- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Reaktor építésénél van valami kritérium mekkora lehet vagy hogy kell elhelyezni, meg mit hova?
Az a baj magyar magyarázós videó nem nagyon van, aki meg csinálta is mindig átugorja az építését.És folyékony vöröskövet hogy csinálok? Csak simán belevödrözöm? Hogy teszem bele a fűtőanyagot? Mennyi ideig megy stb?
-
föccer
nagyúr
DW20 lett a végén. Ebből ki tudtam venni a botanikát és a thaumcraftot is.
üdv, föccer
-
törölt tag
Megcsináltam a területet az ipari létesítményeknek, 64x64. Most a világításon gondolkozom, 5 blokkonként van oszlop a kerítésen, minden másodikra akarnék tenni egy EnderIO-s powered lightot. Az kb 40 lámpa.
Viszont épp azon gondolkozom, hogy a wirelessnek amúgy is csak 24 blokk a hatótávja, odáig meg el kell vinnem az áramot nekik mindenképp, szóval majdnem az egészet körbe kell vezetékeznem úgy is. Akkor meg minek szórakozzak a wireless cuccal. Facade meg elrejti az oszlopban a vezetéket, körbe meg nem kell mert annyival aláásom alapból. Bár lehet simán elviszem föld felett, legalább legyen valami ipari beütése a sok vezetékkel. -
törölt tag
válasz
#56573440 #17192 üzenetére
És a controller ugyanúgy átadja az áramot az EnderIO conduitról? Mert azért kell az acceptor, hogy onnan áramot tudjak felvenni és átadni az AE-nek.
Sima 8 csatornás kábel nem jó rá? Mert akkor egyik oldaláról menne a mostani gépeknek, a másik oldaláról meg húznék el egyet a telepig. 8 csatorna elég szerintem kezdésnek. Később meg legfeljebb lecserélem 32 csatornás kábelre és azt húzom be.Tin, silver, lead mire jó? Mert azokból is többezres tétel van és még soha nem kellett semmihez kb. Copper se nagyon.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
KicsiPaszuj #17190 üzenetére
pc-hez képest a konzolosok sajnos a fasorban sincsenek
azon túl meg a skinekért fizetni kell, nincsenek modok (van belőle pc-re pár száz... gyak a kontent végtelen) cserébe tuti hogy szépen fut (bár a vanilla, modok nélküli variációhoz azért vészes pc se kell alapból)
viszont a legnagyobb baja szerintem, hogy a világ mérete limitált a file méret korlátozás miatt, így az xbox 360 mintájára a ps3-on is csak 862*862 blokk ami felderíthető. azon túl nem lehet menni, ami nevetségesen kicsi egy pc-s verzióhoz képest (az egészen pontosan a közepétől 34,359,738,368 blokkot tehetsz meg a végéig)
-
KicsiPaszuj
tag
Üdv srácok, az lenne a kérdésem, hogy PS3as verzió mennyire követi a frissítéseket, már ha egyántalán követi? Szokott késés lenni a PChez képest?
-
csoki
senior tag
válasz
#90933760 #17188 üzenetére
opciók:
- p2p tunnel használata, ez a legolcsóbb,legjobb
- +1 kábel kihúzása
- dense kábel húzásabig reactorhoz online simulator, így tudsz tervezni mekkora kell neked/milyen anyagokat használj
-
törölt tag
válasz
#56573440 #17187 üzenetére
Nem akarok most ennyire belemenni, csak annyi hogy a 8 csatorna ki legyen bővítve. Elhúzom a kábelt a telepre, aztán pár export/import busszal kiveszem a darálónak, a cuccot, a sütőből meg visszaveszem ME-be. Ha +8 csatorna lenne szerintem kezdésnek elég is. Megcsinálom, hogy a másodlagos termékek is bekerüljenek, majd azok legyenek szintén kisütve stb.
Bigreactorhoz kelleni fog segítség, fogalmam sincs ahhoz mi kell és hogyan kell felépíteni, egy-két videót láttam csak róla.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #17186 üzenetére
a bigreactors generál yelloriumot azért új helyre kell menni jah. de megéri
fel lehet upgradelni mindet de nem ugyanannyira mindet értelem szerűen. ami alacsonyabb teljesítményű az upgrade után is alacsonyabb lesz.az összes dynamo ahogy nézem 3 augment-et tud fogadni annyi üres hely van bennük.
filler is 64x64-es, vagyis nem a filler annyi hanem a marker egységesen ennyit jelöl ki. adsz neki redstone jelet pl mellé teszel egy levert és kihúzza neked mennyi az annyi.
az ae-be pedig bele kéne nézzél masszívan, mert pl az autocrafting részével a blokkok 99-ának a gyártása automatizálható. nem csak a letárolt blokkokból tud craftolni, hanem megmondhatod hogy egy vödröt ha beteszel a fluid transposerbe akkor kapsz egy vödör resonant ender-t. majd megmondod hogy egy vödör ender meg a ledarált shiny, tin meg silver az 4 enderium blend, azt meg hol tudja és mivel kiégetni az ingotért. innentől lekérheted az ae-ben az ingotot, az nekiáll ledarálni a hozzávalókat, madj megtölti a vödröt, és összerak, kiéget mindent... vagy azt mondod neki hogy gyártsál 100 64k-s drive-ot, és szépen elindítja a megfelelő mennyiségű processzor gyártást, darálja a kvarcot meg a többi vacakot a seednek, összerakja és már veheted is ki. nagy jóság, de rohadt kompex cucc
-
törölt tag
válasz
#56573440 #17185 üzenetére
Ha beteszem a bigreactorst akkor ahhoz kell valami érc is igaz? Akkor megint jó messze el kell mennem, hogy generáljon belőle. Lehet az lesz.
Ez a cryocoil augment sor belemegy minden TE gépbe? Akkor más generátorokat is fel lehet ugyanúgy 640-re tuningolni, alap steam dynamot is?
Bár ez három slotot foglal és ha ki van véve belőle az egyik alap augment akkor nem fogad be vizet csőből asszem. Úgyhogy eleve hardened vagy magasabb szintű verzió kell. Nem tudom, hogy melyik gépből van ilyen verzió.
Egyszerűbb reaktort építeni.
Bár a rengeteg szenet meg vöröskövet is el kéne használni. Meg egy olyan vastartályt építeni lávának vagy olajnak.Egy bazi nagy placcot, ipari telepet kell valahova fillerezni, kerítéssel, világítással, épületekkel. Fillernek is 64x64 a hatótávja, vagy annak végtelen?
Akkor export busokkal kéne összekötni a darálót, sütőt. Ja hogy a 8 csatorna ide kevés. Na mire megcsinálom a többcsatornás ME-t addigra hülyét kapok, fingom sincs hogyan kell.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #17184 üzenetére
pl a 640-es az a cryocoil-al megy, de előtte benne kell legyen a modulation booster az előtt meg a secondary transmission coil. a hatásuk nem stackelődik, csak a legnagyobb által adott boost megy..
a tesseract az nem lesz szűk keresztmetszet, több tessa simán egynek átadja ami kell, az ae biztos tartja a lépést ha van elég kapacitása, az interface se akasztható ki.
mondtam hogy jobban jártál volna ha beteszel egy reaktoros modot, pl bigreactors, mert az energia mint olyan az soha nem elég
a 4 quarry mellé majd csinálsz egy marék upgradelt pulverizert és smeltert, aztán megint kevés lesz a nafta
-
törölt tag
4 quarryt akarnék hajtani, ehhez kéne energia. A napelemes cumóm csak egyet tud ellátni éjjel nappal full sebességgel.
Még 450 napelemet eszembe sincs csinálni, ráadásul még 9 vibrant capacitor bankkal együtt.3000RF/t kellene, steam dynamo meg stirling generator az ilyen 80 RF-fel ki is esik.
Az enervation dynamo érdekelne, mert azt írja hogy 640RF-et is tud kiadni, melyik augmentek kellenek bele ehhez? Mert alapból ez is csak 80. A compression dynamo is csak 80.
Vagy milyen generátorok vannak még amik tudnak legalább 500 RF-et? Hogy ne kelljen millió darabot legyártani belőlük. Szenem meg vöröskövem van 3000 darab körül. Van a közelben olaj is.
Esetleg lava generator, bár az nem valami szimpatikus. Ahhoz a vastömbtartály hogyan kell megcsinálni?És a tesseract meg az ME interface bírni fog 4 quarry cuccával? Vagy ott is upgradeljek valamit?
A 4 tesseract az tud küldeni befele a házban lévő egynek? -
törölt tag
Nah, a 70 falusit már nem bírta a gép, nagyon beszaggatott tőle, úgyhogy beolvasztottam őket smaragdnak, meghagytam 10-et.
-
apatyas
Korrektor
Nem Corvette-nek, hanem Baltoafarkasnak.
Crossbow alapanyagnak nézd még meg a signallumot is ha van, annak is nagy a sebzése. Bolt-hoz enderium tool rod és signallum ráöntés (ezt úgy kell, hogy a rod-ot leteszed a kisasztalra - casting table, az öntőforma / cast helyett és rátolod az olvadékot) fletchlingnek nézd még meg, hogy vmelyik színes gumifából mit tudsz alkotni, az lehet még jobb, de lehet h azt a crossbow rugójához kéne? Az a színes gumifa a lebegő szigeten nő.
u-t nyomsz egy cuccnál ha fölötte vagy egérrel NEI-ben és mutatja, mit craftolhatsz belőle, de biztos mondták már.
Eh. Le akartam ellenőrizni a dolgokat, de a pakk kliensem megint összetojta magát. Pár hete már egyszer újra le kellett töltenem. Most hiányolt egy csomó textúrát, aztán szétesett egy hiányzó biomot emlegetve. A saját mentett állásomat akartam betölteni. Igen, 1.0.2-n fixáltam. -
Amur
addikt
válasz
#90933760 #17179 üzenetére
igen ez mind tinkers, és öntögetős cuccok, az ötvözeteket(ha abból akarsz) a kemencében kell elkészíteni.
Egyébként én enderiumból ajánlok szinte minden fő alkatrészt, azok lesznek a legjobbak(persze ha van elég enderpearl-öd)
a tool forge-on tudsz mindent összerakni, nincs sorrend, kiöntesz minden alkatrészt(ill. crossbow-hoz kell pl. bow string ami nem kiöntős), majd kiválasztod a "tervrajzot" és bepakolod az alkatrészeket és kiveszed a kész cuccot.
crossbow mellé bolt kell!(sokan benézzük az elején és a sima íjhoz való nyilat öntjük ki, crossbow-hoz bolt kell!)
A bolt elkészítése pedig:
egy tool rod-ot körbeöntesz valamilyen anyaggal(lehet enderium is, vagy steel vagy obszidián pl.), ez lesz a bolt core, fletching kell még hozzá ami ha jól emlékszem falomb-ból tudsz készíteni, ezt a kettőt
(fletching+bolt core) rakod össze. -
törölt tag
Tinkershez kellene segítség. Eddig csak a kemencét használtam, abban olvasztgattam cumót.
Érdekelne ez a nyílpuska, crossbow vagy mi a neve. Azt látom, hogy a shiny verzió sebez a legnagyobbat. Van asszem 11 shiny ore, azt ledarálva duplázódik. Meg ha jól tudom a nyilak is számítanak itt?
Aztán még szeretném megcsinálni az egész fát kivágó fejszét meg a 3x3-at bányászó csákányt. Ezek melyikek, vagy mindegyik Tinkerses cucc tudja?
És hogy kell összerakni az alkatrészeit, milyen sorrendben, milyen asztalok kellenek hozzá? -
törölt tag
Ez a Knowledge vagy mi amivel végtelen XP-t lehet szerezni, ez nem is vanilla enchant? Mert azok között nem találom. Melyik mod adja be akkor?
-
törölt tag
válasz
Teaway #17172 üzenetére
Az nem is rossz. De abba ha mégis beleesnek akkor meg alig tudnak kivergődni belőle. Ha két blokkot egymásra teszek a sarokba az úgy nem jó? Vagy akkor meg két saroknak fogja érzékelni, mert rákapcsolódik a kerítés? Akkor esetleg faleveleket tehetnék arra nem kapcsolódik úgy tudom.
-
törölt tag
Dark steel ruhának van értelme nekiállni? A tölthetőség miatt. Lehet enchantolni ezeket? Mert alapból csak sima vasruhával ér fel.
És a tölthetőség az a védelmet is növeli vagy csak a kopást csökkenti? Nem tudom van-e értelme védelem 5-ös gyémántruhát lecserélni. -
törölt tag
válasz
#90933760 #17169 üzenetére
van angel ring az is kreatív repülést ad, a withert kell érte lenyomni egyszer a star-ért de az lófütty. egyébként ha repülés akkor flux infused jet plate, azzal olyan durva sebességgel haladsz hogy követni nehéz
jurneymap az kliens oldali mod, kiszedhető a te oldaladon, a szerveren nem is fut (el se indul ha bedobod neki), úgyhogy azt arra cseréled amire akarod.
verzióban valami második van talán, de ha fellépsz akkor írja pontosan melyik verzió kell, az újakat nem tettük fel, mert hülyeségekkel van tele, és nem sok értelme lett volna miatta mapresetelni. a kliensben tudod állítani fent hogy melyiket telepítse.
-
törölt tag
válasz
#90933760 #17167 üzenetére
[link]
Megvan, mondom én hogy késő volt.
Ha jól látom minden mod benne van amit én is kiválogattam magamnak, az jó. Majd délután még azért megnézem. Mondjuk EnderZoo direwolfok hiányoznának.
A dzsörnimap az ugye ki van szedve? Vagy szerón nem laggol?Nekem az EnderIO meg a ME rendszer a kritikus, azok kb. vanilla szintűen kellenek.
Repülni csak gépekkel lehet? Kár hogy nincs Advanced Genetics, bár érthető mert nem nehéz megcsinálni csak időigényes és utána szinte csalás már.
-
törölt tag
Óóó, ez a knowledge, XP shower, XP drain megoldás nagyon komoly. Ha mind a 4 ruhára rárakom az enchantot akkor több XP-t ad? Vagy elég a sisakra?
Elmegyek kajolni, mire visszaérek csillió XP-m lesz. -
törölt tag
válasz
#90933760 #17162 üzenetére
sag mill?
kettőt ad 100% ha megnézed a recepteknél, pl vas ércen "u"-val, mutatja mire tudod használni, pl sag-ban is darálhatod
2 iron dust 100 tin 5% ferrous 10% cobble 15%
ott azt is látod hogy ha a jobb oldali slotba teszel flintet vagy steel ball-t akkor a fő kimenete 120%-ra, a bónusz 200-ra nő, a fogyi csökken. a kettő között az a difi, hgoy a steel ball sokkal tovább tart, a flint viszont jól automatizálható
-
törölt tag
EnderIO daráló az 3 dustot ad egy ércből?
-
greenlizard
csendes tag
válasz
Thunderzolee #17149 üzenetére
Szia, bar nem irok sokszor a forumba, nekem is nagy kedvencem az MC.
Nekem az elozo laptopomban egy GT 635M volt, ami egy atnevezett 540M. Nehany forum a 720M-et az 540M es 550M koze teszi. Szamomra nagyon kellemesen jatszhato volt igy a jatek, fullhd-ban es a szokasos laptop (1333x768) felbontason is kozepes latotavolsag mellett altalaban megvolt a 60 fps, bar egy i5-os processzorral, es 8 giga memoriaval.
Most egy intel integralt 5100-as kartyaval jatszok, es ezzel sem szenvedes (tobbszor hajlamos a megakadasra, foleg erdosebb reszeken, illetve processzor miatt ott, ahol sok a redstone eszkoz).
Szerintem is hasznalhato egy ilyen gep mar MC-ra, maximum a jovoben memoriat kell boviteni, esetleg egy ssd-t betenni.[szerk]: persze modok nelkuli verzio
-
törölt tag
Hogy állatot se tartok többet dombos területen az tuti, se kerítéssel lezárva. Állandóan belebugolnak a blokkokba, aztán sebződnek, már két színes birka is 1 szívvel van csak. Csak egyenes placcon lesznek legközelebb. A kerítést meg a sarokbug miatt, állandóan bemennek a sarokba aztán onnan nem akarnak kijönni, ha le van nyírva a birka akkor meg füvet se eszik ott. Sima kőtéglából bástyát építek nekik aztán kész, remélem ott nem mennek a sarkokba be.
-
törölt tag
A netherbe vagy az endbe való átlépkedés XP-t von le? Már a múltkor is észrevettem, csak el is felejtettem kérdezni. Hol szökik el az XP?
Amúgy a változatosság kedvéért EnderIO advanced napelemet csinálok még 20 darabot.
Meg szerintem a falusiaknak a powered lightot fogom megcsinálni, a wireless verziót. De hogy az én áramomat zabálja-e vagy sajátjuk lesz, azt nem tudom, majd kiszámolom mekkora kell. -
törölt tag
válasz
Szerintem ez már jó, a VGAnál az a lényeg, hogy ne régi integrált legyen, mert a driverekkel bugolhat a játék. A dedikált már oké, nem kell bikának lennie, csak dedikált legyen. Bár tényleg nem egy erőgép az az őskövület Fermi átmatricázva 126. verzióban, de azért a Minecraftot már elviszi.
-
törölt tag
válasz
a Minecraft inkább CPU igényes, mint GPU, de többszálúság nem erénye. az i3-ban kellene elég erőnek lennie az alap Minecrafthoz. 4GB RAM talán kicsit karcsú, de ezt meglátod. GT720M nem sok, de "butított" grafikával mennie kell a Minecraft-nak.
ha nem, akkor még mindig ott a lehetőség telepíteni egy Optifine nevű modot, amitől ~csillió fps-ed lesz. 'hivatalos' szervereken is elfogadják azon klienseket, amiken ez telepítve van.
szerintem mennie kéne, ha nem, reszelünk rajta. -
Üdv!
Már megint én vagyok.
Addig húzták halasztották a megvételt, míg az Acert elvitték már.
Másik gépet kell keresnem, de most feljebb ment a keret 40-45ezerig.Viszont megtudtam közben, h azért kell a laptop mindenáron, mert valahová az Isten háta mögé kell postázni, és asztali gépet oda nem lehet küldeni (elvinni meg túl sokba kerülne) - a környékükön meg nem találtam megfelelő felszereltségűt, h azt megvennék.
Szóval marad a laptop.Ez viszonylag új gép:
Core i3-3217U
4GB ram
Geforce GT 720M
A processzorral nem lesz gond, de a VGA-t azt nem tudom.
Erősebb persze, mint egy régi HD5470. De hiába 7-es sorozatú, csak 20-ra végződik, tehát alap, belépő modell. Vagy mindegy, mert ezekben az újabb GPU-kban már van kellő erő még a belépő kategóriában is?
Egyébként 40ezer Jófogásról (nem linkelem, mert nem szabad, meg nehogy elvigye más, mivel szerintem 70-80-at ér a gép - gyakorlatilag szinte új). -
törölt tag
A villám az rombol is vagy csak a hangja olyan?
-
janos1988
addikt
Mi ez az MC őrület twitchen?
-
törölt tag
Na most én is pattintottam ramot a gépbe 4-ről 6-ra. Végre fel tudtam tenni a látótávot 16-ra, fel is emésztette a háromnegyedét annak amit betettem. De így már legalább frankó.
-
föccer
nagyúr
16 gb memoria berendelve.
-
törölt tag
A virágok kilökődnek a földből ha nem szabad ég alatt vannak és sötét van. Az üvegházat ha fölé húzom azt szabad égnek fogja venni vagy már nem? Mert ha letakartnak veszi akkor ki kell világítanom, különben éjjel kilökődnek a földből.
-
válasz
#56573440 #17137 üzenetére
Köszönöm a további válaszokat is.
Jó ez a topic, köszi a segítséget.
Én is az Acert javasoltam.
Ha netán lesz vele valami, még ki tudnak szállni belőle ráfizetés nélkül, és akkor nem lesz az, h kidobtak 30ezret az ablakon. Utána még mindig tudnak venni egy másikat.corvette:
Jól látod, pontosan erről van szó.
Én is asztali gépen nőttem fel, játékra továbbra is asztali gépem van, mellette meg "mindenmásra" az irodai ProBookom használom. Ill. most már tabletet is. -
apatyas
Korrektor
válasz
#56573440 #17137 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy amit az új generációs konzoloknál mondogatnak, hogy AI, meg teljesen rombolható környezet, az bizony itt elérhető. Igen, ha CPU-ból és javával van megvalósítva, akkor bizony ez az ára.
Néha eszembe jut, hogy szívesen játszanék egy WOW tartalmú és Minecraft szinten átalakítható cuccal.
Aztán rájövök, hogy épp elég ha egy új otthont teremtek a majdani családnak -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17135 üzenetére
a quadro nem igazán ad hozzá az mc-hez semmit, nem sok értelme van abban gondolkozni.
dedikált vga 4 giga ram, ssd, már ha nem full grafon akarja csapatni valszeg elég lesz. de sok múlik a procin, modok nélkül elkarcol majd rajta, de egy komolyabb packon visszabutított grafikával, visszavett látótávval is izzadni tud ennél sokkal jobb gép is.
sajnos a játék elég csúnyán skálázódik, és bár meglepően egyszerűnek néz ki, azért hw igénye helyenként indokolatlanul durva
-
Amur
addikt
Az én generációm hál istennek kimaradt a noti mániából, meg nem tudnám szokni, 28 éve csak asztali gépen dolgozom, játszom, nézek filmet, netezek stb.. és persze MC amióta van.
A legnagyobb gond tényleg az hogy adott összegből jóval erősebb asztali gépet lehet összehozni mint notit venni, MC-nek pedig mivel nem az optimalizáltságáról híres, pláne ha már modok is vannak mellette, hihetetlen erőforrás kell! KI nem nézné belőle aki csak pár gameplayt látott!
Modolt minecraft 8 giga memória alatt pl. felejtős! Szenvedtem vele a saját és a gyerköcök gépén, de hamar rájöttem hogy rá kell szánni és még lökni bele memóriát.
Mindent be tud zabálni.
Tudom ha noti az elképzelés valakinél akkor nem lehet átbeszélni asztalira, de notiból ami játékra is alkalmas nem lehet olcsót venni. Ha kevés pénzből akarnak játékgépet, akkor az asztali a teljesen egyértelmű választás! -
A T500-as HD3650-al van szerelve (vagy ugye a GMA4500MHD-vel), szóval az meg majdnem pariban van a HD5470-el.
Acer legyen ismeretlen forrásból HD5740-el, SSD-vel, stb.
Vagy egy üzleti HP Quadro 570-el, 3 hó garival (használt boltból).
Venni vagy nem venni, ez itt a kérdés.. -
válasz
#90933760 #17129 üzenetére
Igen, én is mondtam az asztali gépet, h 30-ból tipptopp Core 2 konfigot összerakok nekik E8ezres processzorral, 4giga rammal, erősebb VGA-val, de most ez a mánia, h laptop... -_- (tudjátok, mint az iPhone)
A T7ezres processzorokban 4MB L2 tár van, ez soknak tekinthető, úgy értem játékokhoz is használhatóvá teszi a processzort. Az a chipset ami a T7ezres gépekben van, nem visz el 800-as FSB-nél többet, úgyhogy nagyon erősebb processzort már nem lehet belerakni azokba a gépekbe (legalábbis a T8-9ezreseket amennyiért adják, meg amennyi hőt azok termelnek, inkább kerüljük ha lehet).
A P8600 már más kategória, újabb chipsetű gépbe belemegy, és kellő ereje van ennek is.
És igen, ilyen netbook, meg HTPC szerű erőforrásokat ismerem, tudom, h ide az kevés lenne, (még akkor is, ha hihetetlen kis teljesítményből ki tudtak hozni HD tartalmak lejátszására ugyan alkalmas gépeket).
Ismerem a processzorokat, ezt a listát is én csináltam a Wikipediára, h eligazítsuk a notis topicban a processzorcserére áhitozó embereket: wikipedia.org/Socket_PAztán a ram az rendben van, én mondjuk 3 gigára gondoltam, de akkor lesz 4, ezen nem múlik.
A HD4570-nél erősebb GPU-t meg nem találtam ebben az árszegmensben, pedig pár órát eltöltöttem hirdetések böngészésével. :/
Na, hát köszi a hsz-okat, fog ez menni, már körvonalazódik akkor, h mit vegyenek, és mit ne.
-
janos1988
addikt
válasz
Thunderzolee #17128 üzenetére
Szürkefarkas megelőzött. Szóval csak ismétlésképp. Az MC-hez nagyon ajánlott a sok memória és egy erős proci.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17130 üzenetére
Egy ideje a Hardveraprós linkeket se engedik, nem csak a hirdetést, hanem Hardveraprós linket se, szigorítva lettek a szabályok talán 1-2 éve, meg most pár hónapja is.
-
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17128 üzenetére
Ami fontos, ne ilyen Intel GMA GPU legyen benne, mert azzal bugolhat, mindenképp dedikált VGA-s. És legyen 4 Giga ram és kétmagos proci legalább 2.5 GHz. Persze az órajel is csak egy szám, az ezerféle prociból ami mind más erősségű tud lenni ugyanakkora órajelen. Szóval ne ilyen 1.2 GHz-es HTPC szintű szemét legyen.
Aztán ennyi, ez az alap ami kell alá. 30-ból notiból ezt lehet kihozni. -
válasz
janos1988 #17126 üzenetére
Nem nekem lesz, semmi közöm hozzá
csak közvetítek.
Ha 30ezernél többet nem akarnak rákölteni, nem fognak újat venni még részletre sem, azt hiszem ez egyértelmű.A használt cuccokkal meg semmi probléma nincs.
Használt gépeket áruló boltban ugyanezeket drágábban lehetne megvenni. Pár hónap, vagy fél év garival meg sokra nem mennek. A Hardveraprós értékelési rendszer is ér annyit, mint egy kisebbfajta garancia.
De ez nézőpont kérdése ugye.A teljesítményre vagyok kíváncsi, h mi kell a Minecrafthoz.
Ez a játék nem nekem való, nem játszottam vele sosem 10 percnél többet, Googleztam kicsit a gépigényét illetően, de gondoltam inkább ebben a topicban kérdezem meg (nem pedig a gyakorikérdéseken), hátha itt jobban ismerik a low end GPU igényt. -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17124 üzenetére
Nem nagyon szeretik a Hardveraprós linkeket szakmai topikokban.
Nekem Thinkpad T500 volt, abból van dGPU-s verzió is, a proci ugyan ez, az lenne a minimum őszintén szólva amin érdemes elkezdeni játszani. Most is ilyen 50 körül mennek talán a megbízható forrásból származóak.
Ennél többet nem nagyon tudok a notikról, nem vagyok oda értük, meg is szabadultam hamar tőle. Asztali gép ezerszer komfortosabb. -
janos1988
addikt
válasz
Thunderzolee #17124 üzenetére
Azt nem teheted meg, hogy inkább az önerőbe befizeted ezt a 25-30k-t és 1 évre bevállalsz egy árú hitelt?
Ezek már régi/elavult gépek én biztos nem vennék ilyet. Vagy esetleg nagyon max. egy használt notikkal foglalkozó megbízható cégtől, akik garanciát is vállalnak rá. -
föccer
nagyúr
válasz
#56573440 #17121 üzenetére
Kivettem a Thaumcraftot és most a forge reklamál, hogy marhára hiányolja.
Pont ezt a szívást szeretném elkerülni, hogy a fene egye meg. Mindjárt felteszek egy régi Tekkitet, nem kellene nekem ennyi cucc.
Egyébként most taliga szerveren milyen térkép van? Origi FTB Evolve?
üdv, föccer
-
válasz
#90933760 #17123 üzenetére
Igen, a ram az bővítve lesz természetesen.
Átnéztem a 20 és 35ezres gépek közötti választékot Jófogáson is, és a Hardveraprón is.
Hát elég siralmas a felhozatal, bár ezen nem csodálkozok, ebbe az árba nem fér bele még egy erős dedikált VGA is.HD5470, 8400M GT, 8600M GT, Quadro 570M.
Ezekkel találtam még gépeket.Kiválogattam a notebookcheckes listában őket:
Érdemesebb lenne inkább egy ilyennel szereltet választani?
Vagy ezekkel sem lenne sokkal jobb a GMA4500-nál?
Azt egyelőre nem tudom, milyen mod pacckal játszik a srác, folyamatban van a megkérdezése.Egy ismerősöm kérdezte, h kellene valami noti; a tesójának akarják karácsonyra adni, és a srác a Minecrafttal játszik. Ezt kérdezték (mert győriek), de gyorsan le is beszéltem róla. Reméltem, h a GMA4500 elég lenne a Minecraftnak, és akkor ez a noti a bestbuy ennyi pénzért (plusz még ram).
Olyan max 30ezernél többet nem akarnak rákölteni.
De nem akarok olyan gépet vetetni velük, amin nem fut el a Minecraft.Ez a pár jöhetne még szóba, amiket találtam:
Picivel némelyik több, de ha muszáj erősebb videokártya, akkor szerintem megértik, és áldoznak rá ennyivel többet.Acer Aspire 5552g 30.000Ft
három magos AMD Phenom II X3 N850 (2.2GHz 3×512MB L2)
4GB DDR3
120GB SSD + 320GB HDD (ODD nincs)
HD5470 512MB GDDR3 (legalábbis adatlap alapján ilyen a vram)Optika lehet megvan, majd megkérdem, külső tokban akkor azt is lehet használni USB-vel.
A bajom vele, h "gyanúsan olcsó" a felszereltségéhez képest. Acer noti ilyen GPU-val csoda, h még nem halálozott el, mi van, ha már ez is a végét járja, azért akar szabadulni tőle a gazdája?
A hirdető ugyan régóta tag, de nem valami nagy hardveraprós, nincsenek értékelései, és nem is nagyon fórumozik, alig van hsz-a.
Viszont ha netán megáll a gép mittudomén fél év múlva, az SSD akkor is ér minimum egy 10-est, a merevlemez még 6-ot, a ram négyet, meg talán a procit is ki lehet belőle árulni, szóval ha esetleg meg is áll fél/egy éven belül, mert tényleg a végét járja, akkor se buknának vele sokat. (de ez csak elmélet)HP Compaq 8510W 33.500Ft
T7700 (2.2GHz, 4MB L2, 800FSB)
4GB RAM
120GB HDD (7200RPM)
Quadro FX570M 256MB GDDR3
Business kategória
3 hónap gariEz változó felszereltségű, de nyilván kiválasztunk egy megfelelőt, (mellette szól, h business gép, nem félek tőle, h megáll mittudomén fél év múlva, mint pl. egy consumer kategóriás gép), viszont a Quadro VGA az nem feltétlenül játékra való. Gameplay videokban néztem, h viszi a játékot (gondolom az alapjátékot), de nem tudom mennyire boldogul az általatok említett mod packokkal.
Dell Inspiron D1520 30.000Ft
T7300 (2GHz, 4MB L2, 800FSB)
2GB ram
160HDD (5400RPM)
8600GT (256MB) -valószínűleg DDR2Ez meg a hírhedt 8ezres szériájú VGA-t tartalmazza, csodálom, h nem lett még BGA-s.
Ugye ezek az Inspironos sem a hatékony hűtésükről híresek, melegednek rendesen.És akkor még van ez a 17"-os SONY Vaio. 30.000Ft
T7500 (2.2GHz, 4MB L2, 800FSB)
2GB RAM
320GB HDD (5400RPM)
8400M GT nem tudom mennyi és milyen rammal (128/256 DDR2)
17"-os kijelzőEz is a 8ezres sorozathoz tartozó videokártyát tartalmazza (sóhaj).
Nem tudom mennyi a VRAM, vagy egyáltalán DDR3-as-e, mert a típusszámra Google nem ad ki semmit, valami más lehet a pontos száma. (már írtam az eladnak)
Viszont ez ott van náluk Győrben, helyben.
A hozzá adott analóg tv-kártya a digitális átállás óta semmit se ér, úgyhogy azon csak elnézően mosolyogtam egyet.Dell Lattitude E6400 25.000Ft
Ez meg az eredeti bestbuy termék lett volna, ebben az árkategóriában netezős gépnek, meg officera már eladtam belőle párat, de a Minecrafthoz kevés ezek szerint?
P8600 (2.4GHz, 3MB L2, 1066FSB) (nem annyira melegszik,mint a T7ezres CPU-k)
2GB DDR2
160GB HDD 7200RPM
GMA4500MHD
business kategóriaNem én árulom, de ha valaki olcsó gépet keres, ilyet szoktam ajánlani neki plusz rammal, és egy 3M-es bill. matricával 30ezerért. A jelenlegi olcsóbb vadiúj gépeket is veri sebességben/használhatóságban, de csak harmad/negyed annyiba kerül.
A 2giga ramos verziókba még tennék ramot, úgyhogy ez csak részletkérdés.
Szóval mit csináljunk?
Megkockáztassuk az Acert inkább?
Vagy a Quadros gépet?
Vagy esetleg a 8erzes videokártyásokból a győri 17"-ost?Tanácsokat szívesen fogadok.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #17116 üzenetére
Ezekkel a régi Inteles integrált cuccokkal bugolhat sajnos. A proci az elég, bár le kell majd venni a látótávot és ha gyorsan futsz előre akkor akadni fog egy kis ideig de utána megszűnik.
A 2 Giga ram is kevés lehet, eleve 1 Gigát eszik a játék. -
Üdv!
Minecraft mekkora laptopon fut el akadásmentesen?
P8600 processzor gondolom elég hozzá, de a VGA az elég az Inteles GMA4500MHD? (ez a GM45-ös chipset része)
Mert erre gondoltam:
http://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_e6400_black_hianytalanulhasznalt_allapotban__1Vettem már ebből a gépből párat másoknak, nezetéshez, officera nagyon rendben van, de nem tudom az integrált IGP elég-e a Minecrafthoz.
Youtubeon vannak gameplay videok ilyen IGP-vel, de gondoltam azért nem baj, ha megkérdezem itt is.
-
törölt tag
Hoztam birkákat, aztán beszíneztem őket mind a 16 színre.
A soul viallal arra kell figyelni, hogy néha beleteszi a földbe az állatot. Ki lehet venni vele és nem sebződik meg, de a farkasok bebugolnak ha a földbe nyomódnak és örökre mérgesek maradnak, nem támadnak meg de végig morog meg vörös lesz.A falusiakat meg szerintem úgy fogom elosztani, hogy egyik faluban az eladók másikban a vevők. Annyian vannak, hogy nem tudom kivel üzleteltem már, nem mintha nagyon sok értelme volna, 300 smaragdom van. De nem akarom ritkítani őket, mert mindegyik másféle itemet ad, pl van három egyforma aki szénért smaragdot ad, mindhármat tiltásig üzleteltem és más-más lett a következő amit elad vagy vesz.
-
törölt tag
Miért van az h elültetem a fűmagot/sárgarépát és ha olyan helyre teszem vissza pattan? Eddig nem fordult ilyen elő. Bug lehet? Vanila mod nélkül túlélő módban...
-
törölt tag
válasz
föccer #17101 üzenetére
szszszszsz-szsz-szsz-szszszszs-szssssssssssssszsz-sssssszsz-ssssssssszszsz
Kígyók így beszélnek.[link]
Kész a nagykert, már csak ezt a részt kell várni hogy nőjön és beültetni teljesen. Búza, répa, krumpli, alma és datolyafák. A 4 naturás berryk, gyapot és árpa. Sose gondoltam, hogy egy gyémántkapát el fogok használni.Bent a faluban a kis kertekbe meg tettem az egyebeket, persze azok se a vanilla kertek hanem kibővítettem 80 blokkosra az alap 28 blokkosról, azt hiszem akkorák alapból.
Oda ment dinnye, tök, cukornád, kaktusz, saguaro kaktusz, ender lily, netherwart, kakaóbab. Meg raktam le a maradék helyre vadrépát és extrabiomesxl berryt, de ezeknek végképp semmi értelme mondjuk már ennyi kaja mellet. Vadrépa egyrészt lassúságot ad és nem termeszthető, az extrabiomes berry bokor meg olyan ritka hogy 50 bokronként dob egy seed-et amit el lehet ültetni, de a naturás berryk mellett amúgy sincs értelme. A BoP berryket meg kivágtam mind, azóta se teremtek pedig chunkloadert is tettem oda, úgyhogy szerintem azok csak a saját biomukon növesztenek. -
janos1988
addikt
-
föccer
nagyúr
s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Renault, Dacia topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Counter-Strike 1.6
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest