Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Midguar
csendes tag
Black, mikor indulna a map? Egyébként ap1 van benne ha jól látom

-
apatyas
Korrektor
válasz
apatyas
üzenetére
Na végül is, a region másolgatást nem szerette, így is chunk hibákat dobált. A javítóval meg nem álltam neki.
A level.dat fileokat az újból rámásoltam a régi mentésre, ezt így hajlandó volt betölteni. Végre találtam pár morzsa redstone-t is benne. Ugye emlékeztek, itt nagy ore erek (gömböcök) voltak... -
PeL
addikt
válasz
apatyas
üzenetére
Nekem még 1.6.4-es packnál csinálta azt rendszeresen hogy betöltésnél visszadobott főmenübe, majd megpróbáltam újra betölteni a játékot, akkor már futott a belső szerver így akkor le is állította mielőtt újra betöltötte volna a mentést, azt mindig üres inventory-val kerültem be olyankor, ami a karakternél volt minden eltűnt. Ez miatt szoktam rá a minden kilépés utáni save mappa mentésére, itt 1.7.10-ben is csinálta már a menübe visszadobást de itt már megmaradnak a karakternél lévő cuccok akkor is, mindenesetre inkább mentek mindig manuálisan is.
-
apatyas
Korrektor
válasz
üzenetére
No, McEdit mutatott vagy négy üres chunkot, ott ahol hibásnak írta. Azokkal ott nem csináltam semmit. Viszont, a bázisom koordinátáiból kiderítettem, hogy 0,0 regionben van, a hibás rész pedig a -1,0. Utóbbit bemásoltam régebbi mentésből.
Köszi a segítséget.
Most várom h megint betöltsön a pakk...
Sz: amúgy, megtaláltam ezt a toolt: RegionFixer, de inkább a sima másolással oldom meg. -
törölt tag
válasz
apatyas
üzenetére
logból úgy tűnik valóban az egyik chunk lett korrupt. és tuti, hogy a ChickenChunks okozta, az amióta létezik bugos és chunkokat eszik... de minden egyes modpackba az kerül, pedig mehetne a süllyesztőbe... MCedit nevű progival meg lehet nézni mi is van a jelölt chunkban (-7, 10, block koordinátában -7*16 és 10*16 környékét kell megnézni), majd kitörölni a chunkot.
-
törölt tag
válasz
apatyas
üzenetére
ilyenkor valamelyik chunk lesz írhatatlan-olvashatatlan. azt megcsinálni elég para általában.
az invertory-d is a neved.dat file-ban van, ezt tudod szerkeszteni is akár egy nbtexplorer nevű programmal, vagy kicseréled a régi mentésedben a mostanira. ha minden jól megy az invertory meg kéne maradjon
-
apatyas
Korrektor
válasz
apatyas
üzenetére
Jaj-jaj.
Az úgy volt, hogy az egész gép fogta magát, és újraindult. Nem melegedett túl, hűvös helyen vagyok.
Beszerző körúton voltam, tele inventoryval érkeztem haza a bázisomra, és a házam előtt huss, annyi. Reboot.
Azóta kísérelt indításokkor nem tudja a pályát betölteni. Légyszi, bogozzuk ki, hogy miért!latest.log
crash-2015-08-21_18.18.43-server.txtSzemelvények:
latest:[18:18:36] [Server thread/INFO]: Starting integrated minecraft server version 1.7.10
[18:18:36] [Server thread/INFO]: Generating keypair
[18:18:42] [Server thread/INFO]: Preparing start region for level 0
[18:18:43] [Server thread/INFO]: Preparing spawn area: 12%
[18:18:43] [Server thread/ERROR]: Chunk file at -7,10 is in the wrong location; relocating. (Expected -7, 10, got -1, 8)
[18:18:43] [Server thread/ERROR]: Encountered an unexpected exception
java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: -15
at net.minecraft.world.chunk.NibbleArray.func_76582_a(SourceFile:26) ~[apv.class:?]
....crashlog:
Description: Exception in server tick loop
java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: -15
at net.minecraft.world.chunk.NibbleArray.func_76582_a(SourceFile:26)
at net.minecraft.world.chunk.storage.ExtendedBlockStorage.func_76665_b(SourceFile:75)
at net.minecraft.world.chunk.Chunk.func_76628_c(Chunk.java:548)
at net.minecraft.world.chunk.Chunk.func_150812_a(Chunk.java:878)
at net.minecraft.world.chunk.Chunk.func_150813_a(Chunk.java:862)
....Meg lehet valahogy menteni? Átmásolni előző mentésből a chunkfileokat, ha tényleg az a baja?
Előző mentések és eközött a fő és fontos különbség az inventorym tartalma, ha az megmarad, akkor az előző mentett állás is megfelelne.
Sz: amikor visszaértem a házamhoz, itt mindent jól mutatott. Egyébként, hajlamos hosszú üres fekete gödröket hagyni itt-ott, gondolom ezek be nem töltött chunkok. -
Mr Dini
addikt
Új blokkokat illetve láthatatlan/hangtalan blokkokat cuccokat hogy lehet bepakkolni resource packba, úgy, h nem ír felül semmilyen meglévő blokkot? Pl trollmapen láthatatlan "press&sör" plate mekkora lenne!

Jól sejtem, h JSON-t kell szerkeszteni?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
látod a draco szerintem annyira nem op. alapvetően amire bármit meg tudsz belőle építeni, tuti hogy quarryval szénné ástad magad, tehát nem sok értelme van a durva csákányoknak ásóknak. a hordozható teleportot már több mod tudja, sőt ugye tudta eddig is, páncélból egy flux armor se atomfizika és elég gyorsan kipörgethető, enchantolható, abban se nagyon tudnak már bántani, energiatárolásra meg a mekanism megint lelépte

szerintem endgame mod nem igazán lehet op, mert addigra úgyis van annyi cuccod hogy ne kelljen érdekeljen sok minden

és azért a sárkányok legyilkolása elég mókás, és ugye brutál erős, ha nincs tápos cuccod egy ütésből mész a levesbe
powercreepnek viszont powercreep ez tény 
-
törölt tag
közérdekű közlemény:
ftb infinity 1.7.10-es packját nézegettem, szerintem ezt nem játszottuk szerveren még.
pár érdekesség belőle : van végre immersive engineering az összes multiblokkos okosságával, teljes tech paletta, teljes varázs paletta, stb
a generált épületekhez is hozzányúl rendesen, pl beleakadtam egy város méretű faluba, frankón körbefalazva, kapuval, őrökkel, vagy 20+ házzal, tonnányi falusival...
aki épp az uborkaszezon miatt pihenget érdemes lehet ránéznie

-
apatyas
Korrektor
válasz
üzenetére
Ha nem üzemelt már volna előtte, akkor kérdeztem volna, hogy milyen vas, és ugye a vga gyártói drivert raktad-e fel és nem a windózosat?
A régi és mostani állapot közt, ha jól gondolom, nem volt windows csere?
A javát még frissítsd, hátha. Most vmi 8_51 megy asszem.
Jaaa, rájöttem. Nézd meg, hogy milyen verziójú is az a frissnek hazudott drivered... Toshiba lapos, csak a Toshiba által jóvá(nem) hagyott driverfrissítést enged felrakni. (rossz szándék nélkül: megszívtad, mert basznak frissíteni a Toshibás drivereket, ahogy még a Sanyi és még vmelyik balfasz laposgyártó is ellustulja)
Keress hacket arra, hogy hogy lehet felrakni a vga gyártó driverét. Én most hirtelen nem tudok róla. -
PeL
addikt
Közben hamar kiszűrtem hogy a redstone portok miatt crashel, mert kivettem őket a reaktorból így nem vág ki ha megnyitom a kontroll blokkot... Nem tudom mi baja van, megpróbálom majd rednettel is hátha azzal jó lesz...
-
PeL
addikt
Üdv.
Nem tudom mi van a MC-mmel, eddig hibátlanul ment, megépítettem a Big Reactor-omat, automatizálni akarnám Redstone portokkal de miután beépítettem őket és be akarom configolni a portokat crasht kapok. Ugyanígy mostmár ha rányomok a reaktor kezelőpaneljére akkor is. Más tapasztalt hasonlót? A modokat lefrissítettem amit használok a DW20 1.7.0 beta modpackjából (új világot kezdtem a biztonság kedvéért) de asszem az nem nyúlt bele pont sem a big reactorba sem az MFR-be.
-
jonnyjoker01
veterán
Most jut eszembe: aki nagyon survival modot keres, annak ajánlom az EnviroMine-t. Rengeteg új dolgot ad a játékba, amire figyelni kel pl. hőmérséklet, hidratáció, elmeállapot stb. Nagyon érdekes, csak ajánlani tudom

-
jonnyjoker01
veterán
-
Amur
addikt
jonnyjoker01:
A karmában vannak bogarak,madarak egzotikus állatok, nézz bele a packba hogy mi rakja bele. -
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Itt mi lenne a gond? (pastebin)
Shader mod produkálja (lite loader + forge is van -
veector
senior tag
Az uj dolog, hogy a quarry lassabban szedi az obsidiant mint a tobbi blokkot?
-
jonnyjoker01
veterán
Tudtok olyan modot mondani ami kis rovarokat rak a játékba? Túlélő packot gyártok de olyan kéne ami kicsit feldobja az életet a föld alatt.
-
Mr Dini
addikt
Üdv megint!

Végigkalandoztam a command blockot, csináltam minigameeket stb.
Viszont egy olyan problémába ütköztem, h adott egy erdő. Ha az erdőben egy megfelelő blokkra lerakok egy követ, rá egy fáklyát, akkor előjön a házam, ha utána kiütöm eltűnik.
Namost ezt úgy oldottam meg, h a fáklya "helyét" figyeli egy cmd blokk. Ha rákerült a dirtre, a cmd blokk successel és erre a sucessre figyel egy másik távoli command blokk. Ha ez megvan a föld alá épített házat felklónozza, majd ha kiütöm a fáklyát először leklónozza a fenti házat(ha esetleg átépíteném, v a chestekből kiszednék pár cuccot az lent is meglegyen) a föld alá, majd eltűnteti a fentit.
Remélem eddig érthető.
Nade a blokktesztelő cmd blokkoknak folyamatos ki-be (foggalmam sincs hogy híjják'...) jelet kell adjak. Ez működik egészen addig, míg kilépek, majd megint be a worldbe. Akkor a hopperekből (merthogy ez adja az órajelet) a komparátor folyamatos jelet lát és ezmiatt nem okés. De ez csak singleplayernél van így. Ha szerveren van, akkor oké...

Más:
Szeretném azt is megcsinálni, h a fáklya alatt lévő blokk is érzékelve legyen. Tudtok vmi olyan megoldást redstoneilag, hogyha mondjuk 2 irányból jön a redstone egy lámpába, de a lámpa csak akkor kapcsol be, ha mind a 2 jel aktív?
Köszi!
Ui.: ja és ha vkit érdekel a command block és elakadt, esetleg megpróbálok segíteni, mert egész jól megvagyok vele.
(pl megcsináltam a világelső és leggyorsabb automata farmját command blockkal.
) -
veector
senior tag
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
+1
Sipi8: El ne add. En is hasonlo helyzetben voltam es jopar honap rehab utan tegnapelott ota megint jatszok es isteni

-
apatyas
Korrektor
Sipi: néha újra kell tervezni, hogy sokkal jobb lehessen.
Eredetileg, amiért jöttem:
Hogy lehet (skyworld mapon) úgy leönteni lávát és vizet, hogy nulláig érő kőoszlop legyen belőle? Régen sikerült, de most akárhogy próbálkozom, nem jön össze. Lehet, hogy 1.6 óta változott vmi ezzel kapcsolatban?..
Egymás mellett folyna le a kettő, de ahogy a víz utoléri a lávát, egy blokkja megszilárdul, és onnantól elszalad a láva, nem tud kővé válni. -
törölt tag
Üdv. Mindenkinek!
Nos srácok, elkövettem játékbeli legnagyobb baklövésem
. Sikerült kitörölni a legutolsó jó mentésem.
Ami van, az meg több hónappal ezelőtti, amivel több órába telne mikorra "haza" találnék...
Több évnyi játék menteséről van/volt szó... Most azon vacillálok: vagy hagyom a francba az egészet és eladom az accountom vagy jó sok időre hanyagolom a játékot.

-
PeL
addikt
Üdv ismét. Egy technikai kérdésem lenne ezúttal.
Néztem a Direwolf LP modpack sorozatát, és láttam hogy lehet benne automatizálni az AE2 seedek növesztését. DW ehhez a Botania Open Crate blokkját használta, de én emiatt az egy blokk miatt egyelőre nem akarom használni a Botania modot. Kérdésem lenne hogy a seedek kidobatását a vízbe meg lehet oldani valami más módon is úgy hogy azt AE2-vel lehessen automatizálni ugyanúgy?
-
Mr Dini
addikt
Asszem közben az if-re rájöttem.
Igazából nekem csak annyi kell, h egy másik cmd block végrehajtódott-e és rájöttem, h a testforblock kell nekem.
Tehát a parancs így néz ki:
testforblock ~ ~-2 ~ command_block -1 {SuccessCount:1}
És ha jól gondolom az execute paranccsal lehet többet beírni.

Azért kössz.

-
törölt tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
Nem, csak lennebb Command block kérdés van

Van e if és hogy adsz több parancsot egy blokkban -
törölt tag
válasz
Ricardo128
üzenetére
akkor adott lennebb a kérdés

-
törölt tag
válasz
Mr Dini
üzenetére
Tech modok vannak vég nélkül. Thermal expansion, ender io, applied energystic, mechanism, rotary craft, van egy tonna fele nem jut eszembe

Thermallal kezdeni szerintem az egyszerűbb tanulni kell azt is de nem vészes. Videó tutorial viszont kötelező mindegyikhez, sok
Redstone vonalon pl blue power is jó. Szivastol öv mCommand block mestert itt mondani nem tudok sajnos
-
Mr Dini
addikt
Szevasztok!
Forge szervert szeretnék összedobni a gyerekeknek, h játszhassanak oszt. társakkal modokkal.
Sokszor csináltam már bukkitos, spigotos szervert, nagyjából értek a hálózati részhez, Javaban meg programozok, tehát nem mondanám kezdőnek magam, de ebbe beletört a svájci-bicskám...

Szóval... Csináltam egy 1.7.10-es szervert. Eulát elfogadtam, online módot falsera raktam a biztonság kedvéért, mert sajnos van olyan gyerkőc, kinek nincs eredetije stb.
Elindult. Szépen legenerálta a mapet, fel tudtak menni. Nade beraktuk a dynamic lights modot, meg a reis minimapot és kicrashelt a cucc. Errorra nem utal sem a konzol, sem a log, crash reports is csak zagyvaság... Mi lehet a gond?
Próbáltam törölni a mapet indulás előtt, semmi...Érdekes, mert hostolt LAN világ esetében tökéletes, most úgy játszanak, de ez félmegoldás....
Más:
Command blockos wirelles redstone-t terveztem a gyerekeknek(/setblock ~ ~2 ~ minecraft:redstone_wire 0, hameg aktív, akkor asszem 3) ez megy is, viszont mikor aktívból tenném inaktívba kidob egy lebegő redstonet miközben inaktiválja. Fordítva nincs ilyen.
3. Command blockba hogyan lehet több parancsot kiadni?
4. Van valami if szerüség command blocknál?

Előre is
! -
PeL
addikt
válasz
Ricardo128
üzenetére
Nyugodtan tedd fel a 8-as legfrissebb x64-es verzióját, gond nélkül megy a minecraft vele. 32 bites csak a böngészőnek kell ha nincs 64 bites böngésződ. Ha fent van mindkettő, akkor automatikusan a 64 bites javát fogja használni, lényegesen gyorsabb vele a minecraft.
-
Ricardo128
senior tag
Én is 8-as látótávon nyomom.

Egyébként, Java-ból melyiket érdemes használni? 64bites op.rendszerem van, de anno amikor még nagy minecraftos voltam, akkor javasolták, hogy mindkettő legyen feltelepítve, x86 és x64 is. Jelenleg 8u51 és 7u79 x64 van (az előbbihez nincs odaírva, hogy hány bites). -
PeL
addikt
válasz
apatyas
üzenetére
Nem tudom hogy abban van e Chisel 2, nekem DW20-as modoknál eddig egyedül azzal volt problémám, mégpedig ha multi-core chunk loadinggal használom, akkor néhány chiseles blokk áttetszővé válik, be lehet látni az egész univerzumot rajta keresztül. Átraktam Multi-Core -ról Smooth-ra és így nincs gondja. Nem tudom ki találta ki ezt a fastcraftot, de jár neki a pacsi. Optifine-al tényleg durván jól fut tőle a modolt MC is.
#16232) Ricardo128:
Látótáv nyírja meg leginkább az fps-t, én is levettem 8-ra

-
Ricardo128
senior tag
Csak bejöttem ebbe a topicba random, hogy hátha tudok a laggból csökkenteni, erre sikerült.
200FPS rulez, ám így se bírja szegény a nagyobb látótávot. 
-
nbarnabas
tag
válasz
üzenetére
Tegnapi indításkor telepítette a kliens a frissítéseket, szóval lehet, hogy emiatt, vagy csak szimplán kellett volna neki egy restart.
Most már meg tudtam nyitni, sőt lapáttal sem az alatta levő blokkot tudtam megütni, hanem szépen szét tudtam verni.
Lehet ez csak ilyen húzzál_aludni bug volt
-
PeL
addikt
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Nekem most a fentebb említett modokkal (113 mod van elvileg), fastcraft és optifine mellett tesztelgettem, 150-200 fps is megvan. El sem akartam hinni amúgy, de mikor bekapcsolom F3-al az fps számlálót látni egy pillanatra hogy 200 feletti fps-ről esik vissza 130-150 körülire. Nem tudom hogy ezeknek a modoknak és a journeymap eltávolításának köszönhető-e, de brutálisan jól fut most így
El is kezdtem nézni videókat, hamarosan belefogok a saját 1.7.10-es modos kalandomba ^^ Alig várom 
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
üzenetére
Telepítsd a FastCraft-ot meg az OptiFine-t ez a kettő együtt valószínűleg jelentős gyorsulást eredményez. (FastCraft csak 1.7.10-en működik)
Nem neked ment Earl bocsi
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
nVidia Quadro NVS 3100M, i3-380m, 4gb-ddr3 noti elég a minecraft normális futtatásához?
köszi
-
törölt tag
válasz
nbarnabas
üzenetére
pedig elvben a lootable bodies mod van benne . ásóval kéne tudni felszedni, és jobbklikkre lootolni. lehet üres kéz kell hozzá mondjuk.
a hitbox viszont szerintem egy blokkos, a test meg kettő, próbáld meg a fejét, lábát hátha nem bugos

-
nbarnabas
tag
válasz
üzenetére
Egy kis segítséget kérnék.
Pár hónap szünet után megint leültem kicsit játszani, így
gondoltam kipróbálom ezt az új 'szószt.
Sikerült meghalnom egy szépen megpakolt inventoryval.
Eddig csak a gravestone-t ismertem, ez az új csontváz módi még új nekem.
Hogyan tudom kinyerni belőle a cuccaim?
Hermitesek videóin csak simán "megnyitják" mint egy ládát.
Nekem semelyik kattintásra nem csinál semmit: jobb/bal, shift+jobb/bal.
Szétütni meg nem tudom mert az alatta levő tárgyat püföli csak. -
törölt tag
Az E6700? Nekem E8500 van húzva és akadozik, de kénytelen vagyok megszokni. Egyhelyben még oké, csak ha mászkálgatni kell esik 18-20-ra.
Moddolt MC úgy konkrétan 4 mag alatt ilyen. A Haswell Pentiumok is kb egy széthúzott csúcs Core2 szintjén vannak, úgyhogy az se megoldás, 4 mag kell. Lehetőleg K-s, hogy azt is húzd még. Na akkor pörög.
Remélem az 1.9-ben lesz normális többszálúsítás. -
PeL
addikt
Hát most ezzel az Optifine + Fastcraft kombóval azért elég szépen futkos, frissen generált világban 80-120 fps, viszonylag lagmentesen. A JourneyMap-ot is kicseréltem a MapWriterre ahogy blackrulz és Corvette tanácsolta (köszi) és mászkálás közben sem lagol már annyira.
-
Amur
addikt
Fastcraft mehet opti mellé nyugodtan.
Journeymap-ot mindenképpen szedd ki ha laggolsz. Rei's minimap sajna tudtommal nincs 1.7.10-re.
A mapwriter viszont teljesen jó, használd azt.
Ha új gépet ne is, de egy kis plusz memóriát érdemes belelökni, sokat dob rajta.
4giga sajna karcsú a modolt MC-nek, menj kicsit felé. -
törölt tag
gondolom részletesség meg látótáv játék már megvolt.
a jurneymap van benne elvileg, az tud laggoltatni, mobradaros móka, azt szedd ki és a mapwriter vagy valami más alternatíva után érdemes nézni. az tud még segíteni.
-
törölt tag
jön a friss modsauce 2... az elsőt játszottam elég sokat, voltak benne jó cuccok, de ebben ahogy látom sok finomság nem került bele, nem sikerült egy kiemelkedő packot csinálni

-
Cucuska2
addikt
Fúúúú, én most CS-hez felraktam az OGSM-et, felvettem a nehézséget, és valami olyan szinten szívatós lett néhány helyen... Most az Agroprom Undergroundban pofozkodok, ahol volt a Controller, erre teli van az a terem Zombified Stalkerrel, amire nem emlékszem az elmúlt néhány végigjátszásból...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- Új HP 240 G10 14 FHD IPS i5-1335U 4.6Ghz 10mag 12GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
a szerver gazdája és a közösség dönt hogy akarunk e ezzel játszani 

attól még szerintem igen jó pack

)

ha szerencséd van, akkor még ott van, menthető.
Láttam hogy a Botaniaval is lehet fasza dolgokat csinálni, de elég masszív mod amúgy is, meg nem vonzanak annyira a mágiával kapcsolatos dolgok... Egyedül a karakterre aggatható buffos ékszerek miatt lenne még jó.

Elindult. Szépen legenerálta a mapet, fel tudtak menni. Nade beraktuk a dynamic lights modot, meg a reis minimapot és kicrashelt a cucc. Errorra nem utal sem a konzol, sem a log, crash reports is csak zagyvaság... Mi lehet a gond?