- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diokhan
addikt
válasz
Macika66 #22923 üzenetére
Már elnézést, először is én nem támadtalak ilyen stílusban.
Másodszor pedig a menü neve nem picture ratio, hanem resolution, ami nálam felbontást jelent és nem képarányt, ebből gondolom, hogy ott még a felbontását lehetett állítani a képnek. De feleslegesnek tartom ezen vitatkozni, nem akarom én senkinek bizonygatni az igazam, ha látom, hogy felesleges. -
Diokhan
addikt
válasz
Macika66 #22855 üzenetére
Elnézést, cáfolnám.
Az eredeti szoftverben (ami lehet, hogy régiófüggő volt), állítható volt a kamera felbontása mpx szerint, íme:
Forrás: [link]#22856andreas49 - Ez csak attól függ, hogy eladni akarod vagy árulni. Ilyenkor mindnig a piac dönt, bármennyire is tartod a készüléked értékét. Ne felejtsük el, hogy a telefon nem lesz már fiatalabb és évről évre jönnek ki az újabb és újabb modellek, amikkel egyenesen arányosan a régebbi készülékek elértéktelenednek lassan. Nyilván nem azt mondom, hogy add oda 50k-ért, de túlságosan irreális árat sem szabad elvárni a telefontól. Tartozékok és állapot függvényében én kb 70-80 között lőném be az árat.
-
Attila9711
tag
válasz
Macika66 #21542 üzenetére
Erről most bevillant egyik barátom esete, akinek az iPhone X készülékben egy nagyobb szerviz által (nem akarom/tudom megnevezni) kijelzőt cseréltek, minden szuper volt, működött stb csak.. lcd kijelző került bele. És magától le esett neki, hogy mi újság, hogy bizony oled kijelzős az X, Xs .. Szóval ja, ez nem egyedi eset és igen, rengeteg az utángyártott alkatrész a piacon
-
válasz
Macika66 #21026 üzenetére
Ha Erdélybe utazom, lehet futárral leküldöm Bukarestbe a hivatalos márkaszervízbe és két hét alatt csak sikerül visszakapnom, aztán így legalább tuti gyári akku kerül be, illetve a hátlap nem törik, no meg lehet megmarad a vízhatlanság is
-
ufonauta
aktív tag
válasz
Macika66 #20813 üzenetére
Nálunk nem így működik. Nem élelmiszer üzletünk van. Az a kevés Kp. ami az üzletben összejön néha éppen elég a szállítók kifizetésére. Viszont sokszor be kell menni a bankba pénzért, mert több megy be a kártyás fizetések és az átutalásos fizetések által, mint amennyi kp. a kaszzába befolyik. Mindegy nem ragozom tovább. Annyi, hogy hidd el nekünk nem a legjobb opció a kártyás fizetés. Viszont, ha élni akarunk akkor biztosítani kell a vevőinknek a kártyás fizetés lehetőségét. Magam leginkább akkor használom a kártyás fizetést, ha neten fizetek valamiért, vagy a közüzemi számláimat fizetem vele szintén neten. Űzletekben a kp.-t preferálom. Lehet, hogy maradi vagyok, de nyár óta ott állhatnék a jajcei benzinkútnál Boszniában, ha nincs nálem elég Euró, mert amikor teletankoltam az autót, akkor derült ki, hogy nem működik a terminál. És ez csak egy példa. De tényleg befejezem az OFF-olást, mert ez a téma külön topicot érdemelne.
-
direwolf
őstag
válasz
Macika66 #20638 üzenetére
Nem akarok ebben a topicban vitába szállni, de ez így nem igaz. Ezt könnyen le is csekkolhatod, mert az androidban le lehet kérdezni az akku aktuális feszültségét és a töltő/kisütési áram pillanatnyi értékét. Ha nem hiszel a battery monitor progiknak, meg is írhatod a sajátodat. Ebből elég nagy pontossággal ki lehet számolni a kapacitást. Illetve a min/max feszt is logolhatod, ami a li-po technológia esetén minimális szórást mutat. Nem lesz nagy eltérés a nominális és a mért értékek között.
Ilyen konteókba ne menjünk bele, hogy a rendszer hazudik, meg egyéb sületlenségek. -
F-ECT$
titán
-
direwolf
őstag
válasz
Macika66 #20526 üzenetére
Az ívelt kijelző volt az egyetlen dolog amit utáltam a p30proban. A HMS erőszakosságán csak húztam a szám, de az ívelt kijelző nagyon-nagyon ellenszenves számomra. És bizton állítom, hogy nem vagyok kisebbségben a véleményemmel. Ezt az "exkluzív megjelenés" bullshitet csak a marketing tolja.
Abban egyetértünk, hogy a szoftveres dolgok leginkább az újabb android miatt érződnek jobbnak. Kivéve talán az értesítéseket, mert az a Huawei sara az agresszív memóriamenedzsment miatt, és talán a jobb akkuidő is ennek tudható be. -
xcsabo
senior tag
-
Occon adom
aktív tag
válasz
Macika66 #19763 üzenetére
[link] Ez egy eladói lista, van olcsóbb drágább eladási ár.
Ha tízen cég az olcsóbb beszerzésből él , és úgy is adja tovább mindenki ismeri a beszerzési kapcsolatot, és valami nem törvényes benne akkor a gyártó miért nem azokkal intézkedik, Nekem van áfás számlám a vásárlásról, hogy kifizette az eladó ezután az áfát, ahhoz sincs semmi közöm, de a gyártónak sem. (rendőrség, és az APEH dolga).
Mégis a vásárló sziv a garival, azért az durva! -
direwolf
őstag
válasz
Én meg ezt az "igyekeznek besározni a születési országukat, lenézik a végtelenségig" mondatot nem tudom értelmezni
De amúgy ezt a szervizköltség dolgot is kifejthetnéd, mert erről az üzleti modellről még nem hallottam, hogy a gyártó a nagyker eladási áron felül még plusz díjakat fizettetne a kereskedőkkel.
-
NoOne1976
őstag
válasz
Én nem értem ezt a befizette-e a szervizköltséget vagy sem dolgot. Telefont a gyártó gyártja és ő indítja el a kereskedelmi láncot. Ő határozza meg az árat a disztribútor felé. Az, hogy az értékesítési láncban a francia és a magyar "szürke" telefonos cég mit csinál, a garancia szempontjából mit számít? Ők az áfával trükköznek, ami nem a telefongyártó problémája, hanem az államé. Érteném ezt, ha a gyárból lopott készülékekről beszélnénk stb. Illetve egy dologra tudok még gondolni. Különböző piacokra különböző áron megy a készülék, más a garancia feltétele és az árazás is igazodik ehhez. De azt, hogy valamelyik telefon után nem lett megfizetve a "garanciális" rész, nekem furcsa.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
a francia piacra gyártotta" Ezt a szervize mondta a telefonról pár perc átnézés után.
Egyébként egy eladás során sosem tapasztaltam hogy egy számlára írják a termék ára mellé a "szervizköltség egy készülékre eső részt" befizette vagy sem. Biztos nem ingyen adták el Franciaországban. -
direwolf
őstag
válasz
Macika66 #19751 üzenetére
"A "szegény" kereskedőket nem korlátozzák nemzeti szinten"
Nem is ezt írtam, hanem ha felmerül a legkisebb gyanú, hogy egy EU országban korlátozzák a piacot, rögtön megy a sírás-rívás. De a fogyasztóvédelem messze nem áll ilyen erős jogi védelem alatt. Mo.-n pl. a béka segge alatt van. Ha valamit nem sikerül elérned a békéltetőtestület nevű vicc intézménnyel, akkor marad a polgári per a remek anyagi kilátásokkal. Régen a Fogyasztóvédelmi Hivatalnak kötelező érvényű döntései voltak a cégekre nézve. Ugye érzed az aránytalanságot? -
Occon adom
aktív tag
válasz
Macika66 #19742 üzenetére
Kezdeném azzal, hogy a készülék gyári hibás lett, képernyő foltosodott.
[link] Már irtam , az eladó cég eltűnt.
Továbbá ha előfordulnak ilyen üzletek, arra való az APEH és rendőrség.
A gyártó eladta amennyiért eladta, azt megvették, mindenkinek megvan a haszna, kivéve annak, aki számlával a neten vásárolta, áfával.
[link] mindegyik cég él és virul és a mai napig árulja a termékét annyiért amennyiért neki is jó.
A gyártó megkapja a pénzét, maximum a magyar disztribútor vagy ki nem.
A telefon hivatalosan 2023-ig Huawei garanciás! -
BalanceR
addikt
válasz
Macika66 #19684 üzenetére
Alig fény? Hogy mi?
Oké, beltéri, de fényes nappal nappal készült egy kb 15nm-es tetőablak alatt, még csak félhomálynak sem nevezném.
Egyértelműen nem bemozdulás, mivel a képnek csak egy része életlen, és mivel más kamera-appal is ugyan ez van, és RAW-ban is, nem gondolom, hogy post process, vagy JPG-motor hiba lenne.
"Kizárt dolognak tartom, hogy ABBAN a fényviszonyban bármelyik mobiltelefon jobb minőségű képeket tudna készíteni" - Na fogd meg a söröm....Csak hogy te is lásd, miről beszélek itt van néhány kép, illetve referenciaképek egy másik telóval:
P30Pro - Kültér I
Xiaomi Kültér IP30Pro - Kültér II
Xiaomi Kültér IIP30Pro - Beltér I
Xiaomi Beltér IP30Pro - Beltér II
Xiaomi Beltér II
Még mindig úgy gondolod, hogy a kamerának semmi baja? -
Sztyepadzso
őstag
válasz
Macika66 #19685 üzenetére
Az a baja, hogy a képeinek az oldala homályos, a kép széleit érinti. Ha fekteti, akkor baloldalt, ha állítva, akkor felül életlen. Magyarán fizikailag van valami baja. Ráadásul állványról csinálta, úgyhogy bemozdulás sem lehet., A kinti képén homályos az előtérben lévő fa, amire mondhatnánk, hogy mert közel van, de a hátsó fal is homályos.
-
direwolf
őstag
válasz
Macika66 #19684 üzenetére
"de ehhez totál nyitott blende kellett"
Tuti az volt, mert ezekben nincs blendeAmúgy egyetértek, ekkora szenzorral nincsenek csodák.
Viszont a képek alapján a szokásosnál nagyobb a szélek felé az elmosás, ami nem jellemző a főlencsére a P30pro-nál. Lehetséges, hogy elmozdult a szenzor a lencséhez képest. -
Muerte68
addikt
válasz
Macika66 #19491 üzenetére
Nekem ritkán van telefon 2 évig általában minimum 2 évente vagy kicsit hamarabb cserélem
A Huawei P9 ami szintén 2 évet volt nálam a végén alig kapott frissítést és semmi gond nem volt vele,P20 szintén
Amit most használok azt használtam vetem mert az elődje megsérült muszáj volt cserélni ez ősszel múlt 2 éves és semmi baja
A Note 4 amit mondtam másfél éves volt amikor elkezdte ezeket a dolgokat pedig arra nagyon vigyáztam
Mikor kezdett kifutni a széria,jött a legendás 7-es hirtelen hetente jött a frissítés előtte félévente és azokban volt érdemi dolog a későbbiekben csak biztonságinak titulált dolgok jöttek
Ott is úgy várták a frissítéseket mint a messiást a topicban de furcsa módon a 3-4 éves telók ugyanazokat a problémákat produkálták mint a fiatalabbak,mentek is a visszatérések a régi verzióra
Szóval biztos van abban is valami amit mondasz de én általában kivárok és csak akkor frissítek ha biztos jó addig kivárok és akkor sem lesz semmi ha nem töltöm le szerintem
A Windows-al is így vagyok
Persze ez csak az én véleményem mindenki úgy frissít ahogy akar nekem nem sürgős -
válasz
Macika66 #19420 üzenetére
Szóval ezt a f...ságot is b...i almások találták ki? Az utóbbi évtizedekben mindent ők tesznek tönkre, és hiába hülyeség amit kitalálnak, a többiek csak lemásolják
Szokhatom akárhány napig, nem fog meghosszabbodni az ujjam, hogy elérjen a bal sarokba. Még ha fordítva csinálták volna, hogy a ritkábban használt vezérlőpult van baloldalt, és az értesítések jobboldalt... -
D4v3
őstag
-
direwolf
őstag
válasz
Macika66 #18584 üzenetére
Én nem ítélkezem, mindenki úgy él ahogy akar. De már a VHS korban is ferde szemmel néztem azokra, akik a kazetták dobozát lefóliázták. Nem hiszem, hogy egészséges dolog, ha erősen amortizálódó napi használati tárgyakat próbál valaki konzerválni.
A példád a 4000 USD-s karórával kicsit sántít, mert az nem éppen egy használati tárgy. Az egy ékszer, és annak egészen más a funkciója mind értékben, mind megítélésben.
Na jó, az ájfón egy kicsit hasonlít a karórához, mert státusszimbólum jellegű. Ezért van nekem android telefonom, és apple részvényem -
Bferibörs
addikt
válasz
Macika66 #17774 üzenetére
[downdetector]
nekem a lenovom sem megy!
-
törölt tag
válasz
Macika66 #17559 üzenetére
Csatlakozom. Nálam is ugyanez a helyzet. A telefon kiválóan működik EMUI 11-en (a hívásrögzítő is). Mindig felrakom a frissítéseket. A nagyobb frissítések után van gyári visszaállítás, így semmi probléma a telefonnal. Még jó ideig fogom ezt használni. Az USA tiltása meg aztán végképp nem érdekel. A google az Android 2.3.7 (Gingerbread) és annál korábbi verzióktól vonta meg nemrégiben a támogatást. Szóval, még a GMS is meglesz jó ideig.
Az XDA-Developers egyik topikjában fel van sorolva a szoftverfrissítő app csomagneve (az adb-s mókoláshoz az app csomagneve kell ugye), de oda van írva, hogy NEM SZABAD eltávolítani.
Az ilyen mókolásokat mindenki a saját felelősségére kell, hogy csinálja, ezért is nem tettem ide linket. Nehogy esetleg bárki is engem okoljon azért, amiért esetleg tégla lesz a telefonjából. (Meg aztán a fórum szabályzata sem engedi, hogy mókolásról posztoljunk.)
Korábban én is mókolgattam régebbi telefonokon (Huawei, Honor és más márkák), de a P30 Pro-val NEM teszem. Vigyázok rá.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Macika66 #17229 üzenetére
"A gyári kameraüveg nagyon nehezen karcolható meg, sokkal keményebb anyagú, mint az előlapi üveg. "
Bocsánat, de ezt vitatom, mondjuk, hogy f@szságnak tartom. Egyetlen egy délutánon, egész konkrétan, amikor átvettem, aznap , amíg az ideiglenes szilikontokért elmentem, addig volt a telefon zsebben, tok és kameralencse-védő nélkül. Na akkor sikerült, igaz, szerencsére csak két lencse között, de összekarcolnom.Máig nem értem, mitől... Azóta is ott van a telefon, most pár hete épp előlapi védelem nélkül....
A védőüveget többször cseréltem már, volt, hogy beakadt a körmöm, és leszedte, stb, szóval próbáltam nélküle is, de nem érzem hátrányát. -
South Velen
addikt
válasz
Macika66 #16646 üzenetére
Ezt kérdeztem, kiemelném számodra a kettő közötti vagylagos elágazást:
"Ekkor sérülhetett meg a szigetelés, vagy az IP68 kamu ennél a telefonnál?"
Tehát én is felvetettem, hogy a leesésnek és a kereten történő apró sérülésnek köze van ahhoz, hogy sikerült beáznia.
Persze ez még önmagában nem jelenti azt, hogy enélkül nem ázott volna be, de értjük, te ezen az állásponton vagy, én is efelé hajlok.Egyébként a pára már teljesen felszívódott, de értelemszerűen ezek után már óvom a víztől.
-
direwolf
őstag
válasz
Macika66 #16604 üzenetére
Linket pls! Sehol sem olvastam erről, hogy az Android így értelmezné a töltöttséget. Sőt, egyetlen Li-ion akkuval működő eszközről sem tudok, ami így működne. Van olyan, ami megállítja a töltést 80%-nál (pl. néhány robotporszívó), de az sem jelez 100%-ot ilyenkor.
@rolandrepasi: lényegtelen mit érzel, 1000 dolgon múlik mennyi ideig bírja az akku. Lehet, hogy egyik töltéssel 30 órát megy, utána megy 60-at. Nagyon tág határok között mozog a teló fogyasztása.
-
válasz
Macika66 #16579 üzenetére
Hidd el semmi baja nem lesz... Ezért van a töltésvezérlő, hogy amikor elérte a 100%-ot, akkor már csak szinten tart (ha indokolt) amolyan csepptöltéssel, ha jól tudom, de ha nem javítsatok ki. Ha folyamatosan töltené, akkor reggelre lényegesen felhevülne szerintem a telefon.
-
anonymus89
addikt
válasz
Macika66 #16569 üzenetére
Ha már így szóba jött ki mivel tölti arra is kíváncsi lennék ki hány %-ig tölti az telót?
Van aki azzal jön, hogy ha nem töltöm csak 90%-ig ahol is már nullázódnak a fogyasztási adatok azzal teszem tönkre van aki meg arra esküszi, hogy fullra kell tölteni.Az accubattery app szerint minden teljes töltéssel 1%-ot romlik a kapacitása.
Akkor most mi az igazság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 26
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung alaplap javítás garanciával és számlával!
- iPhone alaplap javítás gyorsan, garanciával!
- BONTATLAN GARANCIÁLIS APPLE IPHONE 17 PRO ÉS PRO MAX SZÉRIA
- Honor Magic5 Pro 12/512gb, Zöld, 13 hónap garanciával, eladó!
- iPhone 15 Pro Max 256 GB Natúr Titán karcmentes + AppleCare+ 2025.10.31-ig + sok extra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Silver - 100% EREDETI AKKU - 1 ÉV
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest