Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) TomWexX válasza leslieke (#1399) üzenetére


TomWexX
addikt

Köszi, viszont nektek is :)

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1402) duvi


duvi
nagyúr

:) Minden zseblakónak Boldog Karácsonyt kívánok! :)

(#1403) consono


consono
nagyúr

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

"In God we trust. All others must bring data"

(#1404) Aryes válasza consono (#1403) üzenetére


Aryes
nagyúr

Szia! Egy barátomnak eszébe jutott, hogy mi lenne, ha venne egy jollát, 200euróba kerül most. Mondtam neki, hogy kikérem a véleményedet. A srác egy Nokia 808-ast váltana le. A kamerát leszámítva jól járna vele szerinted?

(#1405) consono válasza Aryes (#1404) üzenetére


consono
nagyúr

Nem. Tudom, kicsit sarkított a válasz, mert én szerettem a Jollát, de gyakorlatilag megszűnt a cég (na jó, csak majdnem), kevés a natív progi, a kamerát meg össze sem lehet hasonlítani. Az OS érdekes, de semmi köze a symbianhoz, szóval még az sem lenne meg, hogy a régi jó dolgok megmaradnak, inkább a Nokia N9 rendszere ez. Persze ha konyíta Linuxhoz és vállalkozókedvű, szeret buherálni, akkor lehet, hogy bejönne neki, de 200EUR sok ma már szerintem ezért a hardverért, droidon meg WP-n is jobb készülékeket kap annyiért.

"In God we trust. All others must bring data"

(#1406) Aryes válasza consono (#1405) üzenetére


Aryes
nagyúr

Köszi a választ! Én is kb ezt mondtam neki. Mi az, hogy megszűnt a cég?

(#1407) consono válasza Aryes (#1406) üzenetére


consono
nagyúr

Nem szűnt meg, csak majdnem csődbe ment. A vezetők leléptek, vagy elküldték őket, de valahonnan (gondolom india vagy kína) lett pénz az OS továbbfejlesztésére.

"In God we trust. All others must bring data"

(#1408) leslieke


leslieke
Jómunkásember

BUÉK!!!!!

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1409) duvi


duvi
nagyúr

Úgy bizony! :K

Boldog Új Esztendőt kívánok az egész csapatnak!

(#1410) consono


consono
nagyúr

B.Ú.É.K. !

"In God we trust. All others must bring data"

(#1411) Aryes


Aryes
nagyúr

Dettó...

(#1412) TomWexX


TomWexX
addikt

(Régi de most újra megtaláltam.. :) )

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1413) s4tch


s4tch
veterán

BÚÉK innen is mindenkinek!

Egyúttal vélemény kéne, ki milyen mobilt venne a helyemben. Már írtam korábban pár gondolatot erről, most csak röviden:
- lassan két éves a Mi3, ilyen időközönként általában váltok
- nem játszok a telefonon, egyáltalán nem, így a teljesítmény csak annyiban fontos, amennyiben az alapfunkciók megkövetelik
- nem vagyok hardcore júzer, pár programot használok rendszeresen (böngésző, mail, viber, sport appok, wordpress, hibymusic, bubbleupnp)
- a multimédia hangsúlyosabb az utóbbi időben, elsősorban itthoni fej-/fülhallgatós zenehallgatás és hálózati zenelejátszás dlna-n keresztül megy
- a Mi3 legnagyobb - és talán egyetlen kiküszöbölhetetlen - hiányossága, hogy nincs rajta vezetékes kapcsolat kijelzőhöz (HDMI/MHL/slimport); ez autóhifihez kellene, a kocsiban lévő fejegységhez simán lehetne telefont csatlakoztatni, így a fej navigációra, multimédiára (zene, videó) is alkalmas lenne, és ehhez tárhely se árt; ez mondjuk kiejti az összes WP-s telefont, és a droidok döntő részét
- akksiidőből nem engednék; a Mi3 jobb ROM-okkal 5-6 óra SOT-t bír
- méret szintén kritikus, a Mi3 méretben határeset, viszont az 5"-nál kisebb kijelzőkkel nem tudom, akarok-e foglalkozni
- építési minőség szintén fontos, a Mi3 épp házcsere előtt áll, kopik a műanyag a sarkokon, zavar... Éljen a Wave, az Xperia P, azaz a FÉM!
- nem fizetek egy vagyont egy telefonért, egyszerűen minden porcikám tiltakozik a 2-300 ezres, ketyegő szavatosságú telefonok ellen, ráadásul a tetű Telekomnál kbsztt drágák a készülékek

Azért van pár ötletem, pl:
- HTC One M9 80 ezerért
- Z3c fém házzal, 80 ezerért
- LG G Flex 2 fém házzal, 80 ezerért
- Samu Note 4 5,2" kijelzővel, fém házzal, 80 ezerért

Várom a további javaslatokat! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1414) duvi válasza s4tch (#1413) üzenetére


duvi
nagyúr

Én a Samu Note 4-re szavaznék. Kijelzőben, fényképezőben és "izomban" mindenképpen jobb a társainál. A 3GB RAM + 32 GB belső tárhely (128-al bővíthető) szintén fontos paraméterek, melyek nem minden konkurensnél vannak jelen.

(#1415) TomWexX válasza s4tch (#1413) üzenetére


TomWexX
addikt

Én, ha most vennem kéne telót, lehet hogy Huawei P8at vagy Honor7et választanám. Samu jó, csak túlárazott. Igaz 80k-ért jó vétel.
A P6om annak ellenére hogy a huawei újgenerációs telóinak első példányaként a legbugosabb terméke lett, a mai napig szépen teszi a dolgát.
A P8ról viszont csak jókat hallok, a Honor7 pedig még ennél is olcsóbb..

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1416) s4tch válasza duvi (#1414) üzenetére


s4tch
veterán

Igen, csak a mérete... :F

(#1415) TomWexX: sajnos mindegyik drágább, mint 80e, csak ironizáltam az árakon. A P8 marhára tetszik, de tudtommal nincs benne MHL... Utoljára ilyet a Honor 6 tudott a Huawei háza táján.

Az a bajom, hogy mindegyik telefonnak van valami defektje, kezdve ott, hogy a kínaiakban nincs MHL, az A-brandek meg mocsok drágák a kínaiakhoz képest. Valamiről mindenképp le kell majd mondani, legyen az a tökéletes méret, a fém ház, az MHL, az akksiidő, a nagy tárhely vagy a korrekt ár.

(#1417) TomWexX válasza s4tch (#1416) üzenetére


TomWexX
addikt

Az MHL szerintem hamarosan teljesen eltűnik, mivel a mai tv-k szinte mind tudnak fogadni wifin keresztül tartalmat adatvesztés nélkül. A technológia pedig arra halad hogy eltűnjenek a kábelek. ;) Én pl erről mondanék le először, persze neked ettől még lehet hogy fontos lenne.

szerk.: Most olvasom hogy neked a kocsihoz kéne... Én épp a közeljövőben tervezek beszerezni egy 2dines androidos nagyképernyős autórádió csodát ami mindent tud. :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1418) Aryes válasza s4tch (#1416) üzenetére


Aryes
nagyúr

Mi lenne, ha a fejegységhez beszereznél egy készüléket, akár használtan, sérülten, ami csak azt tudja, hogy MHL képes?

(#1419) s4tch válasza TomWexX (#1417) üzenetére


s4tch
veterán

Milyen fejet néztél ki?

aryes: az volt az eredeti elképzelés is, lehet, hogy vissza kell térni hozzá...

(#1420) TomWexX válasza s4tch (#1419) üzenetére


TomWexX
addikt

Havertól venném majd meg alig használtan, most nem tudom pontosan de mint ha ez lenne: Xtrons
Kínai csoda, de szerintem nagyon jó kocsiba, ugye android, wifivel vagy mobilnet stickkel tud netet, akkor olyan GPS-t töltesz le amit akarsz, lejátszik mindent USB-ről, memóriakártyáról, még filmet is nézhetsz rajta vezetés közben ha elég bátor vagy. :) Ez mellett bluetooth kihangosító stb. stb....

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1421) s4tch válasza TomWexX (#1420) üzenetére


s4tch
veterán

A hangminőség neked mennyire fontos? Úgy látom, a funkciók rendben vannak, de egy nyamvadt RCA kimenet nincs rajta, ezt erősítőre is macerás lenne rákötni...

(#1422) TomWexX válasza s4tch (#1421) üzenetére


TomWexX
addikt

Soha nem volt autóerősítőm és nem is tervezek ebbe az irányba elmenni, A 2000es évek elején még menő volt dünnyögtetni az utcát, de most már inkább idegesítő. :D Jelenleg a kis Fiestámban gyári autórádió van gyári hangszórókkal, audió cd-t hallgatva így is nagyon szépen szól. Igaz én nem vagyok vájt fülű...
Egyébként a csomag tartalmaz 2 RCA kábelt is, az nem tudom mihez való.

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1423) s4tch válasza TomWexX (#1422) üzenetére


s4tch
veterán

Feltehetően külső monitorok csatlakoztatására. A honlapon a fej mellett hozzák a kiegészítőket is.

(A minőségi hang nem feltétlenül a hangerőről szól, sőt. Nekem 2 erősítő van az autóban elrejtve, és csak sztrádán hangosítom fel a zenét - ott viszont többek között az erősítőknek köszönhetően még bőven tolerálható tartományban marad a torzítás.)

(#1424) TomWexX válasza s4tch (#1423) üzenetére


TomWexX
addikt

Persze, ezt értem, csak vicc volt. ;) A lényeg az hogy én nem vagyok vájt fülű, nekem elég a gyári hangszóró is, ez az autórádió elsősorban kiváltaná a külön telefonos GPS-t, na meg egyszerűbb lesz saját zenét hallgatni, nem kell audió cd-t írkálni főleg hogy már ez a technológia kezd eltűnni. (mármint a cd)
+ vagány hogy smart autórádió van a kocsiban. :)

Persze ez csak egy típus az ezer közül, rengeteg ilyenféle autórádió van 80k-tól felfelé, valamelyik biztos ráköthető külső erősítőre is.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1425) kalolaci válasza s4tch (#1413) üzenetére


kalolaci
senior tag

Én is Samsung Note 4-en gondolkodom, csak a mérete, és az ár riaszt el. Esetleg Samsung Galaxy S5? Jelenleg S4-et használok, (I9505) teljesen jó, csak az akksi üzemidejével nem vagyok kibékülve. A Note 4 kijelzője, nem 5,7"-os?

[ Szerkesztve ]

(#1426) s4tch válasza kalolaci (#1425) üzenetére


s4tch
veterán

Az S5 papíron frankó, de nem tetszik a dizájn. Akkor már a béna kamera ellenére inkább One M8, ami olcsóbb is.

A Note 4 5,7", hatalmas, mégis kompaktnak érződik.

(#1427) Aryes válasza consono (#1358) üzenetére


Aryes
nagyúr

Hogy állsz a Pi 0-val? Szerinted ezt és ezt érdemes megvenni ennyiért (44$)? Rég vettem már kütyüt és kéne egy médialejátszó a gyerekszobába. :D

(#1428) consono válasza Aryes (#1427) üzenetére


consono
nagyúr

Hát, tudod, az a helyzet, hogy be lett állítva médialejátszónak és azóta nem férek hozzá, nem tudom buherálni, mert az asszony folyton filmeket néz :) Jót akartam magamnak, hogy ne zaklasson, hogy töltsek le neki mindenféle sorozatokat, ezért tettem a zero-ra egy Kodi+Genesys+MovieShark+OpenSubtitles kombót (OSMC+addonok, gyakorlatilag semmi kézzel konfig nem kellett), azóta valóban nem kell letöltenem, csak néha megfrissíteni az addonokat, meg néha újraindítani a zero-t, vagy a Kodit SSH-n :) Megy folyamatosan, wifin keresztül streameli a filmeket az internetről.
Jelenleg egy régebbi 1.5A-s tápra van rádugva (először az áramot is a TV-ből kapta, de lekapcsoláskor ugye nem állította le a rendszert, hosszú távon ez nem egészséges), van rajta egy 3 portos USB HUB+LAN kombó, azon meg egy Tenda USB wifi (mert nem volt kedvem kábelezni), folyamatos üzemben megy, nem melegszik, gyakorlatilag tényleg zéró a karbantartási igénye. A legjobb az egészben, hogy támogatja a HDMI CEC-t, így nem kell billentyűzet, vagy egér, hanem simán a TV távirányítójával vezérelhető a Kodi.

A Pi2B+wifi az szerintem médialejátszónak jó lesz, de nem biztos, hogy ezt is Kínából venném meg, állítólag sok a hamisítvány és már nem ott gyártatnak, ki tudja mit kapnál... Nézz körül itthon vagy az angol Pi-s boltokban, bár árban biztosan rosszabb lesz. El lehet gondolkodni még a "Banana Pi"-n is, azon gigabites LAN van, meg van SATA csatlakozó is, de ebbe nem ástam bele magam.

[ Szerkesztve ]

"In God we trust. All others must bring data"

(#1429) Aryes válasza consono (#1428) üzenetére


Aryes
nagyúr

Hát a banana pi az még sokkal inkább kínai, nem? :)
A satát még tudnám is használni, de a gb lannal nem sokat tudnék kezdeni.
Ezt EU raktárból rendelném, jó véleménnyel vannak a termékről, még vki rá is kérdezett, hogy ez eredeti angol-e, azt írták igen, de ez persze semmire se kötelezi őket. :)

[ Szerkesztve ]

(#1430) consono válasza Aryes (#1429) üzenetére


consono
nagyúr

A Banana az teljesen kínai :) Én a SATA port miatt nézegetem, akarok NAS-t építeni, azért lenne jó a gigabites LAN is.

"In God we trust. All others must bring data"

(#1431) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Ti terveztek előfizetni a prémium tagságra?

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1432) duvi válasza leslieke (#1431) üzenetére


duvi
nagyúr

Még átgondolom. Párszor már ott voltam a fizetési oldalon, de mindig visszaléptem. Azt hiszem, hogy támogatni fogom őket, csak kicsit később :K

(#1433) TomWexX válasza leslieke (#1431) üzenetére


TomWexX
addikt

Ühümm... miről van szó? :F

Na jó... megtaláltam. :) A kezdőoldalt nem nagyon szoktam olvasni, csak a meglévő fórumokat.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1434) Aryes


Aryes
nagyúr

Mi újság zseblakók, nagy a csend?

(#1435) s4tch válasza Aryes (#1434) üzenetére


s4tch
veterán

Már majdnem rendeltem egy vörös One M8-at, de tegnap óta nyelem a nyálam a Mi5 láttán :Y :C

Amúgy került a családba egy Samsung A5 2016, és meg kell, hogy mondjam, igen jó. Persze azt leszámítva, hogy annyira recsegett a vonal, hogy nem lehetett vele telefonálni, ezért visszament garis javításra a feladóhoz. :DDD

(#1436) leslieke válasza Aryes (#1434) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Gyereknevelés, már ha egy 5 hónapos esetében ezt lehet így nevezni. :DDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1437) s4tch válasza leslieke (#1436) üzenetére


s4tch
veterán

:C Gratula!

Nálam 9 hónapos múlt. Kb. 6-7 hónapos korban kezdődik az érdemi kommunikáció, onnantól 100%-ig érdemes észen lenni, mert mindenre figyelnek a picik.

(#1438) leslieke válasza s4tch (#1437) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Köszi! Figyeléssel nincs gond már most se, nagyon aranyos, ahogy próbálja nyelvét igazítani, amikor "mondani" akar valamit.

Aranyos kölyök! :C

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1439) Aryes válasza leslieke (#1436) üzenetére


Aryes
nagyúr

Néha sikerül aludni is? :) Első gyerek?
Sok örömet nektek hozzá! :)

s4tch: én egy A3-al szemezek, a régi modellt kihordták, mire észbe kaptam, az új még nagyon drága nekem... Az új A5 támogatja az OTG-t? A régi asszem nem tudta. Ha igen, remélem az A3 is, mert akkor kezdek rá gyűjteni. :)
Szerk: ő a tied? Olyan gyönyörű, mint egy stock fotó. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1440) leslieke válasza Aryes (#1439) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Első gyerek.
Az első 2 hónapban kellett 3 óránként kelni etetni, utána este 10 órai eséssel kibírta reggel 5-6-ig és végig is aludta az éjszakát. Másfél hónapja meg este 8 körül eszik és így is 5-6-ig alszik.
Szóval jófiú!

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1441) Aryes válasza leslieke (#1440) üzenetére


Aryes
nagyúr

Az igen, szerencsétek van vele, nekünk egyik sem volt ilyen jó fiú. A kisebbik még 4 év után se képes végigaludni az éjszakát...

(#1442) consono válasza Aryes (#1441) üzenetére


consono
nagyúr

Dettó :) 4 éves nálunk is a kisebbik, most már azért egy héten van 1-2 éjszaka, hogy nem tűnik fel az ágyunkban, de a többin valamikor az éjszaka közepén megjelenik. Már rendesen fel sem ébredek rá, ha bebújik az ágyba.

Tényleg, mennyire vált be a raspberry? Milyen Kodi addont fejlesztesz???

"In God we trust. All others must bring data"

(#1443) duvi


duvi
nagyúr

(#1436) leslieke és (#1437) s4tch
Srácok! Sok boldogságot és egészséget kívánok a kicsiknek és az egész családnak! Valamint némi kitartást is, mivel a 20 éves fiam még mindig rossz alvó :D

(#1444) leslieke válasza duvi (#1443) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Köszi!

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1445) Aryes válasza consono (#1442) üzenetére


Aryes
nagyúr

Hát, hogy mennyire vált be, azt nem tudom megmondani, mivel majdnem teljesen cél nélkül vettem. :) Majdnem, mert igazából egy hálózati zenelejátszót akartam csinálni belőle a gyerekszobába, hogy ne mindig valami mese menjen háttérzajnak, ha játszanak, viszont nem volt itthon semmilyen dedikált zenelejátszó eszköz. Ennek egyelőre nem vált be, mert az analóg hangkimenete csapnivalóan ócska minőségű, vennem kéne rá egy DAC-ot, de egyrészt plusz pénzbe kerül, másrészt meg azért eljátszogatok vele, ismerkedek a határaival, okosítgatom, meg elég baró kodival filmet nézni, hiába tud a tv is hálózatról filmet lejátszani. :DDD
Az addon egy sima scraper, ami az összes videót behúzza a médiatárba, amit a könyvtárban talál. Így pl a gyerekekről készült mobilvideókat is, amikről nincs adat a TMDB-n, így nem jelennek meg a filmek közt. ;) Ez aztán megkönnyít bizonyos dolgokat, pl a keresést, vagy könnyebben megtalálod az utoljára nézett videót, ezeket fájlkezelőből nemigen tudod megtenni. Mivel készen nem találtam ilyen scrapert, írtam egyet. :) Teszi is a dolgát, csak plakát képeket nem tudok beállítani a videókhoz...

(#1446) TomWexX


TomWexX
addikt

Lassan nyugdíjba kell küldenem a P6omat, sajnos már egy napot alig bír ki az aksija, pedig már mindent kipróbáltam rajta.. :(
Körbe néztem a jelenlegi kínálatban, de nem egyszerű választani. Talán a Honor 7 lenne a megfelelő.. :F
Ti mit javasolnátok? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, tippjeitekre, nem kell full extrásnak lennie, a tabot többet használom, viszont gyengét se szeretnék, ha szükségem van rá, akkor ne ütközzek falakba. :)

Ja és utólag is gratulálok minden apukának! :C

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1447) leslieke válasza TomWexX (#1446) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

iPhone 6s :DDD :DDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1448) s4tch válasza TomWexX (#1446) üzenetére


s4tch
veterán

Mennyi a kereted?

@mindenki, köszi a gratulációkat! Itt van még egy stock fotó :DDD a kiscsávóról:

(#1449) TomWexX válasza s4tch (#1448) üzenetére


TomWexX
addikt

Mivel nem használnám olyan sokat mint a tabot, így nem áldoznék rá nagyon sokat. Samsung A5 2016 tetszik, de pl annak az árát már sokallom. Igazság szerint S7 Edge-t vennék Gear-rel, de annak brutál ára van. :D Meg akkor lehet inkább azt használnám... :P
Na szóval a lényeg az hogy kb 100k-t szánok rá. (+ - pár ezer..)

Nagyon aranyos a kiscsávó, ügyesek voltatok az asszonnyal. :D

(#1447) leslieke: Tudom hogy jó telefon, de csak androidban gondolkodom.. :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1450) duvi válasza TomWexX (#1449) üzenetére


duvi
nagyúr

Esetleg egy Xiaomi MI 4C Advanced? Itthon 104 900Ft, de kintről jóval olcsóbban is beszerezhető.

(#1448) s4tch
Gyönyörű baba :K Látszik, hogy jó a szülők genetikai állománya :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.