- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teewine
tag
Én az alábbi programokat használom:
Hisuite telepítve a számítógépre.
Hisuite Proxy letöltve a számítógépre
Firmware Finder letöltve a számítógépre
Firmware Finder telepítve a telefonraLeírások:
https://www.youtube.com/watch?v=Csxwj2yEiMg&feature=youtu.be
Mivel a firmware-t a Hisuite rakja fel a telefonra, így nincs teljes törlés. Minden megmarad a telefonon.
-
Pjotr
senior tag
válasz
#85619712 #5892 üzenetére
Mobilaréna teszt:
Ebből kiderül, miért Alicewake teszteli a Samsung telefonokat és miért Bone123 (vagy Bog) a Huaweit! (Senkit nem megbántva!) Napfényben mondjuk szerintem jó a részletesség, szobában zuhan nagyot a minőség.
A kamerás felhozatal másik gyengécske pontja az előlapi optika. Papíron ez is 32 megapixelre képes, ami egy bődületes érték, de ez egy fixfókuszos megoldás, ahol a háttér elmosását szoftveres úton próbálja megoldani a készülék — és teszi ezt sokkal gyengébb hatásfokkal, mintha a hátlapi szetthez tartozó portrémódot használnánk. (Példa) Itt a dinamikatartomány is jóval szűkebb, videózásnál pláne kijönnek az ebből fakadó beégések, de azért összességében nyilván nem kell rá panaszkodnunk, csak éppen ezen a területen a konkurens modellek között akadnak jobbak, például a hasonló árfekvésű S10e.
-
törölt tag
Az a fura ez nekem csak most esett le. Ha nem hívják fel a figyelmemet erre a "súlyos hiányosságra", tudatlanul abban hitben halok meg, hogy ez a funkció márpedig jó.
Ebből szerintem összerakható hányszor nyúltam a selfi kameráért. De persze azt is megértem ha valakit ez zavar, végül is nem 2 forint egy ilyen telefon.
-
Teewine
tag
válasz
szemesi69 #5872 üzenetére
Természetesen ellenőríztem.
Megpróbáltam egy olyan firmware-t is feltenni ami "not approved"
Nem lett tégla a telefonból csak a frissítés telepítésének a végén megjelent egy piros felkiáltó jel és maradt a 133-ason.
Legalább megtudtam, hogy a 141-től 144-ig végződő firmware-ek még nem telepíthetőek a telefonomra.
-
válasz
AsakuraDave #5871 üzenetére
Szelfi1 (a kép nem a felhasználót ábrázolja)
És ha már a szemöldököd verte ki a biztosítékot, itt az enyém, felhős időben, kinyújtott karral készült szelfi részlete [kép] (nem röhög!!!).
-
törölt tag
Én az általad is említett új módikra értettem, nekem már nagyon kívül esnek az érdeklődési körömből. Én sem esek kétségbe ha pl. egy smd ic-t vagy firmware-t kell cserélni bármin, és szerintem is ez a igazi tudás.
De akkor is egy dinoszaurusznak érzem magam
A nők meg olyanok amilyenek, nem megérteni kell őket...
-
Pjotr
senior tag
válasz
#85619712 #5877 üzenetére
Azért ne keverjük össze a dolgokat. Én is régi darab vagyok, de tegnap még sikerült meghenkölni 2 régi routert repeaternek dd-wrt meg openwrt firmware-val. Egy napom ráment, működik. Ez nem ugyanaz, mint a rohanó mai IT világban twitterezni meg twiccselni meg instazni meg tköm tudja mik vannak még leírni se tudom őket :) tiktok és társai
, közben meg ha valami van csináld már meg nem megy. A mutogatni magam meg hülyeségeket írni és nézni az nem meríti ki nekem az IT dolgokhoz értést és annak hiánya a nem értést
Meg az is igaz, hogy régen se volt nagy élmény viszontlátni magam egy képen, most meg már pláne. El kell ismerni viszont, hogy a nőkből a kor se öli ki a magamutogatást és a tetszeni vágyást, megértem, hogy kell a jó selfie kamera, de közben meg a gyereket lefotózza és átküldi az meg egy fos zajhalom, az nem érdekli, csak ha ő nem mutat jól a képen.
-
törölt tag
Néha egy dinoszaurusznak érzem magam ebben a rohanó it világban. Mondjuk amikor én kezdtem még egy kurzor villogott a READY felirat 'azt meg még egér se' vót.
Na de visszakanyarodva a selfi kamerára valóban egy rakat f_s szegény ebben a telefonban. Szerencse, hogy nem használom
-
ttt1
őstag
válasz
Sajna az én MI6-om is jobb selfit csinál (igaz gcamel) mint a P30-am. Vagy nálam is hiba van a kütyüvel vagy ennyit tud..
-
törölt tag
válasz
Szőrös dolog most nem nagyon van a közelemben
de ha kikapcsolod a szépítési funkciót ott alul akkor is ilyen rossz a helyzet? Az nagyon egybefossa a dolgokat.
-
Pjotr
senior tag
válasz
Menj fel valamelyik társkereső oldalra és meglátod miért van ez. De ha nem jössz rá elmondom, egy 40-es nőnél ez már pozitívum, hogy teljesen homológnak látszik a bőre ;)
-
AsakuraDave
őstag
Ismerősöm vett egy Poco F2 Pro-t magának és a selfie kamerája 10x élesebb képet csinál mint az én P30-asom. Már csak ha megnyitom a kamerákat látni, hogy pl a Pocon simán kivehetők kb szálanként a szemöldököm míg a P30-on egy összemosott fekete csík... Szakáll, haj stb ugyanez a helyzet. Nah most kétlem, hogy a 2 selfie kamera között ekkora különbség lenne. Csinálna valaki P30 selfie kamerával képet? Nem kell magáról lehet plüss vagy valami amin van "szőr"
-
nicko
csendes tag
válasz
Gstyler #5868 üzenetére
Ha az alsó sarkokból átlós irányban húzod el az ujjad, akkor lekicsinyíti a képernyőt és könnyen elérheted a "redőnyt".
Én persze nem ezt a módszert használom.
Ha csak az egyik kezem szabad, a telefon alját a felsőtestemhez támasztom és a tenyeremet elcsúsztatom a hátlapon. Nem olyan kicsi a kezem és nem rövidek az ujjaim, de egy fogásból akkor sem érek el mindent a képernyőn. Nem egy hi-tech módszer, viszont már annyira berögződött, hogy lehet akkor is így csinálnám, ha amúgy a függőleges gesztussal a keresés funció lecserélhető lenne. -
Köszönöm a válaszokat! Ismerősöm látta meg a kedvezményes árat az áruházban és egyből elgondolkodott a dolgon, hogy az A6 plusz megy és a P30 jön. Csak ő nincs rajta a Mobilarénán. Ezért engem kért meg, hogy tájékozódjak.
-
Gstyler
senior tag
1,Be lehet azt állítani,h a főképernyö lefele húzásakor ne a keresés, hanem a (tetejéről lehúzáskor megjelenő) menü jöjjön elő? Egy kézzel nem érem fel és praktikusabb lenne.
2, A bekapcsoló gombra induló guglit ki lehet valahogy kapcsolni?
Előre is köszi
-
Pjotr
senior tag
válasz
trebrona #5843 üzenetére
Mondjuk a videó az jobb a Samuban, azt elismerem. Én a különbséget még csak nem is este veszem észre, hanem mondjuk bent, kevés fénynél, egyszerűen nem annyira szemcsés és festményes a hatás, az automata bokeh nekem nagyon bejön, gyorsabb a fókusz és a 3 látószög miatt kreatívabb az egész. Főleg arcokon jön ki amire gondolok.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Black_Raven #5856 üzenetére
Rosszul írtad, helyesen: a zusa...
-
sakal83
addikt
válasz
Diamond500 #5855 üzenetére
Köszi mindenkinek.
-
sakal83
addikt
Sziasztok. Érdeklődnék hogy a p30at mennyiben korlatozza az usa szankcio? Eddig p10 volt ott nem vettem eszre semmit
-
válasz
trebrona #5845 üzenetére
Anno a P30 és az S10e között kellett döntenem, mert a sokadik rostálás után ez a két telefon maradt. A P30 győzött.
A te összehasonlító képeid alapján az S10e jobb kamerában. Nálad, a te használati szokásaiddal.
Nálam ez az összehasonlítás kivitelezhetetlen, mert úgy nézne ki, hogy a P30 éjszakai képei pont olyanok mint a tied, az S10e éjszakai képei helyén egy üres hely van....mert nálam már este hatra lemerülne az S10e. Volt már 3,5 órás sot- ra képes telefonom. Soha többet olyat. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Pityu89 #5849 üzenetére
Üdv a klubban. Emlékszem rád a H8-ból, még nekem is megvan(csak az aksi gyengébb). Szóval nem fogsz itt sem csalódni. Értesítő sáv gyors lehúzására 2 mód van csak
1. Gombok használatánál van nyíl, amit berakhatsz a 3 alap gomb mellé(multitask, home, back), gesztusvezérlésnél nincs
2. Alsó sarkoból kijelző közepe felé húzod az ujjad, és lekicsinyíti a kezdőoldalt, ekkor kényelmesen eléred az ért sávot. Ez mind2 oldalról működik gesztusvezérlés esetén
Más sajnos nincsen alapból. -
Pityu89
senior tag
Sziasztok! Tegnap óta én is P30 tulaj lettem.
Szegény 3 éves Honor8 elesett a csatában, remélem ez is bírja addig.
Létezik valami gyors mód az értesítési sáv lehúzására? Honoron hátul volt az ujjlenyomat szenzor, azt simogatva lejött, itt meg nyújtózkodnom kell. -
Quqesz
nagyúr
válasz
trebrona #5845 üzenetére
Nem tusom S10 milyen, mert nincs, de S9 éjszakaiban nagyon gyenge(ha jól emlékszem s10 ebben sokat fejlődött). Anno néztem én is, nekem a P30 éjszakai módjában az tetszik, hogy egy lámpa fénye sem egy fénygömb, hanem látod a búrát is pl. De amúgy a linkelt képeken tényleg baromi sárga lett a házak fala.
-
Essien
aktív tag
válasz
trebrona #5845 üzenetére
Neked ezek szerint bevalt, nekünk nem. Lehet máshogy használjuk ezt el kell fogadni. Nekem hiába bizonygatod mert mint írtam az összes s10 megvolt . Azt hozzá kell tenni hogy én eloveszem a telefont és nem állítok semmit csak fényképezem és így jobban bevalt nálam a P30.
Te sem tudsz meggyozni engem -
Essien
aktív tag
-
Samsung A6 pluszt érdemes lecserélni P30ra?
-
ttt1
őstag
Egyébként azon kívül, hogy "egyszerűsítettek" a kamerán a képminőség változott? Azaz tud pozitív vagy negatív irányba is billenni a mérleg nyelve (lásd samsumgoknál). Olyanra gondoltam, hogy más zajszűrést vagy algoritmust használ a feldolgozásnál stb. Nekem még az éjszakai képeket mindig "módosítani" kell azaz a sárga tónust át kell tennem (tudom a szenzor "ilyen").
-
Nabukin
tag
Nem tudom, hogy aktuális-e még a dolog, de egy szerintem fontos dologra fel szeretném hívni a figyelmet. Az akku kapacitás P30 Lite 3340 mAh, P30 3650 mAh. És ha esetleg használtan is szóba jöhet a vásárlás, akkor a két teló között az árkülönbséget pár 10000 forinttal még lehet is csökkenteni. (Halkan megjegyzem, hogy szerintem akár egy P20 Pro-ra is érdemes lehet ránézni 4000 mAh aksival.
)
-
workin
senior tag
Jött megint vmi frissítés, talán csak biztonsági, 133 a vége
Ui. Megnéztem, júliusi biztonsági csomag -
Blac1
aktív tag
Elnézést kérek mindenkitől. Tényleg egy idő után kikapcsol a nagyfelbontás. Pedig még ki is kapcsoltam a telefont. De úgy látszik hogy egy ideig megőrzi a beállítást, majd pedig ha nincs használva vissza áll.
-
-
Gstyler
senior tag
-
trebrona
nagyúr
válasz
castiels #5815 üzenetére
Leírták már, hogy miért. Alapvetően jobb eredményt kapsz, miért is lenne alap a 40 megapixel?
De, ha netán nem sikerült elolvasnod, parancsolj a lényeg:
A felhasználó azzal csak nyer, hogy mindenféle látószög esetében tetemes mennyiségű képponttal dolgozik a telefon, és úgy gondolom: az olvasó nyugodtan az iparági standardnak számító 10-12 megapixelen maradhat, a telefonra bízva a minőségi rögzítést. Jó tehát a gigantikus pixelszám, vagy nem? Attól függ, mire használjuk: nappal például kapóra jöhet 40 megapixel, de inkább a fejlett HDR és zajszűrés, illetve az éjszakai tudás a dolog előnye, 10 megapixelen. -
Blac1
aktív tag
Úgy értem hogy a telefon újra inditása után is.
-
castiels
addikt
Igen, csak minden egyes alkalommal át kell állítani a nagy felbontásra... Mert ha bekapcsolod a fényképezőt alapból nem azon van...
És egyébként meg miért csinálnék 10mp -eset ha tudok csinálni 40 eset is? Miért nem a legnagyobb az alapértelmezett... Hihetetlen de tényleg..
-
Blac1
aktív tag
Akkor én azt kérdezném hogy 10.1 verziónál kivették a pixel állítási lehetőséget. Itt akkor a 4:3 oldalarány lenne a 10mp? A teljes pedig a 40mp?
-
Toxic
tag
[kép] üdv guruk... valaki felhomályositana,hogy ez mi a r3tek f@x ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacSzerez.com - iPhone 14 / 256GB / Midnight szín / Garancia!
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest