- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
pontyos #20350 üzenetére
Köszönöm..
A kamera/akksi, gyorsaság stb mind jó a P30 Pro-ban.. Egyedül egy dolog zavar.. Az alkalmazásváltó hamar bezárja a háttérben futó appokat, és mikor újra nyitom őket, újra tölt.. Ezt nem lehet valami akksi beállítással megoldani? 6 gb ram-os készülékem van, már nem emlékszem, hogy a 8 gb-osnál is újratöltötte-e az appokat multitasking közben..
Az Automatikus indítás kezelést át kellene állítani Kézi kezelésre? -
knox83
senior tag
válasz
pontyos #19784 üzenetére
Nem újdonság, igazából minden flagship ezen a szinten mozog. Oppo find x5 pro is hasonló, samsung, xiaomi, oneplus, apple. Régen a nagy ájfon volt a státusz szimbólum mert annyival drágább volt mint a többi, ez most már nem állja meg a helyét. Bár az is igaz ha veszel egy mai flagshipet 4 évig jó vagy..
-
-
törölt tag
válasz
pontyos #19510 üzenetére
Szerintem mókolás (bootloader nyitása, rootolás) nélkül nem nagyon lehet eltávolítani. Ha csak nem ADB Díebugging-gal és parancssorral nem (persze ez csak elrejti a felhasználó elől az appot, factory reset után ott lesz megint). Egy ideje már külön ikon van a Cloud-nak, korábban a Beállításokban, a Huawei ID-n belül lehetett elérni.
A Cloud az EMUI 5.1-nél jött be, 5 GB ingyenes tárhely jár vele. A Biztonsági mentésnél nincs olyan opció, hogy ne legyen ilyen. Ha sok adat van (appok mellett mondjuk média vagy dokumentumok is), manapság az 5 GB hamar elfogy hetente történő mentés mellett.
A mentés csak akkor történik meg, ha be van kapcsolva a wifi. Ha meg nem kapcsolom be a wifit, akkor egy idő után elkezd nyavalyogni, hogy x napja nem volt biztonsági mentés. Eleinte idegesített egy kicsit, próbáltam én is rákeresni, hogy ki lehet-e valahogy kapcsolni, de most már nem foglalkozom vele. Néha ránézek és ennyi.
-
knox83
senior tag
válasz
pontyos #19147 üzenetére
Ha cserélni fogok nekem is alma lesz, pedig sosem akartam átállni a másik oldalra de muszáj lesz, nincs más. 440ert xiaomit samsungot nem fogok venni, akkor már iphone. Ha idén lesz egy nagy felbontású főszenzor meg eltűntetik a notchot és a lightning csatlakozót akkor fogok venni. Jelen állás szerint a pro maxnak brutális üzemideje van, mi már a p30 proval emui 12-vel elmehetünk gyufáért...
-
piocasember
tag
válasz
pontyos #18826 üzenetére
Nincs és nem is lesz 😀
Samsung: 4 darab töltőt, 6 powerbankot és egy atomerőművet vigyél magaddal mellé, akkor talán nem merül le! Leveszed a töltőről, odébb mész 1 métert, ránézel és már 80 százalékon van az akku. A fentebb említett S20 FE Exynos processzorral úgy melegszik, hogy felsír a dunaújvárosi kohó összes dolgozója, hogy nekik miért nincs ilyen technológiájuk.
Xiaomi: Baromi jó hardver, hulladék szoftverrel. Aki dicséri a szoftverét, az még nem használta 1 hónapnál tovább vagy Xiaomi dolgozó.
Oneplus: A 8 Pro óta csak egy dologban fejlődött, az árában, de abban nagyon és rossz irányba. A 9 Pro-n gondolkodtam, de mire elérhető áron lesz, már nem lesz hozzá szoftveres támogatás.
Huawei: A legjobb telefon, de ugye mindenki tudja, hogy no Google!
A többi márka még a fent említett kompromisszum és bug halmazok szintjét sem éri el!
Mondhat bárki, bármit! Dicsérheti ezt vagy azt, de nem véletlen, hogy az elfogulatlan és váltani kívánó fórumtagok még mindig a P30 Prora esküsznek és nem véletlenül. Elnézést, ha megbántottam volna a többi gyártó lelkes híveit! -
törölt tag
-
Ernesst
aktív tag
válasz
pontyos #17216 üzenetére
Az eszköztípus választás résznél a "+" jelre nyomva ("testreszabás") a sablonok közül ha választasz egy tetszőleges távirányítót, akkor nem engedi a gombokat programozni? Klíma tényleg nincs közöttük, de szerintem mindegy hogy hívják, csak emlékezz, melyik gombhoz milyen funkciót rögzítettél.
-
-
direwolf
őstag
válasz
pontyos #16745 üzenetére
Próbáltam többet is, de mind elqrja a színeket (legalábbis Samsung TV-re kirakva)
Arra jutottam, hogy inkább megfordítom a dolgot. A DLNAServer appal megosztom a képek könyvtárat a mobilon, így az azonos WiFi hálón lógó kliensek (pl. TV) látják, mint forrást. Ezzel normális színeket ad vissza a TV.Megjegyzem a Samsung telókon a galéria app gombnyomásra kirakja a képet Samsung TV-re, és a színek is jók. Gondolom ez megint egy Samsung beltenyésztett buzulás, hogy csak a saját eszközeikkel legyen tökéletes a dolog
-
kp78
addikt
válasz
pontyos #14824 üzenetére
Sajnálom.
Tok nélkül volt? Vagy tok ellenére is repedt?
Manapság már nem a hímes tojás a kényes, hanem ezek a hátul (is) üveg telefonok
Persze a gyártóknak jó, mert egyszer esik le, és sanszosan olyan sérülést szenved, amit nem éri meg javítani. A Te esetedben egy hátlap még nem ez a kategória, szóval nézőpont kérdése, de végül is szerencsésen esett. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
pontyos #11859 üzenetére
Egy tipp, de ne legyen igazam! -> ha por került a sim tálcára, akkor az IP védettség (por, és víz ellen) már nem működik jól - feltételezhetően - így a jövőben ne merítsd a telefont vízbe. - ha esetlegesen lenne ilyen szándékod!
Enneknoka az, hogy a tömítések, - pl a sim tálcán lévő piros gumigyűrű - már elengedtek. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
pontyos #11843 üzenetére
Kikapcsolt állapotban hosszan megnyomod a bekapcsoló gomb+hangerő fel gombokat, addig, amíg be nem jön egy fehér alapon kék kép. (Ez kb 20 másodperc)
Ott menj a wipe menübe.
A cache-t válaszd ki, majd okézd le. ( Ha a másikat - Factory reset - valasztanád, minden adat törlődik a telefonról!) A cache esetén csak az ideiglenes fileok törlődnek.Ha nem segített:
- Szedd ki a kártyád, töröld meg valami ronggyal. Hátha csak érintkező hiba.
- Próbáld ki más sim kartyájával. Ha azzal jól működik, a Telekomba menj, és azzal az indokkal, hogy nem működik a kártya, ki kell, hogy cseréljék ingyen.
- ha ezek közül egyik sem jön össze, akkor Factory resetm előtte minden adatot ami számodra fontos, ments le.
- ha ezbsem jön össze, akkor szerviz.Minden hivatalos partnertől vett telefont a Magyar posta ingyenesen szállítja. Postán tudod feladni a Huawei szervizbe a TMX-hez.
-
nortol
senior tag
-
nortol
senior tag
válasz
pontyos #11729 üzenetére
Te szereted használni, az addig okkés...
Én nem szeretem használni, emiatt dobok egy pipát a beállításoknál, hogy nem kell az automata beállítás, és beállítom magamnak a fényerőt...
Telefon restart és hussssss, mintha nem is lett volna a pipa...
Na erre mondja a Huwaei support, hogy ez "fícsőr", de ha az lenne és nem bug, akkor lenne miről beszélni...
-
F-ECT$
titán
válasz
pontyos #11085 üzenetére
2.3 óta van androidom és azóta bármilyen telefonom is volt, mindig nagy várakozás övezte a frissítéseket, de én sem értettem, hogy miért. Persze, én is szeretem frissen tartani a rendszert (főleg biztonsági okokból), illetve jött pár hasznos funkció, de a telefon használhatóságát 95%-ban a telepített appok adják, nem az oprendszer.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
pontyos #10370 üzenetére
Akkor ezt gondold át még egyszer -> a felkiáltó jel nem azt mutatja, hogy nem kapcsolódik a wifi-hez, hanem azt, hogy nincs net kapcsolat.
De ezt le is írtad: "kapcsolódva, nincs internet elérés"
Nem kell ezt túlkombinálni, pont azt jelenti amit kiírHa nincs wifi-n, akkor nincs is ott az ikon. De ezt már írtam egyszer [link] ...bár write only módban nehéz ráakadni a megfelelő infóra
Ami ebben talán lényeges, hogy több készüléken egy időben jelentkezik, tehát nem egyéni router/készülék probléma
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
pontyos #9628 üzenetére
Volt Sony Xz1-em, ott rendes, hardveres volt a 960-as felvétel, és magad süthetted el a videó közben többször is(szüntet kellett tartani, kb 3 másodpercet, míg feldolgozta a szenzor saját memóriájából a képeket), és 720p-nál 0,2 másodperc, 1080-p-nél 0,1 sec volt az idő, amit el kellett csípni.
Meg lehet csinálni, igaz, többszöri próbálkozásra. De ott te dönthettél, hogy mikor... -
Sztyepadzso
őstag
válasz
pontyos #9626 üzenetére
Azt akartam mondani, hogy miután nincs valódi, 960Fps sebességű felvétel, hanem a hardver által felvehető maximális kepkockaszámot szoftveresen, másolással és interpolációval egészítik ki(több mint a fele a képeknek "egyszerű", másolat), ezért éppen lehetne hosszabb is.
De nem lehet állítani, se azt, hogy mikor induljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest