájl jogosultságokat vissza kell állítani különben újraindítás után bootloop lesz!Ezeknek a soroknak az értékeit kell átírni.
<mixer>
<!-- These are the initial mixer settings -->
<ctl name="Voice Rx Device Mute" id="0" value="0" />
<ctl name="Voice Rx Device Mute" id="1" value="-1" />
<ctl name="Voice Rx Device Mute" id="2" value="20" />
<ctl name="Voice Tx Mute" id="0" value="0" />
<ctl name="Voice Tx Mute" id="1" value="-1" />
<ctl name="Voice Tx Mute" id="2" value="500" />
<ctl name="Voice Rx Gain" id="0" value="0" />
<ctl name="Voice Rx Gain" id="1" value="-1" />
<ctl name="Voice Rx Gain" id="2" value="20" />
<ctl name="Voip Tx Mute" id="0" value="0" />
<ctl name="Voip Tx Mute" id="1" value="500" />
<ctl name="Voip Rx Gain" id="0" value="0" />
<ctl name="Voip Rx Gain" id="1" value="20" />
<ctl name="Voip Mode Config" value="12" />
<ctl name="Voip Rate Config" value="0" />
<ctl name="Voip Evrc Min Max Rate Config" id="0" value="1" />
<ctl name="Voip Evrc Min Max Rate Config" id="1" value="4" />
<ctl name="Voip Dtx Mode" value="0" />
<ctl name="TTY Mode" value="OFF" />
<ctl name="HPHL Volume" value="9" />
<ctl name="HPHR Volume" value="9" />
<ctl name="RX HPH Mode" value="NORMAL" />
<ctl name="COMP0 RX1" value="0" />
<ctl name="COMP0 RX2" value="0" />
<ctl name="RX1 Digital Volume" value="90" />
<ctl name="RX2 Digital Volume" value="90" />
<ctl name="RX3 Digital Volume" value="90" />
<ctl name="IIR1 INP1 Volume" value="84" />
<ctl name="IIR1 INP2 Volume" value="84" />
<ctl name="IIR1 INP3 Volume" value="84" />
<ctl name="IIR1 INP4 Volume" value="84" /><path name="headphones">
<ctl name="MI2S_RX Channels" value="Two" />
<ctl name="RX1 MIX1 INP1" value="RX1" />
<ctl name="RX2 MIX1 INP1" value="RX2" />
<ctl name="RX HPH Mode" value="HD2" />
<ctl name="COMP0 RX1" value="1" />
<ctl name="COMP0 RX2" value="1" />
<ctl name="RDAC2 MUX" value="RX2" />
<ctl name="HPHL" value="Switch" />
<ctl name="HPHR" value="Switch" />
<ctl name="RX1 Digital Volume" value="85" />
<ctl name="RX2 Digital Volume" value="85" />Túl magas érték torzítást okozhat!
Segítség képekben ha esetleg félreérthetően fogalmaztam volna.
Fájl jogosultság átírása. Total Commander->hosszan fájlra bök->tulajdonságok->RWX-> és ezeket beállít
-
DonLaca@
senior tag
A repülőgépes mód otthon miért jobb mint a néma vagy a ne zavarjanak üzemmód? Nem kötözködésből kérdezem, tényleg érdekel. Repülőn utazva oké hogy kell de otthon minek?
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4380 üzenetére
Spec alapján ez egy Max 2 compact
.
-
DonLaca@
senior tag
Előszóban csak annyit hogy én a Max 2 stock képminőségével meg vagyok elégedve. Ezzel a telefonnal jobb képeket csinálok mint anno a G3-mal. De......
Tud még ennél is jobbat.
Hétvégén borús időben unalmamban csináltam néhány összehasonlító képet a Max 2-vel. Stock kamera kiváló képminőségre állítva illetve Google kamera HDR+ alap beállításon minden automata mód.Ezek maxra nagyított, kivágott képrészletek rossz fényviszonyok között készült fotókból. Eléggé látszik így a minőségbeli különbség. Nagy genyó a Google hogy nem teszi elérhetővé minden telefonra ezt az opciót amiben erre alkalmas szenzor van. Nagyságrenddel jobb képminőséget lehetne elérni még az olcsóbb, középkategóriás eszközökön is. Vagy lehet hogy éppen azért nem. Egy sor hozzáírása a build.prop-ban nem kerül semmibe.
stock high quality
google cam HDR+
Normál méretben nem ennyire drasztikus a különbség.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
bebe159 #4370 üzenetére
Nekem van egy eredeti bontatlan Xiaomi sreen protectorom amit a telefon mellé küldtek. 9H super hardness Pro+ 2,5D. Ha kell szívesen odaadom ajándékba mert én utálom ezeket a kijelzővédő sz*rságokat. Még a Sonyról és a Huaweiről a gyárit is leoperáltam mert mindegyiktől torzul a képernyő meg a képélesség.
Egy flipes tok sokkal többet ér nem csak a karcoktól de a leesés ellen is 100% védelmet nyújt. -
DonLaca@
senior tag
Legegyszerűbben a Kernel Adiutor appal de ha igazán alapos vagy akkor a dalvik chace értékét is megnöveled a build.prop-ban. Illetve az engedélyezett háttér folyamatok számát is megemelheted mert alapból csak 4 van engedélyezve. G3-nál 32-nél már volt multitask.
Bocs most pontosabban nem tudom leírni mert jelzett a teló hogy megjött a Miui 9 és éppen telepítem. Holnap többet tudok segíteni ha még szükséged lesz rá. -
DonLaca@
senior tag
Xiaomi a romban alapból úgy állította be a ram menedzsmentet hogy 2GB üres hely legyen (4GB verziónál). Ami miatt hiába van egy csomó ram a készülékben gyakran újratölti az appokat. Én úgy lőtem be a telefont hogy 500MB alatt kezdjen csak el memória helyet felszabadítani így soha nincs program újratöltés és villámgyorsan vált az alkalmazások között. Nálam a Whatsup, Facebook, Skype, Hangouts. Chrome mindig fut egyszerre és még sincs semmi akadozás mert nem kell újratölteni ezeket az oprendszernek. A ram arra van hogy használd semmi értelme üresen hagyni.
Amúgy a 4GB-os telefon csak 3,6GB-tal gazdálkodhat mert kb 400MB kisajátít a GPU magának. -
DonLaca@
senior tag
Nekem a nyaralás és a munka összeegyeztethetetlen fogalom. Nyaralás közben még a munkahelyemről beszélni sem vagyok hajlandó.
Komolyra fordítva a szót a 2G tényleg csak telefonálásra jó.
Én 2 hónapja váltottam szolgáltatót, 13 éves előfizetésem cseréltem le Telekomról Telenorra a korlátlan hűségidő nélküli mobilnet miatt.. Eddig nem bántam meg a váltást. Ahol nem volt 4G ott mindenhol volt 3G megfelelő sebességgel. HD tv-t is tudtam mindenhol nézni. Nyáron az egész Dunántúlt bejártam amíg egy hónapig szabin voltam és sehol nem maradtam net nélkül. Pedig sokan ijesztgetek hogy ahol nem lesz LTE ott majd csak 2G lesz. Szerencsére nem lett igazuk.
Telekomnál nekem sokszor előfordult olyan hogy hiába volt 4G használhatatlan volt film nézésre. Igaz hogy akkor még G3 telefonom volt és annak nagyon rossz a jelerőssége. -
DonLaca@
senior tag
GSMarena teszt szerintem nagyon objektíven ír a készülékről (Max2). Pár hozzászólással korábban én is hasonlókat írtam a telefonról. Csak rövidebben és sokkal egyszerűbben megfogalmazva.
Van fehér színű értesítő led.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
bebe159 #4244 üzenetére
Még nincsen. Én is ide szoktam írni mint Max2 tulaj és még nem dobtak ki.
Nagyon segítőkészek a fórumtársak.
Más téma.
Ma sikerrel kipróbáltam hogy az XDA-n bemutatott módszerrel a Max2 is belehet kapcsolni a HDR+t a Google kamerában
. Nagy kontrasztarányú felvételeknél tényleg látványosan jobb képet csinál a telefon HDR+-szal. Build.prop végére kell ezt a sort beilleszteni:
persist.camera.HAL3.enabled=1Csak saját felelősségre! Fájl szerkesztése után a jogosultságokat vissza kell állítani különben bootloop lesz a vége!
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4237 üzenetére
Így sikerült. Örök hála
Flash után azért megint elakadtam egy kicsit.
Az összefoglalóban nem úgy van írva hogy nem szabad újraindítani a telefont (rendszert) mert akkor visszaállítja az eredeti recoveryt ezért kötelező flash után rögtön a recoveryba bootolni és akkor jó lesz. Én párszor próbálkoztam vele.
Kicsit úgy érzem az aláírásod nekem szól.Azért megnyugtat a tudat hogy erről az Official Miui fórumon van néhány poszt. Nem csak én vagyok ennyire b*sz.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4237 üzenetére
Hazaérek tesztek vele egy próbát. Köszi
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4234 üzenetére
Igen.
Windows 10 home 64bit verzióm van ha ez számít valamit. -
DonLaca@
senior tag
Sikerült kinyitnom a bootloadert.
Az öröm nem teljes mert most azzal küzdök hogy felrakjam a TWRP ami alapból egy egyszerű parancssor lenne....... de nem az.
Mindig a "cannot load recovery.img" hibaüzenetet kapom. Nem találja a fájlt a Fastboot program. Pedig ott van ahol kell, a név is stimmel, nincs dupla kiterjesztés leellenőriztem az intézőben. Ha kilistázom a "dir" paranccsal a könyvtárat ott is szerepel. Valakinek valami ötlete? Mit rontok el?Fastboot program működik. A készülék számát le tudom vele ellenőrizni és újra is indítja a telefont.
Nehezen indul ez a Xiaomis ismerkedés.
-
DonLaca@
senior tag
Holnap eljön a nagy nap lejár a 72 óra várakozás a bootoader nyitásra. Utána megy fel a TWRP a SuperSu végre.
Remélem nem azzal fogok visszatérni sírva hogy tégla lett a telefonom.Mindenesetre előre letöltöttem mindent a hibajavításhoz. Az ördög soha sem alszik.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Criminal017 #4192 üzenetére
Bocs többet nem fordul elő.
Nem tudom hogy a színén kívül miben különbözik a sima verziótólde a Xiaomi is külön jelöli mint verziót. Azért emeltem csak ki nehogy esetleg keveredés legyen belőle. G3 topicban megszoktam hogy jelölni kell a pontos típust (elég sok volt) mert a romok nem voltak kompatibilisek egymással.
pl. Xiaomi pc suit is azt írja hogy nem kompatibilis a készülékkel.
-
DonLaca@
senior tag
Már 1 hete küzdöttem a bootloader feloldó engedély kéréssel PC-n. Mindig elakadt a folyamat a visszaigazoló kód megadása után. Kínomban megpróbáltam ma reggel a többszöri sikertelen PC-s próbálkozás után a telefon böngészőjébe beírva visszaküldeni a kódot. Elsőre sikerül
. 5 perc múlva meg is jött az engedély a nyitásra.
Most már csak ki kell várnom a 72 órát.
-
DonLaca@
senior tag
Xiaomi aktiválás app mit csinál pontosan? Mire kell?
Nálam 10x annyi energiát fogyaszt mint az android rendszer de még a Chromenál is 2x többet. -
DonLaca@
senior tag
Találkozott már valaki azzal a szoftveres hibával hogyha egymás után több appot használok hang vagy videó hívásra akkor egy idő múlva elszáll a hang. Én nem hallom a hívót ő sem engem. Annak függvényében hogy milyen sorrendben hívnak Skype, Messenger, Hangouts, WhatsApp mindegyiknél előbb utóbb eljön a bug.
A normál telefonhívásnál nem. Ott mindig tökéletes a hang minőség. Ötlet valakinek?Milestone2
Max2 kamerája szerintem teljesen jó. Vállalható képeket lő automata üzemmódba is. Tegnap esti buliban egész jó képek készültek a rossz fényviszonyok ellenére. G3 ilyenkor már használhatatlan volt fotózásra. -
DonLaca@
senior tag
Lehet félreérthető voltam. 263$ a shop ár arra még rájön az áfa. Én a sajátomra fizettem (DHL) áfát a fiam telefonja (3s) kínai postával jött az átcsúszott a vámon.
DHL a feladástól számítva 1 hét alatt ideért a kínai postára 2 és fél hónapot várni kellet. Kinek mennyi türelme van. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Trailblazer #4146 üzenetére
Én 262.9$-ért vettem flip tokkal és védő üveggel együtt. Messze van az a 300 dodotól.
Most néztem a Xiaomi online store-nál 10 dollárt drágult így 265$-tól indul 4/64GB.
(#4147) *Mukeey*
Max 1 -ről szerintem is tök felesleges cserélni. -
DonLaca@
senior tag
Egy hét használat után leírom a véleményem a Max 2S-ről.
Én G3-ról váltottam erre a készülékre úgyhogy legtöbbször ahhoz fogom viszonyítani.
Pozitívumok:
A kijelző sokkal élénkebb, kontrasztosabb a kép pedig csak FHD. A fehér az tényleg hófehér nem sárgás színezetű. Nincs oversharpening amit annyira utáltam.
Hardver az egyértelmű hogy erősebb. 4GB ram nagyon megdobja a felhasználói élményt. Újratöltés nincs. Ujjlenyomat olvasó villámgyors és nem hibázik egyszer sem. Vizes kézzel is próbáltam.
Összeszerelés minősége példás. Feketében tisztára olyan mint egy iphone csak nagyobb. Kollégák mind azt hitték hogy az. Eredeti formaterv nem koppintás.
Eredeti miui nagyon bejön. A portolt verziók nem hozták ezt az élményt.
A legmeglepőbb a kamera teljesítménye volt. Kínai telefonok általában silány képeket készítenek ezért nem számítottam sokra de kellemesen csalódtam. Max 2 szerintem simán lenyomja a G3-at pedig azt éppen a fotós képességeivel reklámozták.
Az akkumulátor elképesztő mit bír. Teljesen gyári rendszer, állandó mobilnet, minden automata beállításon és még így is 13 óra körül van a SoT. Még szoknom kell hogy nem szükséges töltővel járkálnom ha egész nap úton vagyok.
Negatívum:
Az audió rész érezhetően gyengébb mint a G3-é volt. Nagyon szűkös a dinamikatartomány. Remélem roottal majd lehet ezen segíteni. G3-nak is kellett a noszogatás hogy kiadja magából amit tud.Szerintem nagyon jó lett a Max 2. Ennyi pénzért főleg.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4133 üzenetére
Ez király. Akkor valamikor rászánom magam megint.
Ennyit küzdeni egy sima root jogosultságért. -
DonLaca@
senior tag
6 havonta 2 unlock kódot mennyire veszik komolyan a Xiaominál? Én kértem cirka 3 perc alatt 5 darabot
.
Mi Unlock app nem kompatibilis a Max 2-vel. A program átirányít erre az oldalra. Kérek egy kódot. Meg is jön egy sms a számsorral. Itt kezdődik a problémám. A második oldaltól csirkelábas kínai írás van a kitöltendő mezőben. Bárhogy töltöm ki nem jó. Kínai captcha beírás sem az erősségem. Google fordító is bevetettem de az sem boldogul az oldallal.
Remélem nem kell várnom fél évet hogy újra próbáljam. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4118 üzenetére
Ha átkapcsolom akkor nyitva lesz a bootloader? Nem kell az összefoglalóban leírt procedúra?
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Trailblazer #4115 üzenetére
Kösz. Ez végre egy darabig működik de 7 percenként ez is kifagy. Olyan mintha időzítve lenne.
Más. Fejlesztői beállítások / OEM-feloldás / Rendszerbetöltő feloldásának engedélyezése kapcsoló mit csinál?
Ha bekapcsolom akkor az "eszköz védelmi funkciók nem fognak működni" figyelmeztetés kapom. -
DonLaca@
senior tag
Skypeot használ valaki? Nálam nem működik a hívás, kifagy de volt már egy készülék újraindulás is emiatt. Családban sajnos ez a favorit. Hangouts-ra nem tudok rávenni senkit sem.
-
DonLaca@
senior tag
Amikor 4G hálózatot ir az az LTE?
G3 simán csak azt jelezte.
Az eredeti MIUI nagyon bejön, régen próbáltam portolt verziót a G3ra az nagyon rossz volt. Ez nagyon más, sokkal jobb. -
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4094 üzenetére
Elsőre az tűnt fel hogy Február óta nincs új hozzászólás a linkelt topicban. WTF
Azután leesett. -
DonLaca@
senior tag
Üdv. Megjött a Mi Max 2 S (global) telefonom (nagy a bododtád
) és mível még nincs topicja ide írok ha nem baj.
Ahhoz hogy rootoljam mindenféle képen ki kell nyitnom a bootlodert? Nincsen más alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lexus, Toyota topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- 3 hónapos iPhone 16 Pro 128GB Natural Titan+ tokok+Spigen üveg+Airpods Pro 2
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/128GB 100% hibátlan!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest