- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Akiket érdekelne, azoknak itt van egy 10.1-en is működő hívásrögzítő. Régit előtte törölni, újat telepíteni. Terjesszétek a többi Huawei teló topikjában is.
-
hotkar
senior tag
válasz
Diamond500 #6589 üzenetére
A feleségem a beszerzési vezető a cégnél (nem átvitt értelemben, hanem tényleg), így aztán erős kontroll alatt vagyok
. Nem lehet önállóskodni, meg aztán a szervizben csak hamarabb lesz alkatrész, mintha megrendelném az on-line vásártéren.
-
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Tegnap sajnos megfürdettem a telefont (kb. 10 másodperc a víz alatt...), ezért a beszédmikrofon beadta a kulcsot. Mivel céges telefon, és garancia van rajta, muszáj szervizbe küldetnem (nem, nem akarom a gari terhére javíttatni a vízkárt, csak amíg garis, nem merek belenyúlni).
Kérdésem az, hogy hogyan "preparáljam" a telefont a szervizhez? Mentsek, töröljek mindent, vagy a mikrofoncseréhez úgysem kell belépniük?
Köszönöm, ha válaszoltok
-
RoSSo3
senior tag
Nem akarom elkiabálni, de mintha megtaláltam volna a megoldást.
2 SIM van a telefonban, a 2-at csak netre használom. A VOLTE ikon ott szerepel az 1-es SIM mellett az értesítő-sávon, viszont a második SIM-nél meg be volt kapcsolva. Ezt a Mobiladatoknál kivettem, azóta jobbnak tűnik a helyzet...
(Az 1-es SIM-nél nem tudtam kikapcsolni, Voda.) -
Pompi
nagyúr
A simát használom licenszelve.
-
castiels
addikt
Olyan appot tud valaki ami 16:9 be alakít át képeket és kijelölve is működik nem csak egyenként?
-
Pompi
nagyúr
válasz
robertr #6572 üzenetére
Én azért használok külön alkalmazást mert:
- kb. bármilyen szögből fotózom a dokumentumot felismeri a papír helyzetét és elvégzi a perspektíva korrekciót (manuálisan bele lehet nyúlni persze),
- ezek után a dokumentumnak megfelelően frankón megcsinálja a szín korrekciót (szöveges dokumentum esetén nagyon jól jön),
- ezek után lefuttatja a optikai karakter olvasást és gyakorlatilag digitalizálja a szöveget, ezek után kereshető lesz,
- több oldalas dokumentumot egyben kezel,
- majd a végén saját felhőbe tölti, így másik eszközön is azonnal látható, osztható, az ismertebb formátumokban, kép vagy pdf.Kb. ennyi
, ha csak hirtelen kell valamire akkor persze jó a fotó is, nálam akkor se homályos a széle.
Csináltam egy gyors demot, itt van pár screenshot illusztrációnak.
És itt van a doksi pdf-ben. -
Pjotr
senior tag
463247 FF 10.1.0.166
Telepíthető -
RoSSo3
senior tag
Az a fura, nem használom többet ezeket az appokat, mint a P10-en, és látványosabb rosszabb az akku. 2 óra alatt csökkent 15%-ot, amikor kb "ébren" 5 percet lehetett csak.
Az "energiafogyasztási részletek" menüpontban a "mobilhálózati jel", ami elég hosszú csík. A Wifi a másik, de az rendben is van. Lehet, hogy a SIM-lesz a ludas, valóban, ahogy (#6570) Ellia jelezte?
Biztos idősebb már 2 évnél a kártyám.
-
robertr
csendes tag
Nem gondoltam, hogy külön alkalmazást kellene használni dokumentum fotózáshoz. Majd kipróbálok párat. A saját dokumentum fotó beállítást próbáltam, de nálam rosszabb volt az eredmény, mint nélküle. Az egész homály volt. Próbáltam AI-vel és nélküle is.
Az sms küldéssel az a baj, hogy nem is látom magát az üzenetet, mert az okoslottó egyből küldi. A régi telefonomon láttam az üzenetet, így ki tudtam választani, hogy melyik sim-ről küldje.
-
RoSSo3
senior tag
válasz
dave0825 #6563 üzenetére
Igen, rémlik is, szerintem is átugorhattam
Kérdeznék még: viszonylag gyorsnak vélem az akkumulátor merülését. Ma reggel tettem töltőre, kb 10h-ra 99%-on volt. Csak a wifi van állandóan bekapcsolva, se NFC, se Bluetooth, se GPS, semmi ilyesmi. Messenger és emailek, amit ez idő alatt használtam, meg pici böngészés. Mostanra 77%-ra csökkent.
Kb 83%-nál kikapcsoltam az Always On kijelzőt, hátha az eszi, de nem. A P10 hasonló felhasználás mellett szerintem jobban teljesített. (Fényerő majdhogynem a minimumon van).
Az akkumulátorhazsnálatnál 36% hardver, a többi szoftver: Messenger, FB első helyen 14 és 10 százalékkal.Rendben van ez, erre számíthatok nagyjából? Vagy valami esetleg eszi az akksit. A P10-et 2 naponta töltöttem kb, szerintem itt a nap végén rá kell tegyem, mert estére már csak 30 körül lehet.
-
Pompi
nagyúr
válasz
robertr #6564 üzenetére
Én a CamScanner appal szoktam doksikat scannelni - értsd fotózni - nálam mindenhol éles a dokumentum.
Nem lottózom, az üzenetek appban ki tudom választani, hogy melyik számról küldje.
Be van neked állítva valamelyik kártya alapértelmezett hívó SIM-nek, nem lehet ehhez köze esetleg? -
robertr
csendes tag
Helló!
Próbált már valaki valamilyen dokumentumot fotózni? Nekem menetlevelet kell fotón elküldenem, és nem mindenhol éles a kép. Vagyis csak a közepe éles, a szélei felé egyre homályosabb. Rá szoktam zoomolni 1,5-szeresen, úgy még elfogadható. Ugyanazt fotózva egy S10+ sokkal élesebb képet készít. Létezik, hogy a főkamera ilyen? Feltűnt esetleg másnak is, vagy ez egyedi hiba lehet?
Ha van kedve és ideje valakinek kipróbálhatná.Aztán néha szoktam lottózni alkalmazással. Két kártyával használom a telefont, az egyik céges, erről megy a net is, a másik saját feltöltős. Az alkalmazás sms-t küld, amit az előző telefonomon (Redmi 5 plus) ki tudtam választani, hogy melyik sim-ről küldje. P30-on viszont kérdés nélkül mindig a cégesről küldi. Már megcseréltem a simeket, próbáltam másik sms appot, abban alapértelmezett simet megadva. De nem segített, csak ha letiltom a cégest amíg elküldi az üzenetet. Tud valaki megoldást rá?
Köszi szépen! -
-
RoSSo3
senior tag
Nagyon jó lenne, ha ezt mihamarabb megoldanák!
Még egy kérdés: hogyan tudom elővarázsolni az éppen futó alkalmazásokat? Ha a főképernyőn felfelé gesztust használom, akkor az alkalmazások jönnek elő (ezt jobban kedvelem, mintha minden app a főoldalon lenne). Nagynéha sikerül, de nem tudok rájönni, pontosan melyik gesztusra.
Köszi!
-
Pjotr
senior tag
Kis off.
Freebuds 3 piros van 25-ert az MM-ben bontatlan új. Mennyire gáz egy faszinak az a szín?
ára bitang jó ennyiért
-
Tekergő82
tag
"Köszönöm a segítséget a kérdésemmel kapcsolatban", még mindig az érdekelne, hogy még mindig fenn áll-e az erősödő csengetés probléma hívásnál. Szép napot!!!
-
dave0825
őstag
Heló! Az Emui 10.1-es frissítéssel szépen elrontották a gördülőképet, eddig szakaszosan is mutatta, ahogy csinálja, és tökéletes volt az összeillesztés is. Most viszont folyamatosan mutatja, ahogy csinálja, és nem mindenhol jó az illesztés, a legvégén pedig benne van az a körív is, hogy elérte az alját, régen az sem volt benne. Remélem, javítják majd.
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Pár napja vagyok egy P30 boldog tulajdonosa.
Egy hibáról szeretnék most kérdezni: Messenger-chatet szeretnék gördülőképpel lementeni, és nagyon nem akar sikerülni az összeillesztés. Megvan még a "régi" P10-em, azzal kipróbáltam, tökéletes.
Tudtok ebben nekem segíteni, miért lehet, és hogyan lehetne megoldani? Nem mindegyik beszélgetésnél jelentkezik - most pl olyannál, ahol matrica a legutolsó üzenet.
Köszönöm! -
Quqesz
nagyúr
válasz
cybelaci74 #6546 üzenetére
Sony tv esetében én is tapasztalom, de samsung ttvv esetében nem volt gond. Sztem tv függő, pedig a sony a drágább és androidos....
-
cybelaci74
csendes tag
Sziasztok! Azzal kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni, a telefonnal készített videó brutálisan akad a vezeték nélküli funkcióval, tv-re való lejátszáskor... Simán 1080 p 60fps-ben készült videót hogy lehet lejátszani, hogy ne akadozzon? Samsung s10, huawei nova 5T, minden simán megy... Mi lehet a gond?
Köszönöm szépen! -
Pjotr
senior tag
464956 telepíthető
-
dave0825
őstag
Köszi. A 3 rész játék nagyon tetszett, főleg a 3., bár csak 1x volt időm játszani velük, a sorozatokat láttam (a régi Wiedzmin-t és az új Netflix-eset is), a könyveket pedig nem olvastam, csak barátnőm beszéltem rá.
Ettől függetlenül nagyon megfogott a világa, hangulata a játék 3. részének.
Az AoD pedig csak hirtelen ugrott be, hogy lehet-e saját képet belerakni, és lehet, csak 7-zip kell hozzá. Úgy olvastam, hogy Emui 11-ben lesz alapból lehetőség a rendszerben saját kép belerakására. -
Tekergő82
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy egy ideje nem raktam fel frissítést, mert zavart az emelkedő hangerő csengetésnél. Erre azóta van megoldás, vagy már ilyen maradt? Engem nagyon zavart, 10.0 az emui verzió ami fenn van, utána volt gond emiatt. Köszi előre is a válaszokat!!!
-
dave0825
őstag
-
N_A_S
veterán
válasz
#40047616 #6516 üzenetére
Köszi a tippeket, arra gondoltam hogy megosztjuk egymással ki milyen kinézetet használ.
Én még nem sokat foglalkoztam vele, de jelenlegi felállás az ez:
[Android 10 / 11 stock round icon pack for EMUI 10] - kerek ikonok
[OxygenOS 11's OnePlus Sans font for ALL Huawei devices] - OP betűtípus
Abstruct - innen vannak a OnePlusos háttérképek
Transparent clock & weather - ez pedig a felső widget -
Blac1
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy kábel nélkül össze lehet kapcsolni a P30 telefont egy LG tévével? Ha igen miként? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ponty2
csendes tag
válasz
Black_Raven #6503 üzenetére
Kiprobálom az abszolút hangerő bekapcsolását. Köszi a választ.
-
Crucio
aktív tag
válasz
Zsoleszhun #6520 üzenetére
Igen. De ez az első telefonom amiben egyébként elég érdekesen működik a közelség érzékelő. A fejemhez tartva is rendszeresen felvillan a képernyő és leteszi a hívást..
Persze mikor előveszem a telefont és valami belelóg a kamerasávba akkor mindig hisztizik, hogy ne legyen takarásban mert különben nem tudom feloldani. Csak amikor kéne, akkor nem működik -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
A minap felfedeztem egy új, hasznos funkciót a telefonon, illetve valószínűleg csak nekem új, ki tudja mióta létezik már.
A nevét sajnos nem tudom, gyorsindító panel szerűség, amit úgy lehet előhozni, ha a képernyő bal vagy jobb oldaláról befele húzzuk az ujjunkat, és egy ideig nem emeljük fel a kijelzőről. Nagyon megörültem neki, mert így be tudom ide rakni a gyakran használt alkalmazásokat, amiket nem szeretnék kitenni a kezdőképernyőre.Azonban olyan problémába futottam bele, hogy amikor saját alkalmazásokkal próbálom testre szabni ezt a gyorsindító panelt, a hozzáadásnál nem hoz fel minden telepített alkalmazást. (természetesen jellemzően azok hiányoznak, amit szerettem volna hozzáadni)
Vajon miért lehet ez, illetve létezik-e rá megoldás? (már az is segít, ha kiderül mi ennek a feature-nek a neve, mert akkor már könnyebb guglizni)
Köszönöm!
-
Crucio
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Huawei P30 telefon. Mikor az utcán sétálok gyakran össze-vissza nyomódik a zsebemben és ilyenkor több percig nem tudom feloldani amikor épp használnám. Ezt ki lehet kapcsolni valahogy? Nem a képernyő zárat, hanem hogy lezárja magát a telefon percekre...
Nekem ez a menü totál logikátlan, semmit nem találok benne, de Google-lel is próbáltam rákeresni, egyelőre sikertelenül. -
válasz
Zsoleszhun #6511 üzenetére
Ja. Csak azok a méretek. Meg az, hogy samsung. A kamera meg ugyancsak kérdéses. De azért a tesztre kíváncsi leszek.
-
snorbi82
senior tag
válasz
Az 5G hivatalosan nem lesz itthon kapható.
-
ttt1
őstag
Nálam folyamatosan fut a google play áruház. Az normális? Eszi a cput folyamatosan és meríti az aksit. Kényszerített leállítás után újraindítja magát. Erre van valami megoldás ? 9.1-esen vagyok még.
-
Sdi
addikt
válasz
Igazán jó akkor lenne, ha a mérete inkább az S10-re hajazna
-
Zsoleszhun
addikt
Ígéretes a specifikációk alapján:
Samsung Galaxy S20 FE Exynos 990
Samsung Galaxy S20 FE 5G ez Snapdragon 865 -
válasz
Zsoleszhun #6508 üzenetére
Én a Sony Z1C-vel voltam ennyire elégedett mint most a P30-al. Azért ez érdekes, hogy ketten is Sony-ban találtuk meg a majdnem tökéletest, pedig a Sony nem egy tömegtermék. Az is igaz, a Z1-Z5 időszakban még tényező volt a mobilpiacon.
-
válasz
Zsoleszhun #6508 üzenetére
Mindenben egyetértünk. Érdekes, hogy a samsung most kiadott egy telefont, amit lényegében a felhasználók állítottak össze, ők mondták meg mi, milyen legyen. Olvastam, de már nem tudom mi a neve. A lényeg, hogy nem lekerekített kijelzője volt, hanem ilyen. Nem tudom miért kell erőltetni azt.
-
Zsoleszhun
addikt
Sziasztok. Beszámításból hozzám került egy ilyen telefon (kb 1 hónapja) és azt kell mondjam, hogy ezt nagyon eltalálták, talán a Sony z3-nál és a MIX2s-nél éreztem ezt
(Egyedül az ujjlenyomat olvasót érzem gyengébbnek a konkurenciához képest)
MI10-em van most, szerintem megy az apróra. Remélem lesznek még ilyen kompakt méretű nem lekerekített kijelzős telefonok. -
Sdi
addikt
válasz
robertr #6504 üzenetére
Igen, nagyon feltolták az árát. Nem tudom ez itt valós-e, de ennyiért talán érdemes lenne rákérdezni. Én nem sokkal vettem olcsóbban.
-
Black_Raven
veterán
-
robertr
csendes tag
válasz
Black_Raven #6503 üzenetére
Helló!
Pedig írtam, hogy minden beállítást kipróbáltam.
De biztos ami biztos kipróbáltam mégegyszer. Sajnos így sem jó.
Talán félreértetted a problémát. Nem én nem hallom a hívott felett, hanem Ő nem hall engem. Mintha a mikrofonja lenne rossz, de mint írtam egy másik telefonnal tökéletes. Ennek okán elkezdtem keresni másik headsetet és valamelyik típusra írta az eladó, hogy nem mindegyik Huawei telefonnal kompatibilis. Közben sikerült kipróbálni egy Meizu EP51 -el és azzal tökéletes.Sdi-nek köszi a tippet, de egy kicsit sokallom az árát. Ha valakinek van jól működő, légyszi írja meg a típusát.
-
Black_Raven
veterán
válasz
robertr #6493 üzenetére
Szia! Mindenre válaszoltál, csak arra nem, amit AtHoS fórumtárs javasolt. Vagyis bekapcsoltad a Bluetooth Abszolut hangerőt? És ha igen, lenyitottad a hangerő szabályzót és adtál megfelelő hangerőt a hívás közbeni hangerőre? Mert szerintem nem a fülessel van gond, hanem a beállitásoddal. Ugyanez Ponty2 kollégára is érvényes.
-
kp78
addikt
Szerintem ez "legenda".
Én nem vettem észre, h jobban merülne.
4G hálózaton (megfelelő erősségű) netezel, majd ha hívás jön, és aktív a VoLTE, akkor nem vált alacsonyabb 3G/2G hálózatra, hanem azon beszélsz. Így nem kell a telefonnak állandóan váltogatni a frekvenciák között.
Nézz be ide, olvasgass picit, keress rá ami érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Xiaomi Mi 10T Lite - 6/128 - szürke
- Samsung Galaxy A12 4/64 - szürke
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged