- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuk@c
tag
Tudom persze, mindenkinek vannak jogaik. Sajnos csak azt felejtik el nagyon sokan, hogy a jogaik mellett lennie kellene becsületnek is. De ez már más téma, nem offolok tovább. :)
Pjotr:
Igen, azt rögzíti, ezt már észrevettem lejátszásnál. A beállításainál fel kell venni az érzékenységet rögzítésnél. Régóta így használom, eddig megállta a helyét.@
-
Exian
addikt
Ez rendben is van, de azért vigyázz. Az érvényben lévő szabályok/törvények szerint igen keményen meg lehet ütni a bokát egy ilyen lebuktatás által. Még akkor is, ha pl. egy bűneset elkövetést rögzítesz vagy ilyesmi. Amiatt megkapja az illető a büntetését (ha elítélik), de simán perelhet a felvétel miatt, ami miatt meg te kap(hat)sz büntetést
Persze tudom, te másról írsz, amikor valaki mellébeszél vagy mást cselekszik, mint ami elhangzott. És sajnos igen, ilyen is van munkahelyi környezetben is, amikor valakivel teljesen más beszélgetés zajlik le telefonban, mint utána - ahogy írtad - pl. főnök/vezető jelenlétében. De ez nagyon ingoványos terület és a GDPR óta ráadásul keményen büntetik is, ha nem megfelelően tárolsz adatokat/felvételeket és főleg, ha visszaélsz vele és/vagy felhasználod ellene. És teljesen mindegy, hogy mi volt a beszélgetés tárgya, abszolút mellékes.
-
kuk@c
tag
Ha nem kamuznának annyit telefonba akkor semmi gond nem lenne. Jópárszor megtörtént hogy telefonba elmondott dolgra személyesen már másképp "emlékezett", főleg pl. főnök jelenlétében, saját kolléga. Én xarok az adatvédelemre, kamu embereket lebuktatni kész élmény.
CubeACR hibátlanul megy 10.1 alatt is.
@
-
Pityu89
senior tag
Hogyan lehetséges beállítani, hogy ne emelkedjen a csengőhang hangereje? Sehol nem találom.
-
Exian
addikt
Hogy visszaélhetsz vele. Felhasználhatod a másik fél tudta és beleegyezése nélkül, akár az ő kárára. Gondolom én.
Szerencsére a régi céges 4.4 androidos telefonomban működik a gyári hangrögzítő, ami a tárcsázóba van integrálva
Igaz, nem használom, csak nagyon ritkán, akkor sem arra, hogy a másik fél tudta nélkül rögzítsek, hanem, hogy bemondott adatokat utána le tudjak jegyezni. Munkámból kifolyólag folyamatos infókat kapok a kollégáktól telefonon, sokszor menet közben, ilyenkor esélytelen, hogy feljegyezzem, ilyenkor jó a rögzítés.
-
-
Bounty
tag
Sziasztok. Ma fogom megkapni a készülékemet és azt olvastam, hogy a hívásrögzítéshez android 9-en telepíteni kell egy hívás app "okosító" appot, majd ezután lehet feltenni minden frissítést. De mi van ha később (10-en) csinálok egy fr-t? Megy a levesbe a hívásrögzítési lehetőség?
-
szemesi69
addikt
Az a gond, hogy több év mozilla után, laptopon is át álltam erre, mert gyorsabb és nem zabál annyi memóriát a laposon, így jól jön a szinkron, hogy telefonon is menjen minden könyvjelző, jelszó. Talán, ha a microsoft edge levetkőzi a gyermek betegségeit, teszek vele újra próbát, mert jelenlegi állapotában, még nem az igazi. A gyári huawei böngészőt ha össze tudom hozni a chrome böngészővel, mert a jelszavakat nem szeretném újra beírogatni az is jó lenne, viszont ott a betűméretekkel van gondom, nem tudom úgy belőni, ahogy én szeretném, a szemüveget meg nem szeretem, csak akkor használom, ha nagyon nincs más lehetőség
-
Gstyler
senior tag
Nálam sima használat közben is lefagyogat.
Én azt szoktam csinálni, hogy lent a navigációs soron nyomok egy négyzetet és onnan visszamegyek , így müködik tovább. Egyszer lett szürke nekem is, akkor megkerestem a gyári böngészőt, de még nem szoktam rá. Remélem, hogy orvosolják hamarosan. -
szemesi69
addikt
válasz
Franky74 #5981 üzenetére
Üdv!
Az utobbi böngésző frissítések hozták, nekem 10.1 alatt eddig jó volt, viszont mostanában fagyott is, de volt olyan is amit fórum társ írt, csak egy szürke oldal semmi más, semmire nem reagált. Alkalmazásba adat törlés tette csak helyre.
Mindkét probléma akkor jött elő, ha máshonnan mentem a böngészőbe, például facéról, vagy messengerbe küldött linkről. -
-
Sziasztok!
Chrome nálatok is fagyogat? Leginkább akkor csinálja, ha átváltok egy másik appba és vissza akarok lépni. Ilyenkor csak a force stop segít.
-
Gstyler
senior tag
Köszi srácok!
Örülök, hogy a frissítésektől egyre jobb lesz a teló -
Blac1
aktív tag
Nálam is 10.1 van fent. És nem működik külön.
-
Gstyler
senior tag
-
Gstyler
senior tag
Hmmm, így még érdekesebb, ha csak nálam nem megy.
Van amikor 10perc youtube után veszem észre, hogy még mindig mobilneten van, mert ugye megszoktam én is, hogy előző teló átváltott.
Hát ki-be kapcsolom a funkciót és a telót is, hátha. -
AtHoS
nagyúr
TruePhone tárcsázónak is van saját hívásrögzítője, bár BT-n keresztüli csatlakozásos felvételt nem próbáltam vele és tesztjénél ezt tapasztaltam [link]
Gstyler
Nálam rendben működik a mobiladat - wifi váltás (wifi+ bekapcsolva)
Akkor is vált mobilnetre, ha olyan helyen állok itthon, ahol a wifi jel nagyon gyenge -
Gstyler
senior tag
Egyébként nem a wifi+ az a funkció, amivel át kéne ugrania pl az itthoni wifire mikor hazaérek?
A P9en ez működött, de nálam hiába van bekapcsolva a P30 nem vált át. -
snorbi82
senior tag
-
paxm
aktív tag
Sziasztok!
2 napja vettem én is egy ilyen telefont, most próbálom belakni. Nagyon tetszik egyenlőre, Xiaomi MiMix 2s - ről váltottam! Amúgy a P30 pro volt a kiszemelt, de nekem az már túl nagy. Olvasgattam sokat a fórumát, igazából sokkal többet nem nyújt, nekem ez is bőven elég, és a mostani okos felhozatalból még kompaktnak mondható.
Pár kérdésem lenne :
A telfon fel tudja venni a beszélgetéseket? A legfrisebb.... 133 végű van rajta. A pro-nál a legűjabb frissítés után nem működik, vagy csak külön app-al.
A Waze hanggal való címkeresése csak villogva ugrál, többször újra telepítettem. Másnál is ilyen használhatatlan?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv. -
Exian
addikt
Természetesen lehet. Van sok app erre, én ezt használom: MacroDroid.
Ezzel mindent állíthatsz különböző féltelek szerint, mikor, mi, hogyan induljon, álljon le, stb stb. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag korlátlan. Csak ügyesen kell kezelni.
Igazából pont ilyenre is hasznalom én is, amire neked kell: egy adott Bluetooth eszköz csatlakozásakor elindít egy adott alkalmazást, plusz módosít néhány rendszerbeállítást. Pont erre van.
Van sok ilyen automatizáló alkalmazás persze, de nekem ez vált be.
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok! Lehet hogy hülyeséget kérdezek. Adott egy fejegység a kocsiba. A telefon bluetoothon automatikusan csatlakozik hozzá. Meg lehetne valahogy oldani hogy ilyenkor a hotspot is automatikusan bekapcsóljon? Van ilyen beállítás vagy app? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Teewine
tag
Lehet, hogy én egy kicsit túlbonyolítom a dolgokat, de mit tegyek ha a lelkem így nyugszik meg. Nem vagyunk egyformák. Mindenkit más és más tényezők befolyásolnak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Teewine #5943 üzenetére
Jó az elgondolás, csak ez szerintem már ott megbukik, hogy a régebbi Androidos telefonokra nem érkezik biztonsági frissítés, miközben azokon is ott figyelnek a bankolási APP-ok -> vegyed az új aktuális friss OS-el rendelkező készüléket
A "nagyérdemű" szerint az Android a legbiztonságosabb OS, részükről emiatt ilyeneken "fennakadni" teljesen felesleges. Az meg, hogy a való életben mi van, szerintük teljesen másodlagos.
Tényleg azt hittem valami spec bankos APP-ot kell használj emiatt a fontos kitétel részedről
Én mondjuk nem bonyolítom túl "ennyire" a telefonhasználatot. Megvannak a részemről megszokott APP-ok, melyek tavaly is és most is ugyanazok - legfeljebb lefrissültek - nem került melléjük egyéb APP ideiglenesen sem, tehát elvileg nincs ami lopkodjon. A teló meg automatán avast-tal ellenőrizget, ha gondja volna csak nyöszörög valamit
-
Teewine
tag
Én úgy gondolom, hogy akinek bármilyen pénzügyi alkalmazás van a telefonján, nem árt, ha minél védetteb a telefonja az adatlopások ellen.
A második kérdésedre a válaszom: nem banknál dolgozom, csak próbálok óvatos lenni.
Próbálom biztonságban tudni az adataimat. Munkámból adódan nem egyszer találkozok olyan emberekkel, akiknek ellopták az adatait és megkárosították őket a felelőtlenségük miatt. Pl.: "Minek frissítsem a telefonomat, vagy az alkalmazásaimat? Jól van az úgy."
-
Teewine
tag
Szívesen!
Számomra fontos volt, hogy a legfrissebb Android biztonsági javítási szint legyen a telefonon a banki alkalmazás miatt.
Az biztos, hogy sok idő, mire felmegy a telefonra a frissítés, bár attól meg jóval kevesebb ideig tart, míg OTA frissítésként hónapok múlva talán megkapom. Én ebbe untam bele, hogy van aki az elsők között kapja meg a frissítést, én meg majd hónapok múlva. De ha én is és te is le tudtad tölteni a 141-es frissítést, akkor csak nem lehet annyira a Huawei szerver túlterhelve, hogy indokolt legyen ez a sz@rakodás az OTA frissítések ütemezésével.
-
törölt tag
Itt szerintem nem csak sima gyűjtésről van szó, hanem inkább adat csere-bere valósul meg a telefonok között, segítve az MI munkáját. Egy közös felhőbe töltik a telefonok a felismert dolgokat és ha már az egyik telefon megtanult valamit azt a másiknak már nem kell, vagy jóval egyszerűbb dolga lesz.
-
Nabukin
tag
Én böngészésre a firefox + ublock origin kiegészítőt használam. Egész jól kiirtja a reklámokat mindenhonnan.
-
trebrona
nagyúr
-
törölt tag
Próbáljátok ki a microsoft edge böngészőt. Meglepően gyors és stabil. Chrome kb egy rakás kaki lett mostanra szerintem. Én lecseréltem mert csak szenvedés volt vele.
-
Igen nagy a szórás. A 10.0-t én is hamar megkaptam, amikor elkezdték írni itt a srácok nekem 1 hétre rá jelzett is telefon. A 10.1-et meg 15-én kaptam meg, a 133 végű 10.1 ma reggel jött... Ismerősök körében P30 pro volt az elsők között, majd Mate 20 pro, nova 5t is előbb megkapta. Tényleg jó lenne tudni, mi alapján szórják ki, pláne, hogy előrendelésbe vettem tavaly a telót, az elsők között.... Nagy probléma amúgy nincs mert 10.0-val is szépen működik a készülék csak érdekelne
-
-
Pompi
nagyúr
"Van itt egyáltalán valaki akinek normál módon jelezte a frissítést, és nem hisuite/támogatás appon keresztül talált rá?"
Jelen. Hetekig nézegettem 1-2 naponta a HiCare-ben, aztán 1 hete feltettem a HiSuite-ot és megnéztem ott is, de semmi, úgyhogy elengedtem a témát. Aztán tegnap reggel bedobta magától a 123-ast, és ma reggel pedig a 133-at.
-
Exian
addikt
Én eddig csak Chrome alatt tapasztaltam. Ott rendszeresen megáll és olyankor semmire sem reagál a böngészőablakban (se rábökés, se görgetés), ilyenkor vissza kell mennem a kezdőképernyőre és újra megnyitva a Chrome-ot, megy tovább. Viszont ez úgy tűnik, nem ennek a típusnak a hibája, a Mate 20 Lite-ommal ugyanez van/volt. Tehát lehet, hogy Chrome bug, én eddig még csak abban tapasztaltam, illetve a Mate 20 Lite-ommal akkor jött elő, amikor a 10.0 rendszer jött! Előtte sosem volt ilyen gond.
-
lovace
aktív tag
Sziasztok!
Másnál is előfordul, hogy görgetésnél lefagy a telefon? Mi két készüléken is ezt tapasztaljuk. Utána csak képernyő lezárás - feloldás segít. -
Exian
addikt
Érdekes, hogy milyen különbségek vannak tényleg a frissítések ütemezésében. Én már hetekkel ezelőtt megkaptam. Az ezelőtti Mate 20 Lite-ommal viszont mindig a sor végén voltam, már mindenkinek megjött minden (biztonsági és nagy rendszerfrissítés is), én meg 1-2 hónappal később kaptam
A P30-cal ilyen szempontból jobban jártam, minden frissítés az elsők között jött/jön. Eddig legalábbis.
-
ttt1
őstag
Viszont éjszakai tekerés alkalmával csináltam "selfie" képet. Nem tudom néztétek-e, de ügyesen úgy oldja meg a teló, hogy kb a kép 2/3ba mutatja a képet és köré pedig fehér hátteret tesz amivel megvilágít téged kvázi vakuként működik. Megvan 3/4 éve a telefon és csak most vettem észre ebből látszik, hogy én sem vagyok az a selfie bajnok, de időnként jól esne 1-1. Mivel szerintem is ez a része szar nem fogom sokat használni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest