Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz Plazmacucci #35100 üzenetére
1300-1800 között váltakozik.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
korcsillio
addikt
Szürke note2-t cserélnék fehérre.
-
Weeman1
veterán
válasz korcsillio #35105 üzenetére
Pedig sokkal szebb a szürke.
Nekem mindkettő volt.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro
-
ricsics
csendes tag
Sziasztok! Teljesen amatőr vagyok a dolgokban, ezért is kérdezek. Vásároltam egy Note2 LTE készüléket, gyári kártyafüggetlen, Android 4.3-al, amit most frissítettem 4.4.2 KitKat-re. A kérdésem, hogy a rossz üzemidő okán fel tudom rá valahogyan tenni a régi Android 4.1.2 JellyBeant?
-
ricsics
csendes tag
Egy töltéssel átlag használattal, ha alig nyomkodom, elmegy másfél napot, egyszer összejött a két nap is. Átlag kijelző használat 3 óra körül van, egyszer rekord alapon összejött az 5 is. A telefon még éjszaka merül nagyon, mikor alszok. Múltkor éjjel 70%-nál váltunk el, reggelre már csak 62% volt, kb 6 óra alatt, igaz a wifit sosem lövöm ki. Minden alkalmazást egyébként kézzel szinkronizálok (facebook, email..), a fényerő minimumon van mindig, GPS + helymeghatározó kilőve.
-
félisten
-
KTibxx
aktív tag
válasz ricsics #35110 üzenetére
Nekem u.olyan használat mellett nem növekedett a fogyasztásom a 4.4.2-n a 4.1.2-höz képest. Szerintem biztosamiholtziher alapon nézd át jól, van e plusz fogyasztód. Amúgy az általad írt fogyasztás nem tűnik kimagaslóan rossznak (de ebben az esetben nyílván az a mérvadó, hogy a használati szokásaid szerint, hogyan változott az előző romodhoz képest a fogyasztás) Amúgy nekem, folyamatos wifi-vel, internet böngészés mellett, kikapcsolt automatikus szinkronizációval, energia takarékos móddal, éjszaka airplane módba kapcsolva, némi telefonálásal, alkalmanként néhány perc navi, 1-2sms, mail stb, 5-7óra kijelző idővel, 2,5-3 napot elmegy az LTE KitKat. Akkum 1.5 éves lesz decemberben.
[ Szerkesztve ]
-
lajozs
aktív tag
válasz KTibxx #35113 üzenetére
+ ricsics
Nem értem, mire jó éjszakára, aut. szinkronizálás nélkül bekapcsolva hagyni a wifi-t. A routerrel való kapcsolattartás végett az adatforgalom nem nulla. Ellenben GPS kikapcsolva, holott az csakugyan nem játszik, ha semmilyen, őt igénylő alkalmazás nem fut (akár a háttérben).
Szerintem wifi ki éjszakára, lefekvés előtt meg home screen-en kilőni a háttér-alkalmazásokat.a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
KTibxx
aktív tag
válasz lajozs #35114 üzenetére
Helló! Ha az adott kérdés nekem (is) szól, természetesen, ahogy írtam semmi nem fut nálam éjszaka. A wifi sem. Repülőgép módba van kapcsolva, persze az összes esetlegesen háttérben futó app ki van lőve (de nekem ez már alapból így van, sőtt, semmi nekem felesleges app nincs is már fenn egyáltalán)
A kérdező kérdése szerint eddig is így használta ha jól értem, ahhoz képest tapasztalt, ugyan olyan használati szokások mellett nagyobb fogyasztást.
Amit írtál amúgy jogos felvetés a takarékosságra is.
-
lajozs
aktív tag
válasz KTibxx #35115 üzenetére
Amit nem tudok (és örülnék, ha valaki erről biztosat állíthatna), hogy az airplane mód mit követ el rendszerszinten. Teljesen kikapcsolja-e az interkommunikációs programokat, vagy csak (az elnevezéséhez híven) a különböző rádiós jeladásokat bénítja? Utóbbi esetben a rendszer háttérben futtathat energiafogyasztó parancsokat.
[ Szerkesztve ]
a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
tomee007007
őstag
válasz KTibxx #35115 üzenetére
Akkor viszont sok a merülés...8 óra alatt kb 3 %-ot kellene fogyasztani.
Én anno többször néztem a repülőgép üzemmódot, és soha nem vettem észre hogy pl. kevesebbet fogyasztana így készenlétben. Ami érdekes, hogy Note 3-nál pl érezhetően kevesebbet fogyaszt repülőgép üzemmódban. -
S e t h
nagyúr
Nálam egy éjszaka alatt nem repülőmódban, adat kapcsolat, wifi kilőve esetén 1%-ot csökken.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
ricsics
csendes tag
Érdekes, hogy tegnap éjjel úgy köszöntem el a telefontól, hogy 40% volt az aksi, repülő módba raktam, reggelre 39% volt, és egy egész nap eltelte után, átlagos használat mellett (volt ebben böngészés, fényképezés, facebook, játék is majdnem max fényerővel - mert azt úgy szeretem), és most van 9%-on. A kijelző használat ma durván 1 óra lehetett (plusz - minusz x perc). Végig itthon voltam és Wi-Fin használtam. Lehet annak köze a merüléshez, hogy sok esetben mobil internetet használok, ami folyamatosan váltogat a rossz térerő miatt EDGE és 3G között? Valamint a Telenor által nyújtott "magas színvonalú" lefedettség ezt befolyásolhatja? Valamint a WiFi-nél csak most vettem észre, hogy van egy speciális opció, mégpedig, hogy kikapcsolt WiFinél is használhatja a Google által a helymeghatározást. Na ezt ki is lőttem, ezzel a lendülettel.
Más: ha valóban nálam lehet a kavarc, tudtok valami appot vagy trükköt, hogy mivel tudom jó alaposan átnézni a fogyasztásomat? A gyári figyelő szerint a legtöbb aksit a rendszer eszi, azután jön a készenlét, és így tovább az alkalmazások (browser, facebook, mail...stb.)
-
KTibxx
aktív tag
válasz ricsics #35126 üzenetére
Az alkalmazással kapcs. biztosan tudnak a többiek segíteni ( én manuálisan egyszerűen "kigyomláltam" majdnem minden google,samsung stb alkalmazást, "ellenőrizetlenül" nem használ semmi net kapcsolatot sem)
Azonban a 3g használat már önmagában is plussz fogyasztó, főleg ha állandóan keresnie kell a hálózatot (tehát edge hálózatra áll át automatikusan időnként). Érdemes, ha nem kell folyamatosan, a "csak gsm"-et választani, és szükség esetén a 3g, vagy lte hálózati módot, már ha a takarékosság a fontosabb szempont.[ Szerkesztve ]
-
Rabidsnail
senior tag
Nagyon komoly ez a csúcs üveg a kijelzőn. Kb.50 cm magasból tokban esett le. A kereten egy karc sem,az üveg bal felső sarka betört. Csalódás,hogy ilyen gyenge. Üvegcsere. Majd a kínai jobban bírja. Gyakorlat már úgyis van.
Samsung galaxy Note 4 (N910f) Root, MM 6.0.1 "Ember embernek farkasa!"
-
lajozs
aktív tag
válasz Rabidsnail #35128 üzenetére
Ha kínait találsz, akkor ugyanaz lesz, mint az eredeti...
a levélbomba vékony, könnyű, de rossz a felbontása
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Van valami program note-ra ami kiirja az akksim allapotat?
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
ricsics
csendes tag
Összejött a 4 óra kijelző. Nálam ez átlagon felüli. Lőttem pár screenshot-ot az aksiról:
A google és a samsung "egyéb" és egyben szerintem nem csak számomra haszontalan appokat hogyan lehet kilőni kézzel, vagy mi annak a módja? Valamint, az aksinál van egy-egy program, ami folyamatosan ott van a listán, ott ha csinálok egy kényszerbezárást az vajon helyes orvoslása a problémának?
-
zsolt501
nagyúr
válasz ricsics #35133 üzenetére
Nálam 6. napja bírja a telefon, és még 30% van benne, ehhez jön 3 óra15 perc telefon beszélgetés, 2 óra kijelző idő, a szoftver 4.4.2 gyári LTE.
És csak pár olyan dolgot tiltottam le, ami zabálta az akkut, és vagy volt nála jobb, vagy soha nem használtam, és élyszakára mindig repülő módban van a telefon, hogy ne zavarjanak (este aludni akarok)...''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Koczó93
őstag
válasz Rabidsnail #35128 üzenetére
Nekem múlt héten kb 160 cm-ről esett le, járólapra. Hátlap lerepült, toll kiesett. A bal alsó sarkán a keret picit megnyomódott alig észrevehető, de ennyi. Mondanom sem kell mennyire örültem hogy ennyivel megúsztam egy ekkora esést
-
Bélaaaa
őstag
válasz nggabi #35131 üzenetére
4 lába van asztal de nem szék, mi az?
Ez jutott eszembe róla...
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Mogcaa
aktív tag
csáá valaki help!
felraktam a mj5 bl-t Dr Ketan félét a dn3-mas romhoz utánna rá dn3. wifi megy de nem tudok hálózatra csatlakozni. gondoltam fel rakok egy gyári romot akkor. de odin fail-t ír a hidden írásánál.... knox cunterem 0 ezt szeretném ha így is maradna... próbáltam uj modemet flashelni az se vált be Ariza patch se. valami ötlet ?
-
HorviGabi
aktív tag
Akkor máshogy kérdezem. Hogy lehet beállítani hogy valamelyik gombbal rögtön némítsa a bejövő hívást a teló? Gyári 4.4.2 van rajta. A hangerő lefelé sem némítja el.
-
félisten
válasz scream #35145 üzenetére
Meg bármely hangerő. Meg ha hasra fordítod.
Am már huszonöt gyári előtelepített szart tiltottam, de még mindig előfordul hogy negyven százalékot van ébren a telefon... újra kek indítani hogy jó legyen. Azt meg nem tudom mi lehet mert a wld nem megy root nélkül...
[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
ricsics
csendes tag
Egyébként azt tudja valaki, hogyan lehet ezeket a felesleges alkalmazásokat / szolgáltatásokat tiltani? Az alkalmazás kezelőben kényszerleállítottam, amiről úgy éreztem, hogy nem kell. Ez a megfelelő mód rá? Az első újraindulásnál nem fogja ezt elfelejteni a telefon? Lehet ezt valahogy véglegesíteni? Amúgy már így is jelentősen nőtt az üzemidőm, 2 napja megy a telefon 1 óra telefonálással, 2 óra kijelző használattal és még így is 40% van rajta.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest