Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2870) nrbx válasza b.kov (#2844) üzenetére


nrbx
tag

Nálam is teljesen kiváltotta az Apple TV az összes berendezést, platformot - csak ezt hasznalom mint interface-t, mennek rajta a letoltott filmek, streaming, hagyományos TV adás (IPTV), otthoni családi videók, fotók böngészése (NAS-ról), webes videók nézése (AirPlay-al telefonrol, tabletről indítva), iPhone/iPad tükrozése. Hála a már standard HDMI-CEC funkcionalitásnak, távirányító is elég az, ami az Apple TV-hez van, kapcsol ki/be egyszerre az Apple TV, TV, soundbar.

Amiben még szerintem jó az Apple TV (3. pont nálad):
- ugyan sokan pont hátrányként kezelik, azonban előny is tud lenni, hogy minden többcsatornás hangot dekodól, nem kell oldani, hogy valami régebbi receiver, soundbar ismeri-e a formátumot. Szerintem az is haszos, hogy mindent at lehet kodoltatni Dolby Digital 5.1-be, amit aztan tenyleg minden tobbcsatornás rendszer ismer, nekem is pl. a soundbar csak a DD-t meg a DTS-t dekodol, de semmi gond nincs, mert mindent atkodoltatok DD-re, ez a HDMI ARC-on is atmegy (persze a hangminoseg rosszabb lehet igy, dehat soundbar-rol van szo, nem valami audiofil berendezésről).
- szovegbevitelnel felajanlja, hogy a telefonon irjad be a szoveget, egyszerubb, mint a taviranyitoval
- sok video tukrozésénél működik, hogy amint kiküldom a TV-re, már az Apple TV távjával tudom megállítani, újra elindítani, beletekerni
- szinten ellentmondasos, de nekem tetszik a kicsi, elegans, letisztult távirányító is

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.