Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
doooo
veterán
"Az aulamínium unibody ház"
Első oldal, 4. bekezdés. -
Köszönöm a dokumentum fotókat. Ez a gép nem nekem szól,de a cikket már csak kíváncsiságból is elolvastam. Szegény gazdagok...
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Scholes9
nagyúr
Minden drága ebben az elbaxott országban. “Cserébe” a fizetések a béka segge alatt vannak Én is elgondolkodtam, hogy cserélem a lassan 5 éves mini 5-öt, de inkább megtartom.
PS5 + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Nekem A12Z-vel szerelt iPad Pro van (11") 2020-as megjelenése óta, én sem érzem, hogy újabb kellene. Előtte a 6.gen iPad volt, az már azért lassú, de netezgetni vagy streamelni még az is elég.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
janeszgol
félisten
Ez a tablet jó. 500k minimum, de jó. Én nekem az Air is elég lenne (M2), de sem a kijelzője, sem a hangszórója, sem a kamerája nem ütötte meg még a minimumot sem. Így az kuka.
De ez a Pro jó cucc. -
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
Junius 20. óta használom. Feleségemnek iPad Air M2-t vásároltam. Otthonra multimédiára és receptek böngészésére tökéletes. Az M4 Pro meglehetősen jól sikerült. A hangzása valóban nagyon jó de az előző Pro szebben szólt, illetve a mély hangok teltebbek. A tablet tényleg bitang erős. Az akkumulátoros üzemidő számomra tökéletes. Billentyűzetes tokkal együtt a súly jelentős de nem vállalhatatlan. A szoftvernek vannak hiányosságai bőven és érezhető, hogy nem tudja kihasználni a hardver képességeit teljes egészében. Feltételezem, hogy ez a jövőben érkező frissítésekkel javulni fog. Összességében jól használhat a tablet és évekig elég erős lesz minden feladatra. Egy Huawei MatePad Pro volt az elődje, ami már sajnos nem kap szoftveres támogatást és egyre kevesebb app működött rajta az elavultsága miatt. -
moleculez
veterán
Ez a userek 99%-nak overkill. Laptopnak is durva lenne, de iPadOS-el meg tényleg ágyuval verébre.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
joey04
titán
legszarabb ajánlat kb. amit az apple valaha kihozott. de top 5-ben tuti benne van.
-
merqree
őstag
válasz viragdani01 #2 üzenetére
A bevezetőben kétszer is kiemeled, hogy 100ezer forint az 5G.
De csak nekem bántó az ismétlés. -
Hallosz
senior tag
Úgy általában nem tudnék ezzel az erős de nem olcsó cuccal mit kezdeni.
-
Coulson
tag
Folyamatosan fejlődik az iPad vonal. A magic keyboard is végre olyan lett, amelynek az első pillanattól fogva lennie kellett volna. Az iPad kijelzője végre OLED lett, bár a miniLED-es sem volt rossz. A teljesítménye jó darabig elég kell, hogy legyen. Az iPadOS is fejlődik folyamatosan, sosem lesz macOS, de talán jobb is így.
Az árat leszámítva egy szerethető termék. Nem tökéletes, de messzire jutott (árban is) az eredeti iPad óta. Azért volt benne valami, hogy a következő számítógéped nem egy számítógép lesz. -
devast
addikt
A jó hw-t pont az ipad os nyírja ki imho. Asszony kapott ipad-et, hogy majd azon fog "dolgozni", mert annyira szereti az iphone-ját... hát senkinek nem kívánom, hogy ios-en dolgozzon. microsoft o365 felhős appok + hasonlók. Ellenségemnek sem kívánnám. Nem csodállom, hogy macos tartja magát erre a célra, mert akárki akármit állít, az ios/ipad még mindig alapvetően content fogyasztásra van tervezve, nem munkára.
-
veterán
válasz janeszgol #15 üzenetére
Gondolom, úgy érti, TOP5 legrosszabb ár/teljesítmény arányú ajánlat evör. Nem értek egyet, ez csak szimplán drága, de amúgy technikailag figyelemre méltó. Ami tényleg tré volt, az például a talpán tölthető e egér, a taccs sávos macbook, a térerőt eldobó i4, a hő hatására sárguló, meg amúgy is porosodó kijelzős iMac, esetleg az iPod Nano mellé adott füles, aminél szarabbat én életemben nem használtam, ide értve a kilencvenes évek lengyelpiacos szemeteit is. Ez a termék technikailag rendben van, csak az ára az, ami valahol az "elképesztően pofátlan", és a "lássuk, lesz-e még állat, aki ennyit is ad érte" között van félúton.
Ha nem nézem az árát, csak a technikát, akkor ez egy jó kis termék. Bár, ezért járna a korbács valakinek:
"Az új iPad Pro csak Wi-Fi 6E képes, a Wi-Fi 7-et még nem ismeri. "
[ Szerkesztve ]
-
noPublicFG
senior tag
válasz viragdani01 #5 üzenetére
Nekem a 7. Gen iPad van billentyűzetes tokkal, Word + Excel kombóra használom, amikor egy ügyféllel egyeztetek. A többit a munkaállomáson oldom meg 2x 32"-on.
Ezt... konkrétan nem is tudnám mire használni? Word + Excel egymillióért?plus ça change, plus c'est la même chose
-
joelke HU
senior tag
válasz noPublicFG #17 üzenetére
Ez a legnagyobb baj ezzel. Vétek egy ilyen hardvert elpazarolni egy ilyen fapados os-re. Mintha valaki építene egy gamer gépet 1 millióért aztán tenne rá egy Linux mintet. Hát azért naa...
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
ROBOTER
addikt
Apple szemüveggel (is) nézve 14 év alatt az iPad a legkorrektebbül árazott Apple termékből eljutott a legidiótábban árazott, vitatható koncepcióig, főként a billentyűzetre gondolva.
Tavaly az akkori cégemnél kaptam egy 12,9 ''-os M2-es Pro verziót billentyűzetes tokkal. Az ember azt gondolná, hogy azért vesz tabletet, mert még kiegészítőkkel is mobilisabb. Ahhhha...... melléfogsz valami doksit és elindulsz a tárgyaló felé, de ha nincs a tenyeredben egy hidraulikus prés ereje és nem a súlypontjánál fogod meg, a forgatónyomaték kitekeri a kezedből.
Ha nincs égető szükséged a tablet üzemmódra, totál hülyeség a billentyűzetes iPad egy Macbook Airrel szemben. Ha pedig maga az Apple készítene egy kifordítható képernyős Airt, az is praktikusabb, könnyebb lenne.
-
veterán
Macos-el ez egy szep szobadisz amin fut a netflix 120fps-el.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Elektrosokk
addikt
-
bostone
addikt
Ez egy tablet, bármennyire meglepő. Még mindig csak egy tablet.
Az M1 óta várjuk, hogy ugrik egy nagyot a "pados", pedig ezt nem ígérte soha senki.
Ámbár, ha az előnyei miatt jobban kézre áll, hát lóerőben nincs hiány.
Bár én átlagos felhasználásra is venném-vinném.
Drága...
Mi nem drága manapság? -
joey04
titán
az, hogy talpán tölthető az egér, még ive design agymenése volt, de nem az a baj vele, hanem a Magic Mosue egy förtelem. a taccs sávos macbook teljesen jó volt, nekem sem volt a kedvencm a touch bar, de mint termék jó volt. i4-et használtam 2 évig, nem dobta el a jelet, és ahogy több teszt is lehozta, fel volt fújva a dolog. sárguló ips meg sok évig nagyon sok márka nagyon sok termékében gond volt. füles passz, nekem elszabott fülem, semmi nem marad meg benne, ezért fejhallgatót használok. szóval ja, a top 5-be a magic mouse ügyében egyetértünk, de nem azért mert idiótán néz ki azalatt a rövid idő alatt ameddig töltöd.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Igen, ez egy tablet. Akinek munkára kell valami, az vegyen Macbookot. Nem lesz ilyen erős, de sokkal jobban használható.
Ez még mindig csak szórakozásra jó leginkább. Mondjuk ahhoz már drága, én ezért is nézem a legkisebbet. 11 col elég filmre az öledben. 500k, ha használod 5 évig, az évi 100k. Ha minden második évben veszel egy 100k-s tabletet, éppen elfogadható kijelzővel, vacak hanggal, lassú hardverrel, akkor csak a felét költöd el az iPad Pronak, de többet ledobtál az élvezeti értékből, mint amennyi pénzt megspóroltál. -
Elektrosokk
addikt
A hibás megközelítés miatt lehetnek problémák. Van akinek ki tud váltani egy laptopot, van akinek meg nem, de ez nagyon egyéni, sok dolgot csinálok rajta én is, és meglehetősen hasznát veszem a munkában.
Számomra nehézkes lenne már a laptop, és igen, ez egy táblagép.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
miqlas
őstag
-
judas13
addikt
Drága de legalább jó.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Fuxosbömis
tag
Egy hipszter kellék.
-
bollokcs80
Korrektor
Bivalyerős és dizájnos cucc, de szerintem is overkill átlagfelhasználásra. Nem tudom, hogy grafikus-/videós kreatívoknak mennyire hatékony munkaeszköz, én Danival egyetértve inkább egy Macbook-ra szavaznék. Sajnos a billentyűzetes tokkal megtámogatott tablet nem egyenlő egy notival, se iPadOS-el se Androiddal.
Ha az árakat és a saját felhasználásomat nézem, egy 13-as wifi-s "alapmodell" és egy billentyűzetes tok (+töltő) árából (830 ezer), már kapnék egy M3-as, 16/512-es Macbook Air-t, ami szintén overkill, de legalábbis időtálló. Tabletből meg bőven elég egy 10-es iPad.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
zetor2000
senior tag
De ezen iPad OS van...
MacOS-el valszeg használható(bb) lenne, mert van rendes ablakkezelés, meg az egy teljesértékűen használható OS, nem ilyen tablettára szánt verzió.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
De olyan elbaszott ergonómiája van, hogy szerintem kimondottan előny, hogy addig nem tudod használni.
+1, imádom, ahogy vízcsiszolta kavicsnak néz ki, csak használnom ne kelljen. Próbáltam és kínszenvedés volt, akkora a kezem, hogy nem tudok kattintani rajta fogásváltás nélkül, mert lelóg róla az ujjam
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
bollokcs80
Korrektor
válasz viragdani01 #35 üzenetére
Nekem viszonylag kis kezem van, de nekem is kényelmetlen, mert túl lapos. Amúgy meg iszonyat túlárazott, épp nemrég rendeltem egy kollégának egy Logitech MX-et 30k körül, az hozzá képes fütyül-zenél-kávét főz.
B.Cs.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
M@trixfan
addikt
2017-es 10.5 Cellular 256 GB iPad Pro-t nyúzok napi szinten és döbbenetesen a legtöbbet használat eszközöm. Nagyon vártam ezt a frissítést és azt hittem első napos vásárlás lesz részemről. Nyilván az ára miatt erősen gondolkodom, mert azért a számok most nagyok.
Vártam az iPadOS 18 megjelenését, mennyire nyitják meg ezt az M4 erőművet. Sajnos nem annyira mint szerettem volna. Ha az ajánlat egy komplett MacOS használhatóság, akkor (szó szerint ) tokkal-vonóval jön a 13-as.
Az OLED kijelző mindenképp nagy javulás az ember szeme világának. Ezt nem lehet beárazni a tipikus mantrával, hogy “mennyire használom ki”. Nagyon fontos szempont száműzni az LCD-t ahonnan csak lehet. Mivel rengeteget olvasok tabletről netet én szerintem ezért fogok vásárolni. Fotókat nagyon csábító ilyen kijelzőről szerkeszteni, de mivel még mindig korlátozott az iPadOS, a 13-as alapváltozat lesz, nagyon, de nagyon foghúzósan.
Ami még pozitív, hogy kezel külső tárhelyet, USB-C és egy akár vezeték-nélküli referencia oled kijelző Minihez, Studiohoz, MacBookhoz. Én innen nézem, továbbra is hasznos eszköznek tartom az iPad-et. Számomra csak az kiábrándító, hogy kitartóan vártam az OLED-re, kiszolgált és mai napig jól működik mostanim és ezzel együtt nagyon meg kell gondolni a dolgot a prioritások miatt.twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
hegedus001
aktív tag
válasz bollokcs80 #36 üzenetére
Zseniális az az egér <3 nekem csak egy rapoo-s koppincsom van, eszméletlen kényelmes ez is. Már vagy 3 éve biztosan nyúzom.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz bollokcs80 #36 üzenetére
Igen, a Mighty Mouse még normálisabb magasságú, a Magic Mouse már nagyon lapos. Egy Magic Trackpadet egyébként szívesen kipróbálnék, de még nem vitt rá a lélek, hogy annyit kiadjak érte. Logitech Ergo M575-öt kapott a barátnőm, még Mac-en nem próbáltam milyen, de kényelmesnek tűnt rövid használat alatt
-
bollokcs80
Korrektor
válasz viragdani01 #40 üzenetére
A Trackpad-et sokan dicsérik, nyilván az is olyannak jó (gondolom), aki kreatív témában dolgozik. A Macbook tapipadját amúgy én is nagyon szeretem. Saját gépen nekem egy Dell kombó van, cégeshez meg egy Logithech szett. Egyébként Mac mellé alap dolgokra egy 5000 forintos Xiaomi egér is bőven jó.
Apple kiegészítőknél sajnos pofátlan az árazás, a billentyűzet is röhej 50-60-80 ezerért.B.Cs.
-
Nemfértkiaze
kezdő
válasz M@trixfan #38 üzenetére
Páromnak egy 2020-as sima ipadot vettünk, a célból, hogy otthon kényelmesebb lesz szifon helyett a nagyobb kijelzőn kütyülni. DE azután szembesültünk a szerintem szándékolt butaságokkal. A mai napig a webes whatsappal kel baszakodni, mert nincs app ipadre.
Mivel főleg whatsappon érintkezik az ismerőseivel, ezzel mindjárt át is lényegült az ipad porfogóvá. Szerintem szándékos szivatás, mert Fb messenger meg van ami szintén metafos. Amellett a levelező is annyival ostobábban működik mint szifonon.
Szerintem direkt bután tartják az ipad os-t, hogy ne válthasd ki vele egyik eszközödet sem.
Vedd csak meg az ájfont, ájpedet és a mekket is. -
hegedus001
aktív tag
válasz Nemfértkiaze #44 üzenetére
Pedig szerintem ha csak 1 almás terméket választabék, akkor szinte biztos, hogy egy iPadet vennék. Szerintem messze a legjobb termékük. Ökoszisztéma nélkül is könnyen/jól/sokoldalúan használhatóak.
-
M@trixfan
addikt
válasz Nemfértkiaze #44 üzenetére
Értelek és van is benne üzleti érdek, de nem ezen a szinten húznám meg a vonalat. Az instagram is compatibility módban megy egyébként. Ez nem az Apple dolga, hanem az adott app fejlesztőié, illetve az adott cégé. Minden lehetőség adott. Android tabokon alapból “afterthought” érzete van az appoknak. Én professzionálisabb felhasználásra gondolok, mint Final Cut, Logic, stb… Nem baj az ha van Mac, iPad és iPhone, tapasztalatból mondom
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Nemfértkiaze
kezdő
válasz M@trixfan #46 üzenetére
Szóval a meta nem készíti el az appot? Ez nem tudom miért jó nekik. Nekünk szimpla van, nem kerül szóba pró felhasználás, szimplán csak használás.
hegedus001
Nekem egy szifon/ipad kombó bevált, macra nincs szükségem, egy wines asztali géppel megtámogatva, mindenre is jó felállás.
Szerintem a szifon a legösszeszedettebb termék, engem konkrétan csak a kijelző mérete hajt át időnként ipadre vagy az asztali gépre esetleg tv-re. Igazság szerint egy tökéletes ipad 100%-ban úgy kezelhető, mint egy szifon
( legalábbis az én álmaimban)[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz Nemfértkiaze #47 üzenetére
Bocsánat, annyiban korrigálom magam, hogy az Apple-nek az AppStore-ban lehet beleszólása, hogy jóváhagy-e egy programot. Persze, nem emiatt nincs tablet insta kliens és társai.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
István971
csendes tag
természetesen a cikk írója megint nem tudja miről beszél a xiaomi pad 6s pro nem az ipadet koppintja hanem az alsó dokk ikont.
ez az egyetlen hasonlóság, ezen felül a sima xiaomi pad 6 pro is szarrá veri az iPad használhatatlan rendszerét.
konkrétan akár négy méretezett ablakot is lehet használni rajta...
az apple megint eljutott oda hogy a legerősebb hardver mellé a legrosszabb szoftvert adja...
már több mint 3 éve számtalan jelzést küldtem az apple nak hogy a gyári file kezelő alkalmazása arra is használhatatlan hogy egy könyvtár tartalmának a méretét ki írja...
nincs más választásod venni kell más gyártó által írt programot, sok ezer forintért.
szóval csak a szokásos...
egyébként már régóta megfogadtam, hogy soha többet iPad és ezt annyira jól tudom is tartani, hihetetlen....ha alternatíva kell akkor bátran állíthatom, hogy a Samsung Galaxy Tab s8 vagy akár s9.ultra is sokkal használhatóbb mint ez a rendszer ha olcsóbb androidos rendszer akarsz akkor xiaomi pad 6s pro vagy ami a legolcsóbb de az is nagyon jó mondjuk a honor tab 9 ezek mind kiváló eszközök remek operációs rendszerrel.
apple tablet, soha többet.
ja és telefont sem..
mindez köszönhető a nem jó operációs rendszernek, zárt és rugalmatlan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Spórolós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Witcher topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...