- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
Mivel egy overlay-t tesz a záróképernyőre. Vagy duplaklikk, vagy gesztusvezérlés esetén oldalra húzásra bejön a záróképernyő.
tibcsi0407:
Nekem pl. eleve nincs T-s FW-em, más tippem nincs, minthogy azért, mert ott csak 8/256-ost lehetett kapni, nekem pedig 6/128-as van... -
F-ECT$
titán
válasz
tibcsi0407 #4096 üzenetére
Simán megy minden nélküle is, a VoLTE is. De akkor majd feldobom rá, az appokat meg törlöm / tiltom.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #4090 üzenetére
Az szép. 4,1 gigás, az nem kicsi.
-
F-ECT$
titán
válasz
tibcsi0407 #4090 üzenetére
Vajon, ha nem teszem fel ezt a T-s frissítést, akkor tudok majd frissíteni?
-
tibcsi0407
félisten
Lesz új frissítés. [link]
-
Imre9211
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy van egy live wallpaper alkalmazásom(Google Play - Walloop Prime)és az istenért se akarja kitenni az élő háttérképet a zárképernyőre is, csak a főképernyőre.
A dolog érdekessége annyi hogy kollégám Samsung A50-esén pl zokszó nélkül felajánlja ugyanez az alkalmazás hogy zárképernyőre is tegye ki és neki működik. Ötletek?
-
ffodi
veterán
Ha valaki hiányolja az értesítési LED-et, akkor próbálja ki ezt, egyszerű de nagyszerű. Nekem eddig egyedül ez vált be, pedig talán az összes lehetséges app-ot kipróbáltam...
-
Aryon87
félisten
válasz
tibcsi0407 #4078 üzenetére
Nekem is ez az érzésem a Clearplex-el
-
válasz
Azurooandrew #4080 üzenetére
Nézd meg a Tokshop vagy a Ecell. Én itt szoktam vásárolni ha veszek egy telefont az első egy fólia és egy tok.
-
TED_DY
csendes tag
Sziasztok!
JBL Free X BT headsetet használok a telefonhoz és 15-20 percenként egy pillanatra megszakad! Teszteltem más telefonokkal és laptoppal is, ott tökéletes úgyhogy nem a headset hibája! Mitől lehet ez? Valaki nem találkozott már ilyennel?
-
Ixion77
addikt
válasz
tibcsi0407 #4074 üzenetére
Igen.
-
F-ECT$
titán
A ToF-ot már használja a telefon? (Megjelenéskor még nem használta, egy későbbi update-be ígérték a bekacsolását.)
-
Ixion77
addikt
válasz
Aryon87 #4064 üzenetére
A telefonos Clearplex egy relative puha anyag, azon a kevésbé kemény karcolók is látványosabb nyomot hagynak mint egy edzett üvegen. Nekem a Nillkin DS Max-on semmi karcolás sincs így 3 hónap után, pedig nap mint nap beletörlöm bármibe ami a kezem ügyébe akad.
-
F-ECT$
titán
A kijelzőre tapasztható (Samsung) autós tartóm kezdi megadni magát (hiszen már vagy 2 éves...), szóval kellene keresnem valami újat. Ki mit használ? Én valamilyen szellőzőre csíptethetőt preferálnék most, mert az nem takarna ki a szélvédőből, illetve a hűtésben is segítene, ami nyáron nem árt. Ez pl jó lehet, megtartja majd?
-
mjani1172
addikt
válasz
tibcsi0407 #4067 üzenetére
Igen,még mindig.
-
mjani1172
addikt
válasz
tibcsi0407 #4050 üzenetére
Köszönöm, nyomogattam a gombot de nem aktív.
-
Aryon87
félisten
válasz
nbukta77 #4058 üzenetére
Akkor nem sokáig húzta egyik se. Én meg most nézem, hogy 2 hónapja megvan már a telefonom (05.18 vettem), azóta is repeszt, pedig csak 3 újraindítása volt (2x frissítés miatt, 1x meg egy wipe miatt pár napja).
Gépen a kidolgozott képek mappájában 1000+, a telón 3000+ kép vanÉs ez csak 2 hónap..
(#4059) tibcsi0407 nekem már a 4. nap lett egy hajszálkarc a kijelzőn..
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #4059 üzenetére
Lehet, az is lehet, hogy az enyémen is van, de akárhogy nézem, nem látok rajta.
-
nbukta77
addikt
Hi. Ujra itt vagy ket hete egy 8/128 - al.
Hasznalja valaki panzerglass vagy folia nelkul? Tapasztalatok? -
Dwatti
addikt
válasz
Ladybird66 #4053 üzenetére
Spigen üveg fóliával megy ujj véggel is..
2 hónap spigen tok + fólia használat után ki merem jelenteni hogy jó választás volt. Pedig a fóliát a cserére vissza küldött telefonról raktam fel újra.. -
bandigyerek
senior tag
válasz
hodostamas #4049 üzenetére
Úgy lenne a normális, de nem megy sehogy.
-
F-ECT$
titán
válasz
hodostamas #4049 üzenetére
Hmm, így tényleg megy
-
mjani1172
addikt
válasz
tibcsi0407 #4038 üzenetére
Képméretet, képarányt hol állítasz?
-
jilian
addikt
El árulná nekem valaki hova a jó búsba tűnt az "egykezes mód" aktiválása? (sarokból átlós felhúzás)
Mind a két sarokból goggle figyel elő.... -
2ofthem
aktív tag
válasz
hodostamas #4037 üzenetére
Nekem 8 megapixelt ír, plusz semmi stabilizátor, én úgy érzékelem.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
hodostamas #4037 üzenetére
Neked vannak manuális opciók a manual camera-ban? Én nem tudok csak white balance-t és fókuszt állítani. Shutter, EV és ISO narancssárgák.
Update:
Tévedtem, sorry. Már megy.
-
hodostamas
addikt
-
zaphod78
tag
válasz
tibcsi0407 #4031 üzenetére
Tényleg, szuper
Ráadásul most ingyenes
-
sfdrakex
nagyúr
-
Aryon87
félisten
Sracok, a Facebook miota kepes elfordulni? P9-en alloba marad ha a telefont oldalra forditom, enyemen megy az is.
-
tibcsi0407
félisten
Manual camera tud váltani az összes kamera között. Tesztelve, működik.
-
ffodi
veterán
válasz
Ixion77 #4018 üzenetére
Kipróbáltam amit írtál, én nem látom ezt a fenomént, tehát ha sötét szobában, akár minimum fényerőn is váltogatom a módokat, a csíkok akkor sem tűnnek el, nem látok érdemi eltérést a fekete/szürkeárnyalatok között.
Alább pedig egy kiegészítő mérés a kedvedért.
Tesztkörnyezet/metódus: megegyezik az előzővel, egyetlen eltérés, hogy most a szürkeárnyalat (grayscale) palettát vettem elő és végeztem néhány mérést.
Összegzés:
Az élénk/meleg beállításnak sokkal jobb a színpontossága (ahogy ez a korábbi eredményekből is kiderült), ugyanakkor DC-dimming mellett a fényerősség csökkentésével ez a pontosság jobban elmászik, mint PWM esetén, jóllehet a szóban forgó eltérés egyáltalán nem egetrengető. Az átlagos gamma esetén is van némi mozgás fényerőtől és beállítástól függően, de semmi szignifikáns, kiugró dolog nem látszik.
-
Ixion77
addikt
Érdekes, hogy a teszted nem mutatta ki azt az eltérést ami szemmel is egyből észrevehető: PWM mentes módban alacsony fényerőn a sötétebb színek eltűnnek. Rögtön látható a beállító oldalon: menj sötét helyre, vedd minimumra a fényerőt, majd kapcsold be a PWM-mentes módot. A beállítási lehetőségek közti sötétszürke vonalak ekkor eltűnnek. Ha belenézel egy film sötétebb jelenetébe, ott is egyértelmű hogy a gamma megváltozik: a sötétebb árnyalatok beolvadnak a feketébe.
-
ffodi
veterán
Ma megmértem a két lehetséges fényerő-szabályozás (PWM, DC) közötti különbséget műszerrel, az eredmények az alábbiak:
Tesztelt készülék
- P30 PRO 6/128 GB, FW 9.1.0.178
- Egyéb tulajdonságok: Akku 35-38%-on, letörölt kijelző fólia nélkülFelszerelés
- X-Rite ColorMunki Display
- Color HCFR 3.4.0 (PC oldalon)
- Voodoo Screen Test Patterns alkalmazás a telefonon (amivel előállnak a különböző színminták)Mérési módszer
- HCFR minta: primary + secondary colors (gyors)
- Telefonon a minták kézi módszerrel végigléptetve (visz bele valamennyi hibát/bizonytalanságot)
- EMUI színprofilok: Élénk alapértelmezetten, élénk meleg beállításon, (+ normál kalibrálva, kalibrálásról bővebben)
- (Mérés benti fényviszonyok mellett történt)Eredmények
Fényerő, fehérpont, színpontosság:
Vibrálás:
Szemre én semmi különbséget nem veszek észre a két beállítás között, ha egy kamerán keresztül nézem a kijelzőt, akkor viszont szembetűnő az eltérés. PWM esetén a kijelző kvázi a teljes fényerő-tartományban láthatóan vibrál, míg a másik beállítás esetén ez csak az alacsonyabb beállítások (<25%) esetén tapasztalható, akkor is lényegesen kisebb mértékben.Összegzés:
A DC (-like) dimming típusú fényerő-szabályozás tényleg csökkenti a vibrálást, a megjelenített színek pedig elhanyagolható mértékben (szemmel nem látható) változnak a PWM-es szabályozáshoz képest.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Aryon87 #4013 üzenetére
A Hillside-ban lévő Huawei szervizpontot ugyan úgy a Telemax üzemelteti, ahogyan a Körúton lévő Customer Service Centert.
A TMX akkor hajt el, ha a gyártó előírásai ezt mondják nekik.
Ők egy szerviz. Nekik az a jó, ha javítanak, akár fizetősbe, akár garanciába, hiszen abból van pénzük. Az a legkevésbé jó, ha elhajtanak valakit, hiszen abból nincs pénzük. -
F-ECT$
titán
Kemény nap volt, de kibírta
8 óra+ SoT, és ebben volt 4 óra waze, 1.5 óra játék, meg sok más egyéb.
-
thomech
tag
válasz
Dreimus #3997 üzenetére
Az én telefonom elkészült
Hatalmas köszönet a budai Hillside Officeban lévő Huawei Customer Service Center Buda-nak
Ma visszavittem, mondták, hogy tényleg sz.r, kérek-e cserekészüléket? Mondom igen. Erre a hölgy mondja, hogy szerinte max 1 óra és kész van. És tényleg kész lett, szépen megcsinálva. Nem értem vissza egy órán belül, de már hívogattak, hogy merre vagyok, mert kész van.
Külön köszönet a technikusnak a szervizbenMondtam neki (mivel kijött hozzám megnézni mi a probléma...), hogy a legalsó kamerát törölje már meg légyszíves, mert budaörsön úgy csinálták meg, hogy ujjlenyomatos maradt. Erre mikor visszamentem, ott ült a pultban, és közli, hogy inkább kicserélte a kamerát is
Persze biztos, ami biztos, rákérdeztem, hogy ha ezután netán beázna, akkor az garanciában megoldják-e, és mondta a hölgy, hogy persze, mindent csak a mechanikai sérülést nem.Szerintem, ha megteheted, akkor legközelebb Te is vidd be oda inkább.
-
reddevil1975
csendes tag
Én ezt a tokot vettem mil szabványú https://doopshop.hu/product/ringke-fusion-x-huawei-p30-pro-space-blue/
-
Aryon87
félisten
válasz
tibcsi0407 #4006 üzenetére
Nem olcso, de gondolom cserebe minosegi. Bar igy is majdnem fele aron vetted a hazai arakkal ellentetben.
En is atcsereltem a erositett sarku szilikontokot egy babakek verziora. Ugye jegkristaly modellem van, igy a kamerakivagas resz meg passzol is a tokhoz. Bar ez csuszosabb mint a szilikon... -
Aguinaga
őstag
válasz
tibcsi0407 #4004 üzenetére
Mennyiért sikerült hozzájutni?
-
Aguinaga
őstag
válasz
tibcsi0407 #4002 üzenetére
Huhh, ez nagyon jól néz ki!
Tegnap én meg végül vettem a telefonra szilikonos kijelzővédő fóliát, remélem, sokáig fogja bírni
-
gyurma888
aktív tag
Ma végre megjött nekem is a .178as frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1 hónap Gar./Akku 100%/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged