- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért mert nem lesz gugli támogatás még nem kell menekülni a P30-tól.. Van itthon pár telefon amire szintén nincs gugli support, mégis használhatók, pl. Samsung Note3, Redmi Note4.
Én sem vagyok Huawei fan, de én szurkolok nekik, hogy sikerüljön összehozni nekik egy usamentes mobil alternatívát. És ha úgy adódna, hogy a droid helyett egy rá lehetne tenni a Hongmenget a P30-ra, én habozás nélkül telepíteném fel. -
Én szeretem annyira a guglit, hogy nem vinném vissza a telefont, hanem kollektív kártérítési pert indítanék az Euban levő összes Huawei felhasználó nevében. Lehet, hogy fejenként csak 50 eurót ítél meg a bíróság (bár én a telefon új árának 50%-át tartom reálisnak), de 20 millió user esetén az már egymilliárd euró.
-
akkerfeld
csendes tag
Szép kilátások.
https://9to5google.com/2020/08/15/huawei-license-expires-threatens-to-cut-off-android-updates-for-currently-supported-phones/
-
Quqesz
nagyúr
válasz
atiko333 #6182 üzenetére
Nem jelent hátrányt, pro mófvmvan van 40mp és a kamera menüben(fiti, videi, portré, stb) a továbbiak alatt is lesz egy teljes felbontás lehetőség. AI nem rossz, de a színeket túlszaturálja, ezért nem szoktam használni. Videót én 4k-ban veszek fel. Sajnos a bitráta nem állandó(fhd 17e, 4k 44e), és alacsonyabb is, mint más gyártóknál.
2.én gyári karbon tokot használok laza másfél éve lassan.
3.akki? -
Gstyler
senior tag
A fotókra dupla újjal kattintva az AI kihozza a képen azonosított dologra vonatkozó netes találatokat, de csak amerikai üzleteket ad be. A kérdésem az lenne, hogy valahogy be lehet azt állítani, hogy magyar találatokat hozzon?
( Az ai lens menüben Magyarország van pedig beállítva.) -
törölt tag
Idézet: "A carbon fólia különleges tulajdonsága hogy elektromosan vezető, a rádióhullámokat pedig árnyékolja. Modellépítésnél, a fedélzeti berendezések beszerelésénél erre kiemelten figyelni kell!" Az NFC antenna tekercse legjobb tudomásom szerint pont a hátlap alatt vannak.
@Athos: Erre nem is gondoltam. Nekem 10.1.0.140 van.
-
diane
tag
Sziasztok! Az NFC csak tok, fólia nélkül működik?
Semmit nem tudok csatlakoztatni. Egy carbonfólia van a hátlapon. -
atiko333
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 1 hónapja csatlakoztam a boldog P30-asok táborához.
Lenne pár kérdésem.
1. Az új 10.1 droiddal kikerült a megapixl választó és ha jól tudom 10 megapixelt használ, ez jelente valamilyen hátrány? Illetve szokátok ftózásnál használni az Al-t? És videót 4k ba vagy 180p 60fps el érdemes felvenni?
2, Nézegettem tokokat melyiket ajánljátok ami védi a kamerát is?
3, Valakinek sikerült életre keltei-e Celiat? mert akár hogy próbálom nem jön össze. -
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne:
van értelme használni a game centert a telefonon? Ha van mi a neve P30on?
Sikeresen kigyomláltam, azóta nem találom. -
szemesi69
addikt
Több fórumot követek, többek között samsung s10-t is, mert páromnak az van, ott ugyanez volt a böngészővel és jó pár huawei készüléknél is jelentkezett, de a böngésző többszöri frisítése után nálam és sok másnál is most jó, ezt chrome böngészőre tudom mondani, csak ezt használom, vagy néha a gyárit. Az tény és való, hogy a programok fejlesztői nem mindig naprakészek és droiddal is néha vannak problémák, ezek szerint szerencsés vagyok, mert nekem a böngészőn kívül nem volt eddig semmi gondom.
-
AtHoS
nagyúr
Nálam Vivaldi produkált ilyesmit: befagyott az éppen olvasott oldal/böngésző felület. Nem lehetett lapfület sem váltani. Futó alkalmazásoknál felfelé kidobtam a Vivaldi-t, majd újraindítva onnan folytatódott, ahol éppen kilőttem. Semmi más nem produkált ilyen jelenséget és mellette is gond nélkül használható volt a P30
De saccperkb 2 hete nem akadtam bele a jelenségbe
-
Balazsss
csendes tag
Szemesi69:
nagyon köszönöm a konstruktív és részletes hozzászólásod.
Azt gondoltam, hogy gyári visszaállítás csak évek óta használt, telítődött mobilokon segít.Meg fogom próbálni a javaslatodat, de előtte le kell húzzak minden fontos adatot, fotót.
Hardveres problémára nem gondolnék, mert minden más funkciót csinál, mint a villám. Probléma mentesen.Köszönöm, s később jelentkezem a tapasztalatokkal!
Ja és igen, 9-es Android volt rajta, mikor kivettem a dobozból
Már nálam frissült 10-re + az új EMUI-ra.
Köszi!
-
szemesi69
addikt
válasz
Balazsss #6164 üzenetére
Miért csodálkozol? Gondolom mikor vetted a telefont 9-s droid volt rajta, jelenleg 10.1-nél tartasz. A verzió ugrás után volt gyári vissza állítás? Nem kötelező, de ajánlott, ha problémát tapasztalsz a működésében, és eddig nem volt egyszer sem vissza állítva, akkor most eljött az ideje
mielőtt potyára küldöd szervizbe.
Az én telefonom is a telekomtól van, mikor megjött a 10-s frissítés, utána csináltam gyári vissza állítást a verzió ugrás miatt, nincs is vele gondom. Nálam csak a chrome problémázott, azt meg javította a fejlesztő. Nagyon sok felhasználónak nem okoz gondot ha frissítés után nem állítja vissza, viszont ha bármilyen probléma felmerül, nem úgy működik ahogy kell, általában ez megoldja, ha csak nem hardveres hiba van. -
Balazsss
csendes tag
Nagyon köszönöm a visszajelzéseiteket.
Kicsit csodálkozom a "gyári visszaállítás" javaslaton. -> Dehát zsír új a telefon.
Ha valakinek lenne még plussz ötlete, szívsen fogadnám.
-
szemesi69
addikt
Nem a csodás 10-s droid csinálja, hanem a csodálatos Chrome. A kezdetek óta a vétel napján frissítettem így a kilences droid használata nálam kimaradt. Sokáig nem volt gond vele aztán elkezdett a Chrome akadni, fagyni, majd jött pár frissítés a böngészőre, most már jó ideje nem akad nem fagy. Nem vitatom, hogy nincs igazad, de nekem ez a tapasztalatom.
Balazsss
Ahogy, már javasolták, csinálj egy gyári vissza állítást, mert több problémát is tapasztalsz, ha utána se javul, jöhet a szerviz.
-
válasz
Balazsss #6160 üzenetére
Ha visszaolvasol, hasonló dologra sokan panaszkodnak. Böngészéskor lefagy, én pl. képermyő kikapcs-bekapcs módszerrel élesztem újra. Ez nem a telefon hibája, hanem a csodás 10- es droid csinálja. 9- esen sose tapasztaltam ilyet. 10-esen megfagy a Chrome és az Opera is.
-
Balazsss
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Remélem, tudja valaki a megoldást a következő problémámra.
Készülék:
- Huawei P30, ELE-L29, RAM : 6GB - ROM: 128GB, Build: 10.1.0.140, DT.HUN 10.1.0.6(CT)
- 2 hónapja vettem Telekom-tól, frissítések jönnek rendesen
- Ringke X tok + Ringke üvegfólia van rajta
Probléma:
a képernyő megáll, érintésre nem reagál. Majd van, hogy fél perc - 1 perc elteltével magához tér ott ahol abbahagyta. Viszont többször van, hogy nem tér magához egészen addig, amíg bele nem húzom a "többi futó alkalmazások" ablakba és ott elengedem. Ha ez után rányomok, újra megnyitja teljes ablakba és minden megy tovább, mintha soha nem lett volna fagyás.
+1: video lejátszásnál ha mondjuk fekvőből, állóba fordítom a telefont, akkor is képes lefagyni- ez 99%-ban netezés közben jön elő, amihez Google Chrom-ot használok, próbáltam Firefox-ot is -> abban is előjött
- tegnap az Index.hu legörgetése végén fagyott meg, meg, akkor fél perc után magához tért
- 1x sikerült a YouTube applikációban is összehozni, kis ablakok automatikus videó lejátszása görgetés közben
- gyakori a dolog, ha automata előnézetes video van beillesztve az oldalra- Teló nem melegszik
- cache nincs tele
- ellenőriztem: a 6GB-ból 2,8 GB átlagban szabad, a fejlesztői android mód szerint nem az fogy elVan valakinek ötlete, mi lehet a hiba és hogyan lehetne orvosolni? Vagy ismertek valakit, aki tud segíteni a témában?
Minden szempontból nagyon szeretem a telefont, de ez a dolog egyre jobban zavar.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
szemesi69
addikt
válasz
Diamond500 #6155 üzenetére
Jogos
jelenleg csak találgatások vannak. Azért jó lenne ha nem tűnne el a márka.
-
szemesi69
addikt
válasz
snorbi82 #6153 üzenetére
A frissítés nem izgat, csak a tényt közöltem, hogy a középkategória is hamarabb kapott biztonsági frissítést. Viszont ha nem lesz alkatrész, az okozhat gondokat a mostani készülékek javításánál.
Ha annyira izgatna, hogy mikor kapok frissítést, már rég felraktam volna, ugyanis nem most kezdtem foglalkozni a témávalLehet tudok egy keveset erről
-
kuk@c
tag
Komolyan, néha olyanok vagytok mint a tinilányok... :D Azon izgultok kinek mikor jön meg...
@
-
Zso83
tag
Sziasztok!
Ma reggel jött meg nekem a 140-es végű frissítés a telómra. Gondolom már mkinek megjött... -
kp78
addikt
válasz
Diamond500 #6136 üzenetére
Olyat kell venni, ami tudja. Ezzel pl. lehet >> [link]
-
Diamond500
senior tag
Srácok, azt hogyan lehetne kivitelezni, hogy bluetooth headsettel tudjak zenét léptetni?
-
nicko
csendes tag
válasz
killertibi #6134 üzenetére
Szerintem a "Digitális egyensúly" nulla órától nézi a nap végéig, az akku menünél pedig amikortól lehúzod a töltőről.
-
killertibi
tag
A beállításokban a digitális egyensúly és az akkumulátor menüpont alatt eltérő kijelzőidőt mutat. Ez miért van, és melyik a jó?
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok, ha 1 éves gsm garival lett véve a telefon, ami lejárt, de a telefon még ír 1 évet akkor az az érvényes?
-
Bounty
tag
Watch GT2 fórumban nem kaptam választ ezért itt is felteszem a kérdést, hátha tud valaki segíteni. Rezeg az órám ha ébreszt a telefonom. Hogyan lehetne ezt kikapcsolni? Baromira zavar.
-
0519
senior tag
Próbáld meg a Play store gyorsítótárat törölni. Van akinek az segített.
-
fes
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémába futottam, hogy a Play Áruházból nem frissít a Chrome és az Android webview.
Most már több mint egy hete jelzi az új verziót mindkét alkalmazásból, de ha rányomok a frissítés gombra semmi nem történik.
Android 10.1. 0.133
Emui 10.1. 0
Valami ötlet? -
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
Két sim kártya használatával milyen tapasztalatok vannak? Működik? Eldobálja a térerőt?
Független a telefon? Még nem próbáltam, más szolgáltatóval. (Telenoros, dualsimes) -
Quqesz
nagyúr
Szerencsére nem a telefon hibája. Nekem is 2 éves a sony tv és nálam is rendetlenkedik. Samsung tv esetében megy rendesen, de igazából a 10.1 óta stabil itt is. Én azt szoktam csinálni, hogy folyamatosan próbálom és kb 2-3 kapcsolódási kísérletre összejön. Mivek ez wifi direct kapcsolat, tökmind1 melyik routerre csatlakozol milyen hálózaton.... Ha nagyon nem akar menni, akkor a wifi direct beállban töröld a tv-n a telót és újra csatlakoztasd.
Nálam samsung tab sem stabil. -
Z'Z"
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis olyan problémám van, hogy átirányítottam az egyik sim kártyámról a telefonhívásokat a párom telefonszámára, utána kikapcsoltam a készüléket, mert orvosi rendelőben voltam, elég hosszú ideig.
Amikor újraindítottam a telefonom, már nem jelezte ki az átirányítást, illetve a beállításokban azt jelzi, hogy ki van kapcsolva (le van tiltva):
Ennek ellenére a hívások, még mindig átirányitódnak.
Találkozott már valaki hasonló hibával?
Már kivettem a sim kártyákat, de nem segített. -
Jimmy8
senior tag
Nagyon szeretem ezt a telefont, de találtam egy dolgot, aminek úgy néz ki, hogy nem tökéletes a kompatibilitása: vezeték nélküli kivetítés. A két éves androidos Sony tv-vel bármely Samsung telefonról elsőre ment a párosítást, ennek meg meg nem...
Pár hete kb. egy órát próbálkoztam, mikor egyszer végre megtalálta a tv-t, akkor ment is rendben a kivetítés, most meg ismét próbálnám, megint nem látja a tv-t. -
droti25
őstag
Sziasztok
Ki hogy használja a videó felvételt? 1080 60fps
Vagy 4K 30fps?
Melyik a jobb minőség? -
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Valaki használ a telefon mellé watch gt2-t?
Kerékpározás edzés funkciot szoktam használni arra hogy a moorral megtett távomat, sebességemet monitorozzam. Az elején szépen ment is 1-2 alkalom erejéig, de azóta befagy a sebességmérő 50-54km/h között és nem mér tovább.. Minden a legfrisebb szoftver. Nem tudom, hogy ez a telefon vagy az óra hibája?
Tapasztaltatok már ilyet? -
workin
senior tag
Van iphone, nem vagyok oda tőle, de bajom sincs vele. Teszi amit kell :)
P30 ideális, remélem jön ki még ebben a méretben.
MediaTek meg majd kap némi tudást, tapasztalatot, pénzt a Huaweitől is, és nem lesz azzal gond. Mire kell több proci? Antutura? Mobilba a 8,12gb RAM-ot sem értem igazán. -
snorbi82
senior tag
Én is ezen gondolkodom. Megneztem minden telefont. De valahogy egyiksem tetszik. Talán még a One+-ra vevő lennék. (egy hét használat után, nem volt rossz). Sajnos Huawei ott fog bukni nálam, hogy mediatek proci van benne. Bár van olyan sejtesem, hogy mediateknek be fog segíteni a Huawei tervezesbe, és akkor már nem lesznek olyan rosszak. Többen javasolják nekem az iPhonet. De mióta láttam milyen szépen is repül (főnököm eldobta, mert nem tudott telefonálni, én meg mellőle igen), azóta az is ki esett.
-
Exian
addikt
Nekem is a kisebb kijelző a nyerő. Ennek pont megfelelő a mérete. Előtte Mate 20 Lite-om volt, az már picit nagy volt, azért is cseréltem le. Zsebemben hordozós telefonnak mindenképp max. ekkora kijelző a jó nekem, ha nagyobb kell, akkor ott a tablet vagy a laptop, vagy az asztali gép nagy monitorral. Szerintem nagyon elmászott ez a "minél nagyobb kijelzőt a telefonba" dolog egy értelmetlen szintre...
-
workin
senior tag
Nekem pont a kijelző méret az ami miatt ez a kiváló választás, a nagyobb már nem az igazi nekem.
Viszont következő telefonnak, elég valószínű hogy Google nélküli Huawei-t fogok beszerezni, már csak azért is :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest