Hirdetés

2024. szeptember 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Once Human

(#1) _drk

_drk
addikt

Once Human

A Once Human egy ingyenes multiplayer nyílt világú túlélőjáték, amely egy furcsa, posztapokaliptikus jövőben játszódik. Társulj barátaiddal, hogy megküzdj szörnyű ellenségekkel, fedj fel titkos összeesküvéseket, versenyezz az erőforrásokért, és építsd ki a saját területedet. Egyszer te is csak ember voltál. Most pedig hatalmadban áll újrateremteni a világot.

Hivatalos oldal: https://www.oncehuman.game/index.html
Steamlink: https://store.steampowered.com/app/2139460/Once_Human

[ Szerkesztve ]

(#2) _drk

_drk
addikt

A játékról egy kis beszámoló 15 óra játék alapján.
Teljesen ingyenes, egyenlőre nem playtowin, legalábbis a játék eleje nem az.

Elsősorban ez egy Looter-shooter játék egy nagyon esze-veszett világban! Lehet nálunk 2 lőfegyver és 1 közelharci fegyver.
Mellé teljes Gear felszerelés sapkával cipővel, mindenféle stattal, effekttel.

Technikai oldalon nem műküdik a legjobban a játék, de működik. Teljesen jól ellövöldözök benne.
Mindenféle dolgot fellehet venni, különböző craft alapanyagok, szemetet, upgrade-ek, a házba dolgokat, tényleg minden is van ebben a játékban.

Ehhez jön hozzá a Survival része, hogy a legtöbb dolgot magunknak kell megcsinálni!
Lehet házat építeni és benne mindenféle szükséget dolgot legyártani. Ehhez kell fát vágni, ércet bányászni, vadászni és mindenféle dolgot gyűjteni.
A játék legjobb része, hogy ez nincs túl tolva! Pár küldetés után tök jó kicsit reszelni a gear-en, javítgatni és a házzal foglalkozni.

És ez mind egy nagyon elbaszott környezetben! A map nekem tetszik. Az ellenfelek érdekesek, általánosságban mindenféle szörny szerű izével kell megküzdeni és nem is egyszerűen csak lőni őket, hanem rá kell jönni, hogy kell őket megölni.

Ezekhez még temérdek feature és mechanika társul. Lehet speciális idegen segítőnk a házban vagy a harcban. Rengeteg status effect. Lehet buffolni a karaktert kajával stb, stb..

Ajánlani tudom, aki vevő egy ennyire mindent összezsúfolt játékra, ahol semmi se működik a legjobban, de így is teljesen játszható és élvezhető.

[ Szerkesztve ]

(#3) Lmh

Lmh
őstag

Na ez aztán az időzítés, pont most kerestem rá, hogy van-e topic. :C
Keresem hova lehet csatlakozni. Ha vannak már kisebb társaságok ahová lehet jelentkezni, akkor szóljatok ;-)

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4) Komplikato

Komplikato
veterán

Mivel ez egy túlélős játék, nem szabad elfelejteni MIELŐTT az ember belevág, hogy itt mindent IS farmolni kell. Nem csak a harcról szól a játék. Pont ezért jó pénzért lehet venni mindent is, ami a fejlesztésekhez kellhet. ;]

Mert itt kell fejleszteni, mindent is lehet. A karakterünket, a képzettségeit, a fegyvereit, a fegyver kiegészítőket, a páncélokat, azok kiegészítőit a blueprinteket(!), a járművünket ... és nem utolsó sorban a memetic nevezetű gyűjthető "zsebszörnyeket" is.

Plusz ha már túlélő játék. Az evés-ívás dolgot úgy oldották meg, hogy mindkét státusztól függ az erőnlétünk, attól meg a mozgási sebesség és a közelharci támadás erőssége.
Ott van még a Sanity, azaz a mutató, hogy mennyire örültünk meg, ennek mértéke levonódik a maximum HP-ből(!), így a legszemetebb ellenfelek nem azok akik sokat sebeznek, hanem akik a Sanity-t támadják. Pillanatok alatt leszünk 1HP-val. :Y
Pont ezért már rövid távon megéri beruházni olyan dolgokra, amiből ezt vissza állító.
Az is ide tartozik, miszerint kemény terepen eleve úgy tudunk kezdeni, hogy a max. HP már csak 75, 50 vagy 25%!

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#5) _drk válasza Komplikato (#4) üzenetére

_drk
addikt

Mindent megtudsz oldani. Rengeteg dolgot dob a játék, meg folyamat ki kell szedni az összes nyert cuccot.
Nekem pont ez tetszik benne, hogy valamit mindig kell matatni benne de nem olyan nehézkes.
Sanity bogyóm pont el is fogyott, hirtelen gondban is voltam, hogy mivel vegyem le.
Aztán elkezdtem ültetvényt csinálni. Gomba, cukorrépa, meg virág.

Nagyon figyelni kell azt is hova tesszük a házunkat, közel legyen minden nyersanyag és akkor pár perc alatt meg van a szükséges nyers anyag.

(#6) Komplikato válasza _drk (#5) üzenetére

Komplikato
veterán

High Bank-ban a terasz étteremben lehet szerezni egy "gyümölcstea" receptet, amiben csak gyümölcs nincs. Sokkal kevesebb meló van vele, mint a Sanity Gum anyagainak farmolásával és gyártásával. Bármilyen menet közben összeszedett gyógyfűvel működik.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#7) scyllafren

scyllafren
senior tag

Ingyen sanity helyreallitas: aludj az ágyadban :)
Nameg magasabb szinten, amikor ki tudod nyitni, a fermenting barrelbe, ha teszel kukoricat, akkor olyan sor lesz belole ami 1800 masodpercig nem engedi, hogy a sanity-d csokkenjen.

(#8) soo277 válasza scyllafren (#7) üzenetére

soo277
őstag

Meg Fruit soda felviszi a sanityit

BT: wersoo#21211

(#9) _drk

_drk
addikt

Tegnap este a házam tovább vitelével szenvedtem.
Arra már második területnél rájöttem hogy érdemes oda vinni ahol mászkálunk.
De most a harmadik területnél dombok vannak és kilógott a házam alja ami zavart. Tovább vittem és ott meg a vadállatok konkrétan bejönnek a házba :DDD
Pedig ott aztán van érc bőven és fa is.

(#10) CactuS válasza Lmh (#3) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

A szerverek most elég kötöttek sajnos, én se tudok egyik ismerőshöz se menni, talán ha jön még valaki, akkor megyek egy új szerverre. Egyébként régen fogott meg ennyire játék. Bár néha a frászt hozza rám a sötétben pár dög. :DDD
Egyedül a random meme spec nem tetszik, az nagyon idegesítő számomra.

Jöhetnek a bázis képek. :)

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#11) soo277

soo277
őstag

Játszik valaki a PVE01-00007 es szeron(eu)? bandázhatnánk :D :B

(#12) CactuS válasza soo277 (#11) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Nekem a 0100 és a 0005-ös szerveren vannak karaktereim, terveim szerint a 0005 marad az, amit végigviszek a seasonon. Arda van valakinek.valami összefoglalója, hogy mi végül az ultimate cél? Azt tudom, hogy elvileg a receptek megmaradnak majd, de mi a season rewadd amiért küzdünk? :)

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#13) _drk válasza CactuS (#12) üzenetére

_drk
addikt

Még több és jobb cucc! :DDD
Amúgy van sztori folyamatosan. Segíteni kell a nénit. Foglalni a teruleteket és elfogni a deviantokat.
Közben csepegnek az infók mindenféle kísérletekről.
Rengeteg melléksztori is van.

(#14) HugóBoss

HugóBoss
tag

Most kezdenénk egy barátommal a játékot, melyik szerverre érdemes menni, ahol már van valami közösség?

(#15) soo277 válasza HugóBoss (#14) üzenetére

soo277
őstag

gyertek a pve 0007 re,legalább lesz kivel csapatni :K

(#16) M.T. válasza soo277 (#15) üzenetére

M.T.
senior tag

Valaki eu pve 0062 es szeron? Próbálok mindennap játszani kicsit (meló mellett nem könnyű) jó lenne legalább a fő bossokat csapatban letolni.

[ Szerkesztve ]

(#17) _drk

_drk
addikt

Én egy nappal később néztem a szervert ahová csatlakoztam és már fullon volt.
97esen vagyok. Ha véletlen valaki itt lenne, írjon.
Szerintem majd pár hét múlva restartnál kell közös szervert találni :) de akkor is nehéz lesz a később érkezőknek, nem tudom erre lesz-e valami megoldás.
Egyébként a teleport Toweres World kiválasztás mire jó?
Mert szervereken belül meg van vagy 10 másik World.
Vagy lehet elég lenne egy World-ön lenni?

(#18) oke

oke
senior tag

Kérdésem, hogy itt más játékosok is megtámadhatnak vagy csak a szörnyek/idegenek?

(#19) _drk válasza oke (#18) üzenetére

_drk
addikt

Van külön PvE és PvP szerver. Már az elején kiválasztod.
De közben is át lehet menni, a múltkor véletlen megnyomtam gombot és kérdezte hogy biztosan át akarok menni? Mondom nem! :DDD

(#20) scyllafren válasza _drk (#19) üzenetére

scyllafren
senior tag

De a karid nem megy veled, ujat kell csinalni, azt csak azert kerdezte, hogy akarsz-e egy masik szerveren IS jatszani.

(#21) CactuS válasza scyllafren (#20) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Így van, én úgy értelmezem, hogy ahol most vagy ott maradsz, mert a karihoz kapcsolódik a progress. Én 100-asról mentem a 005re és semmi nem volt meg, még a battlepass sem.

(#22) _drk

_drk
addikt

Jók ezek a patch-ek. Kinőtt egy fa a házam közepén :D

(#23) soo277 válasza _drk (#22) üzenetére

soo277
őstag

Tényleg,mint tarzan háza :D :D :D

(#24) charee

charee
csendes tag

Az ingyenesen játszható Once Human pár hete robbant be Steam-re és azóta is elsöprő sikert arat. Ingyenessége miatt megjelentek azok is akik csaló programmal tolták meg a teljesítményüket. Viszont keményen felléptek ezekkel a játékosokkal szemben, ugyanis akiket ki tudott szűrni a NetEase és a Starry Studios, 10 éves tiltást kaptak a felhasználójukra. Te elítéled ha valaki így próbál előnyhöz jutni? [link]

https://www.youtube.com/user/cubesyshd - androidos gameplay csatorna rendszeresen frissülő tartalommal

(#25) _drk válasza charee (#24) üzenetére

_drk
addikt

Most ebbe minek csalni?
Okés lategame tartalomhoz hamarabb hozzájutsz, de kb annyi.
Az egésznek a lényege a fejlődés. Mindig egyre jobb és jobb cuccok megszerzése, házupgade és stb.

Persze ott a PvP de az a sniper miatt sose lesz jó. Kb átalakul egy Pubg-vá és annyi.

(#26) CactuS válasza _drk (#25) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Azért a shrapnel build se rossz. A csalást én se értem, én annak örülök, hogy még nincs meg minden ami kell, mert addig nagyon jó a buli. :B

(#27) _drk válasza CactuS (#26) üzenetére

_drk
addikt

Lvl30 vagyok, harmadik területen. Nem nagyon nézek még buildeket. Most csináltam meg a Scout armort+2 ami ad még load-ot. Kaptam wish machine-ből egy lila AR-t ami power surge-ot ad(villám sebzés+ bénit).
Dupla csövű shotgun-ból van még lila, de nem jó, hogy csak kettőt tudok lőni az átlagos 5-6 enemy rush ellen.
Kék tüzes sniper van még, az jó messziről mindenkit leszedni egyelőre.

A PvP sniper-t meg arra értettem hogy az teljesen megöli szerintem az egészet, hogy kilométerről leszeded a másikat.
Legalábbis Pubg-ben ez volt mikor szórakoztam vele.
Meg hát a camperek, ami egy ilyen játékban hogy ott van 10 ellenfél és darálod őket, nem nagyon számítasz másra.

(#28) CactuS válasza _drk (#27) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Ah, wishből ne randomot csinálj, az lehúzás, Gvel vedd ki a recepteket. Alapvetően vagy a .338 köré építenek sniper buildet vagy pedig az SOCR - last valor köré shrapnel buildet ha jól láttam. Talán még a .50 desert eagle egy érdekes fegyver, de a sörétes nem éri meg.

(#29) _drk válasza CactuS (#28) üzenetére

_drk
addikt

Gvel vedd ki a recepteket

Ez mi és hol? :D

(#30) HugóBoss

HugóBoss
tag

A játék facebook csoportjában már mindenféle brutál házakat villantanak, nekem meg a kétszintes kockán még nincs tető :D

(#31) CactuS válasza _drk (#29) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

wish machine-nál G-t nyomj, akkor fixen a recept shopba kerülsz, ilyen 2,5-8k-ba kerülnek a fegyverek, a fullos legendary-k nyilván 8k. Armor azt hiszem 3k per darab.

(#32) scyllafren válasza CactuS (#28) üzenetére

scyllafren
senior tag

Ha barmelyik gacha csomag S-es cucca az, amit keresel, akkor pont hogy nem :D Mivel 10k-ert tuti megkapod, es kapsz plusz tonnanyi random blueprint fragmentet, amit kesobb fel lehet hasznalni.
En igy huztam ki a legendary shrapnel fegyot, es annyi fragment esett, hogy egybol fel tudtam huzni 2 csillagosra.

(#33) CactuS válasza scyllafren (#32) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Marmint ha a wish machine-en random nyomod? Hát, nekem nem igazán jött be, pont azért, mert random. :B

(#34) _drk

_drk
addikt

Köszi! Majd akkor utána olvasok mit hogy éri meg.

Egyébként egyelőre bőven elég, ha új területre érve felfejlesztem magam annyira amennyire pont lehet. Most Tier3-as cuccok pár Calibration rájuk megy és bőven elég.
Nehezen halok és minden fekszik szinte.

Lategame-re valószínű több kell majd, de meglátjuk.

(#35) CactuS válasza _drk (#34) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Sokat szerintem nem is kell kalibrálni, én T3 armorral mentem el T5ig. Annyi, hogy a melee + sniperen volt talán 4 kalibrálás.

(#36) scyllafren válasza CactuS (#35) üzenetére

scyllafren
senior tag

+4 kalibralasig a disassembly bench a kalibralasba beleadott alapanyagok 100%-at adja vissza, igy "nem vesztesz semmit", csak az energy link, ami eltunik.

Tehat igy barmit kalibralsz, 4-ig mindig megeri.

(#37) CactuS válasza scyllafren (#36) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Ez oké, de armornál +2-re már kell Stardust source, legalábbis a T5ös armoroknál, az meg arany, így gondolom rare mati. Bár lehet a kisebbeknél nem kellett, nekem nem volt gondom, ahogy írtam T3ról mentem T5re armornál szintezés közben, így fel se tűnt. :B

Illetve közben rájöttem mit mondasz, igen, ha benne van a random csomagban az adott item, amit akarsz és van plusz 2k matid, akkor jó, mert a végére beadja tuti és jön mellé pár random parts.

[ Szerkesztve ]

(#38) _drk válasza CactuS (#37) üzenetére

_drk
addikt

Ha elpusztítod a cuccot akkor vissza kapod a matit.
Ezért ingyenes kvázi.

De 2K matiból jó cuccot a wish machine-ből nem tudom hogy lehet kapni. Múltkor elkalapáltam vagy 4000-ret és sok mindent nem adott.

(#39) CactuS válasza _drk (#38) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

T5nél viszont már arany megy +2nél is, azt a leírás szerint sem kapod már meg. Mondjuk ha olyan a gear, akkor nem sűrűn kell újra craftolni. :)

(#40) Ribi

Ribi
nagyúr

Ilyet én még nem láttab bazz, elkezdett játékon belül peccselni, mondom addig se pörögjön, leveszem az FPS limitet 10-re. Erre lassabban tölt lefele. Ez mi a makk?
Kiszedtem a limitet erre visszament.

(#41) soo277 válasza Ribi (#40) üzenetére

soo277
őstag

Az igen,ilyet se láttam még :U :U :U

(#42) CactuS válasza Ribi (#40) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Tippre érzékelte, hogy beesett az fps 10re és lassított a tempón, hogy ne terhelje annyira a játékot. Ez a játék közbeni patch nem egy új dolog, Guild Wars pl. 2005 körül már tudta ezt. :B

(#43) Ribi válasza CactuS (#42) üzenetére

Ribi
nagyúr

Hát de a pecselésnek miköze a VGAhoz? Miért nem a procit nézi szerencsétlenje.
Na mind1, csak nagyon fura volt :D

(#44) CactuS válasza Ribi (#43) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Azt nem mondtam, hogy jól van ez így. Valamiért így gondolták. :D E

gyéként még mindig bejön a játék, bár a bázisnál vannak érdekes dolgok. Építettem egy nagyobb bázist és néha eltűnik 1-2 villanyvezeték pl. az, ami a védelmi tornyokhoz vezetne.

(#45) CactuS

CactuS
Arcképgyáros

Srácok, patch óta másnál is előjött az, hogy 1 teljes kör purification után nem ad már semmit? Tehát nem csökkentett a jutalom, hanem gyakorlatilag 0. Nem jelenik meg a Starchrom.

(#46) soo277 válasza CactuS (#45) üzenetére

soo277
őstag

Nekem ugyan az :(((

(#47) CactuS

CactuS
Arcképgyáros

Amikor a kérdőívnél tudják, hogy a többség csak végig kattintgatja az egészet olvasás nélkül. :DDD

(#48) st3v3np3t3r

st3v3np3t3r
veterán

Sziasztok... úgy fest nem nagyon pereg a topik :)

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#49) Lmh válasza st3v3np3t3r (#48) üzenetére

Lmh
őstag

Szia! Úgy!

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#50) CactuS válasza st3v3np3t3r (#48) üzenetére

CactuS
Arcképgyáros

Mert a játék pereg. :D

Nekem 2 problémám van igazán a játékkal: a character progress az server és karakter függő, azaz nincs lehetőség átmenni másik szerverre - barátok meg nem tudnak bejönni, mert állítólag tele van -. A másik, pedig, hogy a PW-k baromi laggosak magasabb szinten.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Once Human
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.