Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:19:26

LOGOUT.hu

Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16001) Davzone válasza Markizmark (#16000) üzenetére


Davzone
senior tag

En 59.90$ ert rendeltem amazonrol.
Amcsi cimre termeszetesen. Jelentosen olcsobb ezert nem is vettem itthon.

Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast

(#16002) fdisk válasza AMD_ok (#15993) üzenetére


fdisk
őstag

Tény,h nem kicsi de könnyen megszokható.
Amikor megvettem az evo 3d-t nagynak tűnt.
Most összehasonlítva eléggé apró az n2-höz képest.
És,h hülyén áll-e telefonálni vele?
Talán egy kicsit.De ez engem nem érdekel.Sokkal fontosabb,h a hatalmas kijelzőn minden sokkal jobban kezelhető.
És nem utolsó sorban szép színei vannak a kijelzőnek.
(ha zavar telefonáláskor a méret vegyél hozzá bt headsetet.)

A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤

(#16003) oncsi


oncsi
őstag

Sziasztok!
Bocsi, hogy ide írok, de saját topik nehezebben pörög, és nem is kaptam valaszt.
Galaxy note 10.1 a készülék. 1 hetes, piszkálatlan.
A fő gond, hogy nem tudom beállitani az USB csatlakoztatásánál a mappa, vagy meghajtóként való megjelenést. Csak média lejátszóként, vagy fényképező gépként. WiFi, meg ftp nem játszik, mert asszony használná, és USB-n mint egy pendriveként szeretné elérni. Eddig minden teloján igy volt-van. Ráadásul itthon csak Linuxos gépek vannak. Köszönöm, és bocsi.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#16004) Koczó93 válasza pzoley (#15988) üzenetére


Koczó93
őstag

Látom az oldaladon feltöltés alatt áll. Ha esetleg tennél fel egy pár screenshootot megköszönném, kíváncsi vagyok rá :)

(#16005) kisspepe


kisspepe
tag

Három kérdésem lenne:

1. Amit már feltettem egyszer. Az Extended Controls widgetbe bele lehet-e varázsolni valahogy, hogy az NFC-t is ki-be lehessen kapcsolni. Én nem találtam benne.

2. A telefonomon bejelentkeztem a Dropboxba. Teljesítve van az összes feladat. Ismerősöket is hívtam meg (+ saját e-mailjeimet) akik regisztráltak. Azonban még mindíg nem kaptam meg az 50 Gb-t. Mit kell tennem, hogy megkapjam?

3. Az árukeresőnek van egy kiterjesztett garancia programja, amit legkésőbb a készülék vásárlását követő 11 hónapban lehet megrendelni és ad 3 vagy 5 év + garanciát a készülékre. A kiterjesztett garancia a gyártói garancia után vehető igénybe. A 3 vagy 5 évet azonban pontosan nem tudom, hogy a vásárlás napjától, vagy a kiterjesztett garancia befizetésének napjától él. Valaki használta-e már ezt a lehetőséget, van-e tapasztalat ezzel kapcsolatban?

(#16006) Nightfall75 válasza nagyito88 (#15996) üzenetére


Nightfall75
tag

Ha élettartam garanciád van, azt évekkel később úgysem a boltban fogod érvényesíteni, hanem a gyártónál.

[ Szerkesztve ]

(#16007) ibenny válasza oncsi (#16003) üzenetére


ibenny
senior tag

4.1 óta ez az alap, kivették a mass storage funkciót.

(#16008) oncsi válasza ibenny (#16007) üzenetére


oncsi
őstag

Kőszi. Ez nagy kár :-( És mi ennek az okos döntésnek az oka?
Van esetleg valami kerülő megoldás rá, ahol nem kell hálózattal játszani? Nem minden gépen van Wifi, vagy net amihez kapcsolni szeretném.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#16009) Nightfall75 válasza kisspepe (#16005) üzenetére


Nightfall75
tag

1. Azért nincs benne, mert a fejlesztője még nem rakta bele. Megvárhatod, amíg ez megtörténik, vagy használhatsz más programot.

2. Te vagy az első gazdája a telónak? Ha nem, akkor az előző tulaj már elhasználta a lehetőséget. Ha igen, és tényleg minden jól csináltál, akkor meg kell kapnod néhány órán belül. Töltöttél fel néhány fájlt közvetlenül a telefonról a dropbox-ba? Van aki csak ezután kapta meg a tárhelyet.

Illetve van még egy dolog: amikor megjelent az S3 és ez az 50GB dropbox lehetőség, néhány ügyeskezű dev készített egy telepíthető zip verziót az S3 dropbox programjából és azt szinte bármilyen androidos telóra fel lehetett tenni, és meg is kaptad a bónusz tárhelyet...az elején. Persze a dropboxosok hamar észrevették és szépen elkezdték törölni a jogosulatlan 48 gigákat, valamint az érintett accountokon le is tiltották a samsung bónuszt, ezután akkor sem kaptad meg a plusz tárhelyet, ha valóban vettél egy új S3-at vagy N2-t, és arról akartál aktiválni. Magam is elkövettem ezt a "csínyt", ezért tudom :DDD Szóval ha a sztori ismerős, akkor azért nem megy.

3. Passz, de ha az árukereső-nek írsz egy e-mailt, lehet gyorsabban kapsz választ.

(#16010) MurdR válasza kisspepe (#16005) üzenetére


MurdR
veterán

3. Ezek a kiterjesztett garanciák a gyártói garancia lejárta utáni elsőő naptól élnek. Gondolom az árukeresős is.

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#16011) Nightfall75 válasza oncsi (#16008) üzenetére


Nightfall75
tag

Most már csak az MTP-mód támogatott, viszont azon keresztül is látnod kell a belső memóriát és az SD kártyát is, ha van benne:

A total commander alapból nem látja, külön plugin kell hozzá, de sima windows explorerrel mennie kell a dolognak.

Egyébként az az előnye, hogy így a telefon is és a PC is látja a tárhelyet, nem tűnik el a telefonról az SD tárhely, miközben másolsz rá.

(#16012) oncsi válasza Nightfall75 (#16011) üzenetére


oncsi
őstag

Igen, biztos van előnye is.
De céges gépeken nincs jog hozzá, itthoniakon, meg Linux van :)

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#16013) F1DO


F1DO
senior tag

Sziasztok,

Azt be lehet állítani a note 2-ön, hogy ha nem fogadott hívás, illetve még nem olvasott sms üzenet van, akkor bizonyos időközönként csippantson egyet?

És még egy dolog:
Ez a samsungos készülék és account regisztráció milyen valós előnyökkel jár?
Ahogy láttam teljes személyazonosságot kérnek regisztrációkor, amit furcsának tartok, pl Windows Mobile-on erre nincs szükség..

[ Szerkesztve ]

(#16014) zack válasza schawo (#15947) üzenetére


zack
nagyúr

"A Note2-nek sok előnye van az S4-hez képest:

üzemidő, hangminőség, egyenletesebb működés"

Ezt mire is alapozod? :U

25ó készenléttel 1ó10p kijelzővel 42%-on vagyok. Ez azért cseppet sem rossz, ahhoz képest, hogy 2x nagyobb a pixelszám, 70% erősebb GPU és 700mAh kisebb aksi... :U
Ez még biztos javulni fog, mert a ROM-ok még sokat fognak javulni nyár végéig.

Note 2 előnye így pár nap S4 használat után, a +0,5 col kijelzőméret, de ez megjnt szubjektív, mert kompaktabb az S4, könnyebben hurcolászható, menet közbeni utcai használata stabilabb. Nekem farmerzsebben pont elfér ülve is, ami így melegben nem elhanyagolható szempont, és Note2-vel esélytelen lett volna. Bár a hátlap itt is műanyag, de klasszisokkal jobb minőség mint Note2 esetében. Hangminőség fülessel szerintem jobb, de ezt még tesztelnem kell hosszabb távon, a kihangosítás minőségét egyértelműen jobbnak tartom, a beszéd minőség pedig semmivel sem rosszabb mint Note2-nél.

Mindkét telefon jó, Note2 előnye jelenleg a kiforrottság, de ez nem meglepő, mert fél év előnye van szoftveresen. 40k különbség nem kevés, de a magyar 2 év garis I9505 S4 pöpec kis gép lett. :K

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16015) F1DO


F1DO
senior tag

És még egy fontos kérdés:
Azt hogy állíthatnám be, hogy ne töltse már le folyamatosan az egyre régebbi leveleket a beállított e-mail postafiókokból?

Azt veszem észre, hogy minél több érdektelen e-mailt törlök a telefonon (amit olvasatlannak ezáltal új üzenetnek jelöl és jelez) annál régebbieket tölt le amikkel ugyanez az idegesítő 'műsor' megy..

Ha ez így megy tovább a fiókokban évek alatt felhalmozódott több mint ezer e-mailt egymás után szép lassan le fogja tölteni a note 2 -m?

(#16016) AliceWake válasza F1DO (#16013) üzenetére


AliceWake
HÁZIGAZDA

Üzeneteknél be tudod állítani, hogy egyszer jelezze, 2 percenként, vagy 10 percenként, amíg el nem olvasod.
Üzenetek - menü érintőgomb - Üzenetjelzés ismétlése

Elmulasztott hívást kék ledvillogással jelez. Esetleg még a mozgásbeállításoknál kipipálhatod az Intelligens jelzés funkciót, ami a kék ledvillogáson kívül rezegést is produkál, amint megemeled a készüléket.

E-mail. Nem tudom melyik e-mail klienst használod, gyári, vagy gmail, de állítsd be a szinkronizálandó üzenetek számát, vagyis azt tudod, hogy az elmúlt hány nap üzeneteit szinkronizálja. Ha pedig nem akarsz minden új e-mailnél értesítést kapni, gmailben például beállíthatod, hogy csak ne minden új üzenetnél jelezzen.

Zack Kijelzőt 12-13 óra alatt mennyit bír? Nekem pl a készenléti idő ugyan mindegy, minden este töltöm, és annyi. De minimum elvárok 5 óra nettó kijelzőt, max fényerőn.

[ Szerkesztve ]

Non omnis moriar.

(#16017) Markizmark válasza zack (#16014) üzenetére


Markizmark
addikt

Az a 70% az 30%. :U :U :U :U Amúgy meg miről is volt szó???

Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

(#16018) zack válasza Markizmark (#16017) üzenetére


zack
nagyúr

Támaszd már alá azt a 30%-ot... :U

[link]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16021) zack válasza S e t h (#16019) üzenetére


zack
nagyúr

Szerintem teljesen felesleges. :)
Kár Note2 vs S4 vitát nyitni, csak gondoltam elolszlatom a tévhiteket, amiket egyesek meggyőződésből közölnek, úgy, hogy nincs gyakorlati tapasztalatuk.
S4 jobb kütyü, ebben kár vitázni, az más kérdés, kinek éri meg a 40k felár. Ha Note2 tulaj maradtam volna, valószínű én sem cseréltem volna még, de mivel Nexus szériára váltottam, és bár sok minden jobb volt mint a Note2, sok mindennel nem tudtam azonosulni, ami részben az LG márkanévből adódott. Mivel elvitték a mind a két Nexusom, így vagy vissza tudtam volna térni a Note2-höz vagy fejlesztek. Inkább fejlesztettem.

[ Módosította: mukibuci ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16022) S e t h válasza zack (#16021) üzenetére


S e t h
nagyúr

Inkább fejlesztettem.
Nem semmi innovációt pakolt bele a samu :) , de mivel én meglátni és megszeretni úton jutottam hozzá a note2-höz, amiben nem kis szerepet játszott a mérete, plusz aksi fetisiszta vagyok, így nekem visszalépés lenne.Ha váltanék, akkor már inkább note3, de ha a samu megint csak olyan fontos újdonságokat fog alkotni, hogy +ram, felbontás, mag, akkor bekaphassák.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#16023) Koczó93 válasza zack (#16021) üzenetére


Koczó93
őstag

Oké akkor jobb az s4 :) nekünk jó az ócska nóta.
Üzemidőben biztos vagyok hogy reggelire megeszi a note, hátlapja tetszik a notenak de ez szubjektív, a méretét is nagyon szeretem. Az meg pont nem érdekel ha 200%al jobb a gpu-ja mivel minden elfut a note-on és nem receg ami s4-ről nehezen mondható el :)
De én nem fogok vitát nyitni mindenki azt használ amit akar.

F1DO!
Elvileg tud szinkronizálni névjegyeket de én nem nagyon foglalkoztam vele, nem vesztesz vele semmit ha nem regelsz szvsz.

[ Szerkesztve ]

(#16024) F1DO válasza AliceWake (#16016) üzenetére


F1DO
senior tag

Köszi.

Samsung-os regisztrációról valami info?
Érdemes, van lényegi előnye, vagy csak arra megy ki a játék hogy legyen +1 user, akinek aztán lehet szórni a reklámokat?

(#16025) AliceWake válasza Koczó93 (#16023) üzenetére


AliceWake
HÁZIGAZDA

+1 :C

Non omnis moriar.

(#16026) zack válasza S e t h (#16022) üzenetére


zack
nagyúr

Nem olyan karcsú az S4 2600mAh kasija. :N Cserébe viszont feltűnően könnyebb (130g vs 183g), pedig fém is van benne. Tény hogy szoftveres oldalon kell még optimalizálás, és elég nagy baj, hogy ilyen szoftverezettséggel kiadnak csúcstelefont, de remélhetőleg őszre rendben lesz.
Note 3 biztos jó lesz de szerintem gyári garival nyaldosni fogja a 220k-t...Túl lesz árazva, mert sikeres a széria.

(#16023) Koczó93

Látom te sem érted. Szerinted ez az S4 tömjénezéséről szólt és hogy a Note 2 xar? :U Ha ezt gondolod, komoly mondat értelmezési problémáid vannak. Pusztán leírtam úgy a véleményemet, ami bár szubjektív, de legalább van gyakorlati tapasztalatom mindkét típussal. Nem nagy arccal toppantam be, és néztem le mindenkit, hogy "ti még mindig ezt használjátok?". Vannak érvek ellenérvek a csere mellett, de ahogy írtad is, mindenki azt használ amit akar. Sehol sem írtam tudtommal mekkora trágya a Note2, és a vele töltött fél évről szinte csak pozitív élményeim voltak. Jó kütyü. De azért mert jó kütyü, még cserélheti más is (nem te) csak azért, mert változatosságra vágyik, kipróbálná az fHD kijelzőt stb.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16027) Markizmark válasza zack (#16021) üzenetére


Markizmark
addikt

Hol jobb az s4 te...? Pontosan ma nyomkodtam haverom s4esét. Exynos 5, nem a .... snapdragon. Egy helyben 65°C a telefon, játszottam vele 7 másodpercig és 75°C lett. Ráadásul nem is simább, mint az note 2.

[ Módosította: mukibuci ]

Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

(#16028) pzoley válasza zack (#16021) üzenetére


pzoley
őstag

Mielőtt folytatnád megint ezt a vitát, a saját N4 topikod #11789 hsz-ben ezt írod: Szerinted én mikor megyek S3-S4 topikba védeni az N4-et ha szidnák? Akkor ide minek jössz ?
A másik dolog, hogy annak idején ide azt írtad: #13557 hsz-ben: Tehát a Nexus 4 nekem "telefon" funkciókra kell. A Nexus 7 a PDA funkciókra lesz. Ezért az összehasonlításokat is ez alapján nézd !!
A múltkor pedig egyértelműen jelezték, a hozzászólásaid törlésével, hogy ez itt a Note II topik !!

[ Szerkesztve ]

(#16029) imi314 válasza zack (#16014) üzenetére


imi314
senior tag

Neked mindig az a legjobb telefon épp amid van, ha egy 3310-esed lenne azt is az égig emelnéd.úgy csinálsz mint ha más nem tapogatott volna még s4et,lököd itt a hülye dumát amire ebben a topikban senki ismétlem SENKI sem kíváncsi,pár hete már megörültem mikor azt irtad,h nem jössz ide többé azóta is muszáj jönnöd.. ennyit rólad...

sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s23 ULTRA

(#16030) Impressa válasza F1DO (#16024) üzenetére


Impressa
őstag

Az arra jó, ha fel kell oldani a telefonod képernyőjét, vagy nyomon szeretnéd követni, ha ellopták. Jahh és meg tudod csörgetni. :D Szóval semmi extra. :N

Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032

(#16031) Koczó93 válasza zack (#16026) üzenetére


Koczó93
őstag

Nem volt gondom soha a szövegértéssel :D
Elhiszem hogy jó az s4 de nekem tökéletes a note. Köszönjük az átfogó véleményed.

[ Módosította: mukibuci ]

(#16035) nagyito88


nagyito88
aktív tag

zack én azt vettem észre mindig az a jó ami neked van a többi mindig szarabb. Amikor nexus + tab kombinációra váltottál akkor az volt a fajin. Most meg s4 a faszagyerek mert az van neked. De gyanúm, hogy max 2-3 hónap múlva váltasz valami másra akkor az lesz a jó. Nem futottam végig a topicot amikor megvettem a note 2-m, de onnan követem remdszeresen. Nem is értettem miért ennyire ellemszenvesek veled szemben az emberek de már kezdem érteni.

(#16038) zack válasza nagyito88 (#16035) üzenetére


zack
nagyúr

Egy dolgot elfelejtesz. Sokszor találkozok negatívumokkal, de valahogy mindig mindenki a pozitív "über f@sza" megjegyzéseimet tárolja. Nexus 4-ről is leírtam a negatívumokat. Voltak dolgok, amikről nem beszélhettem/ nem akartam beszélni, amíg tulaj voltam, és voltak olyan infók, amiket az utolsó pillanatban tudtam meg. Pl az alaplap hibás svájci és ázsiai példányok térerő gondjait, és vételi stabilitását, és még egyéb más problémákat.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16045) Fradipuma


Fradipuma
tag

[link]
NOTE 3 Prototípus!!!??

(#16046) Markizmark válasza Fradipuma (#16045) üzenetére


Markizmark
addikt

Nyugi, ezeket eddig is tudtuk. Fölösleges találgatni és ezeket megenni, de köszi az infót. :)

[ Szerkesztve ]

Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

(#16047) S e t h


S e t h
nagyúr

Ha valaki nem tudna dönteni a két telefon között,note2 vagy s4, az csak annyi hozzászólást olvasson el ebből a témából, amennyi éppen van az s4--ben, kb.hétezret.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#16049) Parallaxis válasza zack (#16014) üzenetére


Parallaxis
addikt

25ó készenléttel 1ó10p kijelzővel 42%-on vagyok. Ez azért cseppet sem rossz, ahhoz képest, hogy 2x nagyobb a pixelszám, 70% erősebb GPU és 700mAh kisebb aksi...

Ez a tegnapi eredmény:


Ez netezéssel, hír- és ebook olvasással, 45 perc telefonálással, 1,5 óra filmnézéssel jött össze (fényerő automatán).
Majd szólj, ha ilyesmit tud az S4-ed :)

Bár a hátlap itt is műanyag, de klasszisokkal jobb minőség mint Note2 esetében.

Ezt kifejthetnéd, mert én akárhogy nézegettem semmi különbséget nem láttam anyagminőségben, vagy bármiben, ugyanaz a műanyag kasztni egy kis fémes kerettel, ami sokak szerint csak a Samsung marketinganyagaiban tartalmaz fémet, a valóságban nem igazán.

de a magyar 2 év garis I9505 S4 pöpec kis gép lett.

Az S4 topicjában lévő rengeteg panaszt olvasva ezt nem igazán hiszem el.

[ Szerkesztve ]

(#16050) MurdR


MurdR
veterán

Már nem először fordult elő, megint nem ébresztett a telefon. Majdnem elaludtam, csak azért ébredtem meg mert megállt a ház előtt a kukásautó. :((

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.