Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1301) leslieke válasza ABal (#1300) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

:)

Azért a könyv papír alapon az igazi. Ez csak kiegészítő eszköz utazáshoz.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1302) Aryes válasza ABal (#1239) üzenetére


Aryes
nagyúr

Hogy állsz a win10 telepítéssel, még kivársz, vagy már tettél lépéseket? :)
Én igen, az elmúlt napokban (egy hétben) kitanultam a Windows7 frissítés fortélyait.
Meg találtam ezt az oldalt: [link], eszerint akárhányszor lehet frissíteni és downgrade-elni, egy hónapon túl is, ami az én olvasatom szerint a két telepítés felváltva való használatát is lehetővé teszi.
Anyámnak lecseréltem a 10 éves XP-s laptopját egy fiatalabbra (5éves :) ), amihez jogtiszta win7 volt. Úgy döntöttem, hogy az xp után egy merész lépéssel belököm anyámat a 21. századba, és frissítettem a Win7-et Win10-re, miközben egy másik partíción megmaradt a Win7 is, klónoztam frissítés előtt. Most van egy gép, amin felváltva tudom használni mindkét rendszert, így ki tudom próbálni, hogy működik-e az elmélet a gyakorlatban. Egy jó hónap múlva kiderül, hogy aktivált marad-e mindkét rendszer.

(#1303) ABal válasza Aryes (#1302) üzenetére


ABal
őstag

Nemrég újra kellett raknom a Win 7-et, mert 3 év után kezdtek nagyon lassan betöltődni a dolgok, és szemetes is volt már nagyon. Most viszont van egy tiszta és pörgős rendszerem, ami miatt egyelőre még nem szántam rá magam a Win 10 telepítésére. Arra gondoltam, hogy még kivárok egy ideig, aztán az ingyenes lehetőség lejárta előtt mégis csak felteszem majd. Akkor már majdnem 4 éves lesz a laptop, kiderül hogyan boldogul vele.
A kísérleted végkifejletére kíváncsi leszek, majd légy szíves oszd meg a tapasztalataidat. :R

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1304) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Végére értem az első e-könyvnek. Igazán használható az e-olvasó, és mivel nem volt külön fényforrás, se az asszonyt, se a gyerkőcöt nem zavarta a fény.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1305) Aryes válasza leslieke (#1304) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ezt a 15e Ft-os tesco-s tabletem is tudja. Egyéb előnyök? :P

(#1306) consono válasza Aryes (#1305) üzenetére


consono
nagyúr

És az meddig megy el egy feltöltéssel ? ;] Nem beszélve arról, hogy mennyire fárasztja a szemet...

"In God we trust. All others must bring data"

(#1307) leslieke válasza Aryes (#1305) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Pl.: kinézet, feltöltés ideje.

na meg olcsóbb is volt, mint a teszkós gagyid... :P :P

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1308) Aryes válasza ABal (#1303) üzenetére


Aryes
nagyúr

A telepítés amúgy egy külön sztori, a múltkor nem volt időm leírni. Úgy kezdtem, hogy letöröltem azt a partíciót, amin a rendszerindító volt (ezt akkor még nem tudtam), a helyére klónoztam a meglévő rendszeremet, de a gép nem tudott elindulni rendszerindító nélkül, és a telepítőlemez automatikus indítási javítása sem tudott életet lehelni a gépbe, parancssorból sem tudtam egy működő rendszerindítót varázsolni. Egy fél napig káromkodtam, mire rájöttem a hiba okára. :W Végülis az lett a vége, hogy telepítettem egy win10-et a klón helyére, az csinált rendszerindítót, így már helyre tudtam állítani a nem látszó win7 telepítésemet egy telepítőlemez parancssora, egy 3rd party bootmenü szerkesztő program és egy linux live lemez (!) segítségével. Utána újra klónoztam a win7-et, és... És azóta valamiért sem ezzel a 3rd party programmal, se msconfig-ból, se telepítőlemezről nem tudom a boot menüt szerkeszteni! Most itt vagyok elakadva, mert a win10 telepítő sem tudja módosítani, frissítés közben a fáljok másolása után mikor újraindítaná magát a frissítendő win7, nem folytatja a telepítést, hanem helyette elindul a másik rendszer.
A viccesebb része a sztorinak az, hogy az ssd-n túl kis partíción van a win7 telepítésem, és nincs elég hely (9,9GB!) a frissítésre, csak ~2GB volt szabad. Ezért elkezdtem linux alól mindent letörölni a klón telepítésről, de tényleg mindent, a program files könyvtár után a Windows/winsxs-t kezdtem módszeresen törölgetni. Miután a 15GB-os winsxs-ből letöröltem 8GB-ot, meg mindent, amit lehetett, még mindig simán bootol a rendszer és elindul a telepítő is, de már a vezérlőpultba sem tudok belépni. :DDD

(#1306) consono, (#1307) leslieke: ;]

[ Szerkesztve ]

(#1309) Aryes válasza Aryes (#1308) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ja, csak a lényeget nem írtam le: a frissítést a fentiek miatt egy másik merevlemezen sikerült csak végigcsinálni. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1310) ABal válasza Aryes (#1308) üzenetére


ABal
őstag

Huh, de jó, hogy mindez nem velem történt meg! Én valószínűleg idegbajt kaptam volna. :B

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1311) TomWexX válasza Aryes (#1308) üzenetére


TomWexX
addikt

Miért kell mindenáron meghagyni a 7et, nem értem. Tökéletesen muzsikál a win10, nem kell félni tőle. ;)

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1312) consono válasza TomWexX (#1311) üzenetére


consono
nagyúr

:K

"In God we trust. All others must bring data"

(#1313) s4tch válasza Aryes (#1284) üzenetére


s4tch
veterán

Úúú, ez vadállat :C :C :C

(#1291) aryes: csak szobagitározom, de fél éve, amióta megszületett a fiam, kb. havi 5 perc időm marad rá. Nem gond, a babóka nagyobb öröm. Egyébként szerintem elég béna ez a felvétel, főleg a hangmérnöki munka csapnivaló. Felgitározni nem volt nagy cucc: az alapot loptam a netről, a szóló meg csak tekerés, ennél sokkal zeneibbeket kellene gyártani.

Saját felvétel jöhet, baromi kíváncsi vagyok rá, hogy mit hozol ki a saját készítésű hangszerből!

(#1314) Aryes válasza TomWexX (#1311) üzenetére


Aryes
nagyúr

Hát én ezt máshogy látom. Abban persze igazad van, hogy gyorsabban indul, kisebb helyet foglal, és talán a gépet is kevésbé terheli, ezeket már én is észre vettem, ezért is döntöttem úgy, hogy ezt teszem fel anyámnak napi használathoz. De több bajom is van vele!
Először is nyomasztóan lapos ezzel a flat dizájnnal, ez persze ízlés kérdése.

A natív programokat minden koncepció nélkül cserélgették modernUI-sokra, pl a rendszerbeállítások egy része maradt, amilyen volt, más része meg csigalassú, opció alig maradt, vagy nyomtalanul el lett rejtve. Előhoztam a godmode mappát is, de azzal se jutottam sokkal előbbre.

Az emailkliens (modernUI) egy vicc. Ma 2 órát szenvedtem egy kimenő smtp beállításával, de végül nem sikerült, hagytam a francba. Pedig 15 év alatt beállítottam már pár mailfiókot a legkölönbözőbb platformokon... A probléma ott kezdődött, hogy rossz beállításokkal küldtem róla levelet, de kimenő mappa nincs(!!), ahol láttam volna, hogy mi történik, hibajelzést nem ad, csak állandóan bekéri a jelszót újra és újra (a bejövő szerverhez, ami már működött!). Közben, míg küldeni próbált, de nem sikerült, letiltotta a fiók beállításba való belépést, így kb 5x kellett a gépet újraindítani, hogy akár csak törölni tudjam a fiókot, újraindítás után volt rá úgy 20mp-em, hogy belépjek, mielőtt szinkronizálni kezdett.
Jó, tudom, töltsek le egy rendes levelező programot, lehet, hogy az lesz, de általában androidon is a gyári programokat használom, itt is azt akartam, mert azt hittem az lesz a legjobb. Hát...

Az áruházból próbáltam pár játékot letölteni, ehhez csináltam egy microsoft fiókot, majd miután letöltögettem és mindenhol beállítgattam ezt az accountot, a gép újraindítása után nem az anyámnak látrehozott jelszó nélküli helyi felhasználóként akart beléptetni, hanem kérésem nélkül csinált egy új felhasználót és az microsoftos jelszavamat kérte. Jó, hogy ez nem nála fordult elő, hanem még mielőtt elvittem a gépet, mert sírva is fakadtam volna. :W Átváltottam helyi fiókra, de azóta, mikor elindítok egy korábban letöltött játékot, állandóan kéri a microsoft fiókot, a hétvégén a gyerekem ott volt és próbált a géppel játszani, hát mondanom se kell, mivel fogadtak, mikor mentem értük... :((( És itt hadd szóljak a win7 gyári játékairól, amiket a win10-ben kivettek és modern UI-s szörnyeket lehet helyettük letölteni... :(

Arról a tényről, hogy egyelőre tudtommal nem nagyon szabad telefon, tablet flasheléssel próbálkozni win10 alól, még nem beszéltem, bár ez nem tudom mennyire igaz.
Ezek eléggé elvették a kedvemet a próbálkozástól, tekintve, hogy most nagyon szépen működik a win7 a gépemen és minden problémát viszonylag könnyen tudok kezelni, nincsenek nagyon kompatibilitási problémák se vele.

(#1315) TomWexX válasza Aryes (#1314) üzenetére


TomWexX
addikt

Tény, hogy fel kell fedezni a teljes örömhöz. :)
Én nem csináltam ms fiókot, elég volt a gmai címem, + neten találtam megoldást a jelszó kérésének + feloldóképernyő (ami pc-n tök fölösleges) kikapcsolására. Én szeretem az újításokat, win 7 nagyon jó op.rendszer, de 6-7 év után egyszerűen meguntam. Most élvezem az új design-t, a sebességet és az új lehetőségeket. :)
Email kliens témában sajnos nem tudok tanácsot adni, soha nem használtam egyet se, mindig böngészőből intézem a maileket...

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1316) leslieke válasza TomWexX (#1311) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nálam se maradt fent a 7 az új notin. Ment fel az Ubuntu.
:D

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1317) TomWexX válasza leslieke (#1316) üzenetére


TomWexX
addikt

:P
Egyébként az is jó. Csak meg kell szokni azt is. :)

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1318) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Tudtok olyan alkalmazást, amin beszélni lehet, elérhető android, wp,ios rendszer alatt is es emellett titkosítja a beszélgetést?
:))

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1319) Aryes válasza leslieke (#1318) üzenetére


Aryes
nagyúr

A titkosítás miért? Rosszban sántikálsz? :)

(#1320) leslieke válasza Aryes (#1319) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Aha. :DDD

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1321) leslieke válasza leslieke (#1318) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Senki? :F

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1322) consono válasza leslieke (#1321) üzenetére


consono
nagyúr

Nem tudunk ilyen, szerintem azért. Ha létezik is ilyen app, szerintem WP-re nincs portolva :/ az lesz a legszűkebb keresztmetszet.

"In God we trust. All others must bring data"

(#1323) leslieke válasza consono (#1322) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Erre jutottam én is. Megint telefont és rendszert kell cserélnem...

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1324) consono válasza leslieke (#1323) üzenetére


consono
nagyúr

Vagy megnézni mi van WP-n és ahhoz keresni klienset máshol :) Illetve várni még 1-2 hónapot és a W10M-t megnézni mit portolnak rá.

Esetleg ezt próbáld ki:

https://www.microsoft.com/hu-hu/store/apps/linphone/9wzdncrdj0bq

[ Szerkesztve ]

"In God we trust. All others must bring data"

(#1325) consono válasza leslieke (#1323) üzenetére


consono
nagyúr

Nézd mit találtam neked:

http://cellcrypt.com/

Persze nem ingyenes, de keresztplatformos és van 30 napos trial.

"In God we trust. All others must bring data"

(#1326) duvi válasza leslieke (#1321) üzenetére


duvi
nagyúr

Csak azért nem írtam, mert sajna nem találtam a fenti elvárásoknak megfelelő appot :(

(#1327) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Köszönöm mindkettőt. Megnézem.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1328) Aryes


Aryes
nagyúr

Sziasztok! Az egyik kollégám arról panaszkodott nekem, hogy nem tud normálisan gépelni a laptopján, mert ha lenyomva tartja a shift billentyűt (nem sokáig, csak ameddig normál esetben nyomva tartja az ember egy nagybetűhöz vagy írásjelhez) a gép egyszerűen kikapcsol tőle! Hallottatok már ilyet? Mert én még nem, és guglival se találok a témában semmit... Mi a fene lehet ez? Azt mondja pár napja jött elő teljesen magától. Ja, win8.1 van a gépén.

[ Szerkesztve ]

(#1329) ABal válasza Aryes (#1328) üzenetére


ABal
őstag

Konkrétan ilyenről még nem hallottam, de nem lehet, hogy valami a "beragadó gomb" elbírálásánál történt? Nekem is időnként felugrik, ha véletlenül többször nyomok a shiftre, bár az elég durva, hogy erre kikapcsol a rendszer. :F

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1330) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Na itt a tuti app: [link]

persze WP-re még nincs...

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1331) consono


consono
nagyúr

Háháhá :DD
http://mobilarena.hu/hir/beelozte_a_blackberryt_a_tizen.html

"In God we trust. All others must bring data"

(#1332) s4tch válasza consono (#1331) üzenetére


s4tch
veterán

WTF :DDD

Szegény BB...

(#1333) leslieke válasza consono (#1331) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Gyorsan veszek egyet

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1334) consono válasza leslieke (#1333) üzenetére


consono
nagyúr

Elvileg jön lassan Európába is, majd számolj be ;)

"In God we trust. All others must bring data"

(#1335) leslieke válasza consono (#1334) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

lemaradt a mosoly... nem kell..

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1336) ABal válasza s4tch (#1332) üzenetére


ABal
őstag

Hát, igen...

Én nagyon drukkolok, hogy a Priv sikeres legyen, mert jó cuccnak tűnik. Ellenben az árcédula, lehet, hogy a siker útjába áll.

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1337) Aryes válasza consono (#1331) üzenetére


Aryes
nagyúr

:C :W

(#1338) ABal


ABal
őstag

Vettetek ma valamit? ;]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1339) TomWexX válasza ABal (#1338) üzenetére


TomWexX
addikt

Levegőt. :P

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1340) consono válasza ABal (#1338) üzenetére


consono
nagyúr

Én még csütörtökön vettem : Raspberry Pi 0 :) Ez lesz az első pitém, kíváncsi vagyok már nagyon!

"In God we trust. All others must bring data"

(#1341) leslieke válasza ABal (#1338) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nem, de nekem elvileg jövő héten megérkezik az iPhone 6s.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1342) ABal válasza ABal (#1338) üzenetére


ABal
őstag

Én három könyv erejéig csábultam el.

consono: A Raspberryt már láttam néhányszor itt-ott, de igazából nem sok fogalmam van róla. Mire valók ezek?

leslieke: Lecseréled a Nokiát?

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1343) consono válasza ABal (#1342) üzenetére


consono
nagyúr

Mire, mire, hát játszani :D Amúgy meg teljes értékű, igaz, hogy viszonylag gyenge PC. Linux megy majd rá, meg kodi, esetleg később USB-s ethernettel transmission meg calibre server is ;) Ha marad benne ezek után szufla akkor lehet, hogy NAS is lesz. Bár ilyen áron lehet, hogy az már egy másik zéró lesz majd!

"In God we trust. All others must bring data"

(#1344) leslieke válasza ABal (#1342) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Az a terv..

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1345) ABal válasza consono (#1343) üzenetére


ABal
őstag

ÖÖÖ... igen.... szóval.....na! Hasznos és praktikus jószágnak tűnik ez, de azt hiszem, lemaradtam egy kicsit a technika bizonyos területein. Majd jelentkezem, amikor megértettem a "Linux" kezdetű mondatot. :D

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

(#1346) duvi válasza ABal (#1338) üzenetére


duvi
nagyúr

Csak szerényen, de sikerült néhány akciót elcsípnem. Elite Dangerous játékhoz vettem 40%-os akcióban hajófestéseket és a Braziloktól 1780 Ft-ért a Lords Of The Fallen - Deluxe Edition játékot.

(#1340) consono
Gratulálok! :K Már sokszor nézegettem én is, de nem igazán tudnám kihasználni. Rá kéne vennem magam a Linux tanulásra :D

(#1344) leslieke
Karácsonyi meglepetés, vagy ennyire nem vált be a Nokia?

[ Szerkesztve ]

(#1347) leslieke válasza duvi (#1346) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Jó a Nokia, csak most volt egy kihagyhatatlan akció, aminek keretében szuper kedvezménnyel jutok hozzá egy iPhone 6s- iPad Mini 4 pároshoz.

Így meg egyértelmű volt, hogy csere lesz.

A Lumia 925 is megmarad, asszonyhoz kerül, a régi telefonját váltja fel és így bármikor tud képeket csinálni a babáról.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1348) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Linux témához:

A mai Linuxok kezelése (főleg a népszerű verzióké, pl. Ubuntu) nagyon egyszerű és nem igényel komolyabb ismereteket.
Szerintem érdemes egy próbát tenni velük.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1349) duvi válasza leslieke (#1347) üzenetére


duvi
nagyúr

Ha megjön az iPhone 6s- iPad Mini 4 páros, kérünk egy kis pro/kontra beszámolót! Bőven van már viszonyítási alapod és nem vagy elfogult apple rajongó :D

(#1350) ABal válasza duvi (#1349) üzenetére


ABal
őstag

"nem vagy elfogult apple rajongó"
Most még, de gyorsan tedd fel a kérdéseidet, mert félő, hogy lesliekét is elveszítjük, mint azokat a milliókat, akik sohasem tértek már vissza a szabad világba, ugyanis áldozatul estek az Apple hipnotikus hatalmának, mihelyt bekapcsolt a kijelző. Mit gondolsz, miért nevezték el retinának? :)

[ Szerkesztve ]

"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.