- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
subset
senior tag
válasz
direwolf #17993 üzenetére
Igen, pontosan ahogy írod, "elektromosságot" kell mérni.
Egy igazi EKG 10-12 elvezetéses, egy ilyen eszköznél - mondjuk egy okos-óránál csak 1 elvezetés (elektróda) van, de ez is elég az "alapfreki"dokumentálásához ami sok esetben jól jöhet
Itt van egy különálló Magyar eszköz, szintén 1 "elvezetéses". Nagyobb tudású de az elv u.a. mint mondjuk a GWA2 -ben. Egy mikroproci rögzíti a tested elektromos megnyilvánulásait egy áramkörben, ami óra esetén a csuklód és a másik kezed valamelyik ujja.
-
Dwatti
addikt
válasz
Samanbacsii #17994 üzenetére
Van néhány órán alexa meg google aszisztens de régió korlátozások miatt nem biztos hogy müködik is.
De van óratipus ahol vannak sablon válasz üzenetek. -
Macika66
őstag
válasz
Samanbacsii #17994 üzenetére
Az Almán MAGYARUL működik?
-
-
direwolf
őstag
válasz
subset #17989 üzenetére
A csuklódon? Mégis hogyan? Az ekg-hez elektromos vezetést kell mérni. Ezért ragasztanak tele tappancsokkal, amiknek még a pontos helye is megvan. Az öntanuló algoritmusok elég jók tudnak lenni, de azoknak is kell input adat amiből dolgoznak. Nyilván néhány alap dolgot lehet csuklón is mérni. Pl. említetted a szívfrekvenciát, de még egy vérnyomás méréshez is nyomás (nomen est omen
) kell. Nekem ez mágiának tűnik.
-
Dwatti
addikt
válasz
Samanbacsii #17986 üzenetére
Valószínű azért nem kaptál választ mert senki nem használ olyan órát, igazán használható óra meg elggé leszükült pár gyártóra. Samu Huawei, IWatch, Garmin.... Talán WearOs hez van alkalmazás de azok meg elég gyatra minöségü órák meg üzemidő is pocsék.
Sport órák azért kerültek képbe mert szinte tudják már azokat az alap funkciókat amit a többi. Sokkal jobb üzemidővek. Túl sok használható okos funkció amúgy sincs. -
Nikaré
őstag
válasz
#44059648 #17982 üzenetére
Ezt reméltem! thx
Ferenczi Áko
Jobb, ha kérdezem mert ki tudja mit faragnak. thx -
subset
senior tag
válasz
direwolf #17988 üzenetére
Tapasztalatból mondom sajnos, hogy az ecg (ekg) pedig igen is hasznos tud lenni...
ha dokumentálni kell bárhol, bármikor a szívfrekvenciádat az adott pillanatban. Igaz, hogy csak egy kis "felbontású képet" kapsz...de jobb mint a semmi !Persze nem egy kínai vacakkal értendő a dolog
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Samanbacsii #17986 üzenetére
Mondjuk ez igaz, 2-3 hozzászólásonként megjelenik valaki, aki utána olvasás nélkül vérnyomásmérőt akar belezsúfolni órába
és persze azt is filléres tételből megúszni
-
Samanbacsii
őstag
Igen, tudom... Pár havonta felteszem a kérdést de nem is válaszolnak. El vannak foglalva a pislogás méréssel, meg, hogy 4000 méteren ha golfoznak hány kalória... Nonszensz. Okos funkciók fel sem merülnek, sport óra funkciókat keresnek. Annyi az okos funkció, hogy pótol-e egy műtőt ha a nagyi agyvérzést kap. Ja!... És kijön-e 7400.- Forintból ha kínai.... Mindegy, csak még próbáltam.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Samanbacsii #17984 üzenetére
Van okosórás topik, talán ott több infót kapnál. [link]
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan okos órát ami a diktált szöveget magyarul leírja? -
hori-zoli
tag
Sziasztok!!
Nem tudom, hogy volt e téma, de érdekes dolgot csinál a telefonom!! Az alany P30 pro, és telefon hívás után, megszűnik a hangszóró hangja, és csak a felső kishangszóró szól. Restart után minden renben mindaddig, amíg nem telefonálok.
Azután megint nem szól az alsó nagy hangszóró!!!
Mitől lehet ez??
Semmi plusz program nem lett telepítve a telefonra!! -
balintka
addikt
válasz
Ferenczi Áko #17974 üzenetére
Nekem még semmi, de én mindig pár nappal később kapom meg, mint itt a többség.
-
Ferenczi Áko
addikt
Megjött az októberi biztonsági frissítés nekem is 215 mb.
-
balintka
addikt
válasz
#44059648 #17971 üzenetére
Jól emlékeztem akkor.
Köszönöm/köszönjük a részletes magyarázatot, így már értem én is akkor a helyzetet. Végül is így azért saját forrásból, de gondoskodnak a hibajavításokról. A végeredmény nagyjából ugyanaz, persze így tényleg nem lehet hivatalos nyilván. Csak maradjon meg ez a támogatás minél tovább. De ha az EMUI 12-t a mostani A10-re kapjuk 2022 Q1-ben, akkor azt feltételezi, hogy legalább addig lesz még támogatás, max negyedévente, mint most.
-
törölt tag
válasz
balintka #17963 üzenetére
Helló!
Igen, a Huawei-nek volt egy ideiglenes licence, amelyet többször is meghosszabbítottak, de 2020. augusztus 15-én lejárt a határidő és nem volt több hosszabbítás. A 2020. augusztusi biztonsági frissítés még a Google által kiadott patch volt, a későbbi biztonsági frissítéseket már a Huawei rakta össze a Google által kiadott Android biztonsági frissítésekből és a Huawei által hozzáadott javításokból. A frissítési képernyőn, a changelog alján van egy link, amely a hivatalos Huawei oldalra mutat. Ezen az oldalon felsorolják, hogy mely CVE-számú sérülékenységeket foltozza be az adott frissítés. Az ismertető elején már az szerepel, hogy a frissítési csomag Huawei és Android frissítéseket tartalmaz. A licenc tavaly augusztusi megszűnése miatt van az, hogy egyes alkalmazások (pl. AIDA64 stb.) azt mutatják, hogy a rendszer biztonsági frissítésének szintje 2020. augusztus 1. Azonban a Huawei belerakja az Android rendszerre kiadott frissítéseket és saját biztonsági javításait is. De ez ugye így már hivatalosan nem lehet a Google által kiadott biztonsági csomag.
-
subset
senior tag
Látom nektek is jár az agyatok mi legyen a következő telefonotok.
Samsung felejtős, úgy ahogy a Xiaomi is, tudjuk miért...Sony se bejövős több okból.
Nokia, Motorola jó lenne ha letenne már valamit az asztalra.
Én is mindig arra jutok, hogy: P30Pro
Több mint 2 év használat után is állja még a sarat. Nem tudok rosszat mondani.
Úgyhogy marad, a pénzzel együtt a zsebemben... -
Palika71
őstag
Sziasztok!
Nem rég óta azt csinálja a telóm, hogy ha valami alkalmazás fut a kijelzőn, akkor a bejövő hívás, messenger vagy viber, csak csöndben megjelenik a felső sorban. Nem akar megzavarni abban amit csinálok? Na de sokszor észre sem veszem közben, hogy valaki írt. Ki lehet ezt kapcsolni valahogy? -
bezo076
tag
Nekem is volt egy kis kiugrásom a Samsung felé.Volt egy jó lehetőség a Vodánál S20+5G-re.Soha többet..... a készenléti merülés katasztrófa... a térerő szintén Voda+Digi kártyával.A nappali fotózásban valóban jobb a Samu... viszont este még mindíg jobb a P30pro.
Koncerten 15 perc után kikapcsolta a kamerát mert túlmelegedett(4k).Érdekes, hogy a Huawei soha nem csinált ilyet.... -
balintka
addikt
válasz
knox83 #17962 üzenetére
Ezt nem olvastam, csak véletlenül ráhibáztam akkor. Egyetértek, nem a Huawei-jel van a gond, hanem a másik féllel.
Szerintem felmennek ezek a hibajavítások rendesen, mivel nevesítve vannak a Google-féle számozás szerint. De hogy maga az Android miért marad 2020 augusztusi, azt nem tudom.
-
-
Zoz
őstag
válasz
balintka #17959 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogy javítanak-e bármit is...
Másnak is feltűnt már, hogy bármivel nézik, 2020-08-01 a Security Patch Level... -
törölt tag
Érkezik a 2021. októberi biztonsági frissítés: [link]
-
balintka
addikt
válasz
knox83 #17954 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Használt piacon nem túl sok az értéke, értékállósága 0, és én a minőségében sem hiszek túlzottan. Kollégámnak egy régebbi Redmi Note-ja 1-1,5 év után bekrepált. Elővette utána újra az 5 éves Samsung-ját használni, amíg nem vett másik telefont (ami szintén Xiaomi lett, ezek után
).
Nekem a P30 Pro mellett Samsung-jaim vannak, voltak, azokkal sose volt minőségi/szoftveres gond. Egyedüli problémájuk a nagyobb készenléti merülés. Ebben verhetetlen a P30 Pro.
-
Macika66
őstag
válasz
vlesi69 #17949 üzenetére
Kezdem a jóval.
A kamerája nappal jobb. Szebb képeket csinál. Na jó, éjjel is.És ezzel vége a jóknak.
A makró használhatatlan a P30Pro-hoz képest.
Az akksi 1Ah-val nagyobb, mégsem bír annyit. A kijelző QHD+, de fölösleges, ahogy a 120 Hz is csak extra fogyasztás. Az 5G nagyon jó, de szintén extra áramfelhasználás, durván.
Bluetooth autós kihangosítót és híváskezelésre képes órát nem képes egyszerre kezelni. Inkább ledobja a kihangosítást, vissza a telefon hangszórójára a híváshangot.
A sötét módot igen furán kezeli a P30pro-hoz képest.
A proximity szenzora eléggé hektikusan működik, van, amikor egy bizonyos hosszúságú hívás után lekezdem az arcommal újraprogramozni a készüléket, ami sikerül...
A szupertöltés nagyon állat (vannak fenntartásaim, meddig bírja az akksi, de hát 3 év gari van rá), de csak 1 méteres kábelt adtak hozzá, ami tudja a 67 W-os töltést, eddig vettem 4 db 2 méteres kábelt, amire azt írták, tudja a 6A-t, de nem. Igaz, nem adtam ki 13ezret a 2 méternyi garantáltan eredeti Xiaomi kábelért, de azt hittem, feleannyiből kihozzák és működik. Sajnos nem.
Összességében >félmillióért nekem komoly csalódás a Mi11 Ultra, folyamatosan a P30pro-ba való visszaköltözésen gondolkozom...
Csak hát 4 hónaposan a Mi11 Ultrán legalább 200.000-et buknék egy eladáskor, aligha hiszem, hogy 350-ért el tudnám passzolni... -
racerx
őstag
Samsung S20Fe (snapdragon)-ra váltott valaki? Ui lassan váltanom kéne , de nem igazán látok semmit se ami nem aranyár, (és nem Xiaomi), és kb ezt a minőséget hozza. Előtte 2 évig volt P20 pro, majd 2 hónap Xiaomi
, majd ez szintén majdnem 2 éve. De az akksi már gyengül, frissítés nuku már (ami csak max a mobilnankolás, fizetés miatt érdekes). No meg szolgáltatót váltok, és lehet hogy valami készülékajánlat befut. Ez a SAmu van normális áron, meg jókat is olvastam róla. 200-300-400 ezreket nem adok semmiért se. Vagy valami hasonló használt a Hardverapróról..
-
Macika66
őstag
Miért lenne jó nekünk az Android 11?
Mi olyan újítás van benne, amire szükségünk van?
A P30Pro-mat gyári szervizben, a garancia utolsó hetében lezsíroztattam, kicseréltettem benne egy rakás dolgot, akksit, átvezetőfóliákat, stb....
Elraktam ínségesebb időkre és vette m530.000-ért egy Mi 11 Ultrát.
Na, azon 11-es van eleve, de azt a rakás szívást, amit elszenvedtem. Egy csomó dolog nem megy rajta (az Andrpid 11 szigorításai miatt), a MacroDroid priogram szinte minden funkcióját megkurtították az oprendszerrel.
Én addig örülök, míg nincs rá 11-es Android, mert a MSOST rajta lévő rendszer kiváló. -
macy
addikt
Sehol nem láttam android 12 említést. Arról írtak csak, hogy az emui 12 android 11-re épül, de az utóbbi cikk alapján ez sem biztos.
-
Muerte68
addikt
Csak nehogy úgy jöjjön hogy a gugli nélkül mert akkor szívás lesz
Én inkább várok a nagy örömködéssel szerintem gyanús a gugli nélküli 12 es droid de én inkább maradok a biztosnál -
knox83
senior tag
Az android / emui frissítés témához:
https://gsmring.hu/android-11-rendszerrel-jonnek-a-huawei-mobiljai/
Itt is android 11-et írnak. Valaki elmagyarázhatná hogy kap 11-et mikor bannolva vannak 19 óta -
AlfaGyuri69
csendes tag
Sziasztok!Szeretném menteni az adatokat a hisuitéra az asztali számítógépre,de mindig azt írja,hogy töltsem le a huawei backupot de ez folyton elakad.Mi lehet a gond?
-
Bferibörs
addikt
Sziasztok. Megtudná mondani valaki,hogy a fotó és videó ikonját,hogy lehet kirakni főképernyőre? Külön,külön. Régen kiraktam de most sehol sem találom.
-
törölt tag
válasz
Nikaré #17925 üzenetére
Jó a kérdésfelvetés. Csak találgatni tudok. Lehet, hogy először Kínában akar megerősödni a Huawei, aztán esetleg majd máshol is. Az is lehet, hogy Kínán kívül sok felhasználó használja a Google szolgáltatásait és appjait és úgy vélheti a Huawei, hogy így, GMS nélkül nem lenne népszerű a HarmonyOS. Nem egyszerű és nem könnyű az a helyzet, amelyben most a Huawei van.
-
törölt tag
válasz
DonDragonka #17922 üzenetére
Szerintem is valószínűbb, hogy az Android 10 marad, mert a 11-hez Google-licenc kellene, ami ugye nincs.
2018-ban P9-em volt és sokan várták, hogy az Android 7 után jönni fog a 8. A Google azonban nem adott engedélyt arra, hogy a P9-en az Android 8 GMS-sel jöjjön. Így végül, Kínában (ahol a készülékeken nem volt GMS) kijött az Android 8, Kínán kívül maradt a 7.
Az EMUI frissítéshez nem kell a Google engedélye, ezért tartom a fent említett forgatókönyvet valószínűbbnek. De majd meglátjuk.
Ahogy olvasom a különböző cikkeket, a Huawei nagyon ódzkodik attól, hogy a HarmonyOS-t Kínán kívülre is kiterjessze.
-
knox83
senior tag
válasz
DonDragonka #17922 üzenetére
A nova 9 akkor hogy jött ki android 11-el?
-
F-ECT$
titán
válasz
klimokrisz #17912 üzenetére
A Standard az alapbeállítás, szóval én arra tippelnék, de leírást nem találtam róla.
Mégis megvan, jól gondoltam a Standard az effekt nélküli, a Sima az nem effekt nélküli, hanem a Smooth fordítása:
On the viewfinder, P30 Pro has the option to switch between ‘Standard’, ‘Vivid’, and ‘Smooth’ colors. Standard colors are close to natural. Vivid mode oversaturates color tones, but you may still prefer this setting for some pics you’d want to post on social media. Smooth color mode is somewhere in between the two and we are guessing this is the mode most consumers would stick to as default option. -
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
Egy egyszerű normál kép elkészítésénél a fotók beállításoknál Leica standard vagy Leica sima használtok?
Semmiféle effektet nem szeretnék a fotóimra de azt látom ebben a menüben nincsen olyan beállitás, hogy semmi ezért gondoltam azt, hogy az alap a Leica standard vagy Leica sima lehet a semmiféle effektes beállítás, csak melyik az alap?
-
törölt tag
A hívásrögzítónél a telepítés után minden engedély meg van adva. A Névjegyek appnak kell tárhely engedélyt admi, akkor a hívásnaplóban megjelenik a "lejátszás" gomb és ott vissza lehet hallgatni a beszélgetést.
Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások > Névjegyek > Engedélyek, és itt a Tárhelyet kell hozzáadni az engedélyezett listához.Előfordulhat, hogy egy biztonsági patch után a névjegyeknél a tárhely engedély visszaállítódik és ezért kell újra megadni. Nálam ez kb. 1 éve megtörtént és az xda-developers fürumon adták a fenti tippet.
-
gazso75
aktív tag
válasz
#44059648 #17875 üzenetére
Volt egy gyári visszaállításom , és sajnos az EMUI 11 call rec nem tökéletes. Ugyebár 11.0.0.109-re van, nekem már a 159 van fent. Rögzít mindent tökéletesen, de a hívásnaplóba nem teszi be a felvételt, így külön kell kikeresni ha vissza akarok hallgatni valamit
hiába van minden engedély megadva.
Ötlet ?
Ja, 3 napig volt egy S21 5G-m, de nem bírtam tovább, így ment a gyereknek, tőle meg visszavettem a P30Pro-t -
racerx
őstag
Multkor volt itt szó az Este NFC fizetéssel kapcsolatos anomáliákról (sokszor hetekig jó, aztán hetekig csak másodszorra), ma kiróbáltam a GPay-el, és ezzel ugytűnik sokkal gyorsabb, és elsőre is mindíg jó. Ezek szerint nem Huawei hanem Este gubanc volt (amin mondjuk nem csodálkozok, ui amióta ez a George van, azóta komolyan elgondolkoztam azon hogy otthagyom az Erstét..
)
-
válasz
bokrosolajos #17880 üzenetére
Honor Magic watch 2
-
knox83
senior tag
Hiú ábránd, de azért hátha megkapjuk az emui 12-est. A menü rész tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt táblagépet hozott a Honor
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB Lavender Purple, Karcmentes, Újszerű, Lila, Garanciális
- Honor 400 Pro 512GB/12GB RAM Lunar Grey, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, 34 Hó Gyári Garancia
- Honor 400 Pro 512GB/12GB RAM Lunar Grey, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, 34 Hó Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!