Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
kinőtte magát rendesen, a fúziós reaktor jó móka belőle, meg a beteg energiatárolója se piskóta
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nézzél applied energistics 2 videót ha sírni akarsz kicsit majd
az az a mod ami szerintem az elmúlt időkben a leginkább képviseli amit én ebben a játékban szeretek. rászánod az időt, megérted miről szól, utánaolvasol, buildeket nézel, tesztelgetsz, akkor jóformán bármit meg tudsz vele csinálni. ha nem, akkor elkezdeni se tudod kb 
-
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
nem igazán van
de mi expert mode-ot bekapcsoltuk, mert a szerver jelentős közönsége régi róka a moddolt mc világában, legyen valami kihívás.
igazából tényleg nem tudnám jó szívvel javasolni hogy erre a szerverre felgyere max nézelődni ha érdekel, mert ez az edzettebb játékosoknak is komoly kihívás időnként. itt a receptek agyon vannak keverve, egy thermal expansion-os géphez kell buildcraft, industrialcraft, forestry, persze néhány thermal expansion cucc, tehát nem lehet azt csinálni mint a többi pack-ban, hogy kezdésnek ráböksz egy olyan modra amit ismersz, és azon haladsz főleg, hanem egyszerre kell minden tech-et kezelni, építeni. ami azért kihívás hacsak nem tudod az összes apróságot hozzá és hogy hol lehet trükközni. még mi is vakargattuk a fejünket nem egyszer hogy okkké, és azt hogy?
angollal nem tudom hogy állsz de én néznék előtte videót, a classic óta annyi változott hogy leírni is nehéz, gyakorlatilag minden más
valami direwolf-ot írnék fel nézegetés-játszadozás kombóban
amire megismerkedsz a főbb tech vonalakkal, addig lepörög ez a szerver is, és a következő már mindenki számára kicsit emészthetőbb lesz a tervek szerint 
-
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
Hehehehhehe.... Hehehhehe. Hehe. Terra. Black kedvence.
-
haverkulum
aktív tag
válasz
üzenetére
Hú, köszi a terjedelmes választ
Én kb 1.5 évet hagytam ki de előtte 2 évig csak terrafirmacraftoztam, azelőtt meg vanilla, de azt mondjuk nagyon sokáig
Volt néha, hogy 1-2 hónapig modpackokat nézegettünk, de én az ilyen nyilvános packokból leragadtam a tekkit classic-nál (mikor még tekkit volt a neve), onnantól inkább magam szoktam összeválogatni és beconfigolni ami ízlésemnek megfelelt 
Ezt a packot megnézem, amivel szerveren játszotok, hátha megfog, jó lenne végre nem csak 3-4 fővel játszani
Már ha nincs valami extrém felvételi szabályzatotok 
-
törölt tag
válasz
haverkulum
üzenetére
hali
attól függ milyen szinten toltátok, vagy mennyire követtétek az eseményeket az elmúlt időszakban, mert a mostani packokban már sok minden másképp van, frissültek ugye a modok rendesen.
ami mondjuk "földi halandóknak" is értelmezhető, az továbbra is a direwolf 20 pack 1.7.10-re, direwolf-nak yt-n van igen komoly és részletes végigjátszása, angol tudás érdemes de nem kötelező a felső fok.
egy kicsit szűkebb a pack az 1.8.9-es ftb unstable-en, nincs annyi mod, viszont egészen jó móka ahogy nézegettem.
haverokkal tolni főleg ha néha kis pvp bejátszik akkor trident se lehet rossz választás, nem túl bonyolult, vannak helik ha jól rémlik, meg .50-es mesterlövészpuskától lefele bármi

amit mi tolunk a szerveren az is jó sima módban, infinity evolved néven fut, ha tényleg hc módon toltátok akkor egy expert mode is befigyelhet, az tényleg kemény

ha nagyobb kihagyás volt, akkor viszont tuti a videózás és wikitúrás vagy kérdezés, applied energistics 2 ha még nincs meg akkor érdemes ráfeküdni, mert az elődhöz képest szinte semmilyen mechanika nem maradt meg. ahogy a többi modban is érdemes megnézni mik kerültek be, thermal expansion kapott jópár gépet, extrákat az elmúlt időszakban, ahogy az enderio is.

-
haverkulum
aktív tag
Hali, pár ismerőssel gondoltunk rá, hogy újra nekiugrunk a kockavilágnak, egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen technológiai modok vannak mostanában, amik úgy élvezhetőbbek?

-
kmisi99
addikt
válasz
üzenetére
Oh ramból minimum a 8gb lehet 16gb ot rakok a gépbe. Volt már, hogy szervert futtatva 10gb nyi ramot azonnal felfalta. Általában mindig a legdurvább modpackot használom, mert mi van ha elven kell ez meg az meg amaz, meg akkor már ez is.

Csak a cpu ami miatt aggódok, mert lenne egy ilyen gépem cpuval rammal mindennel együtt 30 000 ből aztán gondoltam ne a laptopom mészároljam a játékkal.
-
törölt tag
Azért érdekes, mert eddig nem csinálta, csak most. De közben kiszedtem az energy celleket és felnyomtam tier2-re, beraktam őket és megszűnt az energiazabálás. Úgyhogy nem tudom mi volt az, de egy kart raktam a gépre és lekapcsoltam azért.
Phenom II bírni fogja. Ha sok állat vagy gép van körülötted vagy esik az eső akkor elkezd akadozni de még tűrhető. RAM kell neki nagyon, 4 Giga felejtős 5-ös látótávon is kidobált néha, 8 Gigánál mehet 16-ra max graf mellett.
-
kmisi99
addikt
Azt tudom, hogy a minecraft brutál cpu igényes és 1 szálas teljesítmény kell neki. Egy AMD phenom 2 cpu mennyire birkózna meg egy durvább modpackal? Persze rommá tuningolva 4ghz körül.

Eddig laptopon játszottam, ott a 20 fps Isten áldása volt kis látótávon egy durvább modpackal szóval nekem már stabil 30fps gyönyör lenne.
-
autosportos
csendes tag
válasz
üzenetére
Kolumbusz tojása. Miért nem szólsz, hogy nem használom az eszemet?
Biomes O' Plenty cfg-ben a 100-107 közötti biom ID-ket lecseréltem 200-207-re, mert a 100-107 közöttieket használja konstans az Erebus, és egyelőre úgy néz ki, működik. Meg is lepődtem, hogy a BOP ID-ket engedte megváltoztatni, no, csak nem lesz vele gubanc. -
törölt tag
válasz
autosportos
üzenetére
Van egy idfix minus nevű mod Id conflikt kezelesre. Beteszed modok közé futtatod az mct ha elindult ki kell venni.
Ha az nem oldja meg akkor passz.

-
törölt tag
Amur raktam be pár stack akáciadeszkát postába, mert átköltöztettem a gumifaültetvényt és lett belőlük, neked meg kell úgy is.
-
autosportos
csendes tag
Sziasztok! Egy újabb érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok. A Biomes O' Plenty modot hónapok óta használom, és a biomok ID-jei közül elég sokat lefoglal, ha jól láttam, 120-on valameddig szépen be is tábláztatja magát, viszont a külsős modok mindössze 127-ig használhatják az ID-ket (vannak ezen fölül is, de azt kizárólag a motor használhatja). Nemrég találtam egy egész kellemes élményeket nyújtó modot is, a neve: Erebus. Pókok, hangyák, rovarok, legyek, bogarak, mindenféle ízeltlábú, amit el tudtok képzelni. Zombik, skeletonok, creeperek mellé tökéletes választás, főleg éjszakára, amikor nem kis munka tisztogatni a környéket.
A körülményes szócséplés után a problémám: az Erebus biom ID-jei ütköznek a Biomes O' Plenty-ével. Oké, megoldjuk. Config fájlban átírtam kétszáz valamennyire, annyi baj legyen, csakhogy az Erebus rögtön beriasztott, hogy a-a, nem trükközünk, kizárólag 127-ig konfigolhatom be neki az ID-ket. Hogy az a jó édes... Tehát vagy a BOP-t használom, vagy az Erebust. Óriási!
A kérdésem konkrétan az lenne, hogy van-e rá mód a 127-es limitet valahogy kibővíteni esetleg 255-re? Mivel a 127 tkp. 2 a hetediken hatványa mínusz egy, tehát egy paramétert kéne hozzá átírni 7-ről 8-ra, már ha a Javában (Forge-ban) a változóra használt tárolási méret ezt engedi, és persze ha egyáltalán paraméterként van megszabva a hatvány. Vagy túlságosan körülményes? Mondjuk már arra is gondoltam az én kis "nagyon okos" fejemmel, hogy a JRE-be kéne belerondítani valami világmegváltót, de inkább mellőzöm, sík vagyok hozzá.
-
törölt tag
Melyik gép zabálja a villany állásában is? Ugyan azok vannak, mint eddig. Eddig nem volt soha ilyen, most viszont hazamentem és látom fogy le az energy cell, ami elég durva, mert 300RF-et termelek folyamatosan és még kb ennyivel szívta is le, mi a franc eszik így? Egyik gép se megy és mindegyik tele van.
A Thermionic fabricator lenne? -
törölt tag
Szelfitájm.

-
törölt tag
A négylábú skinek azok mennek normálisan, mármint a lábai stb. vagy ilyen idétlenül fog kinézni? Vagy kell még valami mod hozzá, hogy jól mozogjon? Gondolom akkor szerveren felejtős?
-
törölt tag
válasz
föccer
üzenetére
egy másik, kicsit drágább megoldás lehet az ender io-s farming station. energia kell neki, és egy fejsze amit koptat (érdemes aktiválni a division sigil-t ha van, ha nincs akkor magical forestben a pókhálós greatwood fák alatti pók spawner alatti chestben lehet, vagy wither dobja), és unstable ingotból csinálni egy healing axe-et. az nem kopik, nem kell cserélgetni.
a farming station mocskosul gyors tud lenni, egyben szedi ki a fákat, ültet is, növelhető a range 15x15-ös ig, az alap 7x7-esről. jóság.
-
törölt tag
Nem kellett volna ilyen messze költöznöm vanillán, de mindegy. Két nap és egy éjjel mire odaérek spawnra. Akkor még azt hittem kicsit sűrűbben van látogatva, azért mentem ilyen messzire.
Körbenézek, mert rengeteg látnivaló van ott. -
föccer
nagyúr
Mivel lehet most hatékonyan, nagy mennyiségben, önfenntartóan, automatán rubbert farmolni? Nézegetem a tutorialokat, de egyik sem győzött meg.
üdv, föccer
-
janos1988
addikt
Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj az Ftb Unstable 1.8.9-el? Mert nem mutatja a kardok, ásók, fejszék receptjeit de még lekraftolni sem tudom őket, csak a kapát.

-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Kisöcsémnek a gépén nem fut a minecraft, valami driver hibára hivatkozik és azt tanácsolja, hogy telepítsük a legújabbat. Mivel a legújabb NV driver van fent ez sem okozhat problémát. Korábban ment gond nélkül, pár napja szórakozik.
A gép Core i5, 4GB RAM és egy 1GB-os Nvidia NVS 5100M így a hardver is több sokkal mint kéne. Mielőtt újratelepíteniém, gondoltam megkérdezem. Van valami egyéb megoldás?
-
törölt tag
Izé, ez mekkora lol kérdés. De hol vannak az asztal parancsikonok? Se a vanillás, se az FTB-s. Hol találom, hogy parancsikont csináljak? Nincs a C:/ftb mappában, meg nincs az appdata/.minecraftba se.
Letöltöttem az installert, lefutott, be is léptem, hogy megy-e majd kiléptem és most lépnék be de nincs sehol ikon.
Ha a telepítőre klikkelek akkor el akarja kezdeni újra telepíteni. -
föccer
nagyúr
Chatbe tudok írni, a parancsok futtatása nincsenek engedélyezve. De azért rápróbálok, hátha.
Ahh, hogy itt lehet engedélyezni.

Köszi, sosem próbáltam még ezt a funkciót.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Pékbe már. Raknám össze a power armourt. Készíteném hozzá az asztalt, de nem tudom lekraftolni. JSON bug.
Utána olvstam, de csak valami olyan megoldást láttam, hogy nyúljak bele a config fájlba, amihez nem sok kedvem van, lévén picsa hülye vagyok hozzá.Természetesen minden cheat ki van kapcsolva, így még be se tudom magamnak givelni.
Valami ötlet a megoldásra?
Köszi.

üdv, föccer
-
-
törölt tag
válasz
apatyas
üzenetére
Csak nálam van a vízben a vasút máshol levegőben van. Pont ott akarna valaki hajókázni? Építhetsz bele, legfeljebb ha nem tetszik átépítem.

Carpenterrel kell csinálni a talpfákat, a fél stack sínhez kell 4 vödör oil. Majd felmegyek mihelyst a szarhatár Windows úgy érzi hogy működni akar.
-
föccer
nagyúr
-
törölt tag
közérdekű apróság a moddolt világban...
a magnum torch 64-es sugara igazából 128-as sugár, tesztelve, tényleg. 128 blokkon belül nem spawnol semmiegyik irányban sem

-
Serricon
senior tag
-
Serricon
senior tag
Úgy néz ki döglődik a routerben az SSD, így várhatóan az éjszaka folyamán pár óráig nem lesznek elérhetőek a szerók amíg újratelepítem, hacsak előbb le nem hal, belépni már nem tudok rá, de még működik..
-
föccer
nagyúr
Nyomkodtam valamit, és sikerült bekacsolnom valamit, amitől tök "mézes" lett a mozgásom. Valami rémlik, hogy ez valami vedeózást segító funkció, hogy ne rángassák a casterek a képet. Mit nyomtam meg? Nem tudom kikapcsolni!
-
apatyas
Korrektor
válasz
üzenetére
Nálam pl még van creosote, bár már nem termelem. Gondolom, fionával csinálod, úgy kevesebb fogy az impregnáláshoz.
A sínizélés meg.. na, az nem recept. Vanilla szerveren Gery házában pl van, pince ládás tárolójában az egyik sarokból nyílt egy helység. Egy kis ragadóspistonos redstonos szerkentyű rángatja a sínt, és néha leesik belőle plusz darab. Nézd meg. Mapról: kb 922 252 alatt, ha azóta át nem rakta.
Öh. Az új vasutat még nem néztem meg, de a vízen lehetne néha kis híd, mert most ha jól gondolom, nem lehet hajókázni. Ha ráérek, majd lehet, hogy beleteszem itt-ott? Lehet? -
törölt tag
válasz
apatyas
üzenetére
Mármint melyik? Mert vanilla sín recept nincs, az 16-ot adna, railcrafttal lehet vanilla sínt csinálni és az ad 32-t. Eddig már legyártottam ezret, de még kell kétezer.
Kéne még nekem cerosite oil, tudom hogy sokatoknál csak hulladék úgyhogy nem nagy kérés
, ide most viszont kell. Rohadt sokat eleszik a sínfák készítése. Mondjuk a vízimalom lapátok is sokat elvittek. -
törölt tag

-
föccer
nagyúr
válasz
apatyas
üzenetére
Ez még csak a kicsi része és egy mob-trap lesz, ha elkészül, olyan klasszikus, pottyantós-gyilkolós. Ez a "keresztmetszete", így mérem ki a leendő méreteket. Oldalt piston sorral fogom a vizet, amit időzített kapcsolással fogok aktiválni. 1 perc lemosás, 3 perc spawnolás. Lesz benne világítás, hogy ki tudjam kapcsolni, illetve az időzítést le kilövi egyúttal.
ps: tudni kell a történethez, hogy régen arról voltam nevezetes, hogy minden pályán az első dolgom ilyen, vagy ehhez hasonló trap építése volt.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem is értem miről beszélsz.

Kezd a játék abba a fázisba érni, amikor a nyersanyag hiány, mint gátló tényező megszűnik....

1000 RF, elektro motorokkal. Bocs, nincs ender a mapon, szinte semmi, és egyébként is imádom az IC-BC volnalat.

ps: egy picit el van csúszva szegény, legközelebb jobban figyelek az elhelyezésre.

üdv, föccer
-
törölt tag
Hoztam haza 100 stack fát, faszén készül belőle a csihuhuba, meg amibe kell. Draconicos láda kisüti villámgyorsan, igaz zabálja az áramot, de az is van.

-
törölt tag
válasz
föccer
üzenetére
Import bus helyett használj interface - t. Az nem limitált.
Vegyiteni fogja sajnos erre van a cell workbanch, abban tudod megmondani mit tarolhat a cell. Ha van definiált helye az itemnek oda kerül ha nincs akkor a többin keres helyet
csinálj egy szemetes drive félét azzal nem losz mellé 
-
törölt tag
válasz
föccer
üzenetére
Ahham így kell.
Bírni fogja, de érdemes mindegyik busba tenni egy gyorsítót. Elég csak egyet, az már 4 quarryt is elbír. Én tesseractot csináltam és akkor nem kell ez a cullang mindig a quarry mellé. Mindent küldött be a házba, aztán ott válogattam le barrelekbe a kő, homok, föld, sóder, andezit, diorit, gránit, limestone, márvány szarokat. -
föccer
nagyúr
Ha ehy ae rendszerhez, flix kábelen és export buszon keresztül csatolok egy me chest-et, aminek az export buszán bepakolok néhagy elemet (cobble, dirt, gravel, max 9), akkor a különálló chest-be helyezett drive-ra áthuzza az összes, a nagy rendszerben lévő cobble, dirt és gravel itemet?
Köszi.

üdv, föccer
ps: illetve ez így működik? Ha csőgázzal hajtom a quarry-t, akkor az import busz bírni fogja a sebességet?
-
törölt tag
Nagytoll területe mellett az a betonplacc a Thaumos útvesztő kapuval, azt ki építette?
-
törölt tag
[link]
Ez kinek a háza amúgy? -
föccer
nagyúr
3 meteoritot szedtem fel és még mindig nincs enginiring proccesor plate.
Grrrüdv, föccer
-
törölt tag
az volt a másik amin agyaltam, de eddig mindig az volt, hogy a wither gyilkolás lett túl egyszerű. jó egy bizonyos szint után már kb nem számít, de cobble kockával az elsőket megszerezni az elég... érted.
betettem egy adag magnum torchot a postába, használjuk a bázisokon azt, a passzív spawnerekhez ott a cursed, de a rombolást szerintem hagyjuk bent.
-
törölt tag
hivatalos ph szerver hírek következnek!
két dolog változott a ph! ftb evolved expert mode by taliga for president szerveren, fellebbezni ér.
1: ki lett kapcsolva a tűz terjedése. pusztán mert nem akarom leégetni a witchery-s erdőmet ha már felhúztam
2: az 1-es pont folyománya lenne, ha vihar támadna és villámlik, akkor a felgyújtott blokkok a világ végezetéig és tovább égnének, ami nem esztétikus, loadolt területeken extragáz, és egyébként is. a gordiuszi csomó megoldva az eső kikapcsolással. nem tudok olyan játékmechanikáról a packban ami igényelné az esőt, ha valaki tud és használni szeretné az szóljon bárhol, és visszaállítjuk időszakosan.
Addig is lehet fakunyhókban is lávával világítani
-
lesaux
veterán
válasz
üzenetére
Lehet ám, hogy jó ez
, legalábbis a gyerek az inventoryból mindenféle rohamosztagos-maszkokat meg fénykardokat csalogatott elő, BB8-et és aranyermbert dobált szét a mezőn, úgyhogy nagy most az öröm. Bevallom, én azt hittem, kezdéskor valami űrhajón vagy idegen bolygón találjuk magunkat, de ezek szerint nem.
NEI-t nem töltöttem le, most így megy.
Köszönöm szépen a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az az a mod ami szerintem az elmúlt időkben a leginkább képviseli amit én ebben a játékban szeretek. rászánod az időt, megérted miről szól, utánaolvasol, buildeket nézel, tesztelgetsz, akkor jóformán bármit meg tudsz vele csinálni. ha nem, akkor elkezdeni se tudod kb
Köszi szépen az infókat

Most DW-nek nézem az arborétumos megoldását, ez is szipatikus, pláne, hogy régebben már csináltam hasonlót.