- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Poor Volta...
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
-
LOGOUT
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én már korábban váltottam P30-ról. Mivel ragaszkodtam a kis mérethez ezért elég kevés választék volt. Végül Samsung S23 lett. Ha nem akartok túl sokat költeni az újabb telefonra, szerintem ez egy egész jó választás. Csak üzemidőben jobb mint a P30 és persze frissebb hardver. Az ára is egész elfogadható már, föleg ha az alig használt is szóba jöhet.
-
A beltéri fotózás a P30-nak gyenge pontja volt, föleg a fehéregyensúlyt nem találta. Ez az egyetlen előnye a Samsung telefonnak fotózásban a P30-hoz képest. Megjegyzem, csak addig jobb a Samsung beltérben amíg a fotózandó téma nem mozog. Mert egy izgága gyerekről, állatról képtelen éles képet késziteni a túl hosszú záridő miatt. Ebben már a P30 ügyesebb. És a karácsonyi vásáros képek készítésekor derült ki, hogy a Samsungnak is gondja van a fehéregyensúly eltalálásával (esetemben S23, de ez mindegy, mert az S24-ben is ugyanazok a kamerák vannak). A melegfehér fényfűzéreket olyan szépen fotózta natur fehérnek, hogy a képek végül semmit nem adtak vissza a fények hangulatából. Próbáltam automatán, pro módban kézzel állíthatva, sehogy nem tudtam melegfehérnek fotózni azt ami meleg fehér. Ime egy példa. Sajnos a neten kellett keresnem hasonló képet ami visszaadja a valódi látványt.
A saját kép:
És a netről szedett, szinhelyesebb
-
A gugli fapados androidja is kérdéses, hogy mennyire tudná megszokni. Akinek nem probléma a telefon nagyobb mérete és a kamerás képességekre fókuszál érdemes megnéznie a Honor 200 pro-t vagy a Vivo V40-et. Mindkettő nagyon erős kamerában és nem horror az ára.
A Honor és a Vivo csúcstelóinak kamerája sokkal jobb mint a P30. -
-
Nekem semmi gondom a Fit1-el, minden lrtesítés megjön. Viszont már S23-al használom
-
-
-
válasz
sebestyen93 #9073 üzenetére
Örülök, hogy sikerült!
-
Jótanács: előtte egy másik bármilyen telefonon csináld végig ugyanezt a pin kód bepötyögéséig, hogy lásd mi történik, hogy tutira működjön a dolog amikor már vakon kell csinálni.Mert ha a pin kódot nem jól ütöd be, akkor nem old fel a kijelző. Nálam pl az volt a probléma, hogy a pinkódban van egy nulla, amit a bluetoothos magyar kiosztású billentyűzeten hiába nyomkodtam, mert alapból standard angol billentyűzetet vár el a teló. Tehát nálam ha ezt vakon csinálom a nulla miatt elakad az egész. Ezért próbáld ki egy másik (androidos) telefonnal, hogy rádugod ezt a dokkolós eszközt, billentyűzettel, egérrel és bekapcsolás után amikor kéri a telefon a pin kódot látod, hogy mi történik. Ha minden jó, akkor lehet ugyanezt csinálni a P30-al is. Nem baj ha a másik telefon nem tud képernyő kivetítést, nem is kell tévére dugni, csak a pin kód bepötyögés ellenőrzése a lényeg.
-
válasz
sebestyen93 #9062 üzenetére
Ahogy Mcrazy mondja, nem fog működni, ha a kijelző teljesen halott... Hacsak, nem próbáljuk meg vakon összekapcsolni a tévét a telefonnal. Most elővettem a P30-at és rádugram a tévére úgy, hogy ki volt kapcsolva. Amikor mindent összedugtam, bekapcsoltam a telefont. Rögtön a pin kódot kéri. Na, ha a kijelző halott, akkor ez ugyebár nem látszik. Viszont akkor azt lehet csinálni, hogy úgy kezded az egészet, hogy dokkolóra kötsz egy egeret és egy számítógépes billentyűzetet (tehát olyan dokkoló kell aminek van 2 db usb A és egy hdmi kimenete) Összedugsz mindent és bekapcsolod a telefont. kb 25 másodperc múlva a telefon kéri a pin kódot
amit nem látunk, de előtte rezeg kettőt, és 2-3 másodperccel később a billentyűzeten bepötyögheted a pin kódot. A helyes pinkód után ez a képernyő jön fel:
Namost egy tök fekete képernyőn kellene megnyomni a jobb alsó Elfogad gombot. Látszólag lehetetlen, de ha a billentyűzeten megnyomod kétszet a TAB gombot akkor az Elfogad gomb aktív lesz, és ekkor csak egy Entert kell nyomni a billentyűzeten, utána rögtön megjelenik a telefon képe a tévén.
Na mégegyszer a teljes processz ömlesztve:
hdmi kábel egyik vége tévébe/monitorba, másik vége dokkolóba.
Dokkolóba beledugni a billentyűzetet és az egeret (lehet bluetoothos is, akkor csak az usb vevőket kell beledugni, kb így:
Ha így kész vagy, rádugod telefont, és bekapcsolod a telót.
Vársz kb 25 másodpercet amíg kettőt rezeg a telefon. Vársz 3 másodpercet
A billentyűzeten bepötyögöd a pin kódot
Vársz egy másodpercet, megnyomod kétszer a TAB-ot, és nyomsz egy Entert.
Ennyi.
Ekkor már látnod kell a tévén a telefon kezdőképernyőjét, és egérrel tudsz mindent csinálni.
Remélem neked is sikerülni fog. -
válasz
sebestyen93 #9062 üzenetére
Igen ilyesmi kell és nem kell engedélyezni hozzá semmit. De tök felesleges ilyen drágát venni, fele ennyiért is van
-
válasz
petyametyo #9016 üzenetére
Nem bonyolult, de kell hozzá pár dolog, ami nem biztos hogy mindenkinél van otthon.
A telefon kijelzőjét ki tudod váltani egy monitorral vagy tévével. Ehhez kell egy hdmi kimenetes usb-c dokkoló és arra rákötve egy egér. A dokkoló és a tévé/monitor közé pedig egy hdmi kábel.
Így a tévén látod a kijelzőt tükrözve és a rákötött egérrel tudsz ugyanúgy kattintani mintha az ujjaddal böknél oda. -
válasz
Diamond500 #8996 üzenetére
10-es droid, emui12-vel (ver: 12.0.0.134)
Tapasztalat: régi, de jó. Használtam 11-et és használok 13-at. Hát nekem semmi nem hiányzik azokból. -
Két eset lehetséges miért vagy elégedetlen az új akkuval
vagy már az új akku se valami jó, mert évekig állt egy raktárban, és most kell neki jópár töltés mire összeszedi magát (erre utal a túl gyors feltöltődés is)
Másik esetleges ok, hogy elhitetted magaddal, hogy a régi már szar, és csodát vártál. Én 4 évig használtam a telefont, a 3. és 4. évben nagyon ráfüggtem a telefonozásra (napi 5 óra sot minimum), tehát abban a két évben naponta töltöttem. Új korában tudott 7,5 óra sot-ot. Most 4 évesen 7 óra sot-ot tud. Ha nálam ennyit gyengült az akku, akkor másnál se lehetett sokkal rosszabb ennyi idő alatt. Egyébként kb másfél óra alatt töltődik fel az akku gyári töltővel. -
válasz
wallace #8983 üzenetére
Korábban már írogattam róla, egy Motorola Edge 40-et vettem. Kemény két hónapig volt meg. Soha életemben nem adtam el ilyen rövid idő alatt telefont. Az pár hét alatt produkált annyi hibát, amit a P30 4 év alatt egyszer se. Pedig a tesztje végén ott az ajánlott plecsni.... A P30 még ma is annyira jó cucc, hogy a középkategóriában csalódni fogsz, bármit választasz.
Utána vettem egy S23-at. Ez maradni fog, de.... van egy DE. Bár a két telefon között van 4 év, ezáltal 4 év hardverfejlődése benne van az S23-ban, összességében nem dobtam tőle hátast. Egyetlen dologban tudott lenyűgözni, az üzemidő. A P30 6-7 óra SOT-ot tud az én felhasználásommal (alapvetően böngészés, youtube, viber (video chat is), telefonálás, fotózás, +1 okosóra). A legkisebb S23 verzió erre még rá tudott dobni egy nagy lapáttal, amit nem gondoltam volna (5G, 1 sim, 120 Hz,auto fényerő) [kép]
Tehát üzemidőben brutális. Nem melegszik. Teszi a dolgát hibamentesen, bár az ujjlenyomat olvasója nem olyan jó mint a P30-é. Nem játszom, nem facsézom, nem messengerezem.
De ezen a szuper üzemidőn kívül semmi extra. A kamera picit jobb viszont nincs szupermakró. Ami papíron előnye a P30-al szemben, azért a napi használatben nem adnék pénzt. A sebességelőnyét érezni, hogy gyorsabb, de itt nem az van, mint 10 évvel ezelőtt, hogy a tárcsázó 5 mp helyett 1 mp alatt nyílik meg. Akkor látványos volt a gyorsulás. Itt 0,15 mp helyett 0,1 mp. Érzed, de ez miatt cserélni?
Az 5G semmi érezhető pluszt nem ad, a 120 Hz-es kijelzőn látom, hogy folyamatosabb, de most éppen ki van kapcsolva, és nem érzem hiányát (más már meg akar halni ha visszalép 60 Hz-re... nem vagyunk egyformák). A plusz 2 giga ram mintha ott se lenne. A kijelző fényesebb napsütésben, de a P30- at is láttam rendesen. Szóval én azt érzem, hogy ezek miatt kár százezreket kiadni. Mert ami a P30-nál jobb, azt csak többszázerrel többért tudod megvenni. Megéri? Nekem nem érte meg, pedig szemérmetlenül olcsón vettem az S23-at. -
Nézegettem a Honor ajánlatait is, de nagyon nem értem őket. Az 50-70-90 gyakorlatilag ugyanaz a telefon kicsi változtatásokkal. Se erősebb nem lett, se gyorsabb. Nem igazán látom a fejlődést az 50-hez képest hardveresen, bezzeg árban volt néhány lépcsőfok felfelé. Biztos vagyok benne, hogy a 90-nek nem jobb a kamerája mint a P30 pronak, bár most nagyon tolják ezt a 90-est. Ha Honort választanék, ennyi pénzért inkább vennék egy használt Magic 4-et, annak remek a kamerája.
-
Az a kábel amit linkeltél tuti, hogy jó, mert az 5 amperes. Ha belenagyítasz a képbe, a jobb oldali csatlakozó tövénél ott van az 5A jelzés
Amúgy ha ez a linkelt kábel tényleg 5 amperes (és nem csak véletlenül egy ilyen képet bökött oda a webáruházas) akkor ennyi pénzért ajándék. Én anno azért nem vettem 5A kábelt, mert valami 5-6 ezerért vesztegették.
A Huawei szuper töltése 9 volton történik. 5 Amperrel ez éppen kiadja a P30 pro 45 wattos gyorstöltését. Gondolom a sima P30 szoftverében nem vették figyelembe, hogy a P30 csak 22,5 wattal tölt, ezért oda bőven elég a 3 amperes kábel (9V x 3A=27 watt). Szóval a töltésellenörző szoftver "látja", hogy az én kábelem nem 5 amperes, ezért szól, hogy azt használjak. De a szuper töltés mégis elindul, mert a 3 amper elég a 22,5 watthoz. -
válasz
Energie X #8908 üzenetére
A Huawei gyorstöltésével az a probléma, hogy a Huawei saját fejlesztése és nem igazán terjedt el. Tehát csak Huawei vagy Honor töltővel fog menni a szuper töltés legalább 5A-es kábellel. Nekem megy 3A-es kábellel is, de mielőtt beindul a szuper töltés kiírja, hogy használjak gyári kábelt. Sajnos az elterjedt QC3 töltővel nem tudja a max töltési sebességet, csak 18 wattot. A 22,5 watthoz képest az már nem is olyan nagy visszalépés.
-
válasz
laaceee98 #8893 üzenetére
Amilyen őrült árak vannak, tudtam, hogy a sóherságom miatt alább fogom adni a szinvonalat. Nem fogok 300+ ezret kiadni egy telefonért. Nem lenne ez rossz, ha nem lennének bakik, és minden működne hibátlanul. Érdekes, hogy nem állandó hibák, hanem egyszer itt egy baki, egyszer ott. Egy dologra mindenképp jó: még jobban értékelem a Huawei szoftveres minőségét. De még nem annyira rossz, hogy Samsungot vegyek. Ifonyét meg annyira nem akarok, hogy akkor inkább a semmi, mint ifonye.
-
válasz
castiels #8891 üzenetére
Én Motorola Edge 40-re. Maradjunk annyiban, hogy nem P30 szinvonal. Hardveresen frissebb gyorsabb. Minden másban erős visszalépés. Kamerában is (ezt tudtam előre), de leginkább szoftveresen (erre nem voltam felkészülve): szoftveres hibák, pedig stock droid. Hogy egyesek mit istenítenek ezen a fapados droidon? Ja, azok biztos valami még rosszabbról váltottak rá, nem Huaweiről.
De legalább kipróbáltam, mert mindenhol dicsérték, és találtam egyet egészen jó áron. -
válasz
castiels #8887 üzenetére
A kijelzőcsere = gazdasági totálkár. A Myhuawei appban meg lehet nézni a hivatalos árat, ha jól emlékszem negyvenvalahányezer egy kijelző.
Nem hivatalos oldalakon az amoled kijelző 30-35 ezer, de akkor magadnak cseréled.
Aztán lehet kapni 15 ezer környékén lcd (tehát nem amoled) kijelzőket...biztos jó valamire az is... -
Mai Motorola Edge 40 promóció következik.
Persze! Tudom! Rakjak már fel képeket, mert igazából mindenkit az érdekel.
Kezdjük a makró képességgel.
Íme egy kép makró nélkül (Motoval készült), csak hogy lehessen látni mekkorka a fotózott téma: kisebb mit a hüvelykujjam körme (manikűrös szakértők türtőztessék magukat)ugyanez Moto makróval: alatta a P30 makrója
-
válasz
szabolcs5757 #8873 üzenetére
Bár cikizem a Samsungot a "banana edition"-nel, de nem azon bukott el nálam. A hardver az új Snapdragon procival szuper. Na de az az oneui.... Én nem értem azokat akik a Xiaomi miui-ját ekézik, hogy bonyolult, átláthatatlan stb. Az oneui semmivel se különb, a láthatatlan helyekre eldugott beállításokkal. Pl. vannak olyan beállítások amit csak akkor találsz meg, ha hosszan rányomsz valamire pl egy ikonra. Feleségem S21FE-jéhez már hozzá se nyúlok. Emui után az oneui a gordiuszi csomó és a szörnyekkel teli labirintus szerelemgyereke. Most nem keresem elő, de valaki az S23 fórumában egyedi értesítőhangot akart beállítani. Végül tudtak neki segíteni. A beállításokban hat (6) kattintás után jutott el a beállítási lehetőséghez. És akkor a miui a bonyolult? Szerintem meg kettős mérce. A Samsungnak mindent elnéznek mert nemkínai.
Az S23+ már tényleg túl nagy, pontosabban széles. A Motorolám pont ugyanolyan széles, mint a P30, nem is volt gondom megszokni a méretet. A Samsungnál a hátoldal éles pereme is zavart. Pedig már kinéztem rá egy valódi bőr Dbrand hátlapskint is.... Mindegy, nálam a Moto győzött, nem racionális okokból. De a Samsung is nagyon jó. -
Motorola Edge 40 első észrevételek:
Ha nem lenne az 5 darab Motorola alkalmazás a telefonon, ez teljesen Pixel copy lenne. Nagyongugli. A nyers telefonon 44 alkalmazás van, ebből 19 gugli alkalmazás. Majdnem stock droid, amit sokan istenítenek, de szerintem inkább hátrány mint előny, mert így nagyon nyers. Ami szerethető kedvesség van benne (nem sok) az mind Moto. Pl. nekem kedvencem a P30-on, hogy a lezáró képernyőre mindig más tájképet rak. Motón nincs hasonló. Feltettem a Huawei Egészség-et a Huawei watch Fit óra miatt. Az appgallery böngészős verziójából nem engedi telepíteni. Úgy tűnik csak Huawei telefonra működik a böngészős telepítés.
A telefon tele van kedves Motorola magyarázó szövegekkel, animációkkal. Nagyon érezni, hogy ezt a dummy amcsiknak csinálták, akiknek nem elég ha leírják, meg is kell mutatni, hogyan csinálja 😛 -
Nekem sem volt alaposabb indok a cserére azon kívül, hogy 4 év után már vágytam valami újra. Ja, és nem akartam teljesen lelakni az akkuját, mert így még el tudom adni 50 ezer körül. Ha addig használom, míg romlani kezd az akkuja, akkor a fiók alján végzi ez is, mint már jónéhány telefonunk.
-
Majdnem 4 év és 466 többnyire haszontalan itteni kommentem után lassan elköszönök a P30 tulajoktól. Az utódja már megérkezett. Elengedtem a reménytelen kompakt méret mániát. Hasonló méretben csak az S23 banana edition lenne, de se a banán se a Samsung nem vonz annyira, hogy több százezret herdáljak el rá.
Motorola Edge 40 pro volt a kiszemelt eredetileg, de reménytelen arra várni, hogy a 330 ezres ára csökkenjen. Még az egy éves Edge 30 ultra ára is alig mérséklődött. Viszont volt egy meghirdetett sima Edge 40 nagyon jó áron, amit végül nem tudtam otthagyni. Gyakorlatilag ugyanazt tudja mint a pro, kicsit gyengébb hardverrel és kamerákkal, viszont semmit nem hagytak ki belőle, van qi töltés és asztali mód is.
Majd még jövök egy kis összehasonlítással, hátha segít majd másoknak az utódkeresésben.
A méretről már most is tudok nyilatkozni. Szinte pontosan ugyanolyan széles mint a P30 (71,4 vs 72 mm.), tehát kézbefogva nem érződik nagyobbnak. Persze magasabb 1,3 centivel, de majd megszokja a zsebem. Használatban nem zavaró, hogy magasabb. -
válasz
PH-User #8850 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott a zárolás probléma.
Tokban és üvegfóliában nem tudok segíteni.
Hydrogél fóliát használok. Most épp nincs rajt a telefonon, mert leszedtem, de majd teszek rá másikat, van még pár darab. Tokot nem használok, csak egy hátkapskin van a telefonon, hogy ne csússzon, Dbrand dragon skin. -
válasz
laaceee98 #8827 üzenetére
A Huaweit sajnos el kell engednünk. A gspace-ről Bog is csinált egy videós elemzést....
Zenfone 9 a múlt héten volt itt a hardveraprón 200 ezerért, és egy 16/256-os 285 ezerért. Ha nem lett volna az S23 körüli hű meg há, akkor megvettem volna. Végre csinált a Samsung olyan telefont amilyet talán csak az A53S-el sikerült nekik. De még nem temetem a Zenfone9-et sem. -
Az én P30-am is refurbished számlával vásárolta az előző gazdája. Aztán egy hónap után eladta még olcsóbban, mert akkor terjedt a hír, hogy " elveszik a Huaweitől az androidot". Aztán gyorsan túladott rajta, mielőtt arra ébred, hogy se kép se hang.
Én meg úgy voltam vele, hogy annyiért a hülyének is megéri, hát még nekem! -
-
válasz
adammolnar01 #8812 üzenetére
Ez nem elnyomkodás lesz, mert sejtésem sincs mi okozhatna ilyet szoftveresen. Próbáld meg kipucolni a telefonon jack lyukat. 4 csatlakozós a füles dugója?
-
válasz
laaceee98 #8807 üzenetére
P30 a széleslátóval csinálja a szupermakrót, azaz a középső kameralencsével.
Nem kell lemondanod a szuper makrókról a Xiaomival, mindössze egy kiegészítő lencsét kell venni (és magaddal hordani) amit a főkamerára tudsz rátenni. Mobile camera lens néven keress rá és 2 ezertől 30 ezerig rengeteg féle van. -
válasz
laaceee98 #8803 üzenetére
Ez teljesen racionális (=pénztárcabarát) döntés részedről. Ezért teljesen megértem, hogy azt választottad.
Közben az én alternativáim elkezdtek olcsósodni. Zenfone 9 (18/256)-ot hirdetnek a hardveraprón 2,5 év garival 285 ezerért. És pillanatok alatt elkelt egy alap S23 299 ezerért. Alakul ez.... az idő nekem dolgozik. -
válasz
laaceee98 #8792 üzenetére
És mi történik akkor, ha az egésznapos navigálás közben néha rádugod töltőre. Csak fél órát kell töltőn hagyni és már bőven kibírja a napot. Ha nem akarsz kábellel vacakolni, alakítsd át vezetéknélküli töltősre és töltsd úgy navigálás közben. QI töltős telefontartóval tele a net. Egy usb-c csatlakozós hátlapi tekercs meg pár ezer ft.
-
válasz
laaceee98 #8790 üzenetére
Ja, a Xiaomi 13 kifelejtődött mint esélyes. De az is ezer eurón kezd, szóval ősznél előbb az is esélytelen.
S23 nem lesz drágább. Már most is árulnak bontatlanul 355 ezerért. Fél év múlva lesz ez 250 ezer alatt is.
Feleségemnek mindíg Samsung telefonjai voltak (Ace, Ace2, Note3, S9, S21FE).
Én tényleg ajánlom neked az utóbbit (ha nem játszol). Kis kereséssel elfogadható áron találsz garanciásat. És tényleg nagyon jó cucc azért a pénzért. Szerintem érdemtelenül alulértékelt. -
válasz
laaceee98 #8787 üzenetére
6 óra SOT alatt elég ritkán teljesít, és nekem is 3,5 éves, gyári akkuval.
Alternatívák? Van több is. 200 ezer alatt? Ja, akkor nincs.
Poént félretéve. Nálam a méretkorlát a legerősebb szempont, ezért Realme, Oneplus meg az összes többi szinte mind kiesik Zenfone 8 elég középszerű lett, ezért helyette inkább a 9-est nézegettem, de lassan elengedem. Miért? Mert használtan senki nem árulja, újonnan még mindíg 330 ezertől van, annyiért viszont túl drága. Ennyi pénzért nincs pl. zoom kamera, amit én munkában elég sokat használok (kiváncsiaknak: raktári magas polcon levő áruk feliratait nagyszerűen le tudom lesni vele, nem kell lepakoltatni a 6-8 méter magasan levő árukat egy gyors készletellenőrzés, anyag keresés miatt, néha 30-40 tételről van szó)
A Xiaomi 12X is a zoom kamera hiány miatt esik ki, pedig már vettem volna, mert volt egy jó áron levő példány, 150 ezerért. A sima 12 pedig a gyalázatos üzemidő miatt szóba se került. Ami eddig sose "játszott" a Samsung, exynos, térerő és üzemidő problémák. Viszont most a S23-al nagyot villant. Csakhát eltart egy ideig amíg az ára lemegy 200 ezer környékére használtan.
Mit vennék ha most hirtelen kellene egy telefon? Meglepő a válasz: Samsung S21 FE. Feleségemnek pár hete vettem egyet újonnan. Egy hétig én nyomkodtam, mert nem adódott lehetőség átköltözésre neki. Snapdragonos, szuper a kamerája (sajnos beltérben megveri a P30-at), Játék nélkül nem melegszik, max langyos, 5-6 óra körüli SOT. Pörgős a rendszer, szuper kijelző. Még éppen elviselhető méret, és 155/74. És az ára is oké. Persze nem újonnan, mert úgy 200 felett van. De pár napja pl. láttam egy fél éveset, garival, újszerű állapotban, 8/256-ost 140 ezerért. 6/128-ast már 120 ezerért is találni.
Persze még nem sürgős a váltás. Ha az S23 nagyon ütős lesz, az ősszel veszek egyet, lesz amennyiért lesz. Ha az is kibír 4 évet mint a P30 akkor összességében megéri majd. -
válasz
castiels #8770 üzenetére
Őszintén: fogalmam sincs. Este rálököm a tőttőre, aztán reggelre tele van. Nem tölti magát folyamatosan, mert be van kapcsolva az okostöltés. Előbb felmegy 80 %-ra, akkor megáll a töltés, aztán hajnalban tolja fel 100 %-ra, hogy amikor ébreszt, már fullra töltve kezdhessem a napot.
De ha igényeled, egyszer meglesem, hogy milyen tempóval tölt. -
Nekem is 3,5 éves, nem kapcsolok ki semmit éjszakára, és merül 4 %-ot. Napközben pedig nyúzom (nem játékkal), és egy nagyon nyomkodós napon több mint 6 óra SOT megvan.
Lehet, hogy már valami kezdődik, mert kb egy héttel ezelőtt 2 %-ról kapcsolt ki, nem 1 %-ról. Majd akkor foglalkozom a problémával, ha 10 % felett csinálja ugyanezt. -
válasz
killertibi #8744 üzenetére
Amióta a messenger létezik, azóta képtelenek megcsinálni a normális működését. Bármelyik telefon fórumába beleolvasok mindben találni messenger panaszokat és persze mindenki a telefonban keresi a hibát. A csúcs, ez a "látta/nem látta" faszság benne. Hány emberi kapcsolat ment már tönkre ez miatt a teljesen kiszámíthatatlan működésű szar miatt: "láttam, hogy láttad, mértnem válaszoltál". Ha nekem valami fontos, sose üzenetekben intézem, hanem felhívom, és megbeszéljük. Feleségem messengerezik. Vele már réges-rég megbeszéltem, hogy ha messenger/facse problémája van, engem hagyjon békén. Bármiben segítek neki, kivéve ezt a kettőt. Én soha nem is használtam mert már a kezdetektől problémás volt. Mindenkivel Viber-en tartom a kapcsolatot. Az se a tökéletesség szobra, de legalább nem gerjeszt konfliktusokat a felhasználói között a hibás működésével.
-
válasz
Balzsika47 #8731 üzenetére
Ha nem nyírták volna ki a gms-el a Huaweit, sose vennék mást, feltéve hogy nem péklapát. A párszor már emlegetett S21FE 155 mm. magas, ami "csak" 5 mm-el több a P30-nál, de engem már az a kis többlet is zavart. Meg tudnám szokni, csak nem akarom. A P30 méretnél már nem szeretnék feljebb lépni, se hosszban se szélességben. A P50 már erősen kilóg ebből a keretből. A felső határ a Xiaomi 13 a 153 mm-el. Azt még megtapogatom majd valahol, ha ideér valamikor. Szóval ezzel a méretkorlátozásommal ki is zártam a droidos telefonok 95%-át (ifonyékat hagyjuk...) Aztán az a kevés modell ami belefér a méretkorlátozásba, valami máson hasal el, pl. ergya üzemidőn (Samsung). A Zenfone9 nagyon bejön, de még drága és fáj az a zoom hiány (melóban sokat használom). Xiaomi 12X használtam már egész kultúrált áron lehet kapni, van benne minden ami kell. Valamiért mégse szánom rá magam, azért is várom a 13-at (aminél majd megint az árába kötök bele)..... És közben a P30-at használom tovább és tovább...
-
válasz
Balzsika47 #8729 üzenetére
Igen, a P30-nak három éve se volt vetélytársa, és azóta se lehet rá panaszkodni. Főleg most amikor az a divat, hogy a tavalyihoz képest pocsékabb hardvert adnak drágábban. Nézegetem már az utódját, de csak kompromisszumosak lennének. Pl. Zenfone 9, 300 ezer Ft. és nincs zoom kamera. Xiaomi 12 merül mint a Titanic (viszont a 12X már egy jó esélyes) S22 se térerő, se üzemidő de legalább drága.
Feleségem S9-ese is három éves és nem volt jobb már első napon sem a P30-nál (azt váltja az FE). Szegény már töltőtől töltőig jár azzal a telefonnal, szerintem 2 óra SOT-ot se tud már. Mondjuk újonnan se volt egy üzemidő bajnok. A P30 még három és fél évesen is 6+ óra sot-okat tud, és én többet lógok rajta mint ő az S9-en.
Szóval nagyon jó telefon ez. Az legyen a legnagyobb hibája, hogy a böngészési sebessége nem éri el egy tavalyi csúcstelefon szintjét. Azt se hibának róttam fel, csak megemlítettem érdekességként, hogy ne mindíg csak dicsérjük, mert az már unalmas 😁
Lehet, hogy csak egy reset kellene neki. De ez miatt nem fogom resetelgetni. -
Már jó ideje foglalkoztat a gondolat, hogy böngészésnél egy új oldal miért tölt be olyan komótosan a P30-on. Kb másfél másodperc, de a mobilaréna néha 2-3 mp .
Pénteken vettem a feleségemnek egy Samsung S21 FE telefont (csak Samsungot hajlandó használni). Próbálgattam, és rátévedtem a mobilaréna honlapra. Azonnal feltűnt, hogy pillanatok alatt betöltötte. Kiváncsiságból csináltam egy összehasonlítást. Frissen bekapcsolt FE és P30. Chrome böngésző megnyitás kb. ugyanannyi idő alatt ugrik be. Viszont nagy az eltérés a honlapmegnyitás sebességében. Mobilarena.hu az FE-n kevesebb mint fele/harmad annyi idő alatt töltődik be, mint a P30-on. Az FE-n pillanatok alatt, a P30-on ráérősen. Ugyanazon a wifi hálózaton. Csak egy érdekesség, hogy ugyanezt a tesztet megcsináltam a P30 és egy Xiaomi Note4 (Snapdragonos verzió, lassan 6 éves cucc) között is, amit megnyert a P30, de minimális különbséggel.
Nem irritál, nem esek kétségbe ettől a tempótól, csak már korábban feltűnt ez a lassúsága a P30-nak. Most volt lehetőségem összehasonlítani. Az biztos, hogy nem a hálózati része lassú a P30-nak, mert anno a fénykábeles netet próbáltam a P30-al és az 1000-es wifin 990-et mért a Speedtest.net, de ebben a pillanatban is mér 838 megabitet. -
válasz
gombasm #8721 üzenetére
Igen, ez a legfrissebb szoftver és a legfrissebb biztonsági update.
Halkan megjegyzem, ha ezek közül bármelyik zavar, akkor miért egy 4 éves telefont vettél? Fele ennyiért kapsz most kiadott Xiaomit max egy hónapos biztonsági update-el, rosszabb hardverrel.
A saját véleményem az, hogy a tényleges biztonság nem a droid security update-en múlik, hanem a júzer biztonsági szempontból felelős internet használatán, ami jónéhány kerülendő tevékenységet takar.
Csak egy példa:
Nálam aktív használatban van Xiaomi Note 4 is, droid 7, Miui10, sec update 2018 okt. Teljesen jól működik, használjuk, ha valamit mégis lelopnak róla azzal csak az idejüket pocsékolták. -
válasz
Cranium #8715 üzenetére
Ha pl letöltök egy gmail csatolmányt akkor nekem is előjön a felső képen levő értesítés. De soha nem hangoskodik. Nem is lehet külön állítgatni. De ami alatta van, olyat sem igazán láttam. Direkt letöltöttem egy csatolmányt most. Letöltéskezelő mutatta, hogy letöltve. A fájlok alkalmazásban az előzményeknél nem is mutat ilyeneket, hogy letöltéskezelő. Az az érdekes, hogy nálad korábban berakott képernyőképen külön is kezeli a letöltéskezelővel letöltött fájlokat. De ugyebár nem ez a lényeg, hanem, hogy ne bimbammoljon. Ez a discord sara lesz. Próbáld meg letiltani a discord értesítési hangokat.
-
válasz
Cranium #8709 üzenetére
Ez biztos, hogy nem gyári alkalmazás, hanem valamelyik utólag letöltött alkalmazásod beépített szemete, amit még rendesen kezelni sem lehet, pl. némítani sem. Ez lehet a böngésződbe utólag beépült kiegészítő, vagy más alkalmazással "ajándékba kapott szeretetcsomag".
Az alkalmazásokban mutat egyáltalán letöltéskezelőt? Azt kellene beálltítani. Ha nem lehet beállítani, akkor megérdemelne egy végleges törlést. -
válasz
Balzsika47 #8704 üzenetére
A P30-on gyárilag rajta van a Phone clone alkalmazás. Ha mégsincs rajta, akkor telepítsd az Appgallery-ből.
(figyelem, NE a play áruházból)
Magyar nyelvű, nagyon egyszerű, adja magát a használata, csak két gombot kell nyomni. Az iphone-ról is átveszi az adatokat. App store-ból telepítsd ugyanezt az alkalmazást az xr-re is, itt a linkje >> [link]Itt van hozzá a gyári használati segédlet [link]
-
Igen, ott van a desk mód amikor a telefon touchpadként működik.
DJGABI
Nem olcsójánoskodás nekem sem, mert pénzem lenne rá, kp-ban azonnal fizethetném, és még spórolni se kellene utána. De egyszerűen ennyi pénzt nem adok egy telefonért. Nagyon elszaladtak az árak. Ahogy cipőt sem veszek 50 ezerért és még sorolhatnám. 350 ezer? Annyiért már alig használt amoled kijelzős laptopot és egy Xiaomi 12X-et kapok másodkézből, garanciával. A feleségemnek és a gyereknek új telefonokat veszek, de magamnak már 10 éve csak másodkézből. Még szórakoztat is amíg keresgetek egy igazán jó vételt. -
Akkor miért nem a Zenfone 9?
Pár mm-el kisebb mint a P30 (a Xiaomi meg pár mm-el nagyobb).
És az Asus minden felsorolt kivánalmadat tudja és még jack is van. Olcsóbb is lesz mint a 13. De "csak" 2022-es procival, a Xiaomi 2023-assal, ami kb mindegy teljesítményileg.
Ami viszont nem mindegy, hogyan fog melegedni a 13 a gen2 procival. Az Asus nagyon tud melegedni ha kínozzák. Nálam ez max videózásnál vagy videotelefonálásnál következhet be, mert nem játszom, nem videoszerkesztek, nem streamelek.
És végül még ott van a Miui, ami sokaknak nagy mumus. Az Asus launchere a ZenUI jóval szimplább. -
Nem hiszem, hogy az 50-60 ezer körül beszerezhető P30 helyett a 300+ ezres Xiaomit fogja várni. Én is figyelgetem a Xiaomi 13-at. A világ keleti felén már tesztelgetik, unboxingolják. Biztatónak néz ki. Kérdés mennyi lesz az ára mire ideér? Tuti drágább lesz mint a Zenfone 9 aktuális ára, most épp az az aktuális favorit nálam. De a Xiaomit majd meg lehet tapogatni valahol, a Zenfone 9-et meg nem igazán.
Nagy kérdés, hogy a minden tekintetben még mindíg nagyon jó P30-at hány dologban űberelik, ami miatt késztetve leszünk a váltásra? A Zenfone gcammal ütős képeket csinál, viszont zoom az nincs benne. És desk mód sincs bennük, pedig azt heti rendszereséggel használom az 50"-os tévén. Szóval ez visszalépés lesz/lenne nekem. Már szeptemberben volt 3 éves a P30, és még mindíg az van, hogy nincs semmi olyan dolog vele ami miatt le akarnám cserélni. Még a végén akkucsere lesz és túlhordom a 4. éven is? Én nem rettegek, hogy uramisten már több hónapja nem jött biztonsági frissítés. Volt olyan telefonom ami 2 éven keresztül semmi frissítést nem kapott, biztonságit se, mert maszekon rátákolt custom rommal használtam. -
-
-
Nord előnyeiből vedd ki az otg-t, mert azt tudja a P30 is.
A P30 pozitívumhoz írdd oda a desk módot (monitorra vagy tv-re kivetítve választhatsz, hogy a telefon képét tükrözze vagy egy egyszerüsített számítógépes felületként akarod használni). Nekem bejön ez a féligmeddig asztali mód. -
Nekem a méret a fő korlátozó tényező a szóbajöhető utódok szempontjából. A céges telefon 10 mm-el nagyobb mint a P30, de hónapok alatt sem barátkoztam meg azzal a mérettel. Lassan már csak egy készülék marad leendő utódnak. Korábban még listán volt a Xiaomi 12X is, de azt lassan elengedem. Samsung S21/22 a pocsék akkuidő miatt már korábban kihullott. Asus Zenfone 9 jelenleg az egyetlen esélyes. Jövőre elkezdem nézegetni a használt Z9 hirdetéseket, mert az új árát nem fogom kifizetni egy telefonra se. A P30-at is így vettem. Ha a P50 pro kisebb lenne, nem lenne kérdés mit veszek. És azt már ki lehet fogni 200 ezer körül használtan. Annyit még szánnék rá, mert azt se 1-2 évre venném.
-
-
válasz
pityaa23 #8621 üzenetére
Majdnem ugyanannyi mint a hivatalos Huawei alkatrész. Akkor inkább csináltasd meg rendes szervizzel. Futár viszi, futár hozza és arra garancia is lesz. Szerintem egyszerűbb. Ha magad csinálod, elég egy hibás mozdulat és annyi a 42 ezres alkatrésznek.
Csak szólj a szervizeseknek, hogy ne reseteljék a telefont, mert az adatok kellenének -
válasz
Energie X #8605 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, mi az ami valószínűleg jóval több pénzért, jóval többet, vagy legalább ugyanennyit ad.
Én is nézegetem a lehetséges utódokat, és eddig a Zenfone 9 a legszimpatikusabb utódjelölt. De az is csak erős kompromisszumokkal. Kezdve azzal, hogy a P30 jelenlegi értékéhez képest még használtan is plusz negyedmillió lenne a váltás. És technikailag csak részben jobb, szoftveres támogatásban meg még részben se. Elnézve a korábbi Zenfone-k frissítési gyakorlatát. Hát.....
Szóval érdeklődve figyelem, kinek mi lesz az utód, és miért az. -
válasz
laaceee98 #8600 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyen képet a P30, amikor vastagon zsíros volt a lencse. Egy gyors törlés után már nem csinálta. Gondolom ez a hibaforrás már kizárva. Nincs esetleg valami védőszerkezet (fólia vagy üveg) a kamerán, ami így megtöri a fényt? Esetleg megrepedve a kameralencsék előtti üveg?
-
Különféle tesztek és az alattuk levő kommentek alapján írtam ezt.
12x: MA: "egy töltésből 5-7 órás képernyőidők is kijöhetnek". A 7 órát, sőt többet több helyen is emlegetik.
Zenfone 9: a mobilarénás tesztben és a kommentekben sem emlegetnek képernyőidőt, de külföldi tesztekben olvastam 5-6 órákat. A melegedős Snapdragontól én nem remélek kiemelkedő üzemidőt. -
Nekem épp három éves. Akkuja még mindíg szuper. Már nézegetem én is a lehetséges utódot, de nem sürgős a dolog, mert nincs olyan probléma vele ami cserére ösztönözne. "Szerencsére" nincs túl sok alternatíva a kis méret miatt, így nem sok időmet veszi el a keresgélés. A lényeg, hogy bármit nézek, minden kompromisszumos.
Zenfone 9:
Eddig ez a legesélyesebb. Állatira tetszik, főleg a piros ( vénségemre meghülyülök, mindíg fekete telefonjaim voltak). Kamerája nekem megfelel, a kicsit kisebb üzemidőre már húzom a számat, a melegedős Snapdragon se nyerő, bár nem játszom ezért talán nem lesz zavaró mértékű. És 300+ ezerért nem veszek telefont... majd fél év múlva használtan 200-ért... Vazze a P30-at fele ennyiért vettem.
Xiaomi 12X
Kamera megfelelő, főleg gcam-mal, üzemidő még a P30-nál is jobb, melegedés nuku, 65 wattos töltés jó dolog. Miui: a legkiválóbb szelektáló a rugalmatlan júzerek kiszűrésére (hr- eseknek ajánlott).
Samsung S21/S22.
Üzemidő? Térerő? Áh...!
Almafélék: műszakilag és szoftverileg csak egy kifogás van: normális üzemidőt csak a nagy méretűek tudnak. A legerősebb távoltartó erők, az üzleti modelljük és a felhasználók hülyének nézése. Másik amiért kizárt, hogy Apple telefont vegyek, az az irritálóan ellenszenves viselkedésű júzertömeg (tisztelet a kivételeknek). -
válasz
laaceee98 #8562 üzenetére
Háromszázezerért semmilyen telefont nem vennék, még a 200 ezer is csak valami különleges vétel esetén.
A cikk azt sugallja, hogy ez gyakorlatilag Huawei. Az szoftvert persze nem igazán részletezi, hogy mi van rajta. Emui vagy Harmony, vagy valami egyéb. Mondjuk a Harmony kizárt a gms miatt. Az ideális az Emui lenne. De lényegtelen, mert errefelé úgysem lesz elérhető. Akkor már inkább gms mentes echte Huawei. -
válasz
laaceee98 #8560 üzenetére
Kétségtelen, hogy nem egyformán vagyunk guglikényszerhelyzetben. Nekem a play áruház totál közömbös, mert már az előző telefonomon se használtam. Ha kell valami app, megtalálom máshol, ahogy már évek óta (apkpure, appgallery) Közösségi cucc egy sincs.
Bátraknak van 5G+gugli alternativa: TD Tech P50 [link]
-
válasz
Black_Raven #8558 üzenetére
A tökéletes az lenne, ha a Honorban a szoftveres Huawei érzés a P30 mérettel társulna. Mert a Honor 50 még a P30 pronál is nagyobb hosszában is, szélességben is. Nem is kevéssel. Nekem már a pro is nagy volt.
Én viszont azon is elmélkedtem, hogy ha már 200 ezer körül van egy átlagos középkategóriás telefon, akkor azon az áron inkább alig használt P50-et veszek. Tudom se 5G se gugli. Mondjuk 5G most sincs a P30-ban, és nem érzem, hogy ez akkora probléma lenne, mert a 4G semmiben sem korlátoz. Sőt, az 5G telefonok terjedésével a 4G hálózatok terhelése egyre jobban csökken.
Nincsgugli. Én azt kérdezem, mit veszítek vele? (guglirámókolás nélkül) Navigációt nem bukom, @gmail.com levelezést nem bukom, felhő tárhelyet nem bukom, viber üzeneteket nem bukom, youtube-ot nem bukom, mert engem nem frusztrál, hogy böngészőben nyitom meg.
A bankolásos dolgok macerásabbak. Eddig több hátrányát nem igazán találtam a guglinélküliségnek. -
Ha már fólia a téma, egy érdekesség. A melóhelyre hoztak függönyfóliát, amivel a munkaállomást elválasztják a hegesztő robottól. Fél méter széles tekercs és 3 mm vastag a szilikonos fólia (a műanyag lemez elnevezés jobban illene rá), ami elég átlátszó. Találtam belőle egy kéttenyérnyi darabot, amit rátettem a telefon kijelzőjére, közben cikizve a kollégát aki aznap törte meg a telefonja kijelzőjét, nem első alkalommal: ilyen kéne neked a telefonra, ezt talán megvédené a kijelződet. Szóval ment az ugratás. A szám akkor maradt tátva amikor a telefonomra rátettem, és érzékelt alatta a kijelző!!!! Egy 3 mm-es fólia alatt!!! (kérdéseteket megelőzöm, az ujjlenyomat olvasót nem próbáltam, és szelfi képet se csináltam, hogy mennyit ront a képminőségen)
-
válasz
Cannabis7 #8527 üzenetére
Általában azt tapasztaljuk, hogy ahogy lépdel előre az emui, úgy lesz egyre kevesebb funkció (pl kamera beállításoknál eltűnt a 16:9 opció), és egyre jobban ios copy a rendszer: külön lehúzható értesítési sáv és rendszerkapcsolók. De összességében nagyon stabil, hibamentes működés van, de a p20 után ez neked nem újdonság.
-
válasz
Cannabis7 #8507 üzenetére
Tele van eltántorító dolgokkal:
Csak három kamerája van
Az akkuja pici, csak 3650-es, alig bír 7 óra sot-ot.
Nem melegszik, ez különösen télen nagy hátrány.
A kínaiak mellett az amcsik is lehallgatnak ezen a telefonon.
Nem kap új droidot= világvége
Van rajta egy ronda cseppnoccs
Idejétmúlt technika: jack csatlakozó
20 wattos "gyorstöltés"
Hirtelen ennyi. Nekem nem jön be. Már három éve fontolgatom, hogy lecserélem.
-
A teljes fényerőn naphosszat égetés amolednél egyenlő a garantált beégéssel, még manapság is. Jellemzően a navigációra használt telefonoknál szokott beégni a kijelző.
Azt igazából nem is értem, hogy miért kellett esténként full fényerő? Pláne egy chat alkalmazáshoz, ami amúgy is elég kontrasztos. Túl világos volt a környezet? Nekem az automatikus fényerő eddig még mindenre is jó volt. -
Ez az üzemidő csökkenés para is a régi droid időkből van. Régen (droid 2 időkben) az elindított egyszem appot zárogattuk be, hogy a telefon este 6 óra helyett kibírja este 10-ig. Mert hiába volt kikapcsolva a képernyő, az app ette az erőforrásokat. Emlékszem, hányszor megtörtént: a jó ideje a zsebemben levő telefon egyszercsak elkezdett nagyon melegedni. Akkor telefon előkap, program bezár, telefon lehiggad. Aztán megjelent a multitask, akkor ugyebár már futott(ak) programok a háttérben is. Persze kezdetben a multitask se volt tökéletes, és akkor még tényleg használt az üzemidőnek, ha nem futott a háttérben semmi. Azokban az időkben kicsi volt az akksi, kevés volt a ram, tehát az energiagazdáljodási hibák durván érezhetőek voltak. De ezek 8-10 éve voltak problémák. A 4 giga ram elterjedése óta már csak szarul megírt programok, összeakadások, optimalizálatlan vackok, újabb droid verziók és (manapság) kiskazán processzorok borítják fel a jó üzemidőt.
A P30 kiválóan optimalizált szoftvere és energiatakarékos procija mellett nincs érezhető hatása az üzemidőre, ha mindent bezárogatsz. Az utóbbi pár évben már csak a facse az a program, ami hazvágja az üzemidőt, szokták is ajánlani a light verzióját, mert az nem zabálja az áramot. -
válasz
laaceee98 #8459 üzenetére
Ez egyrészt függ attól, hogy ki mennyi és milyen appot használ.
Az én véleményem az (a saját felhasználási szokásaim esetén), hogy ennek a bezárogatósdinak az 1 giga ram alatt volt értelme. Már a 2 giga ram-os Sony Z1C-nél is alig éreztem pozitív hatást ha mindent bezártam, azt a kevés pluszt is akkor amikor már 2 éves volt a teló, és már a 4 giga volt épp elterjedőben. 6 giga ramnál (Zuk Edge, P30) kb egyszer egy hónapban nyomok rá az alkalmazások bezárása ikonra. Okom persze nincs rá, csak olyan nyugtatóplacebó, hogy fellélegezzen kicsit a telefon. -
Látványos változás csak egy van: a lehúzható panelt kettéosztották. Bal oldalon lehúzhatod az értesítéseket, jobb oldalon a vezérlőpult ikonjait tudod lehúzni. Ezt kicsit szokni kell. Néhány mellényúlás után már megszoktam, melyik oldalt kell huzigálni
A 12-vel ugyebár kaptunk egy majdnem aktuális biztonsági frissítést is. Szóval aki csak akkor alszik nyugodtan, ha van friss biztonságija, az mindenképp tegye fel. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest