Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZPKing
tag
-
-
Attila9711
tag
P30 Pro, 3-ból 2 telefonom ezt csinálta, haveromé, kollégámé is, illetve ha visszaolvasod, több fórumtárs is panaszkodott ugynanerre a topicban.. Hozzánk is hoztak be ügyfelek ezzel a problémával p30pro telókat Telekom üzletbe. Sima P30-nál mondjuk nem tudok ilyenről, csak a Pro-nál..
-
törölt tag
Ahhoz, hogy ki legyen írva, hogy elolvasták-e az üzenetet, a küldő és fogadó készüléken is a Google Messages alkalmazásnak kell futnia alapértelmezett üzenetküldő alkalmazásként. Emellett mindkét készüléken be kell legyen kapcsolva a Messages appon belül a chat funkció. Ha ez nincs bekapcsolva, akkor csak az látszik, hogy az üzenet kézbesítve lett-e.
Ilyenkor az elküldött üzenet háttere sötétkék és a jobb alsó sarokban az 'elolvasva' felirat olvasható sikeres küldés esetén. A Google Messages Help oldalán olvastam, hogy ha az elküldött üzenet háttere sötétkék, a fogadó fél telefonján is Google Messages fut. A chat funkcióval elküldött üzenet netkapcsolaton keresztül továbbítódik.
A fenti képernyőképen az üzenet háttere világoskék, mert nálam KI van kapcsolva a chat funkció. Ilyenkor az üzenet nem netkapcsolaton keresztül megy, hanem a hagyományos GSM hálózaton.
Ennek az az oka, hogy még ősszel elküldtem egy ismerősnek egy fontos üzenetet. Az üzenet jobb alsó sarkában az 'elolvasva' felirat jelent meg. Aztán 2 nappal később hívott az ismerősöm, hogy nem kapott üzenetet. Mint kiderült, az ő telefonján nincs mindig bekapcsolva a mobilnet, illetve a wifi. Kérdeztem, hogy a chat funkció be van-e kapcsolva nála a Messages appon belül. Nem tudta, hogy miről beszélek. (Valószínű, hogy be volt kapcsolva, mert a telefon legelső beállításakor, illetve gyári visszaállítás után a chat funkció alapból be van kapcsolva.)
Az a helyzet, hogy nem biztos, hogy mindenki tud arról, hogy van ilyen beállítás és hogy csak a fenti feltételek megléte esetén működik az sms olvasottságának kijelzése.
-
törölt tag
Helló!
Működik a hívásrögzítés a frissítés után is. A gyári hívásrögzítő app van fent.
Általában főverzió frissítésnél merül fel az általad vázolt kérdés. Pl. az EMUI 10 alatt működő hívásrögzítő továbbra is működött az EMUI 10.1-re frissítés után, amennyiben a frissítés után nem volt gyári visszaállítás. Ha a hívásrögzítőt eltávolítják (de nincs gyári visszaállítás), akkor már csak a 10.1 verziót lehet használni, a 10-es nem működik. Gyári visszaállítás után is CSAK az új verzió működik. Ugyanez volt az eset EMUI 10.1-ről EMUI 11-re frissítésnél is.
Viszont az EMUI 11-ről 12-re frissítésnél már nem kellett új verziót telepíteni a hívásrögzítőből, mert a 11-es verzió hibátlanul működik EMUI 12 alatt is, akár volt gyári visszaállítás, akár nem.
Gyári visszaállítás nálam csak nagyobb frissítések után szokott lenni, biztonsági vagy egyéb, kisebb frissítések után nem nagyon.
-
Lacccca87
addikt
Kicsit is olvasnál és értelmeznél akkor a sablon szemüveges dumát megspórolhattad volna. 3 éves a p30pro-m elégedetten használom ( előtte csak és kizárólag Adorid telefon, kivétel a nokiás telók, de az nem is ez a kategória).
Megint csak vagdalózol hogy 80-100 app amit használsz... ( ezt is kétlem. max telepítve van de mind1) de megint 0 info. 2 app amit kiemeltél, ebből 1 ami nincs, 1 meg kérdéses (kivétel ha látnod kell hol vannak, egyéb esetben a MÁV app teljesen megfelel)
Kicsit tovább kellene látni azon hogy ugy gondolod te vagy az átlag ember/meg az ismerettségi köröd, mert nem, azért is beszélgetünk egy IT oldalon. Szóval aki felsőkategóriás telefont vesz azok körében nem igazán okoz problémát a felhasználás során 1-2 app hiánya.@direwolf:
van pár IT-s ( rendszer üzemeletető, prgramozó/fejlesztő) barátom akik szintén nagy megelégettséggel használják, sőt az egyik pont droidról váltott és jobban tetszik neki. Mert csak arra akarják használni amire van és nem kísérletezgetni meg mókolni vele, és ez itt a kulcs.@xcsabo:
szifonnal 1 réteget céloznak meg aki azt akarja hogy ne kelljen neki túrni a beálíltásokat ahhoz hogy egy ökoszisztéma működjön, hanem bekapcsolja és működik összehangoltan (telefon,óra,tablet,mac stb...) Vannak akik pöcsnagyobbítónak használják habár ez szerintem manapság már nem igazán működik, túlságosan eltejedt már a márka az alacsonyabb jövedelmű rétegekben is. A design az kb faék szóval nem releváns ma már majdnem minden telefon ugynugy néz ki egymást koppintják. Az igazság viszont az hogy érdekli a beltartalom mert minden működik out of the box.Szóval 1 szónak is 100 a vége szerintem továbbra is bőven alternatíva a felső kategóriás szegmensben.
-
Lacccca87
addikt
Szerintem ne ferditsunk. Nem tudom milyen menetrend appot hasznal de nalunk pl mav+volan menetrendek app ezen felul bkk szinten. Egyeb kissebb helyi jaratoknal megeshet. De a napi hasznalathoz szukseges appok mind megvannak. En azert kivancsi lennek mi azbaz egyeb rengeteg app ami atlagos felhasunalas mellett hisnyzik az ios boltbol.
1 abszolute befolyásolo tenyezo van, megpedig akar e az ember mokolni a rendszerel (barmi okbol) vagy sem.
-
yodee_
őstag
Közelség érzékelő. Proximity sensor angolul. Ez figyeli hogyha a füledhez emeled a készüléket vagy lefordítod vagy becsukod az okos tokot stb. Nekem a média marktos clear plax fólia zavarta meg, vagyis a ragasztója. Letakarítottam és azóta sincs bele baj. A lezárás is összefüggésbe hozható vele.
-
Tényleg, igazad van és most már értem, hogy mati12 miért nem látja.
Azt feltételeztem, hogy ez a mentett hálózatoknál is megjelenik ez a QR kód, de valóban nem jelenik meg, elnézést
Ebben az esetben akkor még azt tudom elképzelni amit te is írtál, hogy a jelszavak a google fiókban tárólodnak valahol, mert mentésnél ha jól rémlik van erre lehetőség. -
Samanbacsii
őstag
Igen, tudom... Pár havonta felteszem a kérdést de nem is válaszolnak. El vannak foglalva a pislogás méréssel, meg, hogy 4000 méteren ha golfoznak hány kalória... Nonszensz. Okos funkciók fel sem merülnek, sport óra funkciókat keresnek. Annyi az okos funkció, hogy pótol-e egy műtőt ha a nagyi agyvérzést kap. Ja!... És kijön-e 7400.- Forintból ha kínai.... Mindegy, csak még próbáltam.
-
Foose
addikt
Csupán csak a lentebb írtak miatt csodálkozom. A P7 töltője ma is működik. Az elmúlt mittudomén 15 évben volt pár mobilom, ez az első hogy a gyárilag hozzá kapott töltőfej meghal. Ezért nem értem, és új a dolog nekem. Hát, lehet hogy nem fogok keresgélni gyári 40w-os után, mert ha minden igaz hamarosan újabb két évet írok alá, és mint írtam, nem Huawei lesz az utód.
-
Foose
addikt
?? Nekem az a verzió van fent amiről képet látsz. És természetesen meg van csinálva a lent írt tipp. Az elrejtés nálam app galleryben már régóta úgy van,mert onnan akart frissíteni egy játékot. A képemen látható listát nem görgettem,csak fotóztam. Nem néztem mik vannak még,az volt a lényeg hogy magyar nincs.
#17199 bontabela73 nem frissítettem semmire,magától jött a régi "támogatás" helyett a tegnapi biztonsági frissítéssel. -
-
Akkor elbeszéltünk egymás mellett...
De ki az aki bevisz egy törött telefont, hogy hé srácok, nincs térerő, vagy bármi más gondja van? Én magamból indultam ki, vagyis meg sem közelíteném a szervízt (ingyenes javításért), mert az én baromságom miatt adódhatott a probléma, az teljesen egyértelmű, nemde?
Vagy van aki bepróbálkozik ilyennel? Én nem vagyok köztük
-
Ne csináljátok... Ha egy hónaposan beviszem tökéletes állapotban a telefont panaszkodva a térerőre, vagy bármi más problémára, akkor kutya kötelességük bevizsgálni és indokolni a hiba jellegét, illetve bizonyítani azt, hogy miért is állítják azt, hogy esés miatt keletkezett a hiba... Nem töröttről írok, korábban sem arra értettem és ki is hangsúlyoztam ezt.
-
törölt tag
Az alkalmazás a készüléken marad, a tárhely mérete az eljárás után nem változik. A parancssorban az 'user 0' arra utal, hogy csak az aktuális felhasználó számára "tűnik el" az app, parancssorral bármikor vissza lehet tenni. Ha ténylegesen el lenne távolítva (csak root jogosultsággal lehetne), akkor lehetne apk-val próbálkozni.
Még tavaly a Honor 9-en mókoltam ezzel, de arra jutottam, hogy inkább csak letiltom szt, amit nem használok. A Honor 9.en rendszeralkalmazésokat (pl. Email) nem sikerült apk-val visszarakni.
"This works because applications truly aren’t being fully uninstalled from the device, they are just being uninstalled for the current user (user 0 is the default/main user of the phone). That’s why, if you omit the “–user 0” and “-k” part of the uninstall command, the command won’t work. " [link]
-
Ez igaz, evvel egyetértek
Iránymutatásnak valóban jó. Csak azért is nem gondolom, hogy ártana a gyorstöltés, mert az előző tulaja és én is csak és kizárólag a saját gyári töltőjével töltöttük (nálam több mint egy éve van, épp most jár le a gari) és ennek ellenére semmi degradálás nem érezhető, ugyanúgy bírja mint annak idején. Lazán hozza a 2 napot ugyanazon felhasználási szokások mellett mint amikor az elején hozzám került. -
Ernesst
aktív tag
Nálam a hiba után erre a verziószámra frissült a Webview, most úgy tűnik, minden rendben: 89.0.4389.105
A merülést én is írtam, a 138-as builden tapasztalom. Nem a SOT a mérvadó, hanem hogy a használati szokásaim nem változtak, a telepített appok sem. A frissítés után FR volt, semmit sem biztonsági mentésből állítottam vissza. Nap végére mégis 15-20%-kal kevesebb van az akksiban, mint korábban. Nem katasztrófa, de látható különbség.
-
kapasz
tag
Köszi, megtaláltam ami írsz, de még mindig nem tudom kettéválasztani a lépésszámokat eszközönként. Ott azt írja: "under Wearable device fitness data", de nem találok ilyet a magyar nyelvű Health-ben.
Az sem igaz, ha a számot kettővel osztom, hiszen van, amikor a teló pihen, én meg a szobában mászkálok a karpereccel.
A Health 7589 lépést ír, a perec 7623-at, ebből nekem nem jön le, hogy melyik az igazi. Ennyit nem mentem szerintem.
-
CsHuszi
csendes tag
Köszi szépen!
ha lesz rá időm, majd ránézek.
Valamikor régen használtam lanchert(talán az LG 4XHD-nál).Más.
Van valakinek tapasztalata Aplexel vagy Ulanzi(esetleg más márkájú) hátlap és lencse kombinációval?
A csiptetős lencsék nem igazán tetszenek, de biztos vannak azok között is jók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi