Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10401) eventus válasza Cheesy (#10400) üzenetére


eventus
veterán

pedometer megvéd :D

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10402) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Ez a pedometer majdnem olyan mint Austin Powelsben az "Én és a Vákumos Péniszpumpa" :D

Nagyon Nem Off topik: VIBER lesz-e valaha BB10-re?

[ Szerkesztve ]

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#10403) eventus válasza Polarstar (#10402) üzenetére


eventus
veterán

Offisol 10.2vel jon, amen

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10404) Polarstar válasza eventus (#10403) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Amen! Az nekem kelleni fog.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#10405) eventus


eventus
veterán

Ezek vagyunk mi, blackberrysek [link] :K

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10406) icezozo válasza eventus (#10405) üzenetére


icezozo
addikt

cool :DD

http://qwankido.hu/

(#10407) lugosi válasza eventus (#10405) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Birkák? :DDD

(#10408) littledon válasza eventus (#10405) üzenetére


littledon
tag

+1!! :))

"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford

(#10409) Coq válasza eventus (#10405) üzenetére


Coq
aktív tag

:D

(#10410) readyz válasza lugosi (#10407) üzenetére


readyz
tag

Fekete bárányok inkább :))

(#10411) Tamy


Tamy
senior tag

Sziasztok!

Szemezgetek a BlackBerry Bold 9780 telefonnal, viszont a BIS-t semmi esetre sem kívánom megrendelni. Feltöltőkártyás vagyok a Telenornál, egy 50 MB-os internetcsomagom van, ez néha kevésnek bizonyul ugyan, így elképzelhető, hogy a 100-asra váltok a közlejövőben, de e szempontból sok jelentősége nincs úgy gondolom.

Ahogy olvastam lényegében a levelezőkliens és a saját "gyári" böngészőjét leszámítva mindent tudnék használni BIS nélkül is, ezeket meg eddig sem nagyon használtam, bár az e-mail klienst be szoktam állítani. Böngészésre pedig az Operát preferálom minden platformon. A naptár, meg egyéb dolgok (üzenetkezelés, telefonkönyv...) felteszem ettől még működnének, csak a szinkronizálás nem megoldott. Tudom-tudom, ennek pont a háttérszolgáltatás az erőssége, de úgy gondolom, hogy e nélkül is éppúgy használhatnám, mint egy olyan telefont, amihez eleve nem is jár semmiféle kiegészítő szolgáltatás, ugyanakkor itt kapok pluszban egy minőségi készüléket jól megírt, stabil Op rendszerrel. És a hosszú üzemidő különösen fontos szempont.

Inkább csak kíváncsiságból merül fel bennem néhány kérdés:

Wifi esetén sem használható előfizetés nélkül a gyári levelezőkliens/böngésző, vagy mindenképpen a saját szerverükön keresztül hajlandó csak kommunikálni? Esetleg nem lehet némi "trükközéssel" átírni az APN címet a saját alkalmazásaik esetén is a szolgáltatóéra? Olyasmire gondolok, hogy nyilván egy fájlban tárolják ezeket, azt valamilyen úton-módon szerkeszteni (mint pl. Android/Linux rendszeren a root jogosultság, vagy PC-ről)? Emellett úgy tudom a 10-es Op rendszernél már másként van, tehát ha jól értem egyszerűen kikerülhető. A hivatalos oldal szerint ez csak a legújabb készülékeken fut, de konkrét rendszerkövetelményt nem találtam. Rárakható esetleg egy ilyen régebbi készülékre is, vagy gyenge hozzá a vas (gondolok főleg procira)? És még ha rá is megy/nem fagyogat, mennyire van érintőképernyőre optimalizálva, ennek hiányában mennyire nehézkes a kezelése?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10412) eventus válasza Tamy (#10411) üzenetére


eventus
veterán

Root nincs, hack nincs. BB10 nem megy rá, telefon OS6ig van csak. Opera menni fog, csak helyes apn címet kell megadni a beállításoknál.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10413) sztikac válasza Tamy (#10411) üzenetére


sztikac
őstag

Semelyik régebbbi (OS5,6,7) készüléket nem tudod frissíteni OS10-re. Nincs rá mód és nem is lesz.

(#10414) Tamy válasza eventus (#10412) üzenetére


Tamy
senior tag

Köszönöm, Neked és sztikac-nak is, ez így nekem tökéletes. Gondolom minden más is menni fog (pl. naptár), azon gyári alkalmazások kivételével, amiknek net kell?

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10415) eventus válasza Tamy (#10414) üzenetére


eventus
veterán

Tényleg valasolnék BIS szolgáltatást. Anno én is nélküle indultam és csak a mérgelődés volt. Lehet élni nélküle, de egyszer próbáld ki 100%osan a telefont.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10416) lezerpiramis válasza Tamy (#10414) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Nem, a külső alkalmazások mehetnek csak a netes APN-nel, illetve a gyári böngészőhöz tartozik egy szolgáltatói netes/wapos profil, szolgáltatófüggő, hogy milyen (pl. a Vodánál a wapos, ami bizonyos oldalak megnyitását nem teszi lehetővé).

A gyári klienseket és alkalmazásokat ún. service bookok működtetik, és ezek jelentős része a BB APN-en kommunikál (kivéve a wapos böngészőprofil, az MMS, a streaming és a mobile hotspot service book-ját, utóbbi a 9780-ason nem játszik ugyebár). Ilyen a gyári levelezőkliens, a Facebook app, a Twitter app, a BB Maps, a BB Messenger, a GTalk app stb. A Facebook, a Twitter és a BB World működik BIS nélkül, de csak Wi-Fi-n, a többi BB-s kliens pedig Wi-Fi-n is csak akkor, ha van BIS.

Szvsz ne vegyél BB-t, ha nem rendelsz BIS-t.

(#10417) Tamy válasza eventus (#10415) üzenetére


Tamy
senior tag

Persze, biztos jó, csak egy vagyon. 2100 Ft/hó, és még kell mellé a sima net előfizetés is, ráadásul ha nem tévedek át kéne váltanom előfizetéses díjcsomagra is, hogy egyáltalán megrendelhessem. Ez szintén többletköltség lenne. Engem leginkább az érdekel, hogy normálisan tudjak rajta netezni, és egy relatív hosszabb e-mail írása esetén se fagyjon meg. Eddig egy Motorola VE66-ot használtam, illetve használok most is, immár a másodikat. Leginkább a hosszabb üzeneteknél vérzett el a kevés ram miatt, amit az alternatív sw által nyújtott swap beállítási lehetőség nagyrészt orvosolt ugyan, de most sajnos a halálán van. Amióta egyszer rendesen megázott, azóta már szinte a nedves levegő is elég neki, most is úgy működik, hogy a ki/be kapcsoló gombja halott, így csak számítógépre dugva kapcsol be, és addig el is van, míg valamiért ki nem kapcsol. Tehát megérett a cserére. Év elején vettem egy Milestone 2-őt, de se a billentyűzete nem jön be, se az érintőképernyő. Mindig is utáltam taperászni a kijelzőt, régebben, még a CRT monitorok idején is le tudtam volna törni a kezét annak, aki összemaszatolja azt. Most meg ez a divat :( Emellett akár csak nedves kézzel is használhatatlan, de még a levegő páratartalmától is önálló életre kel. Megfogadtam, hogy érintőképernyőt soha többet, ami persze nehéz lesz, hiszen lassan már a wc-t se lehet enélkül lehúzni, az új készülékek már mind ilyenek. A rövid üzemidőről meg ne is beszéljünk. Gondolkodtam, hogy veszek egy újabb VE66-ot, de végül úgy döntöttem kipróbálok valami mást.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10418) eventus válasza Tamy (#10417) üzenetére


eventus
veterán

Ahogy kollega is irja, kell a bis. Vannak mas qwerty telefonok is pl nokia, es nem kell kulon szolgaltatas. Ez egy ilyen tortenet.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10419) Tamy válasza lezerpiramis (#10416) üzenetére


Tamy
senior tag

Igen, mindenki ezt szokta javasolni, hogy BIS nélkül nincs értelme, de én másképp látom, ahogy azt korábban említettem. Persze ha kipróbálom, lehet megbánom, hogy megvettem, de most abból indulok ki, hogy ha más márkát veszek, ott mit kapok? Ugyanazt mint itt BIS nélkül, plusz egy beállítható levelezőklienst, és böngészőt. A többit itt is megkapom, ezeket meg máshol se nagyon használom, emellett még egy ízig-vérig testreszabható menüt, ami nekem szintén fontos (emiatt használtam az elmúlt kb. 8-10 évben Motorolákat) és stabil Op rendszert. A fosbuk nem érdekel, még ha fel is akarnék menni, azt is böngészőből tenném, de inkább csak akkor járok fel, ha valakire rá akarok keresni. Egy Skype esetleg szükséges lehet, bár pc-ről is nagyon ritkán indítom el. Leginkább az Opera amit használok, meg a naptárba szoktam mindenféle emlékeztetőket írni. Ezen kívül még Office és Pdf dokumentumok megnyitására van szükségem, esetleg SSH kliens, nagy hirtelen ezek jutnak eszembe, amiket használni szoktam, vagy szeretnék. Emellett jól jöhet, ha le tud játszani filmeket, bár tudom, kicsi a kijelzője, ez inkább amolyan "vészhelyzetre" szól csak. Gyakran megyek soknapos túrákra, ilyenkor jól jöhet, ha esős időben bezárva a sátorba esetleg meg tudok nézni egy filmet unalmamban.

Zenét mp3 lejátszón hallgatok, fényképezni meg van tükrös gépem, de néha jól jön, ha valami felismerhető képet képes előállítani. Navigálásra szintén célhardvert használok, így ez a része sem érdekel.

Olcsóbb Nokiákhoz volt szerencsém csak az utóbbi időben, de azokat egytől egyik a pocsék jelzővel tudom csak illetni, a menüjük egy katasztrófa, igaz a komolyabbakat nem ismerem. Szóval nem igazán értem mivel járnék rosszabbul, mintha mást vennék? Tényleg érdekel, és ész érvekkel meggyőzhető vagyok :)

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10420) eventus válasza Tamy (#10419) üzenetére


eventus
veterán

Két lehetőség van, ha BlackBerry telefont akarsz: Ha kell a BIS, akkor OS7ig vegyél telot, ha nem kell marad az OS10 számodra. Utóbbihoz nem kell bis (csak a Tnel a bbmhez), és fut minden, skype is. Ezek vannak.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10421) Tamy válasza eventus (#10420) üzenetére


Tamy
senior tag

Miért, a Skype-hoz is kell a BIS? Azt hittem az megy nélküle is. OS10-es telók két okból sem játszanak: 1. Sokba kerül, 2. Mindegyik érintőképernyős.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10422) eventus válasza Tamy (#10421) üzenetére


eventus
veterán

Skype csak OS10hez van. Ha ez az allaspontod, akkor leírtak maradnak. OS7ig+BIS.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#10423) Tamy válasza eventus (#10422) üzenetére


Tamy
senior tag

Ja, ezt nem tudtam, annyira nem néztem utána konkrétan a Skype-nak. Mindegy, akkor legfeljebb nem használom, eddig se tudtam telóról használni, és mint írtam gépről is nagyon ritkán járok fel.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10424) lezerpiramis válasza Tamy (#10419) üzenetére


lezerpiramis
őstag

De ha jo neked a BIS nelkuli BB9780, akkor mi a kerdes tulajdonkeppen? :)

(#10425) Tamy válasza lezerpiramis (#10424) üzenetére


Tamy
senior tag

Mostanra nagyjából semmi :) Inkább csak arra akartam megerősítést, hogy pontosan mik is azok a gyári alkalmazások, amikhez feltétlen kell a BIS. Közben olvastam alternatív romokról is, bár ennek még jobban utána kell járnom, de úgy érzem minden számomra fontos dolgot fogok tudni használni BIS nélkül is.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10426) lezerpiramis válasza Tamy (#10425) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Van a MobilUSER-en egy BIStelen brigantyk forum, ott talan jobban tudnak segiteni, mert itt szerintem a userek tobbsege hasznal BIS-t.

(#10427) l.sebestyen válasza eventus (#10405) üzenetére


l.sebestyen
senior tag

:))

(#10428) l.sebestyen válasza Tamy (#10425) üzenetére


l.sebestyen
senior tag

Neklem a telenornál volt BIS előfizetésem, kb 1 hétig bírtam BIS nélkül használni, nem tudom pontossan mennyi de a BIS előfizetésben is van adatforgalom, ami nekem bőven elég volt arra hogy ha nem vagyok Wifi közelbe válaszoljak levelekre egykét oldal megnézése, smst küldenek, ha átléped a BIS csomagban lévő adatforgalmi keretet, én egyszer se kaptam, a BB arról is híres hogy a tömörítése nagyon jó

(#10429) Tamy válasza l.sebestyen (#10428) üzenetére


Tamy
senior tag

Telenornál a BIS előfizetés feltétele, hogy legyen valamilyen Internetcsomagod is, és gondolom (ehhez alaposabban el kéne olvasnom a feltételeket) az előfizetéses viszony is. Nekem eddig az 50 MB-os csomag került havi 600 Ft-ba, és mivel az OperaMini szintén az erős tömörítéséről híres, ez általában elég is volt, ahol meg van wifi, ott azt használom. De ha az egyel magasabb csomagot nézem, még az is csak 1000 Ft/hó, és az már korlátlan. Most ha megrendelném a BIS-t, akkor is kéne valamilyen internetcsomag, amiből a legolcsóbb az, ami nekem is van, így tehát az eddigi 600 Ft/hó 2700 Ft/hó-ra emelkedne. Ezen felül (valószínűleg) előfizetésesre kéne váltanom, ami szintén többletköltséget jelentene (beszélgetésre minimális összeget költök, nem éri meg előfizetésesre váltanom). Emellett úgy gondolom, hogy számomra felesleges is lenne a BIS, hiszen mint kiderült gyakorlatilag minden (általam használni kívánt funkció) működik nélküle is, így csak pénzkidobás lenne.

Én a BlackBerryben sokakkal ellentétben nem a mögötte megbújó háttérszolgáltatást látom, sokkal inkább egy megbízható, jól testreszabható készüléket, ami évekig hűen szolgál majd (reményeim szerint).

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10430) ATI


ATI
senior tag

A minap láttam ezt a képet, és az eszmecserétekről eszembe jutott :)

Egy OS10 előtti Blackberry telót használni BIS nélkül ilyen:

:D

(#10431) Tamy válasza lezerpiramis (#10426) üzenetére


Tamy
senior tag

Köszi, nem ismertem, de látom elég sok hasznos info van ott.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10432) lugosi válasza Tamy (#10429) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Telenornál nem feltétele (egy éve még nem volt), de csúnyán megszívod nélküle (tapasztalat sajnos).

(#10433) Tamy válasza lugosi (#10432) üzenetére


Tamy
senior tag

Ezt írják:

"A szolgáltatásnak előfeltétele valamilyen Mobil Internet szolgáltatás csomag megrendelése, illetve aktiválása az előfizetői SIM kártyára."

Miben szívom meg konkrétan? Mi az ami nem működik nélküle, és nekem szükségem van rá? Netezéshez mindenképp az Operát használnám, mivel ezt használom minden platformon, szinkronizálás lehetősége + szeretem... stb. Bár úgy tudom a saját böngészője is működik BIS nélkül. E-mail kliens talán van más is (gondolom), illetve lényegében eddig sem használtam. BlackBerrys ismerősöm nincs, így az üzenetküldő része sem játszik, Skype jöhetne még szóba, de arról meg kiderült, hogy csak 10-es Op. rendszertől van, így arról lemondtam. Gps-re max. tartaléknak lenne jó, de mindig nálam van a gps-em, azt használom, egy telefon nem tudná helyettesíteni. Mi van még, ami nem megy BIS nélkül?

Tényleg érdekel, mert feleslegesen nem szeretnék költeni egy olyan telefonra amit később nem tudok használni, de az eddig olvasottak alapján számomra egyre inkább az a nyilvánvaló, hogy bár hasznos dolog a BIS/BES, én úgysem használnám ki, így számomra csak pénzkidobás lenne.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10434) szandivizi96


szandivizi96
újonc

Hellosztok!
Annyi a történetem, hogy kihoztam a Q10-emet, bekapcsoltam, első pár nap cukor volt, minden tökéletesen működött, bejelentkeztem aztán a facebook alkalmazasba, már ott furcsa volt h hiába voltam mobilneten,wifin sehogy se jelezte az ertesiteseim, aztán eszrevettuk h ha valaki smst küld, azt se kapom meg csak a második vagy a harmadik ki be kapcsolás után, de a facebook akkor se okes, van amikor hirtelen magához tér és elkezd csipogni mint a karácsonyfa a sok értesítés miatt, bementem vele tmobilhoz, a srácnak aki bent volt elmondtam ugyan ezt, ő annyit mondott h nem ért a blackberryhez, és van a konkrét baja a telefonnak h lefagy-e vagy ilyenek, mondom nem, aztmondta akkor ő nem küldi fel szervizbe, kezdjek amit akarok vele.
Ilyenkor mit lehet tenni?

Előre is köszi a valaszt!

(#10435) BlackSoft


BlackSoft
addikt

Üdv mindenki :D

Mi a mostani csúcs BB, ami qwerty-s, és nem érintős? Régen volt egyem, ami még a golyós navigálással működött, azóta nem tudom hogy van, mi van... :)

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#10436) lezerpiramis válasza Tamy (#10433) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Gyari levelezokliens, BlackBerry Maps, Facebook app*, Twitter app*, GTalk app, LinkedIn app*, BlackBerry World*, BlackBerry Messenger - ezek nem mennek BIS nelkul, ahogy a tobbi olyab app sem, amel un. RIM/BlackBerry Limited (pl. BlackBerry Travel, Yahoo Messenger stb.)

*Ezek Wi-Fi-n mukodnek BIS nelkul, bar sokra nem megy az ember vele, nincs mindig Wi-Fi a kozelben.

[ Szerkesztve ]

(#10437) lezerpiramis válasza BlackSoft (#10435) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Hat a csucs qwerty-s BB-k is erintosek mar egy ideje, meg a 2011-es zaszloshajo (9900) is :) A Q10 a mostani csucs BlackBerry a qwerty vonalon.

(#10438) Praetorianus válasza Tamy (#10433) üzenetére


Praetorianus
aktív tag

Ahogy már pár kolléga írta: ha nem akarsz bis-t, akkor NE vegyél Berryt. Saját tapasztalat, hogy irgalmatlanul nehézkes és körülményes nélküle az élet. 3 éve vettem a 9700-ámat, pár nappal később már árultam. Aztán valaki javasolta, hogy amíg el nem viszik, addig aktiváltassam a bis-t. Megtörtént, aztán természetesenlekerült a hirdetés ;) 2 évig használtam a telót elégedetten, most meg egy éve egy 9900-át nyúzok. Imádom, nem adnám semmiért. Viszont amikor kb 2 éve volt egy kis szerverhiba a RIM-nél, azokban a napokban falhoz tudtam volna b@szni a telefont, annyire nem volt jó semmire. Kb mint egy Nokia 101, komolyan... Jótanács. Ha ragaszkodsz a megbízhatósághoz, de nem akarsz bis-t, akkor vegyél egy Nokia E71-et vagy E72-t. Mindkettőből találsz nagyon jó állapotút 20 körül. Az teljesértékűenhasználható a sima neteddel, jobb a navija is meg a kamerája is mint a 9780-nak. Csak persze nem BB :)

(#10439) lezerpiramis válasza Praetorianus (#10438) üzenetére


lezerpiramis
őstag

A BIS nelkuli regi BlackBerry kb. olyan, mint a Slayer- vagy Meshuggah-szamok torzito nelkul :)

(#10440) XSiGma válasza Tamy (#10433) üzenetére


XSiGma
aktív tag

A 3. BB telefonomat használom BIS nélkül,tökéletesen kiszolgál így is sima mobilnettel.Böngészőből (főként opera) elérek mindent ami nekem kell (gmail,fb,stb.).Navigációt ritkán használom,de az is megy nélküle.Talán a protect app hiányzik kicsit,de túlélem hogy nincs.

(#10441) lezerpiramis válasza XSiGma (#10440) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Ja igen, a BlackBerry Protecthez is kell BIS.

(#10442) BlackSoft válasza lezerpiramis (#10437) üzenetére


BlackSoft
addikt

Köszi :R

---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

(#10443) Tamy válasza Praetorianus (#10438) üzenetére


Tamy
senior tag

Értem. lezerpiramis is felsorolta mik azok amik nem mennek. Ezek közül a LinkedIn-t most hallottam először, gyorsan rákeresve ez is valami közösségi oldal (?) lenne ha jól értem. Nos ezek nem különösebben érdekeltek eddig sem, és nem is vagyok híve a mindenre külön program telepítésének, ami mostanában dívik. Szinte minden oldal (közösségi oldal, netáruház, bank...) saját app-ot készít, holott böngészőből is elérem. Biztos van előnye de engem hidegen hagy, valószínűleg nem vagyok elég trendi :)

Az egyetlen ami valóban fájó pont lehet, az a BlackBerry World, igaz itt sehol sem említik konkrétan, hogy kellene hozzá a BIS, de nem tudom mennyire megbízható az oldal, csak rákerestem a BlackBerry World kifejezésre. És ha csak wifin működik az sem tragédia, az Androidos telóm (amit ugyan a fél év alatt alig használtam) tűzfalán is úgy állítottam be, hogy a Play csak wifin kommunikálhat. Mint említettem gps nem érdekel, és a kamera is csak annyira, hogy készítsen valami felismerhető képet, de többnyire nálam van a tükrös gépem, akkor meg úgysem telefonnal fényképezek. Talán a Protect az egyetlen igazán hasznos számomra ezek közül, de ha azt veszem, hogy eddig még sosem loptak el tőlem telefont, és én sem hagytam el, akkor erre is sajnálnék ennyi pénzt kiadni havonta. Szóval továbbra sem érzem a hátrányt (maximum a Protect miatt egy kicsit), bár elismerem makacs vagyok.

Nokiából utoljára 3410-esem volt, annak még nem a menüje volt a gyenge pontja, de az utóbbi időkben amiket nyomogatnom kellett, azok katasztrofálisak voltak mind menüben, mind anyaghasználatban, így a Nokiáktól eléggé idegenkedem, bár az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy ezek inkább alsó kategóriás telefonok voltak. Bár ez itt már erősen off, de ezeknek a Nokiáknak van valamilyen ingyenes, vagy a BlackBerrynél olcsóbb lopás elleni megoldása? Mivel a felsoroltak közül kb. ez lehet az egyetlen nyomós érv, hogy miért ne vegyek BIS nélkül BlackBerryt. Mindenképp utánaolvasok, nem szeretnék kizárni semmilyen lehetőséget.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10444) XSiGma válasza Tamy (#10443) üzenetére


XSiGma
aktív tag

Nálam megy a World sima mobilnettel is,wifivel meg főleg.

Kb kizártnak tartom hogy a Nokiának lenne egy Protect-hez hasonló megoldása,de ha pl. teszel a telefonra egy jelszót,amivel mondjuk x időközönként (tetszőlegesen beállítható) automatikusan lezár a telefon,és csak ezzel a jelszóval oldható fel,akkor valamilyen szinten az is megoldás lehet a lopásra.Ha nem tudod a jelszót használhatatlan a telefon,csak a segélyhívás működik.Ha rádugod a gépre a készüléket,akkor is egyből ezt a jelszót kéri,anélkül semmit sem lehet csinálni vele.

(#10445) Tamy válasza XSiGma (#10444) üzenetére


Tamy
senior tag

Igen, lényegében hasonló megoldásokat használtunk a régebbi telefonoknál is. Annyi, hogy megkeresni nem tudod vele, de hát valamit valamiért.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10446) readyz válasza Tamy (#10443) üzenetére


readyz
tag

Próbáld ki BIS nélkül az opera minivel, logicmail-el, wifin blackberry world-el, meg azokkal az app-okkal amik mennek wifin, és majd eldöntöd hogy elég-e ez Neked vagy nem.

(#10447) Polarstar


Polarstar
nagyúr

Ha billentyűs telefon kell, és nem Blackberry - akkor javaslom a Nokia E7est!

Nagy tapi, de abban is irgalmatlanul frankó a billentyű!

De symbian: :((( :(
Halott módban legyalult oprendszert újra lehet tisztázni és ezzel azok a csodás titkosító és védő progik is kampeca! :(
Sőt! kényelmesen át lehet írni a symbi telefonok IMEI számát is!

Én is így jártam! Ellopták, majd egyszer csak "eltünt a hálózatból"!

A Blackberry nem műthető át csak úgy hipp-hopp mint egy nokia! :DDD

Na, ezért van nekem Blackberry-m! :K

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#10448) Tamy válasza readyz (#10446) üzenetére


Tamy
senior tag

Valószínűleg így lesz.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#10449) hermanyi válasza Polarstar (#10447) üzenetére


hermanyi
őstag

Ami már nem sokáig a tied :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#10450) lezerpiramis válasza XSiGma (#10444) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Hmm, ez fura, sima mobilnettel nalam sose ment. Milyen telo es OS!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.