-
LOGOUT.hu
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoki
senior tag
válasz
apatyas #26845 üzenetére
az a baj a fabricos verzióval, hogy sok alap/tech mod hiányzik belőle, amik forge-sban benne vannak, pl.:
enderio (végre visszatért 1.12 óta!), rftools, refined storage, iron chests, pipez, laser io, mining/charging gadgets, torchmaster, pneumaticcraft
extra dimenziók is mint twillight forest/tropicraftdw20ben van még mekanism, ill railcraft is + rats/aether/time in a bottle/xycraft
3 órája frissítették már 1.0.1-reftb unstable-t viszont 2 hónapja nem frissítették
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
Szia/sziasztok,
rég írtam már ide, de figyelemmel követtem a topicot azért mindig
játszani szerintem 1.16 óta nem játszottam, max gyerekekkel építgettünk kicsit, azóta kijött 1-2 újdonságpont a héten jött ki legújabb dw20 pack 1.20-ra már, persze még 1.0.0 verzió szóval ki tudja mennyi hiba lehet benne
de kb az ftb unstable 1.20 vagy all the mods 9 modpack is ugyanaz, azokat már pár hónapja csiszolják, lehet stabilabb
én csak esténként tudnék jönni néha, szóval miattam nem kell szervert indítani, de ha tényleg jönne még/érdekelne 1-2 régi/új embert, akkor egy próbát megérne
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #26386 üzenetére
Mikor?
Azt néztem hogy az eddigi E6 modpack folytatása ez lényegében, szóval sok nagy bug remélhetőleg nem lesz, max kisebbek az expert recept változtatasok miatt[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
pumukli93 #26381 üzenetére
Na ezt majd fel lehetne jövő héten tolni ph szerverre hosszútávra, nem tudom ki játszik még rajta
amúgy se ártana várni picit, hogy a kezdeti bugok/hibák javításra kerüljenek, bár tudom itt a hosszú hétvége (én mondjuk akkor is csak este tudnék felmenni), szóval nekem mindegy
Többiek?[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
TYÜTYI2006 #26268 üzenetére
F3+h gombot nyomd meg egyszerre, azaz advanced tooltips
-
csoki
senior tag
Fyi
Java-s sebezhetőséget találtak, ami érinti multiplayert, főleg moddolt szervereket, dw20 csinált videót róla, linkek vannak benne mindenhez
Legtöbb launcherben már javították (gyári vanilla, új ftbapp, atl, multimc), elég csak újraindítani launchert
-
csoki
senior tag
azt gondoltam, azért is nem a ph-sra ajánlottam
viszont nem a Seaopolisra gondoltam előbb, hanem erre:
FTB: Oceanblock
overwolfon belül FTB app alól érhető el, nem a curseforge alól (lehet más launcher alól is), ez ami szigetes-felfedezős, nem a bubokékos nagyon skyblock-ra hajozó, itt azért kicsit másképp kell/lehet a dolgokat csinálni -
csoki
senior tag
Sziasztok,
nem tudom, hogy vagytok vele, de Kisi szerverén lehetne egy új pakk, persze ha Kisi is vállalja
én az alábbi modpackok közül gondoltam egyet:
víz alatti vagy vízes-szigetes "skyblock", attól függ milyen világot generálunk
Seaopolis
Create-re alapuló elég egyedi modpack, csak nézzétek meg a kezdőlapon a bemutató videót
Create: Above and Beyond -
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #25956 üzenetére
Oda szavazni kellene valami másfajta pakkot szerintem (akár egy sima forge alapú kitchensink modpack)
-
csoki
senior tag
hmmm most nézem hogy kb alig van benne ismert tech mod (se thermal, se immersive engineering, se rftools), de legalább van AE2 (refined storage sincs), tech reborn, modern industrialization és industrial revolution
sajna nincs pár alap magic mod se (botania, astral sorcery, blood magic), de biztos van más új
mod listaegy próbát megér felőlem
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #25888 üzenetére
Hali,
nem tudom többiek hogy vannak vele, de nekem most lenne kedvem egy új lightos pakkhoz
1.16-ra vannak már egész jó mindenes pakkok, mint pl Enigmatica 6, vagy All of fabric (ez nem forge-s, hanem fabric alapú modloaderes, így elvileg sokkal gyorsabban betölt, viszont emiatt nincs minden megszokott mod benne), ebben a kettő pakk-ban quest rendszer is van segítségként/jutalmul, de nem muszáj követni, ahogy néztem.
vagy vannak quest nélküli full kitchen sink modpackok, mint pl ATM6, vagy Valhelsia 3többiek, vélemény?
-
csoki
senior tag
válasz
TYÜTYI2006 #25845 üzenetére
"A nevedből 1 kérdés, bár más is használhatja ezt, te korábban nem voltál 1 fő moderátor a Slice of Life szerveren?"
nem
#25851TYÜTYI2006
látom közben megoldódott, de lehet itt a volt baj:
guncus 1.16.4-2.0.jar , nem biztos hogy jó az 1.16.5-re ez a mod, vagy a képeden meg az látszik hogy a survive mod jar fájlját nem ismeri fel valódi mod fájlnak, bár ezt lehet azért mert a unionlib mod nem töltött be, amire épül -
csoki
senior tag
válasz
TYÜTYI2006 #25843 üzenetére
1.12.2-es mc-hez való 1.0.0 verziójú armor underwear mod-ot töltöttél le valahogy és ahhoz régebbi modloader (forge) kellene, de te gondolom 1.16.5-s valót szerettél volna
kellenek még ezek is majd:
Mod RequirementsMinecraft 1.16.4/5
Carrots Lib 3.0b5
At least Forge-1.16.5-36.0.42
Survive-1.16.5-3.1.3 (do NOT use the 1.16.4 version!)[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
#56573440 #25731 üzenetére
nem, de letöltve/kipróbálva, 2 perc a szokásos 9-10 perc helyett, nem rossz
(mondjuk nincsenek is benne nagy modok, lásd lejjebb)
a modpack mondjuk érdekes, ae2-n kívül nem sok tech mod van: tech reborn ami ismertebb, van még valami industrial revolution és modern industrialization.
inkább ilyen kalandozós pakk, sok generált új cuccal föld felett és alatt, ami mondjuk mostani grindolós pakk után akár jó is lehet (megszokott magic modok - botania, astral... - sincsenek, a loader miatt gondolom, azok csak forge alatt működnek) -
csoki
senior tag
jah... jó sok account fog odaveszni, akiknek nincs már meg az eredeti email címe,
akinek meg több acc-a van, mindet egyesével külön ms acc-ra migrálhatja...de legalább kapunk köpenyt
(meg lehet 2 lépcsős azonosítást bekapcsolni, ami tényleg hasznos, mert tavaly én mc fiókom is feltörték, még jó hogy az email-hez nem fértek hozzá, így simán visszaszereztem)
fyi ph szerver down
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #25446 üzenetére
1 hétig nem nézek fel fórumra aztán mennyi minden történik itt
köszönjük, majd felnézek én is picit, bár nagyon ebbe az extra nehezített modpackba nem fogok belebonyolodni, az tuti, de nektek kitartást hozzá
majd jó pár hónap múlva esetleg ha 1.15/1.16-os modpack lesz következőleg, de ezzel tuti ellesztek fél évig min., de inkább tovább, bár ha együtt haladtok, akkor talán fél év alatt endgame-ig juttokmajd írd át itt a szerver infókat, amikor időd engedi
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #25305 üzenetére
követtem a topicot, de rég írtam már
felőlem lehet új modpack is, vannak már 1.15-sek is akár, de nekem mindegy, ahogy gondolod/gondolja a társaság (nekem nincs időm/kedvem jó pár hónapja mc-zni
)
-
-
-
csoki
senior tag
megnéztem, nem lehet folytatni a 1.7-ben generált világot.
el kell gyorsan dönteni mi legyen: frissítsünk és akkor új világ vagy többet nem tudunk frissíteni ?
én a frissítés mellett szavazok, akármennyire is rossz érzés újrakezdeni, én még nem nagyon haladtam questekkel, csak rohangásztam/lootoltam
most akartam nekikezdeni igazából miután megtaláltam a nekem tetsző helyet, de így akkor most várok mi lesz a döntés
új verzióban van railcraft + colossal chest, lecserélték minimap-et is, valamint falukban már nincsenek IE-s házak op steel cuccokkal, ahogy néztem új teszt világban singleben (találtam ott is magasan fekvő roofed forest biome-t 5 percen belül, nem kellett 4 órát keresni
)
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
kijött új update engineer's life-hoz... world gen változás miatt új világot kellene csinálni (amit mondjuk nem teljesen értek, miért nem elég csak új területre menni az új dolgok miatt)
szóval 2 verzió van: (egyik se tetszik)
- még most új világot generálunk
- vagy lemondunk a frissítésekről/bugfixekrőlja látom: kivették a divergent underground modot, az generálta még a stone-t is , meg összes ércet, így érthető
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
na kb 4 órányi barangolás után szerintem megtaláltam a helyem
(kattintásra nagyobbak lesznek)fentről is egész jó a kilátás (egyik oldalra) (szirt mögött falu)
kicsit macerás lesz innen lemenni bányászni (~128 magasan van ez a roofed forest), de van mellettem extreme hills, folyó/víz, folyó túloldalán falu, és ugye a kilátás/kinézet
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
mármint 12 GB-ot adtál technic launchernek mennyi memóriából? vagy 12 van összesen?
ha előbbi, felesleg annyi, 4-6 GB elég, ha utóbbi, akkor is technic launcherben be kell állítani, hogy mennyit kapjon mc, alapból csak 1 GB-ot ad, ami kevésszerk: próbáld lejjebb venni
ha nem megy, töltsd fel valahova (pastebin) a teljes hibaüzit[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #24796 üzenetére
érdekes hogy nem a server spawn pointnál spawnolunk (ami 1300,-1000-nél van mondjuk), hanem 0,0 környékén
fyi 200,200-nál levő falu már kifosztva
IE-s házakban steel szerszámok vannak, nem gyengén op így a flint cuccok helyett
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #24794 üzenetére
köszönjük
-
csoki
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #24786 üzenetére
a retroban sincs kihívás, azért nem is rajongok érte
van különbség a kihívás és szívatás közt, nem kicsi... én még mindig ezért szeretnék leginkább engineer's life-al játszani, kitchensink modpacknak akkor látom értelmét ha van újdonság mint pl 1.14-ben, de az meg ugye nem stabil még, ahogy tapasztaltuk.
1.12-ből már játszottunk sok "sima" modpackot, ennyi erővel még hamarabb játszanék omnifactory-t is pedig az gregteches, és az is grindolós elég durván, de az legalább nem a megszokott. ddss ugyanúgy grind, ráadásul ugyanazok a modokkal mint egy sima pack, csak ugye fölöslegesen/nagyon durván túlbonyolított receptekkel
(és ráadásul ahogy haladsz előre nem egyszerűsödik semmi, mint pl e2e-ben, hanem ugyanúgy szívatás minden)remélem érthető, amit próbálok magyarázni
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #24784 üzenetére
hexxit/tekkit mashup
1.12 kitchensink modpack, van benne classichoz képest AE, EIO, ind. foregoing, viszont nincs thaumcraft, gendustry, forestry, storage drawers (yabba van), xnet, csak hogy a főbb modokat említsemSanya, ebben nincs kihívás, a szokásos sokszor csináltuk már pakk, amiket te nem szeretsz (meg mondjuk én se)
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
félve merem megkérdezni, de akkor mi/hogy lesz ?
elment a hétvége,mc szerver meg sehol, legalább megnéztem 1-2 filmet amit már rég megakartam -
csoki
senior tag
válasz
Sanyaaa26 #24740 üzenetére
most direkt visszanéztem, amikor tavaly tavasszal ftb unleashed lett megszavazva, ftb ultimate reloaded-dal szemben, fent voltam több hétig szinte minden nap 2-3 órát, kb 40-50 órára emlékszem csak az otthoni kliensből (akkor született ugye ráadásul 2. gyerekem), és erre még rájött, hogy bent céges gépről is beléptem jópárszor.
ezután miután meg lett szavazva hogy a te általad indított e2e pack lesz folytatva a szerveren, többiek + és én is mondtam, hogy ok, többség azt szeretné folytatni vagy elkezdeni, felőlem rendben, de én nem leszek fent (kb 2 hete azért beléptem szétnézni), mert arra nincs kedvem/idegzetem, láttam dw20-t let's playt, mennyire összetett.
DDSS-hez képest mondjuk "gyerekjáték", ezért szavaznék ellene, mert most is ahogy volt tnp modpack, fent voltam már kb 6 órányi játékidőt, mert hiányzott a szerveresdi és a többiekha engineers life lesz, ugyanúgy fent lennék elég sokat, az se 2 hetes pakk ahogy néztem, abban is módosított receptek vannak, csak nem annyire brutál durván mint DDSS-ben, az tényleg legalább 2-3 hónapos pakk, ha mindennap fent van az ember 4-6 órát
szóval én amit Apaty írt azt támogatom: (lemenne most egy lightosabb, de mégse kitchensink alap pack, aztán mehet felőlem a durvulás
)
"hogy változatos legyen a felhozatal, most inkább Engineers life. ...
Aztán utána jöhet megint a DDSS, aztán ha addigra összekalapálják, ez amit próbáltunk."[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
Ennyire szívni/grindolni akartok?
Most volt egy eléggé nehezített modpack (e2e), erre egy még nehezebbet akartok? Néztetek végigjátszást róla vagy hogy mennyire túl van bonyolítva minden?Na mindegy, többség dönt, aki még nem szavazott, az tegye meg estig (ap, amur, anti, farkas...)
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #24723 üzenetére
R.I.P.
akkor mindenkinek oké az engineer's life modpack?
ui: aleryn ki fog akadni, végre megint épített egy szép nagy házat, és paff
-
csoki
senior tag
válasz
apatyas #24715 üzenetére
kár lesz érte, mert jó lett volna 1-2 új moddal játszani (create, mining gadget,.. ), de ha ennyire instabil akkor RIP
engineer's life olyasmi mint sevtech vagy mint age of engineering, bár itt ahogy nézem nem kötelező követni a questeket, azok csak segítenek, de age-k itt is vannak, amik gondolom egy konkrét dolog kraftolása után oldódnak fel.
először kőkorszak, aztán mechanikus korszak (better with mods), majd IE, forestry, techreborn, és végül RS, szóval új nem igen lesz benne, csak kicsit nehezített/egymásra épülő receptek, így igazából úgyis csak egyféleképpen lehet végigmenni rajta, nem kitchensink amit Sanya szeretne(FOV az a field of view, azaz mekkora szöget látsz a szemeddel játékban, nyilván minél nagyobb annál több mindent kell CPU-nak kiszámolni, mint ahogy a nagyobb felbontás miatt is)
szerk: valaki most fent van csak nem tudni ki, és beszélni se lehet vele
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
apatyas #24703 üzenetére
arról már írtam:
"DDSS modpackot még Dw20 is abbahagyta 60 epizód után, ráunt a grindre, pedig már épp eljutott rs autocraftingig"
az még tényleg durvább mint az e2e expert, azt én tuti kihagyom, de ha többség azt szeretné, akkor hajrá
tegnap amúgy fent voltam kb 2 órát szerveren esete, nem volt semmi gond
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
dehogynem
csak kevés képpontot kell kidolgoznia full hd-hez képest, így nincs akkora terhelés videókártyán, procin viszont kb ugyanakkora, mint full hd-n
(ez egy hosszabb téma, cpu limit néven olvasgathatsz róla ha szeretnél, lényegében hiába raksz egy gyengébb proci mellé nagyon erős kártyát,alig lesz különbség fps-ben, mert "nem hajtja" ki, erre szokták azt mondani)
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
nem csoda egy gt430-on, ahhoz képest egy gtx750 is űrtechnika
(mondom én úgy, hogy nekem is csak radeon 7790-esem van,ami, egykorú vele, kb 10-20%-al erősebb talán
)
meg hát az pentium is elég gyenge még egy c2q-hoz képest is1280*1024-en még inkább a proci a fontosabb
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
-
csoki
senior tag
Szia,
hát az nem mai darab (mi van most a gépben? c2d? sok pénzt nem érdemes egy több mint 10 éves -halott- platformba rakni), minecraftnak meg kell az egyszálas erős teljesítmény; nyilván menne azért rajta az alap játék, de nem ártana majd tuningolni a procit, legalább 3,5 Ghz-re.
Modpack-ok felejtősek lesznek, max pár moddal megbírkózik[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #24685 üzenetére
lehet hogy 1.14 moddoltat összességében egyelőre hagyni kell, még hagyjunk sztem azért neki időt, vagy egy másik előzőleg linkelt pakknak, ha az se megy, akkor nézni kell vmi 1.12-t max, de ott meg nem sok újdonság van
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
megint összeomlott a szerver?
volt bent valaki?ha már az elején ennyire problémás, lehet tényleg más modpackot kell nézni
1.14-nél:
ATM4
Valhelsia
Enigmatica 4ezekben valamivel kevesebb mod van (IF, RS, botania, rftool vannak ahogy néztem), talán stabilabbak is
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
kíváncsiságból megnéztem bent cégnél, így hogy nem piszkáltam a launchert, jó indult el, igaz elsőre elszállt hibával, hogy nincs meg egy adag mod, mert valamiért csak 145 modot szedett le a 291ből (lehet mert fület váltottam közben twitch launcheren); következő twitch launcher indításánál meg nem is látta, hogy lenne modpack leszedve, de újra rákattintva tnp modpack installra, leszedte mindet, és elindult, még a szerverre is be tudtam lépni
spawn-nál tuti ap csinált kis házat, annyira jellegzetes
btw ki merre indult? így hogy nincs dynmap, nem tudni, aztán nehogy egymás nyakára települjünk véletlen
-
csoki
senior tag
na megvan a megoldás:
twitch kliensben native launcher-t kell használni, jar launchert - ezáltal ugye a helyi újabb java klienst - ne akarjátok, mert akkor indítja a régi 1.x-es mc launchert, ami nem jó
csak az a poén hogy alapból ezen van, és nem akart ezzel elindulni a launcher, mert nem tudta frissíteni magát...
aztán jött a slussz poén hogy új launcher alól se akart indulni az instance, mert nem volt ott a forge-nak egy fájl-ja, így manual azt is telepíteni kell twitch kliens alá...
aztán még így is első indításnál kifagyott az mc kliens, másodjára már betöltöttígy lett a gyors leszedem pakkot, és játszok picitből, 3 órás tortúra-googlezés-próbálkozás
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
apatyas #24680 üzenetére
nekem nem... hamar beszéltem: most már betölti az 1.6.93-as launcherrel a profilt, viszont nem indul el így se az instance... nem tudom hogy lehetne rávenni twitch launchert hogy a 2.x-es mc launchert indítsa, ne a régi 1.x-est (már próbáltam manual launcher_profiles.json fájlt átírni, de nem...)
(régebben is volt hogy egyik modpack az új mc launcherrel indult, másik meg nem, furcsáltam akkor is, de mivel elindult így nem foglalkoztam vele)[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
apatyas #24678 üzenetére
én most még el se jutok modpack indításig...
először letölteni se tudtam twitch launcherből (at + ftb launcherben nincsenek 1.14-es pakkok), így újraraktam twitch klienst, aztán most már letöltődött a pack, de amikor elindítom, az mc launcher nem tölti be rendesen profilom... másik modpackkal se, loading versions-nél megakad, az látszik, hogy az én nevemben indulna (CSoki), de ennyi, logban:[23:04:12 ERROR]: Unexpected exception refreshing profile list
com.google.gson.JsonSyntaxException: duplicate key: nullközben rákerestem és akkor eszembe jutott mintha ap írt volna róla és tényleg...
nem jó a launcher verzió, újabbat kell leszedni manual és odarakni[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
apatyas #24659 üzenetére
ahogy nézem, nincs sok tech mod benne: hiányzik az összes nagy ércfeldolgozó mod (nincsenek még 1.14-re) : TE, EIO, AA, IC2
legalább van RS, és IF (industrial foregoing), de rf-t nem sok mindennel lehet így termelni, mert még EU2 is hiányzik a generátorokkal(az sincs 1.14-re...)
na nem baj, az inkább kalandozós pakk lesz, elfér az expert tech modpack után
este felnézek én is, ha nem alszok be gyerek altatás közben
ui: kár hogy nincs dynmap még, így nem tudok beszélgetni veletek addig is
ui2: haverkulum: honlapon majd frissítsd az infókat
[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
válasz
haverkulum #24612 üzenetére
nem sikerül működésre bírni?
felőlem ugye ráér, én csak chatelésre használom dynmapot -
csoki
senior tag
-
csoki
senior tag
netherben? end-ről volt szó, persze netherben sem lehetetlen spawner-rel + előtte egy builderrel legyalulni a területet, de ez csak moddoltban, kérdező lehet vanilla mc-vel játszik
netherben max blaze farm, ill nether teteje felett pigman(gold) farm, amit nem nehéz összehozni sík bedrock felett
(#24325) janos1988 köszi, este ha nem alszok el, fel is nézek
dynmap gondolom itt nincs?[ Szerkesztve ]
-
csoki
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
gp Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Ukrajnai háború
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok