Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:19:26

LOGOUT.hu

Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35005) lugosi válasza Tatu-1981 (#34989) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Szerintem érdemes feltenni. Úgy érzem, sokkal gyorsabb az appok indulása, illetve a futó appok közötti váltás is sokkal gyorsabb.

(#35006) Tatu-1981 válasza lugosi (#35005) üzenetére


Tatu-1981
tag

Rendszersebességben, üzemidőben érzel különbséget?

(#35007) Rabidsnail válasza Rabidsnail (#34995) üzenetére


Rabidsnail
senior tag

A Shift kernel ha jól tudom,csak a knox mentes bootloader esetén kell a wifi miatt. Akku idő használat függő. Bluetooth mobil net és egész napos nyúzás,estére töltőre kényszeríti. Készenlétben mobilnet és bluetooth nélkül 9 óra alatt 3% volt a fogyasztás kijelző használat nélkül.

[ Szerkesztve ]

Samsung galaxy Note 4 (N910f) Root, MM 6.0.1 "Ember embernek farkasa!"

(#35008) taranis válasza SimonJanos (#34990) üzenetére


taranis
addikt

Használom egy ideje, nekem bejött. Ha 4.4.2-re teszed fel, akkor a gyári kernellel is használhatod, de én feltettem így is az AGNI-t, egy kis overclock meg sound mod miatt. AGNI-ról tudni kell, hogy előfordulhat, hogy fagy a teló eleinte, de ez mindig orvosolható beállításokkal, és/vagy xposed-ből a dvfs kikapcsolásával. Majd belemegyünk jobban ebbe ha szükség lesz rá. Shift kernelt én is használtam, egy korai változatot (1.3), elég jó üzemidőm volt vele. Utána a fejlesztő belepakolt jópár dolgot, most a 2.7-esnél tart a verzió, ez nálam konkrétan tönkrevágta a romot, újra kellett húznom. Sok a panasz rá DN3-asoktól, akinek viszont megy, az meg szereti. A legtöbben AGNI-t használnak DN3 alatt, arra kaphatsz a legtöbb segítséget szerintem.

colorizer.net

(#35009) SimonJanos válasza taranis (#35008) üzenetére


SimonJanos
aktív tag

Köszi!
Mi a sorrend - ezek szerint elsőre akkor DN3 és utána AGNI...?
(Úgy tudtam, kernel megy előbb : )

stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html

(#35010) Rabidsnail válasza SimonJanos (#35009) üzenetére


Rabidsnail
senior tag

Igen,első a rom,majd a kernel. Agnit használtam én is,de alvásból feléledve sokszor újraindult a teló. A Shift kernel valóban csak az 1.3 verzióig jó. Az e fölötti kiadások nálam is fagyásokhoz vezettek. Az 1.3 viszont atomstabil!

Samsung galaxy Note 4 (N910f) Root, MM 6.0.1 "Ember embernek farkasa!"

(#35011) taranis válasza Rabidsnail (#35010) üzenetére


taranis
addikt

Én ezeket a beállításokat használom (nagyjából): [link]
Valamint fent van az XPOSED framework, abban pedig a DVFS disabler modul (más nincs). Így nincs fagyás, XDA-n többeknek beváltak ezek a beállítások.

colorizer.net

(#35012) Rabidsnail válasza taranis (#35011) üzenetére


Rabidsnail
senior tag

Ez nagyon hasznos volt! Köszönet érte! :R :R Megy a teszt. :K :C

Samsung galaxy Note 4 (N910f) Root, MM 6.0.1 "Ember embernek farkasa!"

(#35013) taranis válasza Rabidsnail (#35012) üzenetére


taranis
addikt

Szívesen :) Nem tudom, XPOSED-et használtál e már, biztos ami biztos leírom, mert sokan elrontják. A keretrendszerben a modulok felrakása után a modul még nem aktív, a neve mellett lévő pipával aktiválni kell, majd újraindítani a telefont.
A linken lévő beállításokról annyit, hogy eléggé performance-ra van optimalizálva, ha valakinek az üzemidő a lényeg, akkor ennél jobb is van.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#35014) taranis válasza taranis (#35013) üzenetére


taranis
addikt

Mondjuk annyira nem rossz ez sem, most néztem 2 nap 33 perce megy a teló, 52 perc képernyő idő volt, ami nem sok, de én amúgyis keveset használom, és még 56%-on van a teló. Wifi folyamatosan be van kapcsolva. Ilyen gyér használattal általában 1% / óra érhető el.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#35015) szokeherceg


szokeherceg
tag

Tegnap megjött nekem is a várva várt t-mobilos 4.4.2, egyenlőre nekem nagy csalódás. Nem érzek előre lépést semilyen téren. Igaz OTA-n frissítettem FR nélkül. Lehet ez a gáz?

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#35016) havri1 válasza szokeherceg (#35015) üzenetére


havri1
félisten

Igen, lehet.
FR-t érdemes nyomni főverzió váltáskor.

havri

(#35017) KTibxx válasza szokeherceg (#35015) üzenetére


KTibxx
aktív tag

Nekem voltak gondok az automatikus frissítés után ( igaz kies-el csináltam, teljes rendszer törlés után). Gyári böngésző meg-meg állt, illetve volt néhány apróbb gond. Aztán a sammobile-ról letöltöttem u.a. a stock LTE-s rom-ot és ismételt törlések után odinnal tettem fel.Azóta nincs hiba, pedig eltelt néhány hónap.

(#35018) Rabidsnail válasza taranis (#35013) üzenetére


Rabidsnail
senior tag

Konkrétan meszeltek az sd kártyám minden adatának!!! :Y Sérült kártya! Formázás,Shift vissza,Xposed kukába,bánkódás,meg ilyenek. Ugyanis mindent papír szerint végrehajtva Agni alatt frankón kikapcsolgatott a teló.

Samsung galaxy Note 4 (N910f) Root, MM 6.0.1 "Ember embernek farkasa!"

(#35019) Dr V


Dr V
őstag

Üdv!

Melyik programmal lehet az összes névjegyet +36os formátumba átírni?
Egyre jobban idegesít, h a neveket össze-vissza jeleníti meg. Névjegyzékben jól szerepel, de a híváskor már fordítva van a vezeték és keresztnév. Ez miért jelent kihívást az androidnak? Ezt hogy tudnám orvosolni?

(#35020) scream válasza Rabidsnail (#35018) üzenetére


scream
veterán

Az érdekes, mert nekem is AGNi van és Xposed működik minden gond nélkül. :K

(#35021) taranis válasza Rabidsnail (#35018) üzenetére


taranis
addikt

Nem teljesen értem, az SD kártya sérülésnek mi köze a kernelekhez. Sajnálom, hogy nem sikerült, az XDA-s DN3 fórum nagy része ezeket, ill. ehhez hasonló beállításokat használ gond nélkül.
Egy dolgot megjegyeznék, a shift elég ragaszkodó, nálam volt, hogy AGNI install után is shift-el indult a teló. (A telefon névjegyénél látszott.) Csak úgy tudtam végleg eltávolítani, hogy letöröltem root explorerrel az stweaks apk-ját, valamint az etc/init.d-ből minden scriptet töröltem, kivéve a supersu-hoz tartozót. (Ha ezt törlöd, akkor ugrik a root, és lesz egy kis plusz munka helyrehozni.) Ezután reboot into recovery, és AGNI install. Az Aroma scriptnek nem szabad hibát jeleznie.

colorizer.net

(#35022) Rabidsnail válasza taranis (#35021) üzenetére


Rabidsnail
senior tag

Szerintem nem a kernel okozta a hibát. Az csak a fagyást hozta. Az Xposed eltávolítása után jött az SD gubanc.

Samsung galaxy Note 4 (N910f) Root, MM 6.0.1 "Ember embernek farkasa!"

(#35023) beleszólok


beleszólok
senior tag

Na most lett tele a tököm ezzel a hulladékkal!
Valamit próbálgattam a routeremen (captive portal, ha ez mond valakinek valamit), amin persze gond nélkül átment a kis drágaságom. Kipróbáltam, mit szól hozzá, ha a router (egyébként mobil irányából tiltott) admin felületére próbálok rámenni.
Kaptam egy bejelentkező képernyőt, kért usernevet, jelszót (direkt hülyeséget írtam be), mire közölte, hogy "Az SD kártya biztonságosan eltávolítható".
És azóta nem látja az SD kártyát. Megnéztem máshol, a kártyának semmi baja.

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35024) beleszólok válasza beleszólok (#35023) üzenetére


beleszólok
senior tag

Még szebb: microSD-SD konverterből az egyikkel nem látja a notebookom a kártyát, a másikkal igen.
A mobil a régi, talán egy vagy két GB-os microSD-t szintén gond nélkül látja.

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35025) scream válasza beleszólok (#35023) üzenetére


scream
veterán

? Mert biztos a telefon nyírta ki az SD-t, nem?

(#35026) beleszólok válasza scream (#35025) üzenetére


beleszólok
senior tag

A kártyának a világon semmi baja. Egy ősrégi, sosem használt konverterrel próbáltam ki, azzal nem akart működni. De előzetesen egy másik hasonlóval rádugtam a routeremre és gond nélkül olvasta.
Viszont a héten már az is előfordult, hogy amikor zenét akartam hallgatni, annyira lefagyott az egész, hogy csak az akku kivételével tudtam magához téríteni.

Most meg úgy kezdődött, hogy az említett captive portál nem akart előjönni, ezért a routeren elindítottam egy "tcpdump -i any net mobilom-belső-hálócíme/24" parancsot, majd megpróbáltam belépni az egyébként letiltott admin felületre.
Ekkor jött, hogy
- a usernév és a jelszó minden egyes karakterét elküldte számomra ismeretlen szerverekre, pl. ilyen címre: 159.253.131.76-static.reverse.softlayer.com (lehet, hogy csak az avast.com egyik tárhelye, mert közvetlenül a kiküldött csomag előtt az avast.com címét kérte le a routertől - hülye voltam, csak képernyőre listáztam a történéseket, a fene se gondolt semmi cifraságra, azt akartam látni, hogy én mit csesztem el a konfigban)
- megpróbáltam megismételni, feljött valami nagyobb szövegszerkesztő ablak, amit azóta sem tudok, hogy kihez/mihez tartozott, de olyan volt, mint amikor a firefox kéri a http authentikációhoz a usernevet, jelszót. Mindegy, oda is beírtam valami krixkraxot, csak hogy lássam, történik-e valami.
- na itt jött az, hogy felül megjelent egy üzenet, miszerint az SD kártya eltávolítható és ettől kezdve bármit csináltam vele, a legtöbb amire hajlandó volt, hogy bár nem mutatta a létét, kiírta, hogy az SD kártya ellenőrzése (vagy a kártyán a hibakeresés?) folyamatban van, eltelt fél-egy perc, majd közölte ismételten, hogy biztonsággal eltávolítható.

Végül már ott tartottam, hogy hard reset, de még előtte csináltam vele egy Kies, majd egy Helium backupot.
Utóbbit "természetesen" a saját memóriájába, így elég nagy szarban lettem volna, ha nem tudom menteni.
Ráadásul néhány MEK-ből (mek.oszk.hu) letöltött PDF-et menteni sem lehet, még heliummal sem...
Itt jutott eszembe, hogy még megvan a régi kártyám, így mialatt a mostanit másoltam a PC-mre, addig előszedtem és beraktam a telefonba. Jé, működik. Miután a másikat sikeresen lementettem, kipróbáltam és jé... most az is működik.
Tényleg nagyon teli a tököm, mind a note2-vel, mind a samsunggal, akik nem képesek egy normális backup programot adni még a csúcskészülékeikhez sem. (mert ugye pl. a játékok, office dokumentumok stb. mentésére a Kies alkalmatlan...) :C

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35027) havri1 válasza beleszólok (#35026) üzenetére


havri1
félisten

-Viszont a héten már az is előfordult, hogy amikor zenét akartam hallgatni, annyira lefagyott az egész, hogy csak az akku kivételével tudtam magához téríteni.

- na itt jött az, hogy felül megjelent egy üzenet, miszerint az SD kártya eltávolítható és ettől kezdve bármit csináltam vele, a legtöbb amire hajlandó volt, hogy bár nem mutatta a létét, kiírta, hogy az SD kártya ellenőrzése (vagy a kártyán a hibakeresés?) folyamatban van, eltelt fél-egy perc, majd közölte ismételten, hogy biztonsággal eltávolítható.

Nem te dobáltad a múltkor a sarokba? :U

[ Szerkesztve ]

havri

(#35028) beleszólok válasza havri1 (#35027) üzenetére


beleszólok
senior tag

Szerinted, ha meg sem karcolódott, mekkora ütés érhette?
Megsúgom: kb. akkora, mint amikor az éjjeli szekrényről a szőnyegre esett.

De ettől akkor sem kellene ismeretlen címekre usernevet, jelszót küldözgetni karakterenként.
(Terminálos logom van, majd még megpróbálom kideríteni, valóban azt küldte-e amit gépeltem vagy csak véletlen egybeesés volt)
Az meg külön izgalmas, hogy keletkezett két elküldhetetlen sms is, aminek a címzettjében a mobilom számának egy-egy, rövidebb részlete volt. Mindezt okt.17-i dátummal, amit végképp nem értek, miután tegnap 18. volt. Tegnapelőtt meg (szándékosan) nem küldtem sms-t senkinek...

Aztán ott a kérdés, hogy a régi kártyát miért ismerte fel gond nélkül, ha a telefon fizikailag megsérült?
Utána hogyhogy tudta újra használni a saját kártyáját, mintha nem történt volna semmi?
Szóval elég érdekes.

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35029) havri1 válasza beleszólok (#35028) üzenetére


havri1
félisten

Én nem tudom, de azt írtad ha nem tévedek, hogy leesett a hátlap is. Az nem kis ütés.
Nem azt mondom, hogy ettől szállt el az sd olvasó vagy a kártya, de nem tesz jót egy készüléknek az ekkora fizikai behatás.

Ha minden gyári rajta akkor hw hiba. Szerintem.

havri

(#35030) beleszólok válasza havri1 (#35029) üzenetére


beleszólok
senior tag

1. Ez azt követően történt, hogy útközben lefagyott.
2. Nem állítottam egy szóval sem, hogy rendesen rajta volt a hátlap.
3. Költői túlzás mint olyan, nem ismerős?
(Egyébként a hátlap egy ideje nagyon könnyen lejön, ha rendesen be lett volna pattintva a helyére, akkor is könnyen előfordulhatott volna, hogy lejön)
4. Még mindig jobb, ha itt vezetem le a feszültséget azzal, hogy hülyeségeket irkálok, mintha valóban megtettem volna, ami akkor a pici szívem leghőbb vágya volt: hogy úgy a falhoz ...szam, hogy apró darabokra törjön. :DD

Valami baja biztosan van, de amíg nem tudom, hogy szoftveres (a zenelejátszós gond akár az is lehetett) vagy hardveres és ha hw, akkor a mobil vagy a kártya, addig mégis mit tehetek azon túl, hogy itt leírom?

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35031) havri1 válasza beleszólok (#35030) üzenetére


havri1
félisten

Én már nem tudom követni, ne haragudj.
Ha teljesen gyári minden, akkor hívd ki a szerelőt, majd ő megoldja.
Ez nem felhasználói szintű probléma.
(ha nem gyári rom van rajta, felesleges is a problémákról beszélni, mivel az okozza valószínű)

Rákerestem, ezek hsz-ek alapján nekem már semmi se egyértelmű:

Itt ár voltak vele problémáid, ezek nem normális jelenségek--> szerviz

[link]

[link]

Itt meg azt írtad, falhoz vágtad, és totál szarrá ment valószínű:

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

havri

(#35032) beleszólok válasza havri1 (#35031) üzenetére


beleszólok
senior tag

Az elsőt valószínűleg a 4.3-as undoroid bug okozza. Első alkalommal kb. két órával a fw update után adta elő ugyanezt. Korábban soha.

Falhoz vágásról szót sem ejtettem ma délelőttig, de mint említettem volt, még mindig jobb, ha itt írok hülyeségeket, mintha írás helyett kivitelezem. :)
Fizikai sérülése annyi van, amit a szerelő okozott az USB csatlakozó cseréjekor a kereten, három helyen.

[ Szerkesztve ]

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35033) coupegsi válasza SimonJanos (#34990) üzenetére


coupegsi
csendes tag

Én tegnap este frissitettem, és a navigáció is tökéletesen működik. Pedig a térképek és az összes mappája az SD kártyán van. Első inditásra eléggé akadozott, újra indotottam és olyan mint a 4.3 volt....

(#35034) MPeter87


MPeter87
őstag

Gariztatni fogom a telót.
Visszaállítottam minden gyárira, ahogyan az összefoglalóban is van, számláló nullán, rom official. Független a teló, így 1fájlos N7100XXDME6_N7100OXXDMF1_XEH romot tettem fel. Ettől van újabb, ami nem knoxos?
Meg kell még nézni valamit, hogy tuti rendben van-e vagy ennyi elég?
Bootloader egyszer lett cserélve valamilyen újabb rom miatt, de gondolom ez az odinos telepítés azt is megoldotta...

(#35035) havri1 válasza MPeter87 (#35034) üzenetére


havri1
félisten

MK9 azt hiszem a legfrissebb 4.3, de OTA-n le fog jönni, ha a CSC nem mászott el.
XEH-en van?

havri

(#35036) MPeter87 válasza havri1 (#35035) üzenetére


MPeter87
őstag

Leszedtem play-ről egy appot, az EUR-t ír. :(
A progi szerint most Görögországból származik a teló...

Szerk.: Hogyan tudom XEH-ra állítani root nélkül?

[ Szerkesztve ]

(#35037) havri1 válasza MPeter87 (#35036) üzenetére


havri1
félisten

Na itt kezdődnek a gondok..
A szervizes ebbe nem fog belekötni, őt az érdekelje, hogy gyári rom legyen rajta.
Nekem feltette volna kérésre bármelyik gyári 44.2-t mikor itt járt, azt mondta, garancia nem ugrik, de többet nem fog frissülni OTA-n akkor a készülék.
De hivatalosan ha független a telefonod, a CSC-nek XEH-en kell állnia.
XEH rom fel, vagy multi CSC-s, root, CSC changer, átállítod XEH-re, majd FR ill odinnal újra XEH rom fel.
Persze csak akkor, ha még nincs KNOXod, mert a roottal ugrik.

Ha KNOX-os már, hagyd a fenébe, nem fog érte szólni valószínű.

havri

(#35038) MPeter87 válasza havri1 (#35037) üzenetére


MPeter87
őstag

Nem knoxos. :)
Azért is kérdeztem, hogy melyik a legfrissebb nem knoxos rom. :)
Mondjuk úgyis csak addig lesz rajta ez, amíg megcsinálja a szervizes.
Remélem nem akarja majd frissíteni, mert nem hiányzik a knox...

Kicsit később megcsinálom ezt a csc cserét. Ha gáz lenne, jelentkezem. Köszi! :)

(#35039) beleszólok válasza havri1 (#35037) üzenetére


beleszólok
senior tag

Ezt nem értem: egyrészt ha hivatalos fw-t tesz rá, akkor az OTA többé miért nem működik?
Másrészt: szerinted a 4.4.2 után várható újabb verzió? Mikor hivatalosan a mai napig nincs még 4.4.2 sem?
(Úgy értem: magyar, OTA)

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35040) havri1 válasza beleszólok (#35039) üzenetére


havri1
félisten

Ezt teljesen én se értem, én úgy tartom logikusnak, hogyha az ember feltesz egy más régiós romot, akkor onnantól ha arra a régióra kiadnak frissítést, elvileg OTA-n le kéne kapja.
Azt mondta a csóka nem, nem fog akkor sem frissülni, csak Odinnal. Nem rétem miért.
Szerintem kizárt, hogy lesz 4.4.2 után gyári rom N7100-ra. Hiába bírná a vas, üzlepolitikalag irreális a Samsung részéről. N3, N4 stb, gondolj bele. Ki venné meg az új készüléket? Pont emiatt veszik sokan, mert friss redszer.

(#35038) MPeter87 : Ha nincs KNOX, sztem csináld meg, nehogy ezen vérezzen el a gariztatás. De te tudod :))

[ Szerkesztve ]

havri

(#35041) beleszólok válasza havri1 (#35040) üzenetére


beleszólok
senior tag

Akkor viszont nem értem: miért nem volt megfelelő az odinos változat, ha úgysem lesz újabb? ;)
Nekem meg azt mondta az akkut cserélő srác, hogy magyar 4.4 (OTA) egyáltalán nem lesz.
Aztán vagy igaz vagy nem. :)

Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso

(#35042) havri1 válasza beleszólok (#35041) üzenetére


havri1
félisten

Kell lennie, hisz a szolgáltatós romokat a függetlenből csinálják.
Ez csak valami elbaszarintott döntés miatt van így, ahogy van.
Nekem fontos a full gyári állapot, mert el akarom adni, és tudom, hogy ezek kemény ezresekbe fájhatnak.
Knos, CSC stb (garancia)
Én se vettem volna meg, ha nem teljesen gyári. 6 készüléket kerestem fel, mire ezt megtaláltam, és megvettem.

havri

(#35043) dancsuri


dancsuri
veterán

Note 4 a boltokban

költekezz, hogy más is költekezhessen!

(#35044) korcsillio válasza dancsuri (#35043) üzenetére


korcsillio
őstag

Drága,inkább akkor nexus 6 :U

(#35045) S e t h válasza korcsillio (#35044) üzenetére


S e t h
nagyúr

Te hetente cserélgeted a telefonokat, lesz neked ez is az is. :)

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#35046) dancsuri válasza korcsillio (#35044) üzenetére


dancsuri
veterán

nem drágább mint a hozzá hasonló paraméterekkel rendelkező (na de majd februárba kézbe veszem)

költekezz, hogy más is költekezhessen!

(#35047) S e t h válasza korcsillio (#35044) üzenetére


S e t h
nagyúr

Ha nem töri meg a hagyományokat akkor nem túl jó kamera és aksi fogja jellemezni, az meg már nekem túl nagy kompromisszum, pedig én is felfigyeltem rá.
Az s-pen hiánya meg nálam komoly visszatartó erő.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#35048) korcsillio válasza S e t h (#35047) üzenetére


korcsillio
őstag

Note3 is gyenge kamerával rendelkezik sajnos(note2-höz képest),lehet hogy a 4ben sem lesz erősebb.Akku engem annyira nem zavar,csak 1napot kibírjon legalább :)

(#35049) S e t h válasza korcsillio (#35048) üzenetére


S e t h
nagyúr

Én még várok további teszteket, de azért a jelek biztatóak.
kamera teszt
aksi teszt

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#35050) nggabi válasza korcsillio (#35048) üzenetére


nggabi
nagyúr

a note4ben sony modul van, ez már jót jelent :DDD

"szenyor dzsíííí"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.