Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1747) Teasüti válasza Arpee78 (#1739) üzenetére


Teasüti
nagyúr

Halakkal nekem az a bajom, hogy:
1. Az összes konzerv kilőve a feldolgozás miatt. (A hőkezelés tönkreteszi az Omega 3 zsírsavakat, úgyhogy emiatt teljesen felesleges ilyet enni.)
2. A hosszú életű (nagy testű) halak kilőve a a higany szennyezés miatt. (Makréla, Tonhal)
3. A farmon tenyésztett halak megint nem jók.
4. Áruházi halak húsával csalnak, ahogy minden mással is. Színezik a lazacot, stb.

Amúgy ami könnyen hozzáférhető - értsd: a leggyakrabban előforduló bolti termékek - hal fajta, szinte csak a lazac, amiben még lehet egy kis reménye az embernek, hogy talán - ismétlem: TALÁN - egészséges.
Legalábbis a tengeri halak közül.
Viszont mocskos drága dolog. Nyers lazac filé kilója 5000 Ft felett van itt mifelénk, a füstölt lazac még ennél is drágább.
Ezért még én is elég ritkán fogyasztom, pedig a füstölt lazac az egyik kedvencem salátához.

Édesvízi hal más tészta, ott több a bizalmam.
De a hal továbbra is a horgászok privilégiuma marad szerintem, de ott is meg kell nézni milyen környezeti hatásoknak volt kitéve az a szerencsétlen állat. Pl Dunából fogott halat nem biztos, hogy meg akarnék enni. De egy karbantartott halásztóból fogott pontyot viszont nagyon szívesen.
Gondolom ezt is horgásztól kellene venni. A nagyáruházi tengeri halak meg...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.