- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szemesi69
addikt
válasz
trebrona #6398 üzenetére
A simhez tartozik az apn, tehát átrakja másikba, ugyanazt fogja mutatni, de ezt neked tudni illene, mivel nem most kezdted te sem
Ha kiveszed a simet nincs menü se, így apn és más simhez kapcsolódó beállítást sem fogsz látni. Ne érts félre nem akarlak megsérteni, mivel komoly tudással rendelkezel bizonyos készülékek kapcsán, de azoknál is gondolom így működik
-
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy a SIM2 helyen is kéne működni a mobilnetnek. Beállítva az alapértelmezett mobiladat a SIM2re. Mégsem megy.. Hiába kapcsolom be a mobilnetet, nincs adatforgalom. Viszont a SIM2vel hívást indíthatok.
P30, DualSimes, telenoros. 140 a vége a build számnak.
-
nicko
csendes tag
Szövegbevitelnél egyszerűbbé vált a javítás, törlés, beszúrás. Ezzel az új funkcióval a space hosszan nyomása esetén az összes karakter eltűnik, átváltozik touch pad-dé és könnyedén visszairányítjatjuk a kurzort a javítandó részhez. Amint felengedjük az ujjunkat, visszavált a billentyűzetre.
-
nicko
csendes tag
Egy régen várt funkció érkezett a SwiftKey-be.
Beállítások - > Szövegbevitel - > Kurzorvezérlés -
Berzso
tag
Sziasztok, tudja valaki hol lehet még P30-at kapni?? Sehol nem találok már.... köszi!
-
Zso83
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a P30-as széria megkapja majd az új EMUI 11-et? Köszönöm a válaszotok!
-
Pjotr
senior tag
válasz
Dave920117 #200 üzenetére
Sehol. Ez ilyen.
-
A P30-at nem érinti a korlátozás, csak az utána kiadott újabb szériát, a P40-et.
Jelenleg minden app, minden szolgáltatás mókolás nélkül működik a telefonon. Természetesen a gugli dolgai is, mintha teljes béke lenne. Jönnek a frissítések, nemrég jött a 10-es android, sőt annak javított változata a 10.1-et is megkapta a telefon. -
xkoti
senior tag
Sziasztok.
Egy kis információt szeretnék kérni urak.
Röviden ios rendszert használok (iphone 7) viszont le fogom cserélni szívem szerint maradnék az ios rendszernél nagyon megszerettem de az ami nekem tetszik jelenleg vese árban vanEzért android-on gondolkoztam méghozzá az egyik varriáns a p30 volt a másik a oneplus(ezen belül vannak varriánsok
) .
De egyenlőre most csak informálódni szeretnék és mivel nem teljesen követtem az android világát ezért egy kicsit lemaradtam. A legutolsó infóm hogy a Huawei készülékek nem kapnak google app-okat gyárilag se messenger...stb (ha mindent jól tudok)
Ezért a kérdésem ehhez kapcsolódik hogy bele esik-e a p30 ebbe a dologba ?
Ha igen mennyire kell mókolni ahhoz hogy bármit is rá tudjak telepíteni ? -
törölt tag
Köszönöm a segítséget.
-
hawkfoto
tag
Megjött a 10.1.0.150 es frissítés a támogatás appon
-
törölt tag
[kép] Elnézést lemaradt a fotó
-
törölt tag
Sziasztok! Szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy tudok-e valamit erről a frissítésről P30-ra érdemes-e telepíteni? Köszönöm.
-
dave0825
őstag
Üdv.
Gondoltam, megosztom a tapasztalatom.
Motorozáshoz vettem direkt egy iphone 5S-t 1 éve, hogy azt használjam navigációra, viszont az beázott egy jó kis esős napon (amikor pont nem volt nálam a vízálló tokja).
Fölraktam a P30-am (Hallstattból jöttünk haza), szépen haza is jöttünk vele, gond nélkül. 2-3 nap múlva látom, hogy kamerával zoom-olva (10x-es zoom-tól) rezeg a kép, kerreg a kamera, érezni is lehetett, hogy kattog valami, sőt, látszódott is, ahogy össze-vissza ugrál a lencse. Gondolom a motoros fix alu tartó miatt kapta a V2 blokk rezgését rendesen (elég jól rezgett, a telefon fölső része, ahol már nem fogta a tartó), és meghülyítette a képstabilizátort. Néztem videót Youtube-on, másnak is volt ilyen, más telefonokkal, ugyanúgy motorozás után (kommentek között).Turbadótól való a telefon, még bőven garanciás (szeptember végén lenne 1 éves), tegnap fölajánlották, hogy vagy küldenek ugyanilyet, újat, ingyen (bár kékről küldtek linket), vagy 90%-os áron beszámolják egy más készülékbe. Gondoltam a sima P40-re, GMS rámókolással, viszont ahogy olvastam a topikjában a kommenteket, nem minden rendszerverzión, és nem mindenkinek működik mindegyik a szükséges app.
-
Exian
addikt
Ilyet én is elkövettem. Ez a jobb mutatóujjam. 10 éves koromban játszottam egy penge élesre köszörült késsel, nem az élén, hanem a másik, vastag lapos felén húzgáltam az ujjam, jó erősen rányomva, egyszercsak megfordult és az éle szántotta végig
30 évre rá így néz ki, el is deformálódott az az ujjam, mint látható főleg a jobb felén.
-
vzoli1987
aktív tag
Az létezhet hogy csak töltő üzemmódban van a teló ? Vagy az adatkábelem nem jó, nem ugrik fel az ablak hogy adatátvitelre akarom használni vagy töltésre
-
snorbi82
senior tag
válasz
szabolcs5757 #6349 üzenetére
Nekem nem P30al hanem más eszközzel. Gboard volt a ludas. Frissítés után jó lett később.
-
szabolcs5757
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom egyedi probléma-e, de nekem 1 hete kb előszeretettel bolondul meg a telefon üzenet írás közben. Eddig még csak messengerben fordult elő, úgyhogy remélem csak azzal van valami. A probléma, hogy mikor gyorsan pötyögök, akkor kidob a kezdőképernyőre, vagy alkalmazást vált, de van hogy egyáltalán nem reagál a billentyűzet gombnyomásra, és a gesztus vezérlés se működik a képernyőnek azon a részén ahol a billentyűzet (Gboard) helyezkedik el. Olyan is fordult már elő, hogy lenyomtam valamelyik billentyűt az ujjlenyomat érzékelő területén, és az ujjlenyomatos feloldásos animáció fogadott ahelyett, hogy leírta volna a betűt.
Kipróbáltam a támogatás appban a diagnosztikát és az érintőképernyő jól műkdöik elvileg. Fordult már elő másnál hasonló? Vagy ha megoldást tudtok annak még jobban örülnék -
0519
senior tag
Ez az első Huawei telefonom.
Normális az, hogy júliusi (10.1.0.140) biztonsági frissítés a legújabb elérhető szoftver rá? -
válasz
Bozso68 #6338 üzenetére
Kicsit utánakerestem, mert furcsállottam ezt a barométer szenzor dolgot.
A Huawei P sorozatban nincs barométer szenzor, csak a Mate szériában.
Marad a gps alapú magasság mérés pl. egy olyan alkalmazással amely tudja ezt, nem kell külön térképet és magasság adatokat összeboronálni.
Én vinném kocsival a Bryton órát, és az mérne magasság változást, útvonalat is rajzolna.
Okostelefonon pl. a STRAVA kerékpáros app tudja a magasságkövetést, mert bringásoknak szokott fontos lenni a magasságadatok. Persze gps alapon mér magasságot. -
Bozso68
őstag
Köszi! A P30 úgy tudom, csak GPS magasságot tud. A kalibrálást nem tudom, hogy lehet. Lehet? Nekem fontos lenne, hogy az AndroidTorque program fogja sok más adattal együtt az azonnali magasságot. A P30 magasságban meg csak a GPS adatait akarja továbbítani. Elektromos autónál akarom monitorozni menet közben tempomatnál, hogy a pillanatnyi magasságváltozásnál mekkora a felvett/leadott teljesítmény. A térképadatok se pontosak, ezért lenne jó viszonylag pontos realtime magassági adatok ismerete. Ehhez ötlet lenne?
Egy ilyen videot készítettem, akkor tűnt fel a nagy eltérés a magassági értékekben. -
válasz
Bozso68 #6336 üzenetére
Telefonon nem használom a barometrikus magasság mérést, de ilyen rendszerű kerékpár computert használok (Bryton), tehát az alapján írom ezeket.
A barometrikus szenzor (csak úgy elővéve a telefont) nem alkalmas pontos magasság mérésre. Többek között befolyásolja a mérést az időjárás változása, erősödő vagy csendesedő szél, közelgő front stb. Autónál ez még jobban előjön, mert nagy távolságok esetén teljesen teljesen más időjárási viszonyok lehetnek út közben.
Minden használat előtt egy fix ponthoz kell kalibrálni. Megfelelő körülmények esetén elég pontos eredményt ad, nem véletlenül használják. Nagy pontossághoz mindenképp kell adatbázisos összefésülés. -
Bozso68
őstag
Sziasztok!
A telefon tengerszint feletti magasságmérésével kapcsolatban kérdezem, ez ennyire pontatlan? A google térképhez képest álló helyzetben is több tíz méter az eltérés, kocsival, mozgás közben tetemes késéssel emelkedik, csökken az érték a nyomvonalon.
Lehet ezt pontosítani egy OBD eszközre való monitorozáshoz? Vagy marad az összefésülés egy online magasság - adatbázissal (ami sokkal pontosabb) ?Köszi!: Zsolt
-
Franky74
aktív tag
Nekem nincs bajom az ujjlenyomat olvasóval, igaz, h lassabb picit a p10-nél. Viszont párom Samu A50-nél gyorsabb(érzetre 2x).
-
jose999
senior tag
Nekem első kísérletre kb minden második alkalommal old fel. A kijelző alá épített ujjlenyomat olvasós telefonok közül, amik nálam jártak, mindnél. Samsung, Huaweiek, stb. Érdekes, fiamnál szinte mind megy elsőre... Tényleg ujj függő IS lehet :) meg még más egyéb dolgok (P40 lite is volt nemrég, annál nem ez a technológia, simán elsőre 10/10.) Egyáltalán nem zavar,másodjára szinte mindig működik (ezen is)
-
Nem akarom leírni, hogy azóta egyszer sem tévesztett. Biztonság kedvéért kipróbáltam mind a 10 ujjamat, csak azzal oldott fel amit beregisztráltam. De azzal mindíg elsőre. Még tüzifarakodás közben is, kesztyű nélkül, csak egy gyors gatyasimítás volt előtte
Szerintem az enyém gyári hibás lehet.
-
odipapa
senior tag
Az ujjlenyomat olvasó egy szar. Sokszor, sok helyen le lett már írva. Persze ez egyén függő is, nem egyformán barázdált mindenkinek az ujjlenyomata.
-
buherka
addikt
válasz
killertibi #6306 üzenetére
A mostani A8-am is IP68-as, de még megúsztam a vízbe pottyanást. Persze az ördög nem alszik. Hát a vezeték nélküli töltés az nem tudom, hogy milyen lehet, sosem próbáltam még. Biztos jó dolog. Igen...az aksi idő ami nálam is elég fontos. Samu baromi gyorsan merül. Pedig én aztán keveset netezek rajta, játék egyáltalán nem jellemző nálam. Persze az A8-am már 2 éves is elmúlt...de új korában sem jeleskedett aksi időben.
Most olvastam egy cikket hogy 2021-ben ki is léphet a Mobil piacról a Huawei. Nagyon fosatják a népet... -
buherka
addikt
válasz
Black_Raven #6303 üzenetére
Csak új telefon játszik nálam, kártya független. Ha úgy alakul természetesen kipróbálom. Nekem a kék fog fontos, mert Hiv. sofőr vagyok és csak fülest használok.
(#6305)szemesi69...
Anno én is szerettem a Huawei-t. Sokkal jobb volt az üzem ideje, mint a Samu-nak. Főleg emiatt is nézegetem a P30-at, mert az is jól elkeni a száját a Samu-nak ilyen téren. Térerő az meg fene tudja...azt nem nagyon figyelgettem. -
Diamond500
senior tag
Srácok a gyári hw recoredert hol kell beallítani, hogy mennyi hívást mentsen? Most nézem, hogy régebbi hívások nincsenek meg.
-
törölt tag
Ujjlenyomatolvasó nálam tökéletes. Még piszkos kézzel is felold mindig. Az a lényeg hogy olyan pozícióban kell rögzíteni az ujjat mint ahogy felodáskor tartjuk. Pl én a hüvelykujjam úgy rögzítettem hogy kezemben volt a telefon, a mutatóujjam pedig úgy hogy asztalon volt. Így simán van olyan pontos mint anno a p10-em, p20-am.
-
Eddig egyszer nem oldott fel, mert megszokásból duplakoppot kapott a szenzor..Szóval ez nem az ő hibája.
A mindennapi használatnál oda sem figyel az ember a mozdulatra (pl mint az én duplakoppom), mert már automatizálódott, ezért könnyen félresikerülhet a kontrollálatlan mozdulat, ami miatt nem old fel. -
Nem volt rossz az elején sem, csak béna voltam a használatához. Életemben először próbáltam azért lett 5/0. De ha némi ismerkedéssel próbálgatással megy neki a 10/10 akkor mit mondjak rá? Azt, hogy vacak?
Kíváncsiságból most megint megpróbáltam... 25/25. Erre most mit mondjak? Lehetne jobb is ennyi pénzért.
(Addig- addig szórakozok vele, még a végén megszokom, és hagyom bekapcsolva) -
mouzrr
őstag
Többször volt róla szó egyébként hogy sokunknak pont ez a gondja, hogy néha tökéletes, néha meg egyszer sem oldja fel. Most hogy pár percig nyomkodtad, és tapasztaltad hogy miután rossz, utána megint jó, szerintem nem azt kéne belőle levonni hogy jól működik
(legalábbis nem mindenkinél).
Nálam a javítás sem segített. Összes ujjal próbáltam, sosem volt gond más ujjlenyomat-olvasókkal, igaz nem kijelző alattiak voltak.
-
Én csak kipróbáltam. Nincs összehasonlítási alapom. Az első öt percben akár el is keseredhettem volna. De ha negyed óra alatt tökkezdőként eljutottam 5/0-tól a 10/10-ig, akkor annyira nem lehet rossz. Elsőre nekem se működött úgy ahogy elvárható lenne, de addig próbálgattam amíg rájöttem a problémamentes használat módjára, utána már töröltem is. Ennyi elég is volt belőle, nekem bőven elég az arcfeloldás. Nem kell odanyúlni sehova, akár fejen is állhatok, akkor is felold azonnal, amint meglátja a fizimiskámat. Nekem ennyi "biztonság" elég.
-
snorbi82
senior tag
6309-ben a megoldás. Nem mindegy hogy teszed oda az újjad mikor tanítod. Nem olyan mint a telefon alján vagy oldalán lévő, amihez oda teszed és kész.
Megszokást is igényel, hogy egy picivel tovább ott tartod az újjad. Ami nekem érzésre gyorsabb az One+8. De az nem rég jelent meg. -
válasz
kisbarack #6308 üzenetére
Ujjlenyomat olvasót sosem használtam, de mostanában többen problémásnak mondták ezért kipróbáltam. Rögzítettem a hüvelyk ujjamat. Arcfeloldásról átkapcsoltam ujjnyomatos feloldásra. Ötből ötször nem ismerte fel. Áh, ilyen nincs, tuti én vagyok a hiba oka. Próbáltam kideríteni a hiba okát.
Van egy ilyen menüpont, ujjlenyomat azonosítása. Ott belépve pár próbálkozás után rájöttem hogyan kell odatartani az ujjam. Utána már 10- ből 10- szer feloldott elsőre, pillanat alatt. Ha kicsit másképp raktam az ujjam akkor megint volt pár fault. -
kisbarack
aktív tag
Sziasztok.
Hát szombat óta nekem is p30 van. Egy p10et váltott le. Eddig még meg voltam vele elégedve igaz a belakás ment a hétvégén. Rengeteg frissítés ugrott rá egy nap alatt🤣😂 sajnos nincs net az albumban így elég fájdalmas volt a sok 4 giga feletti csomag. Na de fent vannak.
Olvasgatom most a soraitokat. Mindig úgy veszek én is mindent, hogy durván bele rágom magam a témába. Rengeteg videót néztem az utóbbi időben. Nekem szimpatikus volt ez, a pro csak az ára és a lehajlított kijelző miatt nem.
Ma tapasztalom sajnos az ujjlenyomat olvasót problémát. Van hogy 10ből 10x nem oldja fel egyik ujjammal sem sajna ez idegesítő. P10 ilyet nem csinált. Igaz sok kösz kerül a kezembe és erős szerekkel mosom le a koszt, zsírt, olajat...
Majd csak meg barátkozik vele.
Steril környezetben ezt nem produkálta.
Én személy szerint nem akarok bele menni abba hogy ki mit szeret használni, vagy melyik készülék hallgat le, vagy követi és jelenti merre jársz, mert olyan okos eszköz amin mikrofon van az erre alkalmas, hát ha még GPS is van benne. Szóval trampínyó gerinctelen menetelését utálom amivel kinyírja ezeket a telefonokat. Nagyon meg kedveltem a p10zel ezt a márkát pedig a kezdetekben mindenkit óvtam tőle.
Volt Motorola defy, + LG f6, xiaomi redmi3pro, szóval nem vagyok elvakult sem elfogult, de kár ezekért a telefonok ért SZERINTEM -
killertibi
tag
válasz
buherka #6289 üzenetére
Nekem van egy saját p30-am és egy céges s10-em. Igazából mindkettő kiváló telefon. A Samsung-nak jobb a kijelzője, van vezeték nélküli töltés, meg IP68. Viszont akkuban a Samu botrány, nekem ha a 3 óra SoT kijön belőle már boldog vagyok, ezért a Huawei-t használom, az simán bír 2x annyit. Nálam az akkuidő kardinális, szóval ha nálad is, akkor P30, ha nem, akkor S10.
-
szemesi69
addikt
válasz
buherka #6295 üzenetére
A páromnak van s10, tetszik, P30, fiam örökölte, ha nem nyúlja le tőlem, most is az lenne
Mivel most mindenki azon görcsöl, hogyan tovább huawei, ezért kitartva a márkánál, vettem P30 pro-t
Évekeig samsung telefonjaim voltak, aztán jött a huawei, nekem sokkal testreszabhatóbb sok tekintetben, mint a samsung. Telefont sose más véleménye alapján veszek, elolvasom más véleményét is, soha nem érdekelt ki melyiket ajàlja, nekem tetszik, amire kell azt pörgősen tudja, akkor megveszem.S10 térerőben gyengébb mint a huawei, ezt tapasztalom.
-
Black_Raven
veterán
válasz
buherka #6298 üzenetére
Neked meg, az a megoldás, hogy vagy online vedd ha új, a 14 nap miatt, ha használtat vennél akkor vidd a BT fülest és csak olyan helyen találkozz az eladóval ahol van wifi és mindenképp próbáld ki!
@trebrona: nekem a p30-nál pont nem volt gond. Mondjuk az alapból sokkal gyengébb all térerő miatt a Samu eleve hátrányból indul..szériától függetlenül. -
trebrona
nagyúr
válasz
Black_Raven #6301 üzenetére
Mivel ugyanaz a frekvencia, nagyon sok telefonnál jelent ez gondot. Igen, Huawei-nél is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512 GB Phantom Black Független
- Samsung Galaxy A12 4/64 - szürke
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy S22 5G 128/8GB Pink Gold
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest