Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
Üdv Népek.
Új vagyok köztetek. P20Pro-ról jövök. 4 napja van meg a teló. Ismerkedés, stb. stb...
Van néhány dolog amit szokni kell, de alapvetően mindennel elégedett vagyok.
Szoktam használni USB-C HUB-on( Baseus ) is a telót, már a korábbit is. Pár dolgot jobban tudok monitor, egér, billentyűzet, LAN segítségével megoldani, desktop mode-ban. Kb mindenem is Huawei szóval igyekszem nem csak kérdezni de ha tudok segíteni is.
Hoztam is valamit. Tényleg nem "hímtag méregetés" végett pusztán csak az érdekesség miatt:
LAN:
[link]
WiFi:
[link]Ui.: elolvastam az összes hozzászólást itt, szóval pár dologgal már tisztában voltam, nem ért váratlanul, illetve tudtam mi a megoldás mikor kivettem a dobozból. Köszönet ezekért az infókért mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
Aksi témához egy személyes tapasztalat...
P20 PRO-m volt ezt megelőzően. kb 2 évig. Csak a gyári töltőt használtam, még a kocsiban is Huawei gyorstöltő van. Az utolsó napokban pont azt tudta akis időben mint az első napokban. 1 napot magabiztosan kibírt, kettő állandóan aktív SIM(fejlesztői lehetőségekben be volt kapcsolva), WiFi, BT on 7x24, kb 4 óra képernyő és rengeteg szinkronizálás, mert céges profil is volt rajta... Nekem nem volt soha bajom az aksival, de úgy amúgy semmivel.
Szerintem P30PRO-nál sem várható gond...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
Pont ez a jelenség nálam is.
Még kutatom az okát.
De akkor ez valami sw dolog lehet.
Nekem is új a teló. Én phone clone-al hoztam át pár dolgot p20pro-ról. Arra gyanakszom, hogy Wi-Fi beállításokat nem kellett volna... Persze ha Te nem clone-al csináltad akkor más lesz itt a bibi... Van egy pár eszköz a házban, de ezt még egyik sem produkálta,minden flottul csatlakozik, tartósan, csak ez a p20pro bolondul meg...Szerkesztés: na most egy kicsit körülnéztem a világban... Számos helyen lehet erről olvasni. Sok sok felhasználó panaszkodik és kb az EMUI 10-ben van valami kórság...
[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
Ja ja, most már látom nem ezzel van a bibi, de azért meg is nyugodtam mert nem csak nálam ilyen tehát nem a teló rossz...
Biztos jön rá valami javítás...
Mondjuk csinálok most egy network reset-et, abból baj nem lehet...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz K Norbi #9866 üzenetére
Az egyik kártya T-s a másik Voda...
Mindkét kártyán aktív a VoLTE, de csak a Vodás ikonja jelenik meg. Gondolom a szolgáltatói sw csomag része az, hogy látszik e az ikon vagy nem.
Sajnos sehogy nem lehet eltűntetni...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
-
DonDragonka
őstag
Na ezt kaptam válasznak az auto brightens témában, röviden ez nem bug hanem fííííícsőőőr:
Adam HUAWEI Service:
Hi! Thank you for reaching us. This one is a default setting of the P30 Pro. The reason is to optimize power consumption and prolong the standby time, your phone enables automatic screen brightness adjustment each time you power on your phone. Generally, adjusting brightness automatically saves more power than adjusting manually. If you need to customize the screen brightness, disable automatic screen brightness adjustment after your phone powers on. Thank you and have a great day.[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz Csabex #10215 üzenetére
A wifi mizériának nincs köze a frissítéshez...
Nekem kora délután volt gondom, a frissítés meg csak egy órája érkezett...
Reset hálózati beállítások, és router reboot megoldotta... De most nem csak egy hanem több kütyüm dobta a wifit felkiáltójellel. De csak néhány androidosnál jelentkezett a többi oprendszer vígan működött a többi cuccomon...
Nekem az a gyanúm, hogy itt valami Google szolgáltatás huncutkodik, mert az érintett eszközökön nem azonos a verzió sem, csak egy közös volt bennük az android...
Dobta a wifit:
OnePlus 3
P30pro
P20pro
Nexus 7
Érdekes módon a Samsung A50, a Sony z3, a Chromecast, a MI box 3, nem dobták. Mindegyiken gyári ROM van.
És mint írtam Windowsok és a Linux mind mentek mintha minden rendben lenne...[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
Aki tok vásárláson töri a fejét annak jelzem, hogy az Edigital-on majdnem 50%-os kedvezménnyel adják a gyári, Huawei PU és soft tokokat... Most rendeltem PU-t és van még pár darab...
Remélem nem számít reklámnak...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
Lassan érkezik már a 10.1...
[link]A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz proper #10662 üzenetére
GT és GT2 is van. Samsung volt. Kb két hétig és el is adtam. Katasztrófa volt az aksi idő. Tudott az mindent mi szem szájnak ingere, kb 2 napig csoda volt aztán kezdtem nagyon rühelleni a merülést. Hangyányit használom a dolgaim szóval nálam 2 nap és töltőért kiabált. Gt jó volt mindenre amire nekem szükségem volt a Gt2 meg még többre is képes. 12 nap átlagban a töltési ciklus és ez mindent visz. Nekem GT és GT2 nagyon bejött.
-
DonDragonka
őstag
-
DonDragonka
őstag
válasz proper #10678 üzenetére
Azért ilyen a használt ára mert jó kütyü.
Azt javaslom mindenkinek, hogy ha GT vásárláson gondolkozik akkor p30pro-hoz a legjobb a GT 2 választani. GT sem rossz de ideálisabb a 2-vel kombinálni. De ezt ne itt dumáljuk ki, akit érdekel a téma az jöjjön át a Gt2 topic-ba...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz Aryon87 #10674 üzenetére
Ezeket méri...
A felső részén van egy pontos térkép is de azt adatvédelemi okok miatt nem osztom meg itt...
És ez csak az összegző nézet. Minden szekció kibontható és további részletek jelennek meg sőt egyben grafikon is elérhető így jobban láthatóak a mért eredmények összefüggéseiA döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz K Norbi #10949 üzenetére
Megy föl drive-ba... Gépre onnan töltöm le...
Nekem mondjuk ezért sem pálya a Google nélküli világ... Azon van mindenem is...
Nagyon sajnálom mert van pár Huawei cuccom (GT, GT2, P20Pro, P30Pro, pár router, egy tablet, kettő BT füles, meg okos mérleg) de sajnos a Google-t nem tudom nélkülözni, 1,7TB cuccom van a drive-on amit bőszen használok megosztásra(másokkal) is...
P40 Pro+ lett volna eredetileg az új teló de végül P30Pro is elég arra amire kell, fotózni nem ezzel a tamagocsival fotózok szóval az nem is volt csak másodlagos szempont.... Most azt várom USA mikor fejezi be ezt a bxakodást az 5G miatt Huawei-el[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz DonDragonka #10958 üzenetére
Bocs, nem fogalmaztam pontosan és szerkesztési idő lejárt...
Szóval azonnal szinkronizál google fotóval(képek, videók) és gépre onnan szedem le ha kell valami, de leginkább hagyom drive-on...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz knox83 #10950 üzenetére
Arra gondolt (ha nem akkor javíts ki légyszi, Zsolesz), hogy ahhoz, hogy működjön a régió és VPN trükk egy dload-ra van szükség a telón...
Teló ->dload az utsó gyári verzióval...(töröl mindent!!! olvasd el a linken a menetét!)
Támogatás-> régió Németország
VPN ->Német
Támogatás-> SW frissítés és akkor talán megtalálja a 10.1-et és telepíti...dload-ot nem akarom próbálni, mert nincs kedvem belakni az egészet megint(dload töröl mindent a telóról, gyári állapotra hozza), a mentésekben meg nem hiszek...
Szóval az már biztos, hogy dload nélkül a VPN trükközés nem megy... azt próbáltam, de nem dobta be a frissítést...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz F e Z o #10964 üzenetére
Majdnem... Bár érzem, hogy van egy kis piszkálódás a kérdés mögött
A profi rendszerrel csinálok egy komplett koncert, vagy színház, vagy rendezvény fotózást, 1000-1500 kép. A fotózás végén beülök a kocsiba. OTG adapterrel a DSLR gép kártyáján lévő képeket elkezdem telóval (TC Drive plugin) Drive-ba feltölteni. Mire hazaérek minden ott van gépközelben. Drive-on szelektálok(törlöm ami nem sikerült), és amit szükséges picit szerkesztem gépen(jobb napokon ez csak pár kép ), a szerkesztett és válogatott képeket meg lefekvés előtt elküldöm megosztással az együtteseknek, manager-eknek, igazgatóknak(színház esetén), így Ők gyorsan tudnak válogatni és a osztani ahol szeretnék...
Lehet, hogy ez így nagyon körülményesnek tűnik, de két színházi meg egy koncert fotózás után egy napon, nagyon sokat tud segíteni ha nem kell otthon már azzal szarakodni, hogy másoljak, gépre, onnan drive-ra...sok időt megspórol ez a megoldás.
Amit írtam az a P30 pro-val készült képekre vonatkozott, mert azok egyből mennek Google fotók-ba... ami kvázi a drive...[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
-
DonDragonka
őstag
válasz Sztyepadzso #10993 üzenetére
Ezt a tömörítés dolgot nem értem.
Most megnéztem és kipróbáltam egy sima teszt képpel.
Ezt a fotók szinkronizálta és nem nyúlt a mérethez...
A telefonra próba miatt feltöltöttem egy képet és azt szinkronizáltam... Ezek az adatok a fotók-ból származnak tehát nem a lokálisan tárolt képé...
De lehet valamit félre értettem, akkor bocsi...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz Technoman #11005 üzenetére
Amíg nincs benne kártya addig nem is jelenik meg semmi sehol.
Kártya be az olvasóba, az be a telóba és akkor feldob egy választó menüt ahol fájlok átvitele választ és már láthatod is ami a kártyán van.A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz Sztyepadzso #11004 üzenetére
Na megnéztem a videót is.
Nekem nem bántja a felbontást sem és a méretet sem. Továbbra sem értem a problémát.
Fotók:
Galéria a telón:A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz Sztyepadzso #11008 üzenetére
Jaaaaaa hogy jaaaaaa
Értelek. És igaz is. Valamiért kimaradt, hogy ebből az aspektusból csevegtek. Bocsi...
Meg mindenkitől a sok offtopic miatt... El is engedtem a témát, elnézést még 1x
Nálam nincs ilyen, hogy net mentes hely, vagy nem járok olyan helyen ahol nincs térerő, szóval, hogy ne legyek ennyire offtopic.... Ha a p30pro-val csinálok egy képet akkor az rögtön fel is megy a "drive"-ba(lényegében a fotók az a drive), ha feltételezzük, hogy legalább mobilnet van lefedettségben.(#11002) F e Z o
Így is van. Nagyon szupi képeket lehet vele készíteni. Ez már biztos. És a pro mód is használható. Korrekt!(#10996) Zsoleszhun
Köszi, hogy megnézted... várás marad akkor...[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz Sztyepadzso #11012 üzenetére
Megnéztem és eredeti, de mondom erisszük el, mert én eredeti méretben töltök fel... és az kimaradt, hogy Ti a Jó minőség beállításokról cseréltek eszmét...
Ne offoljunk továbbA döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz Csabex #11021 üzenetére
Ezt a HS-t eltudnád mondani, hogy mit hol hogyan állítasz be?
Mert nekem az istennek nem akar működni a Win10-es notimmal... e nélkül az okosság nélkül, Ha azt ami a leírásban szerepel végig csinálom akkor működik simán, de nélküle nem... de ez meg nagyon rátelepszik a masinára... A notim nem Huawei hanem Dell...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz andreas49 #11027 üzenetére
Perfect! Köszi szépen....
Az volt a gond, hogy ez az SMB 1.0/CIFS, na ez nem volt aktiválva...
Mán hasít is mint a gyesznyó a vezeték nélküli megosztás...
Még 1xA döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz zoli8814 #11049 üzenetére
Az mi amikor azt írja ki, hogy rendszerparaméterek frissítése áll rendelkezésre telepíti most vagy később?
Gondoltam megnézem mi ez, a frissítéseknél, ezért azt választottam, hogy később... most viszont nem találok semmit sehol... Nyoma sincs semmilyen frissítésnek...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz Zsoleszhun #11075 üzenetére
ez tutira nem szolgáltatói frissítés... (nem változott semmilyen verziószám sehol
Vodás, T-s, Orange-os telók kapják ezt az üzenetet szerte az EU-ban, egyszerre... (redit infó) azért annak elég pici az esélye, hogy mind egyszerre frissít valamit... :-D
itt inkább már megint valami Huawei okosság van. HMS frissítéssel kezdődött nálam, majd nem sokkal később a WiFi meghalt szokás szerint és amikro a WiFi magára talált akkor jött ez az üzenet de csak egyszer... Kb ez játszódott le egy csomó készüléken... XDA-n is írnak rólaA döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz storm28 #11145 üzenetére
Szerintem neked is az van ott mint mindenki másnak... Becsült lejárat... Nyilván a számla a lényeg és nyilván az a garancia alapja amikor vetted...
Nekem T-s vásárlás és napra pontosan 2 év látszik a becsült értéknél, számlával egyezik. Ott valami extrem digital bénázás van... Velük beszélnék a helyedben...Kiterjesztett garancia nem vonatkozik ránk és remélem nem is fog, mivel az a Corona vírus miatt és csak az idén év elején lejáró garikra szól... [link]
Más kiterjesztés, gold vagy egyéb, nem érinti a p30pro-t.[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz Aryon87 #11297 üzenetére
Ha ilyeneket tudna a p30 pro, akkor miért lenne érdemes a 40-et megvenni...
De kíváncsian várom mit mond az akinek 10.1es a p30pro-ja...Mondjuk az új galéria program és benne az új szerkesztő elérhető már apk mirror-on... 10.1 nélkül is...
[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
P20 Pro csopiban most villantották ezt a megoldást...
ROM lovagoknak igencsak hasznosnak tűnik... Ezzel aztán lehet fel-le mászkálni a verziók között...
Még csak futtában olvastam el én is, de elsőre elég jó kis lehetőségek vannak benne...Ha volt már akkor bocsi, nem emlékszem, hogy itt a P30Pro-ban említve lett volna már...
-
DonDragonka
őstag
válasz jézusom #11395 üzenetére
Konkrétan nem értem a kérdésed.
PC-n Itt belépsz:
https://cloud.huawei.com/
Belépés után kiválasztod, hogy melyik felhő szolgáltatásban szeretnél törölni:
Legyen mondjuk a Drive...
Kiválasztod mit szeretnél törölni, egyesével, vagy shift-el, ctrl-al...
Aztán rányomsz a kukára és mindent átdob a "Nemrég törölt" mappába... Átmész oda és ott is kijelölsz mindent mondjuk Shift-es módszerrel és rányomsz a kukára... Minden törlődik sitty-sutty...De lehet nem értettem meg problémádat akkor sorry...
-
DonDragonka
őstag
Egyszerre jött két csomag is...
Szolgáltatói(T-mobileHU) 158Mb-os, meg a 10.1...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz DonDragonka #11433 üzenetére
aztán jött még rá egy fontos rendszerjavító javítás is, 2.3Mb...
Eddigi legjobb fíííícsőőr... órával(GT2) tudom vezérelni a fényképkészítést, egész pontosan, elindítja a camera app-ot és lő egy képet, ha kell időzítéssel...
[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz Sztyepadzso #11437 üzenetére
Ez se rossz... nekem nincsenek ilyen hang vezérléssel kapcsolatos dolgok bekapcsolva...
Viszont az órás mutatvány elég gyagyás...
Ha az óráról indítod a kép készítést akkor elindítja a kamera app-ot és lő egyet képet a fotó módban, gondoltam milyen frankó ez a funkció, PRO módban majd pár szituban jól jön... De nem... mindegy mi az indítási sorrend(óra->kamera, kamera->óra) és melyik módot választod ki, ha rányomsz az órán az alprogramon belül az exponálás ikonra akkor elsőnek, mondjuk a PRO módból, szépen visszavisz a fotó módba és ott lő képet... Tehát az óráról indított kép készítés mindig a fotó módban lő képet.... idiotizmuszmaximusz...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz nszabolcs94 #11444 üzenetére
Hogy? 🤔
-
DonDragonka
őstag
válasz DonDragonka #11516 üzenetére
Bocs lejárt a szerkesztési idő...
Ennél a képnél két fura dolog történt...
A képet a kamera tuti nem ilyennek látta mert amikor a kamera alkalmazásban lekerült a galériába, abba a kis körbe bal oldalon az exponálás mellé, akkor teljesen más volt az árnyalat majd kb fél másodperc múlva lett belőle ez... Szóval itt valami utólagos mókolás ment...
A másik, hogy AI felismerés kiirt egy új témát "vihar-felhők" vagy valami hasonlót... Ezt még sosem láttam, felhő, virág, növényzet, történelmi épület stb már volt de külön téma erre? Mondjuk az is igaz, hogy szinte sosem fotózok felhőket mert minek, szóval lehet ezért volt újdonság...Még egy dolog...
Ez az eredeti kép nagyítás, telón, screenshot...
Nem túl sok zajt és sok részletet látok... Nekem ez bőven elég egy telón[ Szerkesztve ]
-
DonDragonka
őstag
válasz zed juron #11521 üzenetére
Mint írtam gép elővesz, sima AI fotó mód, exponalás oszt helló. Tojok én a telón való utólagos felhőkép szerkesztésre, van nekem jobb dolgom is mint tamgocsin felhőket maszatolni... Mosott? Igen. Zajos? Igen. Rommá lehetne utólag szerkeszteni? Igen. De ha zsebből előkapva "csak" ilyen "silány" képeket tud hát akkor ez van... Nekem, igénytelen, vak, tudatlan halandónak még sok is.
P30 pro-m is pont ugyan olyan mint a p20 pro-m. Egy telefon ami sokban segíti a munkámat, de nem a fotózást.
De most kíváncsivá tettél... Megnézem melyik teló mit tud a tök sötét udvarban...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz zed juron #11525 üzenetére
Legalább azt nézd már meg kinek mit válaszolsz...
Én biztos nem kívántam semmit neked...Viszont itt egy éjszakai kép...
Zajos, phosch az egész de konkrétan olyan sötétben készült, hogy nem láttam mit fotózok... Ez kertem legsötétebb része. Semmi fény nem éri... A p20pro-val is csináltam képet de azt nem töltöm fel mert egy nulla infóval bíró tök fekete kép. Jó kis kamera ez...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
-
DonDragonka
őstag
válasz California1 #11645 üzenetére
Had mondok egy másik összehasonlítást.
Tegnap óta van egy P30-asom is 6/128-as... Semmilyen különbség nincs sebességérzetre a két teló között(a Pro-m 8/256). Semmi, nulla, tök egyforma. Nyilván egy csomó dologban kevesebb a 30 mint a 30Pro, de vasra pontosan egyformák.
A másik... én nem csak a fiókban tartogatom hanem elég komolyan használom is a 30Pro-t, jellemzően nem bír ki egy napot az egyébként nagy akkumulátorral se, de most néztem(fejlesztői lehetőségek között lehet megtalálni) az 1 napos átlag memóriahasználatom 4,19GB ami bőven messze van még a 6-tól is...
Szerintem sokkal inkább érdekes a 128 vs. 256 kérdéskör, én is a nagyobb tárhely miatt vettem mintsem a több RAM miatt...
Szerintem mint teló a sima p30 is egy nagyszerű készülék, amiben kell abban pont mint a P30Pro...A döntésképtelenség legnagyobb akadálya, ha túlságosan nagy a tudásbázis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- 3D nyomtatás
- SONY LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Gumi és felni topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest