Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1451) leslieke válasza s4tch (#1448) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

:C :C

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1452) TomWexX válasza duvi (#1450) üzenetére


TomWexX
addikt

Nem rossz, de ha lehet részletre venném. ;) Pl. Telekomnál kamatmentesen....és itt a xiaomi esélyei erősen romlanak. :((

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1453) s4tch válasza TomWexX (#1449) üzenetére


s4tch
veterán

+ duvi, leslieke: és ugyanilyen jó arc a kölök, csak imádni lehet :C

Ebben az ársávban a Mi4c tényleg rendben van, de még a jó öreg Mi4 is elég klassz. Én a Mi4s-t is megnézném, most jött ki, okos, ügyes, szép, csak egyelőre még semmi felhasználói tapasztalatot nem tudni róla. Vagy ha az akksiidő nem számít annyira (és ha kevesebbet nyomkodod, mint a táblát, akkor akár ez is lehet a helyzet), és 5"-on elnéznél egy 720-as kijelzőt, akkor egy Oppo F1 is elég lehet: hasonló processzor van benne, mint az új A5-ben, 3GB RAM, fém ház, klassz kamera, szerintem baromi jó cucc lehet ez is, és amazonról 210 euró. Lehet, hogy páromnak ez lesz a Hongmi után. Ennyi pénzért mondjuk már rengeteg király telefon van, egy 160 dolláros Redmi 3 is kis híján hozza azt, amit egy másfél-2 éves csúcskategóriás (pl. One M8, aliról ~160-170 dollár, szintén vicc).

(#1452) TomWexX: óizé, ezt csak most olvastam. Úgy nehezebb lesz, a T-nél iszonyú drágák a telefonok. Nincs hitelkártyád? :DDD Néha az edigital is akciózik 0% THM-mel...

Milyen csomagod van a T-nél?

[ Szerkesztve ]

(#1454) TomWexX válasza s4tch (#1453) üzenetére


TomWexX
addikt

Hitelkártyám nincs, a T-nél azért szeretek részletre venni mert nem kell hozzá semmi munkahelyi igazolás hogy odaadják. Max 4000x Ft-os előfizetés mellé terveztem a telefont. Honor 7-ről vélemény?
Egyébként van egyben ennyi pénzem, de azt nem szeretném telefonra egy az egyben odaadni, a részlet nekem kényelmesebb. :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1455) duvi válasza TomWexX (#1454) üzenetére


duvi
nagyúr

A tesztben alapvetően jókat írnak a Honor 7-ről, de engem nem győzött meg :( A kijelző nem az igazi, a fényképezője meg hibába 20 Mp, ha zajosak a képei.

(#1456) s4tch válasza duvi (#1455) üzenetére


s4tch
veterán

Nekem is hasonló a véleményem. A Honor 6 telitalálat volt, 90-100 körül anno kanyarban sem lehetett jobb telefont kapni, de ez határeset. Ja, és TomWexX, a T honlapja alapján hasonló az ára, mint az idei A5-nek - úgy, hogy egyáltalán nem vagyok Samsung párti, inkább azt választanám.

A T kínálata nagyon tré, 100k körül az A5 mellett nekem a Huawei P8 (nem a lite, hanem ez) tetszik. Egy ismerősömnek van, múltkor alaposan megnyomkodtam a telefont, és baromira bejött. Ha az A5 és a P8 között kéne döntenem, azt hiszem, a Huaweit választanám, értékarányosabbnak tűnik.

(#1457) duvi válasza s4tch (#1456) üzenetére


duvi
nagyúr

A P8 szerintem is sokkal jobb választás :K Egyedül a GPU gyengélkedik, de ez csak a játékos kollégáknak szempont. A proci+kijelző+fényképező (nagyon jó!)+128 GB-ig bővíthető microSD mind mellette szólnak :K Ráadásként adnak hozzá egy "okosórát" is :D

(#1458) Aryes válasza TomWexX (#1452) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nincs upc-s ismerősöd? Ott most lehet független A5-öt venni 24havi kamatmentes részletre. Én egy A3 2016-ot vennék anyám előfizujára. :)

s4tch: ki ennyire szép a családban? :)

[ Szerkesztve ]

(#1459) TomWexX


TomWexX
addikt

Engem ezek tántorítanak el a P8-tól:
"A Huawei P8 2680 milliamperórás telepet kapott, és a gyártó általában ügyesen bánik az akkumulátorral, a jelenlegi szoftververzión azonban erősen ingadozott az üzemidő, alighanem az Android 5.0 inkonzisztenciáinak köszönhetően. Főleg az Android rendszer név alatt futó folyamat terhelte meg a készenléti fogyasztást, így a szokásosnál akkor is jobban merült a készülék, amikor nem használtuk. Ez persze szoftveresen alighanem orvosolható, mindenesetre nekünk naponta töltőre kellett tennünk a drágát, 4 - 4,5 órás képernyőhasználatot elérve."
"A másik oldalon viszont megemlítendő, hogy a Kirin 930-as SoC középszerű grafikus képessége, érthetetlen módon kimaradt a Mate7 ujjlenyomat-olvasója és a Honor 6 távirányítója, az általunk tesztelt szoftververzióban pedig maradtak még bakik, így az érintőkijelző megzavarodása a hangszóró járatása közben, igaz, az ezt okozó ujjperec-funkciók kikapcsolhatók. Szintén problémás volt az intenzív készenléti fogyasztás, amit remélhetőleg a hazai startig javítanak."

Az ugyanis nem lenne rossz ha jól bírná az aksi, és a honor 7-nél azt dicsérik. :F A kirin proci nem hátrány, mert a tabon játszok, telefon csak GPS-re, messengerre, fényképre, netre kéne.

(#1458) aryes: Sajnos nincs UPC-s közeli ismerősöm.

Most nézegetem az A5-öt, viszont az még pecsétet se kapott. :P nyilván nem az a döntő szempont, de akkor is.....

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1460) TomWexX válasza TomWexX (#1459) üzenetére


TomWexX
addikt

Ma elmentem a media marktba, megnyomogattam a Samsung S7et+edge-t, A5-öt A3-at, belenéztem a gear-be, az vadállat volt, megpiszkáltam a P8at, P8 lite-t, Mate S, Mate 8-at, Szifon 6S-t. Honor sajnos nem volt... A gáz az hogy csak a samu s7 edge-nél, meg a simánál, esetleg még a Mate S-nél (viszont arról nem olvastam sok jót) éreztem azt a bizonyos érzést, a többi teljesen hidegen hagyott. :F Nehéz szülés lesz ez... :U

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1461) duvi válasza TomWexX (#1460) üzenetére


duvi
nagyúr

Vannak dolgok, ahol nemérdemes alkudni. Nálam ilyen a telefon is. Főleg ha több év hűséggel és részlettel vásárolok (mi is mindig a T-nél vásárolunk, mert sok az aranykártyás számunk) egy új telefont. Ha belefér a havi költségvetésedbe, akkor vedd meg a Samsung Galaxy S7 + Samsung Gear VR szemüveg. Esetleg a Samsung Galaxy S6 EDGE? 8790 Ft+19x8790FT egy 3490Ft-os díjcsomaggal számolva.

(#1462) s4tch válasza Aryes (#1458) üzenetére


s4tch
veterán

Szerénységem tiltja, hogy erre érdemben válaszoljak :DDD Amúgy tényleg a mini me-re hasonlít fiúcska, a szeme az anyjáé.

(#1460) TomWexX: egyet is értek duvival, meg nem is :)) Egyrészt tényleg évekre veszed a telefont, ha az S7 tetszik, várj vele egy akcióig, oszt' vedd meg. Az S7 cseppálló, karcálló, jelenleg a csúcs, elvileg legalább 2-3 évet ki lehet vele húzni. Másrészt ez mégis csak egy telefon, nálad ráadásul a tablet mellett kissé háttérben is van, nem feltétlenül muszáj elverni rá 2 kilót.

A One M8/M9 nem tetszik? Szerintem szebbet nem csináltak ezeknél.

(#1463) TomWexX válasza duvi (#1461) üzenetére


TomWexX
addikt

Érdekes, de itt is felhasználható a szív és az agy harca szöveg. :D Szívem szerint megvenném az S7et gear-rel, mert tényleg nagyon jó, de az agyam meggátol pontosan azért amit s4tch is ír. Tablet mellé nincs értelme 200x k pengőt elherdálni, nem azt használnám elsősorban. Van olyan nap amikor a telóhoz hozzá se nyúlok. A gear témára meg nem hiszem hogy van már megfelelő mennyiségű tartalom...

s4tch: Jól rávilágítottál a lényegre. :) A htc-s kérdésedre válaszolva, egy ismerősömnek M8-ca van, többször volt már a kezemben de zavar hogy a telefon méretéhez képest túl kicsi a kijelző. A másik hogy nem szeretnék 1 éves telefont venni, mert tudjuk hogy a gyártó 2 év után rendre elfelejti az adott típust.

Egyébként köszönöm a segítségeteket, nálam a teló vásárlás soha nem egyszerű, de most úgy érzem még nyögvenyelősebb. Remélem nem zsibbasztalak titeket nagyon. ;] Azért hamarosan eldöntöm, csak most végülis nem olyan sürgős mint anno a P6-nál. (amikor ellopták az Xperia P-t)

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1464) duvi válasza TomWexX (#1463) üzenetére


duvi
nagyúr

"...nálam a teló vásárlás soha nem egyszerű, de most úgy érzem még nyögvenyelősebb. Remélem nem zsibbasztalak titeket nagyon."
Abszolúte megértelek. Én is szénné agyalom magam telefonvásárlás előtt :D Felvállalom az ördög szerepét és még mindig azt mondom, hogy ha belefér, akkor hallgass a szívedre ;) ;] Réges régen... én is próbáltam kompromisszumos megoldásokat keresni. Utána persze szidtam a hülye fejemet, hogy nem hallgattam a szívemre :DDD Na azóta inkább kivárok, de kompromisszumos telót soha többé nem veszek. Mi a helyzet a Galaxy s6 edge+ -al?

(#1465) TomWexX válasza duvi (#1464) üzenetére


TomWexX
addikt

S6 edge+ még ismeretlen volt eddig, majd utána nézek, de nincs kizárva hogy egy sima S7 lesz pár hónap múlva. Addigra talán picit csökken az ára, vagy várok valami akciót, nem tudom. Jól néz ki az edge, de látványon kívül nem nagyon van haszna, annyit nem biztos hogy ér hogy +30k-t kiadjak érte.
Még agyalok, most letiltottam mindent a p6-on, így elmegy másfél napot, csak semmi nem működik rajta. :)
Na meg néha ránézek az S7 topikjára hogy hogy muzsikál a gyakorlatban, nálam most a telefonnál fontos lenne hogy sokáig bírja az aksija ha nem piszkálom.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1466) s4tch


s4tch
veterán

Annak azért örülök, hogy nem csak én rágom magam hetekig egy telefonvétel előtt ;] :C

Tom, ilyesmi akcióra gondoltam az edigitalnál. 0% THM, 10 havi részlet. Viszont nem olcsóak a telefonok...

(#1467) Aryes


Aryes
nagyúr

Ha már ilyen telefonos brainstorming van, én is megkérdezem már: nekem legalább egy Samsung A3 szintű telefon kellene, amit garivesztés nélkül tudok rootolni és tud OTG-t. És van rajta fizikai home gomb, vagy bármilyen fizikai gomb, amit be lehet állítani hívásfogadásra! És mindezt maximum 100 ezerért. Azt hiszem ennek a rejtvénynek nincs megfejtése... :(

(#1468) s4tch válasza Aryes (#1467) üzenetére


s4tch
veterán

Meizu? A Flyme OS-ben úgy emlékszem, be lehet állítani a hangerőgombokat hívásfogadásra, és fizikai home gomb is van az újabb telefonokon, talán azzal is megoldható a hívásfogadás. Az M2 árban 50e alatt marad itthoni forrásból, kintről megvan 130 dollár körül (pl), és simán rootolható. A hardver ~A3 szint. 100 rongyból ennél combosabb Meizu is kijön.

(#1469) ABal válasza Aryes (#1467) üzenetére


ABal
őstag

A két évvel ezelőtti "zászlóshajó gyilkos" nem felelne meg?

De régen jártam itt. Mindenki új telefont vesz?

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1470) Aryes válasza ABal (#1469) üzenetére


Aryes
nagyúr

Mire gondolsz pontosan?

s4tch: megnézem, kösz a tippet! Azt nem írtam, hogy lehetőleg amoledet szeretnék, de ez nem annyira kardinális kérdés.

(#1471) s4tch válasza Aryes (#1470) üzenetére


s4tch
veterán

Az MX5 és a Pro 5 amoledesek. (De szép jelző!)

(#1472) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Samsung Galaxy A3 vagy a Huawei P8?

Kolléga nagyon odavan mindkettőért..

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1473) s4tch válasza leslieke (#1472) üzenetére


s4tch
veterán

Simán a P8, nagyságrendekkel erősebb, jobb telefon. (Már ha nem a P8 Lite-ról beszélünk.)

(#1474) Aryes válasza s4tch (#1471) üzenetére


Aryes
nagyúr

Egy Mazdát most nem engedhetek meg magamnak... :DDD

(#1475) consono válasza Aryes (#1474) üzenetére


consono
nagyúr

Amoledes a Miata??? :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#1476) Aryes válasza leslieke (#1472) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ma megnéztem végre a 2016-os A3-at a MM-ban, és valami rettenetes birtoklási vágy fogott el. :DDD
OTG képes, kipróbáltuk egy eladóval. A rootolást kivéve mindenben fedi az igényeimet. Csak egy dolog aggaszt: talán a retail mode-nak, talán a 1,5G ramnak köszönhetően folyton leakadt a rendszer, ilyen 10-20mp-ekre teljesen olyan lett, mintha lefagyott volna. Pont az lenne a váltás egyik oka, hogy a mostani telóm, ami egyébként mindent tud, amire szükségem van, de elég bugos a firmware-e, minimum naponta újra kell indítani, de van, hogy naponta 3-szor is, mert szivárog a memória. Mondjuk, ha nem böngészek rajta, akkor nem gajdul meg, de olyan még nem fordult elő, hogy huzamosabb ideig ne használtam volna rajta vmilyen böngészőt. :DDD
A rootolás is a böngészés miatt kellene, egyrészt a reklámblokkolás miatt, másrészt, mert root nélkül nem tudom telepíteni a chromepie kiegészítőt...

[ Szerkesztve ]

(#1477) s4tch válasza Aryes (#1476) üzenetére


s4tch
veterán

1,5GB RAM nem túl sok, de legalább kevés.

Egyébként moaab megy root nélkül is, csak custom recovery kell neki.

(#1478) Aryes válasza s4tch (#1477) üzenetére


Aryes
nagyúr

Hát sajnos a mostani Samsungokon már semmit sem lehet bütykölni a knox miatt, vagy lemondhatok a garanciáról.
1,5g ram kevés, de most 1gigával is remekül elvagyok! A memóriaszivárgás pedig a 3g ramot is megeszi.

[ Szerkesztve ]

(#1479) consono válasza Aryes (#1478) üzenetére


consono
nagyúr

Lehet, hogy megesz a 3 gigát is, de nem egy nap alatt, hanem 3 :) Azért nem mindegy... Mihez kellene amúgy a root?

"In God we trust. All others must bring data"

(#1480) Aryes válasza consono (#1479) üzenetére


Aryes
nagyúr

Már írtam: xposed + chromepie miatt.

(#1481) consono válasza Aryes (#1480) üzenetére


consono
nagyúr

Ez nekem semmit nem mond, teljesen leszoktam az androidról:) Na jó, rágugliztam, én ettől az dologtól biztosan nem tenném függővé milyen telót veszek, de te használod, te tudod.
Az idei "A" sorozatot még nem láttam, tesztet sem olvastam, de a tavalyi A5 kimondottan jól muzsikál az asszonynál. Ez leginkább abból látszik, hogy a belakás óta egyáltalán nem kellett hozzápiszkálnom...

"In God we trust. All others must bring data"

(#1482) Aryes válasza consono (#1481) üzenetére


Aryes
nagyúr

Én 95%-ban szinte csak böngészésre használom a telóimat. Ez a funkció rengeteg felesleges tapicskolástól megkímél azzal, hogy minden funkciót elérek egy 5-15mm-es ujjmozdulattal. Ezzel napi szinten elvesztegetett perceket és kilométereket spórolok. :) Mivel kb 5éve használom, már nagyon megszoktam. A gyári (aosp/samsung) böngésző is tudta ezt, az android labs / gyorskiválasztás néven. Sajnos a jelly bean utáni szoftverekből ezt valamiért kivették...

(#1483) Aryes


Aryes
nagyúr

Boldog Pi napot kívánok! :)

(#1484) ABal válasza Aryes (#1483) üzenetére


ABal
őstag

Először azt hittem, hogy obszcénkodsz, de aztán hamar rájöttem a lényegre.

Hogy haladnak a beszerzések, Uraim? Sikerült választani?

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1485) s4tch


s4tch
veterán

TomWexX, vegyünk Oppót! Egy most futó akcióban 3 telefonnál már komoly kedvezményt adnak, egy R7s-t szívesen elhoznék a legalacsonyabb áron. Hmm?

(#1486) consono


consono
nagyúr

Ha már telefon: milyen olcsó (kínai?) telefont ajánlotok az alábbi paraméterekkel:

- itthon meg tudom venni, garival
- max 4.5"
- 4 mag
- Android 50/5.1
- jó kijelző (nem kell full HD!)
- 16 GB tárhely
- ja, és mondtam, már, hogy olcsó? ;)

A telefon része nem lényeg, a kölök S3Minije kezd a játékokhoz kevés lenni és jön a szülinapja. Valószínűleg nem fog telót kapni, de hátha mégis...

"In God we trust. All others must bring data"

(#1487) s4tch válasza consono (#1486) üzenetére


s4tch
veterán

Valami hibázni fog... Galaxy A3, S5 Mini, Z1 Compact: nem olcsó egyik sem. Moto G: nincs hazai forgalmazás. Csomó más modell: nincs 16 GB belső tárhely. Még több más modell: nagyobb a kijelző.

Én a Moto G-t bevállalnám, elég jó cucc.

(#1488) TomWexX válasza s4tch (#1485) üzenetére


TomWexX
addikt

Ejha, ez nem tűnik rossz cuccnak! :Y Kb mennyibe fájna akcióval?
Ja, látom... 227€ hmmmm!!

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1489) s4tch válasza TomWexX (#1488) üzenetére


s4tch
veterán

Utolsó nap az akcióból ;) Itt is lenne egy jelentkező egy R7 Plusra. Egyébként én még a 244-es árban is benne lennék. Nyomassuk?

(#1490) Aryes válasza s4tch (#1487) üzenetére


Aryes
nagyúr

Szálljak be harmadiknak? :) Ez a 227€ nem nettó ár?

[ Szerkesztve ]

(#1491) TomWexX válasza s4tch (#1489) üzenetére


TomWexX
addikt

Az utolsó nap az a mai lenne? Nem hagysz sok gondolkodási időt. :D Te magadnak vennéd?

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1492) s4tch válasza Aryes (#1490) üzenetére


s4tch
veterán

Gyere ;] Bruttó ár, ingyen szállítás Európán belül, tehát ennyit fizetsz, nincs vám, áfa, szállítási költség, nincs semmi.

(#1491) TomWexX: aha, magamnak venném. Igazából egy fenntartásom van: a középkategóriás chipset. Nem tudom, mennyire lesz ez időtálló...

[link] - itt írják felül, hogy PROMOTIONS / LAST DAY / R7S FLASH SALE

[ Szerkesztve ]

(#1493) TomWexX válasza s4tch (#1492) üzenetére


TomWexX
addikt

Garancia? Chipsetnek utána nézek mindjárt, illetve mindennek, mert nem olvastam még róla sokat...
70k ha jól számolom,vaz mondjuk egy ilyen telóért egyáltalán nem som..

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1494) s4tch válasza TomWexX (#1493) üzenetére


s4tch
veterán

Egy éves európai garancia van rá, az Oppóhoz kell visszaküldeni a telefont. 20 eurónyi postaköltséget megtérítenek. [link]

Bizony, elég jó ár.

Banyek, viszont ez nem tetszik: [link] Az utolsó update után nem lehet rootolni a telefont, hoppá. Asszem kiszálltam, bocs, srácok.

[ Szerkesztve ]

(#1495) TomWexX válasza s4tch (#1494) üzenetére


TomWexX
addikt

Ehh, jól felpiszkáltál, de nélküled én se nagyon akarok belemenni, mert nem ismerem ennek a menetét. Root samsungnál sincs, én már kezdek megtanulni együttélni vele. :) persze nem lenne baj ha lehetne rootolni...

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1496) s4tch válasza TomWexX (#1495) üzenetére


s4tch
veterán

Még nem volt root nélküli droidom, és ha rajtam múlik, nem is lesz. Ha viszont nem kell a root, akkor szerintem érdemes lehet belevágni, ennyiért, ténylegesen érvényesíthető garanciával ez egy korrekt ajánlat. A rendelés menete nem vészes: beregisztrálsz, fizetsz, várod a postást, ennyi az egész.

(#1497) TomWexX válasza s4tch (#1496) üzenetére


TomWexX
addikt

Olvasom az általad linkelt fórumot, de az nem derült ki hogy egyáltalán nem lehet rootolni, vagy csak gari vesztéssel jár? mint pl knox..
Azt látom hogy írják egyesek hogy a régi progi nem tudja rootolni...
Én a 3 emberrel való összeegyeztetéstől tartok. Téged még a wave idejéből "ismerlek", így benned már megbízok ilyen téren, de egy tökidegennel nem szeretnék közösen bizniszelni.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1498) s4tch válasza TomWexX (#1497) üzenetére


s4tch
veterán

Nem lehet rootolni, csak downgrade után. Szóval vagy frissítesz, vagy rootolsz - nálam mindkettő alapvetés.

Ja, értem. Veletek én is szívesen rendeltem volna, tökidegennel legfeljebb komoly óvintézkedések után.

(#1499) Aryes válasza s4tch (#1498) üzenetére


Aryes
nagyúr

:)

(#1500) #65577472


#65577472
törölt tag

Sziasztok!

S4tch kolléga hívta fel a figyelmemet, hogy benne lennétek egy R7s csoportos rendelésben. Ha lesz ebből valami, én is beszállnék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.