- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Régi Gépterem: II.386
- A KOReader ebook olvasó program
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lesaux #17499 üzenetére
a töltő képernyő kéne más legyen.
configolni a .minecraft\config alatt lehet minden modot, cfg file-ok lesznek ott, simán megnyitható egy jegyzettömbbel vagy mással.
ingame ha betetted a nei-t akkor e-vel invertory nyitáskor jobb oldalt egy új sávod kell legyen amiben mutatja a blokkokat, ráklikkelsz mutatja a recepteket. ott ha lapozol a felső gombokkal vagy beírod a mod nevét, akkor ki kell listázza a star wars mod blokkjait is
[ Szerkesztve ]
-
lesaux
veterán
válasz
#56573440 #17496 üzenetére
Nemtom, félig sikerült, lett egy olyan menüpont, hogy MODS, abban a négy elem egyike a Star Wars mod, amit configolni nem lehet, csak a disabled gomb aktív. Illetve ha elindítom, a bal felső sarokban megjelenik valami PSWM ver 1.2.0.
Lehet, hogy hülye kérdés, de már indításkor drasztikusan másképp kéne kinéznie? Mert most ugyanolyan az ember, a táj, a vízi állatok stb. -
törölt tag
válasz
lesaux #17495 üzenetére
szia
1.7.10 fog kelleni, a hivatalos oldal szerint is azt támogatja. ahhoz 1.7.10-es forge itt lesz: link
ha megvan mindkettő (én a parzi-ból az 1.1.0-át szedtem mer arra írja hogy stable verzió, forge-ból. a jobb oldalon recommended buildet win-install formájában)akkor lépésenként a következő történik.
mc vanilla kliens indít
new profile
use version-ban 1.7.10-re teszem, play.
leszedi a cuccait és elindul
%appdata% mappában .minecraft/versions alatt megjelenik az 1.7.10
forge indít, .minecraft mappa választ, telepít, sikerrel lefut
mc indít, profilok között lesz egy forge nevű. az elindítod, máris más töltőképernyőt kell látnod.
elindul, leállítod
elmész a %appdata% után a .minecraft mappába, lesz már ott mods mappa, abba behúzod a modot, és indítod a forge profilt megint. betölt örülannyi van, hogy ez így kevés és fárasztó lesz, ha már modok, akkor első mindig a nei. ez az, ami ingame mutatja a recepteket.
ahhoz kell innen a chicken core (fent tedd át a verziót 1.7.10-re) és a notenoughitems.
ezeket is beszórod a mods mappába, indítod, és mennie kell. a receptek egy jelentős részét nem mutatja sajnos, gondolom nem készült hozzá vagy passz. de működni működik szépen
-
lesaux
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék a Parzi's Star Wars Mod berakásához.
XP-m van, 1.8.9-es Minecraftttal, és hát az elmúlt 3-4 órám guglizással meg telepítéssel telt, eredmény nélkül.
Raktam fel valami Forge-ot is, Magic Launchert, a .jar fájlt pedig bemásoltam a \MODS könyvtárba. Próbáltam 1.7.10-es verzióval is, de nem sikerül. Feladtam, segítsetek, kérlek! -
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17492 üzenetére
Köszönöm, ez a te billentyűzetedből igazi dicséret.
Csak meg kellene tanulnom az új rendszereket, illetve jó lenne ha időm lenne játszani. Lassan már van annyi erőforrásom, hogy ne legyen gond, ha véletlen szükségem lenne tucatnyi solar generatorra, vagy pár MW solar panelre. Lassan összerakok egy normális power suit-ot, azért abban csak kényelmesebb. Meg ha végre össze raknám az első drivokat, meg a számítógépet, meg az ae feldolgozókat.... áhhh, még kellene vagy 1000 óra.
Jah, és egyébként is itt a vég, 1 hete játszom a térképen és még nincs mob trap.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17489 üzenetére
jaja, közben megvan, rátaláltam. Az ender io-s silicont használja, ami egy picit furcsa, de mindegy.
üdv, föcccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17487 üzenetére
NEI-ben nincs is AE2-es silicon, csak ender io-s,
Mondjuk elvileg lehet ugyan az is...
-
föccer
nagyúr
válasz
#90933760 #17485 üzenetére
Sima vanilla sütővel és IC iron furne sem működik. Certus Quarz dust és a nether quartz dust sem adja.
Pulverizrert nem tudok csinálni, mert kb 0 ender man spawnolt eddig.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Grrr.
Nem tudok silicont csinálni. DW azt mondja, hogy simán dustból lehet égetni, de nekem nem is fogadja a sütőm. Hol a hiba?
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
apatyas #17482 üzenetére
Ez ott van fent mellettem Alps biom? Azt mi jártuk be blackel mikor farkast kerestük.
Csinálok majd 4 steam dynamot meg hozzá 4 aqueous accumulatort aztán lemennek a tóba a vízimalmok mellé, egyből rá lehet kötni őket a drótra és ha kell csak szenet szórok bele és duplázódik az energy. Nem mintha nagyon kéne.
Aztán a steam locomotivenak állok neki meg egy kis railcraft. Szerintem vasutat csinálok valamerre, nem tudom hova, mert felétek nem szeretnék rondítani a tájba.
Hogy a szenet a meg vizet hogy kapja még nem tudom, vagy csillékben viszek magammal vagy megmérem mikor fogy ki és kicsit előtte szén meg víztöltő állomást építek. -
törölt tag
-
törölt tag
tényleg javaslom hogy ftb launchert szedd le, és abban keress egy 1.7.10-es packot, mert a tekkit classic annyira régi, hogy még én se emlékszek már a felére se
direwolf 20 féle 1.7.10-es pack egészen kiforrott, stabil
a ph-s szerveren evolved megy, az is jó, mondjuk mi expert mode-ban játszuk (egy kapcsoló a szerveren ami után minden nehezebb, bonyolultabb, drágább, tehát több a kihívás nekünk)
ha ennyire ismerkedős a történet én biztos belevágnék egy újabb packba, több a dokumentáció hozzá a wiki-ben, több a segítség itt is
nem lesz átvihető a mostani map, de át tudsz menni creative módba, és beteszed magadnak ha épp nincs kedved újra kezdeni.
-
föccer
nagyúr
válasz
Mr Dini #17478 üzenetére
Jah, shorter. Én legalábbis így ismerem. Elég jó cucc a maga nemében. Redpower mod adja, ha jól emlékszem. Tekkit-ben jobbat nem nagyon találsz. ftb-ben egységesítve vannak (többé-kevésbé) az energia források, így egyszerűsödnek a dolgok. (valamelyest). Bár a quarry-mat én is elektro motorokkal hajtottam, most már 16 db solar generatorral (ezt fogom most bővízteni, hogy folyamatosan mehessenek)
üdv, föccer
-
válasz
föccer #17477 üzenetére
Egy ilyen furcsa barna dobozka, alatta egy akkumulátor, mellette egy timer, ami 0.200 ms-enként redstone jelet küld, van rákötve a gyémántládára, és ebből mennek tovább az itemek úgy, h egy cső van, belőle oldalt kiállnak csövek végükön festékkel és a barna dobozba be van állítva, h a festék szerint küldje a szenet a fekete festékkel jelölt csőrész mögött lévő ládába stb... Az a nevea barna cuccnak, h selector. Az alatta levő akksit viszont folyamatosan tölteni kell bt elemmel, mert nagyon hamar kifogy... Ezt szeretném vmi másra cserélni.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
föccer
nagyúr
válasz
Mr Dini #17476 üzenetére
Nem tudm, hogy milyen szeletálóra gondolsz.
Feed the beast kifejezésre keress rá, van benne bőven sok-sok modolt MC összerakva. Ami "sláger" az az ftb evolved. Talán a ph-s szerveren is ez fut. Én most a DireWolf20 modpacjával játszom, csak kivettem belőle néhány, számomra idegesítő mod-ot (mint pl a traumcraftot, botanikát). Mindkettő erőssen tech orientált.
A szelektáló helyett, meg építs egy ae rendszert. Onnantól kezdve nincs értelme szelektálni, mert minden ott van egy kupacban. Az egész világot fel lehet pakolni néhány disc-re és terminalon keresztül elérhető, illetve az automata craftolás is meg van oldva, bár a bonyoluéltabb dolgokhoz komoly számítási kapaciáts kell. Nekem tervem, hogy egy teljesen automata HV solar gyárat rakjak össze, ae rendszerrel.
üdv, föccer
-
válasz
föccer #17475 üzenetére
Értem.
Tudsz valami hasonló, de friss és technicben meglelhető packot? Ha szerver is van hozzá, az lenne a legjobb!
Nehéz lesz áthelyezni, mert mint írtam, egy szelektáló is van hozzá, ami igen sok helyet foglal... Sajnos command blokk sincs ebben a verzióban így klónozni sem tudom...
Amúgy ez a szelektáló rengeteg elemet fogyaszt... Napelemmel nem lehet működtetni?
-
föccer
nagyúr
válasz
Mr Dini #17474 üzenetére
Hinnye, de régen nem foglalkoztunk régi tekkittel. Ha nem túl előrehaladott a map, akkor megfontoandó, hogy valami frissebbre átálljatok.
A kérdéseidre: Buildcraftban létezik olyan, hogy automatic crafting table. RS motorokkal is meghajtható, pont az ilyen tömbösítési, illetve 1 lépéses craftolásra való. Az M betős, az macerátor lesz, ami IC cucc, de teljesen jó.
Egészben nem lehet a teljes quarry rendszert áthelyezni. Szedd szét, pakold le újra a landmarkokat, és úgy tudod újra lerakni. Természetesen mellé kell pakolni a motorokat is és minden egyebet.
Ha jó charcoal is a water engine-be, akkor csinálsz egy fa farmot, amit kemencére kötve már készül is a finom faszén. Az anyagokat redpower-ewl, vagy BC-vel meg tudod oldani.
De tényleg javaslom egy frissebb modpack használatát, a tekkit már nagyon régi.
ps: Én meg elkezdtem elmélyedni a ae- rendszerekben. Hinnye vannak benne szép dolgok.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
Üdv!
Mivel az eredeti launcher valamiért nem indul el a gépen, ezért gondoltam leszedem a technic launchert és átmentem a mapokat. Eddig sima, a technic rendben elindult, beléptem mojang acc.-vel és leszedtem a hexxitet, a vanillát és a tekkitet (meg a tekkit classicot).
Beléptem egy vanillás mapra (term. vanillával) és látom, h szépen betöltötte a skinem is a szervereken is, pedig az eredetinél valamiért mindig az alex skint kaptam meg, ha nem 1.8-as szerverre/mapra mentem fel... A tekkit is betöltötte a skinem, de gondoltam lecserélem, mert meguntam. Feltöltöttem a mojang oldalán az új novaskinnel készült skin-t majd beléptem. Vanillán megy, de a tekkit classicnál vmiért nem. Mi lehet a gond? Gyerek skinjét betölti és azelőtt az enyém is ment...
2. Most kezdtem foglalkozni a classickal. Építettem egy quarry-t, ahogy a sima tekkitben is szokás, majd mivel hopper nincs ebben a régi verzióban kénytelen voltam egy szelektálót ráereszteni, ami a cobblestonet, meg minden fölös dolgot bedob a lávába, az érceket és az értékes dolgokat pedig külön gyűjti. Az égetős érceket pedig kiégeti, úgy, h valami m betűs cucc előbb porrá alakítja, majd benyomja egy electric furnancenek. (Így 2x annyi nyersanyagom lesz.) Eddig vagyok meg, viszont jó lenne, ha pl az aranyat, vasat tömbbé kraftolná, h több hely legyen. Ezt hogy tudnám kivitelezni?
Illetve azt szeretném kérdezni, h hogyan lehet a quarry-t áthelyezni mindenestül, ha leásott bedrockig?
Illetve van egy olyan problémám is, hogy a quarryt egy vizipumpa és egy steam engine hajtja, mivel ehhez nem kell fuel, amit survivalban picit nehéz lenne szerezni. A kérdésem az, h hopperek nélkül hogy tudnám a szenet pótolni a water enginekbe?
Köszi!
Szerk.: még egy kérdés... Vízszintesen haladó quarry van?
Tudtok vmi olyan modot, amivel újra lehet generáltatni a quarry által lepusztított lukat?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17471 üzenetére
Jah, hogy elolvasom az eulát.
Korrekt megoldás.
Közben már fut a cucc, kérte is a rendszerkazdai hozzáférét az ssd-re, szóval úgy néz ki ez a része sinen van.
Köszi
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
föccer #17470 üzenetére
melyik szerer? direwolf 1.7?
ftb install-t nyomod, menyitod az eulát, átírod true-ra a végét, és mehet a serverstart. első indításon generálgat mappákat is, akkor kerül be a server.properties is ott tudod pl a portot megadni, gamemode-ot lőni, nehézséget adni, stb.
a szerver vége úgy fut le, hogy felnyalja a dimenziókat és legenerálja a spawnt.
viszont amit a switch-en csinálni kell az a port forward, az adott gépre, ill valami noip jellegű kliens futtatása ami dinamikusan követi az ip változásaidat.
volt valahol valaki írt egy más klienst itt amivel ezt egyébként egyszerűbben lehetett kezelni... csak már nem tudom ki hol és mikor
egy kliens volt ami megcsinált minden ilyet...
jah és a serverstart.bat-ban tudod adni mennyi memórát foglaljon az alján. azt érdemes macerálni kicsit
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17464 üzenetére
Köszi!
Leszedtem a szervert, kaptam egy 200 megás zip-et, amit kicsomagoltam, van benne serverstart.bat. Indítom, lefut, de nem igazán látok semmit... :-/
Teljesen kuka vagyok a témához, szamárvezetést kérek.
Ami még nehezítheti a dolgomat, hogy digis netem van, változó ip-vel. Hogyan fognak tudni csatlakozni rám? Nem kellene valami csodaszer erre a problémára is? Tudom, hogy létezik, csak no, hát teljesen hülye vagyok ezen részéhez a dolognak.
üdv föccer
-
törölt tag
Megvan a signalum kard, egy gyémánt, egy smaragd, meg két slot kvarc. Később ha lesz még gyémántom akkor pakolok rá még egy slot kvarcot.
Megvan a signalum crossbow is, egy gyémánt, egy smaragd. Megvan a signalum bolt is, alumite rod-ra signalum öntve és tyúktoll fletching. Egy gyémánt, egy smaragd, és egy kvarc. Ugyanúgy ha lesz még gyémántom megy rá egy slot kvarc. Szerintem ez már egészbszószint.A csákányokat viszont meghagyom vasnak perpill (meg a többi szerszámot), mert amennyit bányászni kell arra jók, meg mert mocskosul ki lettek maxolva és nem pazarolnám el. Sőt, bőven jók így ezek. Azokon is gyémánt, smaragd, lapis, két slot vöröskő.
A páncél következik majd holnap az endből. Aztán elég durva lesz onnantól cuccilag, meg már gépileg is megvan az alap elég jól.
Ahhoz képest hogy a pakk nehézsége miatt vanillázni mentem csak fel, elég jól haladtam. Bár azért nálam nem fog 4 enderquarry futni az biztos. -
törölt tag
Molten obsidiant hogy lehet smelterybe csinálni? Hogy öntsem bele a vizet meg a lávát? Kéne az alumitehez.
-
apatyas
Korrektor
válasz
#56573440 #17462 üzenetére
Az első két vasam után volt moss stone-om. Shears, vines, abból vmi gombócot kraftolni és rádobni kőfalra.. Nem közvetlen vanillás út, de hasonló, nemtomhány óta ott is lehet kraftolni.
[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
törölt tag
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17462 üzenetére
Ne aggódj, én rá sem jöttem volna.
Ennek a hsz-nek a szerveres részére tudnál valami okosat mondani?
Köszi.
üdv, föccer
-
törölt tag
ehh... játék elején rohangáltunk össze vissza a moss miatt hogy találjunk mossy stone-t... közben a chisel stone-ra ráküldve adja a teljesen vanilla moss-os bricket, és azzal is megy a tinkers-es önjavítós móka...
persze mikor jöttem rá? most
-
törölt tag
-
törölt tag
az a baj, hogy early game a varázslós "páncélok" nem igazán jobbak. a thaumcraftos alap páncélhoz is dolgozni kell elég sokat cserébe nem igazán a védelem miatt hordja az ember, hanem mert kevesebb vis kell a legtöbb dologhoz.
blood magic vonalon a bound armorok már jók, de drágák, az omega cuccok pláne.
talán az elején ebben a packban varázslós vonalon a manasteel armor amit én építenék elsőre, utána terrasteel-re mennék. az már egészen korrekt védelmet ad
vagy átmennék az endbe ha már tudok repülni, és szednék egy kis amethyst-et... abból lehet páncélt csinálni méghozzá igen korrektet...
helmet 6 prot 440 dura, chetplate 12 prot 640 dura, leggings 10 prot 600 dura, boots 6 prot 520 dura... ehhez képest protection vonalon a flux infused armorom az fentről lefele 3, 5, 6, 3... nagyon jól véd, elég sokáig kibírja a nyúzást, az end már tiszta, úgyhogy én amondó vagyok hogy abból építkeznék, és ha kell akkor enchantolnám, úgyis ott az ender xp farm
egyébként ha salt kell ménemszólsz?
itt rohadok bele annyi van
[ Szerkesztve ]
-
Amur
addikt
válasz
#90933760 #17456 üzenetére
Adnak persze. Némelyik egész jókat, de majd a varázslók megerősítenek, én csak a NEI-ben, meg vidikben láttam pár "magic" ruhát.
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
törölt tag
Hát igen, holnap azzal kezdem, hogy kicsit erősebb páncél kéne mint a vanilla vas. Bár ha már varázslás, lehetne ezt is enchantolni, de nem elég jó akkor se, meg az 1.7-es vanilla enchant table egy fs konkrétan.
Aztán meg a vaskardot meg a vas crossbowt is lecserélem. Meg kéne a második szintű jetpack persze.Kígyóbosst majdnem lecsaptam már, csak még kellett volna regenerálódnom kicsit. Ja hát varázslás, akkor bájital, regen italok, aranyalma stb. kellet volna akkor hamar megvan. Végül is black gyűrte le, bár az a ruha meg az a nyíl ami nála van, már kreatívnak számít.
Nem tudom magical modok adnak-e be páncélt meg eszközöket. -
Amur
addikt
válasz
#90933760 #17453 üzenetére
sózott zombihúsért levadászom, vagy simán 2 stack sóért, mert zombihús nekem is van pár stack.
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
törölt tag
Testvéreim, aki farkast lát valahol az jegyezze fel a koordinátákat, mert kellenek. Egy darabbal nem találkoztam két óra után se. Fizetség egy stack zombihús. Ha befogja mindet soul vialba és elpostázza, azért két stack is jár. Vialokat visszaadom.
-
Amur
addikt
-
törölt tag
Amur megnéztem a házad, orbitális lett. Ja meg közben elkészült a machine frame, mert ottmaradtam addig, hogy végezzen neked.
-
törölt tag
válasz
apatyas #17446 üzenetére
FPS-sel nincs bajom, az megvan 60. Csak ha repülök a blokkgenerálás eléggé bahhh. Meg mikor belépek is két perc mire körülöttem minden legenerál, utána már jó.
Akkor viszont nincs semmi értelme a procit lecserélni. Bár másban attól még jól jöhet a 4 mag, csak azért az mégis zavar, hogy single thread esni fog. Egészen pontosan egy E8500 van most 3.8 GHz-en, és Q9400 lenne a helyére ami jó esetben talán 3.5 GHz-et fut és persze feleakkora az L2 is, ami azért nem mindegy a szűk FSB miatt. De lehet akkor inkább veszek még ramot és akkor a 6 helyett 8 Giga lesz. Bár jah, ebbe az őskövületbe pénz tenni elég hülyeség, de hát nagyon nem tudok költeni rá, ez is csak épp szerencse hogy bejött.
-
-
apatyas
Korrektor
válasz
föccer #17447 üzenetére
Nekem most délelőtt jelezte a single pályámra, hogy a pakkban nincs olyan blokk mint ami a mentésben (kivettem a Hats-ot meg a HatStand-ot időközben). Mondtam neki hogy jólvan, és kigyomlálta azokat a blokkokat, amiket nem ismert.
A másik kérdésre nem tudom, nem csináltam még szervert. Amit tudok, az alapján a szerveren ugyanúgy vannak tárolva a dolgok mint single-ön, mióta a single game-ben is gyakorlatilag egy külön szerver fut neked, szóval azt gondolnám naívan, hogy oda is át lehet másolni a mentést.pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
föccer
nagyúr
Arra van valamilyen megoldás, lehetőség, hogy egy singli playerben elkezdett map-et, szerverre feltegyem és másik is be tudjanak lépni rá?
Illetve az járható út-e, hogy egy legenerált térképet úgy töltök be, hogy kiveszek még néhány mod-ot? A DW20 packban van még néhány dolog, ami idegesít, mint pl a magic hat, vagy az ami a dirt block-ból valami ugráló izét csinál, ha nem ásóval szedem szét.
Köszi.
üdv, föccer
-
apatyas
Korrektor
válasz
#90933760 #17443 üzenetére
Infinity Evolved -journeymap mod, single player. Fancy, all particles, városban de alig géppel, render 12, fps 20-27. Alapjáték 40-50% Java terhelés, ha NEI aktív 60%.
Szerverre csatlakozva: betöltéskor volt 75% java is. FPS kisebb, 19 körül, Crags biom, gépekkel, a házamban. Alap java terhelése: 30%, ha Nei-t megnyitom felmegy 45%-ra de pillanat alatt visszaesik ugyanoda.
A8-6410 4 magos AMD Kabini 2.1-2.2GHz körül.
Szóval, azt mondanám, van amihez másik magot használ, de a 30% és mégis alacsony fps azért elég árulkodó, hogy korlátok vannak. (gpu részen tudna ez a gép 70 fps-t is, pl Karmában megvolt, szal most biztosan cpu limites)pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
törölt tag
Négymagos procin mennyire skálázódik jól a játék? Mert most lehet tudnék beszerezni olcsón egy procicserét, de a négymagos az picivel gyengébb single thread, viszont plusz két mag. Azt nem szeretném beszopni, hogy csere után még lassabb is lesz a játék.
A blokkgenerálás ami húzós az még mindig single sajnos, de mivel a többi számolódhat másik hármon így talán több jut neki mégis és gyorsabb lehet, mégha picit gyengébb is single thread a prockó.
Gondolom ezt senki nem tesztelte ki soha, mint más játék topikokban.[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17441 üzenetére
Maga a beszéde hadarós. Vagy lehet, csak fáradt voltam alapból.
Baromira jól, érthetően magyaráz, csak figyelnem kell rá. Nem tudok valami túl jól angolul.
üdv, föccer
-
törölt tag
válasz
#90933760 #17438 üzenetére
alap sütőből redstone furnace ami vállalható már. összesütős is kell, akkor induction smelter annyi dolgot nem tud, de már hoz okosságokat. viszont ha mindent szeretnél olvasztani, kemence nélkül akár, akkor sajnos alloy smelter megkerülhetetlen.
augmentekkel játszani akkor érdemes csak szerintem, ha quarry a cél. addig teljesen mindegy mennyi idő alatt dolgozol fel bármit
föccer atya: pedig aztán ő nem egy sietős videós... elszoktál a tempótól vagy mi lett veled?
-
föccer
nagyúr
Ennyje, hogy direwolf milyen gyorsan tud hadarni. Szabályosan lefáradok 15 perc alatt.
üdv, föccer
-
törölt tag
Egész jót haladtam ma is, van már alap jetpack, iron armored rá, hozzá a töltő, megvan a rock crusher, a pulverizer. Lényegében már csak egy sütő kell, abból melyik legyen? Az alloy smelter akkor hanyagolva, mert drága.
És olyan sütő ami össze is tud sütni több dolgot? Vagy azt csak alloy smelter tudja?Most egyelőre ennyi a teches vonal, esetleg később még fejlesztgetek ezt-azt. A jetpackből kelleni fog a kettes szint az tuti, mert ezzel 3x tudok felemelkedni és sárkánnyal tovarepülni, ez pont arra elég hogy épp eljutok Amurig meg vissza.
Aztán láttam a pulverizer második szintje se valami drága még, most is megcsinálhattam volna alapból a kettest, de nem volt kedvem. Pedig egy speed augment kéne bele, bár lehet elég ez így is inkább.
Az alapgépek megvannak azt kész, már ez is csoda hogy eddig megcsináltam.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#90933760 #17435 üzenetére
"Jetpacket mibe lehet tölteni?"
energetic infuserrel
"Meg az elektromos kulcsot IChez?"
batboxban pl
az meg hogy ráfogsz az uránra... hát így jár a kis mohó
nem szándékos volt, de így visszagondolva egész mókás
csinálj értelmes jetet és mehetsz ender farmra, 2 perc a 40-es szint
-
törölt tag
Kell még Rock crusher meg Carpenter ahogy látom, ezekkel tudok csinálni Pulverizert és az kell a Jetpackhez is. Meg innen már tudok csinálni majd sütőt.
El tudnék indulni az EnderIO-n, mert ugyanezek az alapgépek kellenek hozzá, csak szinte minden slotba más-más recept kell. Nem sok kedvem van annyit kraftolgatni, maradok inkább az alap Thermalos vonalon, ott csak 2-3-4 slotnyi cuccot kell lekraftolni.Csak előbb bányászni kell ezerrel, elég sok gyémánt kell a gépekhez, én meg ügyesen beleraktam a cuccaimba őket.
Megkaptam a drawereket is, elkezdtem azokba is átrámolni, nagyon pofás cuccok, most használom őket először. Érc, ingot, blokk, kő, fa stb mehet ezekbe. A darab vackok meg maradnak hardened strongboxba.
Kaptam hozzá controllert is, majd azt is bekötöm és akkor egybe látni a cuccokat.Jetpacket mibe lehet tölteni? Meg az elektromos kulcsot IChez?
Aszongya black vihetek mindent abból a ládából. Elkezdem beszórni invbe egyszer csak meghalok. Naná, hogy volt közte urán, tuti direkt hagyta ott. Buktam ám 40 XP-t tesa.
Majd egy stack essence berryt postázhatsz. Na jó nem kell, letudjuk a drawerekbe.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
mc 1.8-ra kijött már a thaumcraft. verziószám 5 lett, van pár újdonság, változás.
-
apatyas
Korrektor
válasz
#90933760 #17428 üzenetére
Nekem ilyen a teteje:
Mint kiderült, nekem is gyorsabb picit a középső, de csak több kör alatt egy lapátnyival csúszik el.Jó az íjpuska, a képen látható beállítást találat követte. Rohadt messze van és fölfelé:
Mellesleg, megörökítésre került a tegnap este slágere, a horgászbot[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
törölt tag
válasz
#56573440 #17429 üzenetére
A drawereket ha összekötöm logipipe-pal, utána milyen cucc kell még hogy együtt láthassam benne a cuccokat?
Ha nem nehéz akkor érdekel, mindent nem szórok bele, de ércek, ingotok, blokkok mehetnének ilyenbe. A darab szemetek meg maradnak hardened strongboxba.Két leadstone cellem van, az 800ezer RF, nem hiszem hogy most kéne több.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#90933760 #17427 üzenetére
ebben a packban tier szerint előbb vannak a thermal exp-es gépek (pulverizer, redstone furnace) mint az enderio-s sagmill és alloy smelter. az enderio-s machine chassis-hoz kell a machine frame "sajnos".
energia termelésre jó ez a setup, csinálj megfelelő tárolót energy cellből vagy capacitor bank-ból, jó nagyot, amíg nem kell dolgozzon bufferbe tud termelni és utána ha kell van miből pörgetni.
jetpackből egyértelműen simply jetpack a mod ami neked kell. abban két vonal van, mindkettő alapvetően azonos tulajdonságú, az egyik thermal expre épül a másik ender io-ra. utóbbi értelem szerűen jelen packban fölöslegesen drága és gépigényes.
leadstone jetpack az első lépés, utána pedig fejleszthető, nem olcsó ez se persze, de hardenedet is meg lehet csinálni elég hamar. van armored verziója is, szintén javasolt rátenni már az elejétől, adjon némi védelmet. a teteje a tier 5, flux-infused jetplate, ahhoz már lehet csinálni komplett armort, ami minden fizikai behatás ellen véd, az elég korrekt
btw majd ha leszel és van igered és igényed elbonthatod a tárolókat nálam, költözés miatt a drawerek fölöslegesek lettek, ahogy a logipipe is mellé. ha szeretnéd viheted
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
apatyas #17425 üzenetére
Három blokk széles az egész amibe beraktam a kerekeket. Ugyanúgy raktam le mind a három vizet egymás mellé. Látom, hogy szétfolyik, a két szélső lassabban forog picivel. De mindegy nem érdekes, ez így már jó, megtermel eleget, nem bontom szét jobban mert így néz ki jól, nem akarok hozzányúlni.
Valami ércfeldolgozó gépek kellenek, amit könnyebb, akkor az EnderIO-t hagyom a fenébe. Meg még valami szénnel működő generátor, stirling ugye akkor kiesik, steam dynamo nem jó mert víz is kell bele meg pazarol is ahogy hűl a gőz.
A survivalist generatorral az a bajom rohadt gyenge. Csak szenes kell, mert szenem van sok.Ami még fontos az a jetpack, több modé is benne van nem tudom melyiket könnyű meg érdemes, én a leadstone energy cellt mikor csináltam akkor láttam van jetpack is ilyenből. Lehet az kéne. Nekem annyi elég ha 4-5 alkalommal fel tud vinni játék tetejéig és onnan sárkánnyal továbbmenni. Sőt ha repülve megyek akkor magasabbra is tudok, mint 256, azzal még messzebb jutok.
-
apatyas
Korrektor
válasz
#90933760 #17424 üzenetére
Milyen szélesek neked a kerekeid? Fura. Ja, hogy szétfolyik oldalra. Arra mondtam, hogy keret kell neki. 3 szélességben folyjon csak fent a víz, párhuzamosan. Csináltam fotót, majd holnap felrakom ha megint annál a gépnél leszek.
Ha a lézeres vonal megvan, akkor hamarabb fogsz pulverizert (+ redstone furnace, induction smelter) csinálni, mint enderio-sat, az más mod, más a bélése a gépeinek. Rock crushert mondjuk ki kell raknod, crushed obszit adtam az elején azért úsztad meg eddig (12gyémant). ThE pulvi, indu furnace több mellékterméket adnak, ferrous shiny-d így lesz rendesen. Nekem is Loader mondta a slag-os cuccokat tegnapelőtt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam már megy 4 vízimalom. Jó tudom lehet olcsóbban is vezetékelni, de így néz ki jól. Nem teljesen jó, de nem szórakoztam vele többet, elment a fél nap rá amúgy is. 75 RF-ből csak 65-öt ad le, de 300 helyett 260, jóvanaz.
Bent is átrendeztem a gépeket, persze az IC-s gépek szétesnek és ráadásul a felét újra is kell kraftolni, amihez meg elfogyott az alapanyag, nem szarakodtam vele majd holnap. Rakná bele amelyik kitalálta, hogy külön bronzkulcs kell hozzá.
Pár gépem van eddig, két Leadstone energy cell, Metal former, Compresser, Thermionic fabricator, Assembly table 3 lézerrel. Meg persze kint a Smeltery, Coke oven, Blast furnace. 4 lézerem van, de 3-mal szimmetrikus.
Elég gyors így is, majd ha kell felbővítem.
Aztán a következő az ércfeldolgozás része, nem tudom EnderIO daráló meg sütő mennyire nehéz még innen, meg mi kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Találtam egy olyat, hogy egy kör alaku részen nem volt badrock, csak a legalsó szinten. A felette lévő, szétszort rész, 2-5 ig nem volt, csak sima kő, meg az ércek. A terület körül, meg voltak blasted bedrockok.
Ez mi a fene?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17383 üzenetére
Mennyi a wood-nak meg az emeraldnak a limitje? Hülye wiki-n nem találom.
480 RF-et elbír? Mert akkor felfűzük 3*8 villanymotort egy 8 hosszú csőre, 3 oldalról.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
aki nem játszik a szerveren egy kis tutorial tinkers crossbow buildre loader atyánk ajánlásával, és több boldog "vásárlóval"
crossbow full signalum, a bolt pedig slime tool rod, enderium-ot ráöntve slime leaf flatching.
gyárilag 0.25 reload, 10,5 arrow speed, 80 szív sebzés...
jó építgetést
-
-
törölt tag
válasz
autosportos #17412 üzenetére
akkor nem értem. az más textúrájú blokkokat ad, de mikroblokkokat amikor legutoljára néztem nem.
egy blokkból vésted ki? nézd meg kérlek a véső melyik modhoz tartozik, mert attól függ
-
törölt tag
válasz
autosportos #17410 üzenetére
kicsit pontosabban melyik chisel modban? legalább 5 öt tudok mondani
ha a chisels and bits mod, akkor van positive és negative desig, neiben látni fogod.
egy olyannal le tudod másolni a már meglévőt, és egy teljes blokkra klikkelve megcsinálja újra azt a formát.
szerk: meg is lett egy tutorialban pl
[ Szerkesztve ]
-
autosportos
csendes tag
Sziasztok! Köszönöm az előző kérdésemre a választ, jönnék egy újabbal. Chisel modban van lehetőség blokk-klónozásra a kreatív mód használata nélkül? Farigcsáltam dirtből egy jópofa vakondtúrást, a kertek mellett tök jól mutat a gyepen. Van rá lehetőségem sokszorosítani valami masinával a már elkészített sablonblokkot, vagy marad a kreatív mód?
-
törölt tag
válasz
#90933760 #17406 üzenetére
ásol ott követ hogy felmássz nem vész az követ nem kell vigyél
lefele csinálhatsz amit szeretnél, csigalépcső vagy létra vagy amit szeretnél. nem találkoztam semmi extrával az erődben, úgyhogy csak nyugodtan.
viszont lily minek? csinálsz egy platformot pont a fejed fölé hogy ne tudjanak hozzád férni a 3 magas endermanek, körbenézel, rád jön vagy 50 egyből, lenyomod őket, 15 perc alatt felpakolsz úgy pearl-el hogy egy jó darabig elég lesz
a lily endstone-on is lassan nő ehhez képest
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
#56573440 #17405 üzenetére
Át akarok menni pár ender lilyért meg endkőért, engem csak az érdekel hogy a bejárat meg a kijárat elérhető helyen van-e vagy vigyek 1-2 stack követ? Mert dynmap azt mutatja, hogy ezer blokkra a semmiben van a spawnolási hely, onnan nem építek utat a szigetig, ha tényleg ott van.
Meg egyúttal pár mohás kőtéglát meg repedezettet is viszek. End erődbe viszek létrát, ha nem baj. Majd homokkal lejutok, leásom magam, felfele meg létra.
Ugye itt nincsenek az erődben 300 HP-s lények? -
törölt tag
válasz
#90933760 #17404 üzenetére
föld alatt spawnoltam a kijárat föld fölött van nem messze onnan. a spawner kb 400 blokk távon van, 546, 31 koordinátán, de a spawn hely is kb 113 körül a sziget szélén. csak nem építettem direkt ki sétálót, mert akkor azt alagútnak kell megcsinálni, vízzel a tetején sokáig, úgyhogy nem szenvedtem vele
-
törölt tag
válasz
#56573440 #17403 üzenetére
Értem, azokat a barna magokat dobáltam ki tömegével egész eddig.
De ez így elég lutri, a játék tetején is 44RF, és akkor onnan még le is kell drótozni, ha a földön van akkor meg 10-20 RF. Semmi értelme, a vízimalom meg termel 75-öt és sokkal olcsóbb. Akkor inkább csinálok abból még hármat, máris van 300RF.
Aztán majd ráfekszek valami szén alapúra is, mert szenem rengeteg van. Ami csak akkor megy ha valamihez több villany kell.Endben hova spawnoltál meg hol van a kijárat? Jól látom, hogy ezer blokkot kell repülni a szigetig?
-
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17400 üzenetére
Kemény.
Közben lassan összeáll a quarry system. Még az ae tárolókat kell megcsinálnom és mehet 7/24-be a bányászat.
Lehet kedvet kapok megcsinálni megint a solar gyárat. Csak úgy, a szép emlékek kedvéért.
üdv, föccer
-
törölt tag
Az Immersive szélmalomból van kétféle, melyik mekkora energiát tud leadni?
És az erősebbikhez ez az Indrustrial hemp fiber ez mi? Valami Crop produce izét ír a NEI, de hogy ez micsoda? Gép vagy mi?
Amurnál láttam hogy van sok ilyen, de rengeteg kell belőle egyetlen szélmalomhoz is, gondolom ő se véletlenül gyűjti.
Új hozzászólás Aktív témák
gp Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest