- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #12099 üzenetére
Fixfókusz* 🥥
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
Sztyepadzso #12098 üzenetére
Nyilván ez sem lesz tökéletes, ha jól emlékszem, akkor a fixkókuszos kamera sajátja az.
-
koxmatyi
tag
válasz
Sztyepadzso #12095 üzenetére
Nekem az lenne a lényeg,hogy az elöl lévő dolog éles legyen meg a hattér se legyen elmosodva
-
Bennyboy
őstag
Kikapcsoltattam a Volte-t, remélem ezzel megoldódik a hívás para.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
koxmatyi #12094 üzenetére
Most kipróbáltam, egy telefonállványba rektam, fektetve a telefont, előtte egy powerbankkal, ami egyszerű fotó módban, 10 MP képre állítva(10.0-án vagyok) épp keresztbeér, így:
És ilyen képet csinál, ez 10 MP-es, vagy ha akarod, 40, de pont így néz ki:
A kamerák sorredben:
ultraszéles , 20 MP,
Széles, 40(10) MP,
Tele 8(10) MP.
Ha megy a Master AI, akkor ennél a távolságnál már bekapcsol a Super Macro mód, csinál egy ilyen képet, ami 20 MP-es, és láthatólag szélesebb térrészt fog közre, hiszen ez ténylegesen az ultraszéles, felső szenzorral készül, ÉS 20 MP-es:
Ez azért nem jó, mert az valójában ilyen széles(a felső és az alsó rész levágásra került, hogy a 16 MP-es feltöltési korlátban bent maradjon):.
Magyarán a Master AI Szuper Macroja egy 20 MP-es képből kivágott rész(megnéztem, az 5120×3840 -es képből egy szemre beállítva kb 3100×2230-as rész lett kivágva), értelemszerűen digitálisan felnagyítva, ha az 1×es zoomot használjuk. Valahogy így vágtam ki szemre a jobb oldali képet az eredeti, ultraszéles, 20MP-es képből.
Az fel van skálázva, szebb nem lesz tőle.Ha a dedikált Super Macro módot használod, akkor szintén ez a helyzet, azaz a felső, ultraszéles lencse van használatban, és ugyanígy, a 20 MP-es kép van kivágva majd felskálázva az 1× zoomon. Annyi eltérést tapsztaltam, hogy valamiért itt nem az marad a középpontban, ami addig ott volt. Itt látható a dolog, közben a beállításokat meg-megnyitva, hogy az aktuális Megapixerszám látszódjon.
https://www.youtube.com/watch?v=RaMVzx9DW04Azaz a Super Macro mód akkor lesz ténylegesen 20 MP, ha a 0,6-os zoomot használod, és közelebb mész(ha még lehet), hogy akkora legyen a befogott térrész, mint az 1× zoommal.
-
koxmatyi
tag
válasz
Sztyepadzso #12092 üzenetére
Sima fotó modban
Super macrot próbáltam de úgy meg a kép minősége "szemcsésebb" -
bix-
tag
válasz
Sztyepadzso #12068 üzenetére
Minden ilyen ki van kapcsolva. Soha nem használtam őket, de ellenőriztem és tényleg nincs bekapcsolva, csak azok, amiket fentebb is említettem. Hozzáteszem egyszeri eset volt, csak kissé meglepett.
-
-Maci-
addikt
Használ valaki külsős "led" értesítőt? (AOD helyett) Ha igen, melyiket?
-
siskad
őstag
válasz
Májkülnájt #12080 üzenetére
Én a kameránál nem látok változást, az akksiidő szerintem kicsivel jobb lett.
-
Májkülnájt
tag
Összességében akkor jobb lett ezzel a frissítéssel a teló? (10.1)
Akksiidőre volt kihatással vagy a fotózási minőségre? Már eltelt egy kis idő mióta megjelent, tapasztalatok? -
szemesi69
addikt
Szia! Próbáld meg [ezt]
A téma is befolyásolhatja, mi hogyan jelenik meg.
/Fontos kiemelni azt is, hogy a zárképernyőn megjelenő értesítések csak Magazin feloldás esetén érhetők el, ha témával, vagy alkalmazással módosul a zárképernyő, akkor azon nem fogja így megjeleníteni a rendszer az értesítést./
Régebbi leírás, de talán van benne hasznos is -
-Maci-
addikt
Szia,
Nekem azt csinálja, hogy nem mindíg villan fel a kijelző. Csak csippan és kész.
Viszont amikor mégis felvillan, akkor megjelenik az üzenet is a tartalmával együtt. Direkt kipróbáltam mos Whatsapp, Messenger, Outlook. Ezeket biztosan kiírja.Azt viszont nem tudom miért nem villan fel mindíg.
A 10.0 van fent nekem.
-
-
aero.
veterán
Sziasztok
EMUI 10-nel olyan problemam van, hogy a zarkepernyon emailnel, messengernel pl. csak annyit ir, hogy 1 ertesites, nem mutatja a tartalmat. Mindket appnal bevan allitva, hogy mindent mutasson, ne legyen rejtett a tartalom, ilyennel talalkozott mar valaki?
-
bix-
tag
Az Intelligens feloldás másnál nem problémás? Már éppen kezdtem megörülni, hogy végre működik rendesen, erre ma vagy 20km-re voltam az otthoni helytől (otthon és/vagy PC-vel való bluetooth kapcsolat oldhatja fel) és közölte velem a telefon, hogy "Az intelligens feloldás sikeres". Kíváncsi lennék, hogy egyedi esetről van-e szó? FR nem volt (még, de csak emiatt nem is tervezem) Verzió: 10.1.0.123
-
knox83
senior tag
válasz
California1 #12056 üzenetére
-
Bennyboy
őstag
Egyre furább dolgokat csinál ez a telefon. Most csináltam 2 képet sima álló módba, erre fektetve jelent meg. Többször mondták, h nem tudnak elérni, nálam ki sem csöngött a telefon, nem jelzett semmit. Néhány oldalt kb nem lehet böngészni mert akad mint a szar. Nem tudom mi a szar csinálnak de ez nagyon nem pro így.
10.1-en
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
-Maci- #12042 üzenetére
Párom P10 gyári kamerájában van "3D" scan, igaz, egy rakás szar.
Ott valahol elő lehet hívni a gyártót, vagyis akitől a Huawei licenszeli, azt keresd a Play Storeban. De hogy a ToF-ra miért nem írtak rendes programot, azt nem tudom. Van valami plüssállat-szkennelő gané, de az is egy 0. -
válasz
Zsoleszhun #11999 üzenetére
Köszönöm, ismerem, használtam de sok pluszt nem akarok feltenni, bár rengeteg elférne rajta.
-
CsHuszi
csendes tag
válasz
mati12 #12054 üzenetére
Adtak ki egy firmware frissítést a kütyüre. 1.0.0.7(vagy hányas).
Működik a gyári kamera programmal is.
Az EMUI 10 alatt a Mimo appban is jól működött a zoom funkció, de 10.1-en 1x,3x,10x zoomra ugrik csak(bár videózás közben nem nagyon zoomolgatok).
A mimo is frissült közben, de nem hozott ebben változást, de a 60fps-t már tudja 1080p-n a p30 pro-val.
Az aktív követés meg a timelaplas, hiperlaplas, stb jól működődik. Vannak a DJI Mimo appnak hiányosságai androidon a IOS-eshez képest(kanera választás, beállítások, stb), de így hogy a gyári kamera progival is működnek az alap gimbal funkciók, így szerintem elfogadható.
Még tesztelgetem, mert elég friss szerzemény, de nekem tetszik. -
mati12
senior tag
válasz
CsHuszi #12052 üzenetére
Miért van valami változás az Emui 10-hez képest? Én még a megjelenésekor vettem egyet kb. 2x-er használtam aztán el is adtam mert katasztrófális felvételeket sikerült készítenem vele. Viszont emlékeim szerint ígérgettek valami közvetlen kompatibiltást az Android 10-es Huawei telefonok és a DJI Osmo Mobile 3 között. Aztán,hogy ebből mi lett nem tudom,nem követtem a történéseket. De kíváncsi lennék rá.
-
CsHuszi
csendes tag
válasz
Dani1969 #12049 üzenetére
Nálam működik, másnál is.
#12050 K Norbi
Kettőnk közül szerintem nem én vagyok az aki napi szinten irkál ide mindenféléket.
Nem kérdezgetek olyanokat ami mondjuk a telefon használati útmutatójában be van, ja és a fórum keresőjét is szoktam használni mielőtt valamit kérdezek.Más
Van aki még használ DJI Osmo Mobile 3-mat EMUI 10.1-el? -
mrdreamer
tag
Sziasztok! Nagyon úgy néz ki, hogy nem lehetek többé ennek a topicnak a tagja. Sajnos hétvégén elveszett/ellopták a telefonomat. Azóta is ki van kapcsolva, a Google-féle nyomkövetés se segített és az eddigi kereséseim se. Ha esetleg szembejönne veletek a használtpiacon egy gyanús fekete P30 Pro (a hátlapon fekete terepmintás fóliával és matt fekete szilikontokban volt) akkor szóljatok kérlek. Köszönöm!
-
mati12
senior tag
válasz
-Maci- #12042 üzenetére
Gondolom a 3D-és fényképeknél a ma divatos Facebookon látható 3D-és képekre gondolsz. Azokat a képeket viszont nem a telefon kamerája készíti közvetlenül hanem egy "program" egy honlap segítségével. Az ilyen jellegű képek viszont nem csak Huawei telefonnal készíthetők. Minden olyan készülékkel amin dual kamera található és van a kameraszoftverben "háttér elmosás" opció. Ezt a mi esetünkben rekeszérték opciónak hívják.
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Gyakorlatilag sikerült belaknom az új telót. Imádom! Többen segítettek a teljes átállásban. Ez úton köszönöm szépen mindenkinek, aki segített. Hála nektek, végül minden "összejött".
Viszont lenne itt még 1-2 amatőr kérdés felétek.
-Ti a gyári kamera alkalmazás használjátok? Ha nem, akkor mit? Kinek mi vált be?
-Elnézést, de hogyan lehet 3D fényképet készíteni? Béna vagyok. Nem találom a gyári kamera appban.
-Voltam ma Telekomnál, megnyomkodtam a P40Pro-t és a lite-ot is. A telefon névjegyét pont alatt mindkettőnél ott volt, hogy "Android verziója 10.0". Ez hogy lehet?
Nem az van, hogy a P40 szérián már nem GMS fut? Mit értettem félre?
Előre is köszönöm szépen.
-
Megjött nekem is a 10.1 (Telenor és MM vásárlás), de ahogy jött úgy marad is
-
kp78
addikt
Másnál is "akadozik" mostanában a play áruházból való letöltés/frissítés?
Lehet beképzelem, de ez azóta van, hogy a HMS olyan durván nyomja magát a még GMS támogatott telefonokon is, h tölts le (inkább) onnan... -
darkmann
őstag
válasz
California1 #12025 üzenetére
Nekem most jött meg. Aqua-s független, 8/128-as, Telenoros Sim.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
knox83 #11976 üzenetére
Ha jól látom, nyertünk vele kb. egy hetet, és egy félóra-óra cumit (mire mindent feltelepítek, belépek mindenhova..) :'D De egye fene, főverziónál amúgy sem árt az FR..
Szerintem ez a rendszer lett eddig a legjobb erre a telefonra. Így már nem akadozik a görgetés sima módban, nem úgy mint a Teljesítmény mód alatt. Ezt nem tudom hogyan sikerült nekik... Sima módban folyékony a chrome hírek görgetése, (nálam) teljesítmény módban meg kb 3fps-el görgeti ugyanazt. Ez nálatok is ilyen?
-
norrberth
addikt
válasz
hajasmackó #12017 üzenetére
Ugyanez minden, Vodafone, és Media markt független.
Már több mint 1 hete jelzett [link]De csak Pénteken raktam fel.
Emelkedő csengőhangot remélem javítják, vagy kikapcsolható lesz.
Panaszolom a Huawei nak.(#12022) Vexille Köszönöm
Majd kipróbálom, mostanában úgyis sok vihar jön. -
California1
őstag
válasz
grozikiki #12016 üzenetére
Üdv márkatársak!
KIváncsiságból rákerestem a frissítésre a támogatásappban. Semmi.
Gépre is feltettem ,HiSuite elindít és semmi.Soha nem voltam frissités őrült,úgy voltam vele majd küldik egyszer.
Viszont ami érdekelne,hogy a Huawei miért ilyen ökör módón csinálja a frissitéseket?
Talán előbb küldik a 6GB-os tipusokra aztán a 8Gb-os gépekre? Hm? -
frigoo
aktív tag
válasz
hajasmackó #12017 üzenetére
Szintén megjött a 10.1 Telenoros telóra.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Tav-Csoves #12011 üzenetére
-
Vexille
tag
válasz
norrberth #12014 üzenetére
Kellett hozzá kb 4 óra türelem és ácsorgás az ablakban, és némi szerencse is.
Pro módba váltottam, értékek pedig a következők
ISO 50
Fókusztávolság a végtelenségre állítva
Záridő: 30másodpercNaivan először videóval próbálkoztam hogy rafinált leszek és majd kivágom majd azt a frame-et ahol villámlik, hát hogyne, úgy kiégett a kép ahogy az elő van írva
Elég nehéz volt, talán látszik is egy kicsit a képen hogy nem állványról csináltam, hanem betámasztottam az ablakkeretnek a telefont és kézzel feszítettem lefelé hogy stabilan álljon (Igen még nem sikerült állványt beszereznem)
-
hajasmackó
csendes újonc
Most rákeresve a telefonon a frissítésre megjött a 10.1.0.123 (MM-ban vásárolt, Vodafone)
-
grozikiki
csendes tag
Aki még várja a 10.1 -et, telefon nem ajánlott fel frissítést, gépre dugva Hisuite azonnal felajánlotta, frissítette.
-
Vexille
tag
Első villámfotóm
[link] -
pontyos
senior tag
Helló, kiírt a teló valami HMC frissítést ha jól láttam a három betűt. Mire kattintottam el is tűnt!
mifene volt?
10.1 en vagyok már egy hete, ez pár pillanat alatt kész volt. -
macy
addikt
válasz
Tav-Csoves #11989 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged