- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franky74
aktív tag
Sziasztok!
A Google hírfolyamot ki lehet kapcsolni egyszerűen még úgy is, ha beléptek Főképernyő beállítása - Google hírfolyam csúszka eltol. -
Bela52
tag
Üdv mindenkinek. Memória kártya , új fajta kell ? A mikró sd nem fér be.
-
törölt tag
-
robbi5
csendes tag
Sziasztok,
Köszönöm a válaszokat Nektek @trebrona @Lami66 @Quqesz @laacee98.
Újonnan MM, Euronics, Extremetől 150-160 lenne, szolgáltatós akciós (telekom) kiesett nekem, így marad a használt ár, nézelődök hardveraprón, majdcsak lesz gyári garis 100 alatt valahol
.
Fényerő, akksi, kamera és kijelző méret (6,1 még pont jó szerintem egykezesre is akár) elég jó kombó ár érték arányban, amiből nem adnék lejjebb.
Robi
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #5185 üzenetére
Igazság szerint SzkTim vetette fel a problémát, én csak sodródom az árral!
De kipróbáltam amit írtál, újra engedélyeztem a Google appot és utána valóban ki lehet kapcsolni az asszisztenst végleg! Megint okosabb lettem, köszi neked is!
-
szemesi69
addikt
válasz
Bjørgersson #5185 üzenetére
Megnéztem, ez nekem is új
De kinyírja teljesen
-
mouzrr
őstag
válasz
Diamond500 #5186 üzenetére
Nem, nekem mióta megvan a telefon, tiltva van,nem befolyasol semmit a tiltása, talán jótékony hatással is lehet a telefonra akksiido szempontjabol
-
polk
csendes tag
Hali! Mióta megjött az új frissítés két napja, híváskor a telefon hangereje folyamatosan emelkedik, nem egyből a beállított hangerőn kezdi. Nem találom hol kell beállítani, hogy ne emelkedő hangerőn legyen. Nyilván én vagyok balfék, de fogalmam sincs... ha valaki tudja, kérem segítsen. Köszi
-
mouzrr
őstag
A google app letiltasaval orvosolhato a problema.
-
szemesi69
addikt
válasz
#85619712 #5178 üzenetére
DeÉn is arról beszéltem, kikapcsoltam, ahogy a képen látható, azóta nem ugrik fel, mert idegesített, mikor újra akartam indítani a telefont, nekem is a google akármi jött fel, így az volt az első, hogy kikapcsoltam, lehet máshol is kell, de most utána nézek, kérek egy kis időt
Bekapcsoltam, ami a képen van, hosszú nyomásra, már dobta is. -
SzkTim
újonc
Segítséget szeretnék kérni. Nemrég vettem egy p30at, és képtelen vagyok megszokni hogy rezeg mindig mikor valaki akit hívok felveszi és lerakja a telefont. Minden beállítást megnéztem de nem találom, ki lehet ezt kapcsomi valahogy? A másik a Google asszisztens a home gombnál, azt akarja hogy kapcsoljam be. Én pedig eltüntetni szeretném. Örökre. Előre is köszönöm minden kedves szaki segítségét!
-
törölt tag
-
taschner
aktív tag
nekem is jobb lett az ujjlenyomat olvasó
-
Essien
aktív tag
10.1 alatt már a fejlettebb aod van?
-
snorbi82
senior tag
válasz
Bjørgersson #5163 üzenetére
Nekem is. Majd két hét múlva megkapjuk!
-
castiels
addikt
válasz
Bjørgersson #5163 üzenetére
Telenornál vetted?
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Bjørgersson #5161 üzenetére
A támogatás appban sem?
-
Bjørgersson
félisten
Nekem az iment a HMS Core frissult, 10.1-nek meg nyoma sincs.
-
laaceee98
tag
Szia!
Kompaktság: nekem lapát kezem van (190cm vagyok), egyik kézben tartva, (mivel jobb kezes vagyok) jobb alsó sarokból nem érek fel a bal felsőbe, értesítési sáv lehúzása is éppenhogy határeset. Mondjuk én úgy fogom a telefont (ha egy kézben tartom), hogy a kisujjamat alá teszem a biztosabb fogás érdekében. Tehát kompaktabb, mint a mai okostelefonok jelentős része, de azért az igazi kompakttól (pl; alma 5S méret és kezelhetőség) messze van.
Akkumulátor: Én kihordom magammal hidegben, melegben, mivel kint dolgozom. Van hogy napi 2-3 órát telefonálok, mellette rádiót hallgatok 1 órát, social media appokat használom (se fb se messengerből NEM a lite-ot), fotózok napi 10-20-at is akár, videót készítek, YouTubeozok. 3 hónapja van meg, de még egy nap sem volt, hogy 100-ról 30-40% alá tudtam volna meríteni. Átlag/visszafogott használattal 1,5-2 napot bír, de egy napot kényelmesen elbír, ha nyüstölöm akkor is. (Persze ha egész nap BT kihangosítón PUBG-zel, max fényerőn, mobilnettel, miközben fut a háttérben a GPS, meg még 4 alkalmazás biztos le lehet meríteni 3 óra alatt, de ez nem életszerű azthiszem...). Nálam ha nyomkodom rendesen bő 6 óra SoT jön ki, de lehetne ezt még ügyeskedni 7-8-ra is.
Kijelző fényerő: Mint említettem én kint dolgozom, úgy a téli nyirkos hidegben, mint a nyári 30 fokban és tűző napon. Teljesen normálisan látható, olvasható a kijelző tűző napon is. A fejlesztői beállításokat ha aktiválod, ott találsz olyat, hogy "olvashatóság növelése napfényben", vagy vmi ilyesmi, az nekem mondjuk be van kapcsolva. (Szerintem gyárilag be volt, de nem tudom ez mindenkinél így van-e).
Kamera: Az átlag "magyar paraszt" (mint jómagam
) számára tökéletesen megfelelő képeket készít, sőt.. Szerintem gyönyörű képeket lehet vele lőni! (Persze valami fűbefába belekötő ultraprofi fotós biztos könnyedén találhat hibákat a kamerában..). Mondjuk az tény, hogy nem egy quick-shot kamerás mobil, tehát kell egy kis idő, hogy ráérezz melyik fotó mód és beállítás milyen környzethez/tárgyhoz ideális. Nem fogsz tudni vele aránylag fasza képeket csinálni mindig, mindenről, az alap fotó beállításban, mint pl. egy iPhone kamerájával. Én ehhez pl. tök képzetlen vagyok, de még nekem is sikerült belejönnöm pár hét alatt, tehát ettől szintén nem kell besz@rni. Összegezve bárki néhány hét alatt rá tud érezni a kamerájának csínjára-bínjára, utána pedig az átlag felhasználó számára tényleg túlon túl kielégítő és igazán szép képeket lehet vele készíteni. (Én speciel a széles látószöget meg a szupermakró módot kimondottan szeretem benne).
A sebesség, hardver, háttértár stb. adott, ahogy mondtad. A komplett rendszer fluid, gyors, jól használható. Hiba nálam nincs, széria/gyakori hibáról szintén nem tudok.
Telekomnál közepes semmiextra csomaggal 2 év hűségre 125 ezer ft egy összegben és adnak hozzá egy (~25 ezres Band 4 Pro-t)... ha az nem kell és egy tizesért nagyvonalúan elpasszolod akkor is összegezve 115 ezer forintért kaptál egy ilyen telefont. Szerintem elég egyértelmű
-
Quqesz
nagyúr
Nem tudom észrevettétek esetleg, jogy a google discover mellett lett huawei i assitant today hírcsatorna. Lehet válasgtani melyiket használod(vagy egyiket sem)
-
Quqesz
nagyúr
Szia
Kompaktsága nagyon jó, bár a kijelző lefele simítás - - >értesítő sáv lenyitása nekem hiányzik.
Aksi nagyon jó, nekem 1 év 2 hónapos és nem igazán gyengült.
Kimelző fényereje is jó napsütésben.
Kamera jó, de nem kimagasló a mezőnyében(piros szín kezelése főleg kevés fénynél). 3x zoom használható.
Igazi széria hibáról nem tudunk, inkább egyedi esetekről, bár szerencsére ez is ritka, de akkor ott a 2 év gari. Emui nem laggol, ami nagyon jó érzést ad a mindennapokban. A 10.1 verzió meg hozott igazi változást is(nem csak csiszolgatást)
Frisssítésben jó a support, android 10 is az elsők között jött. Hogy ez meddig lesz így csak sejteni lehet, talán a 11 még simaliba.
Összességében egy jól összeszedett telefon, a mostani áron meg tényleg az(bár én 170e vettem anno vodánál megjelenés után)
Ja és csak függetlent árulnak csak mindenhol már itt is. -
kp78
addikt
Én is szeretem a flip tokot.
Épp ma jött meg aliról amit 04.29-én innen rendeltem. >> [link]
P30 pro-hoz, és bnőnek P30-hoz is rendeltem. Kicsit más az anyaga a kettőnek, de mindkettő jónak tűnik. P30-ra hnap tudom felpróbálni, hogy mennyire áll jól rajta, de szerintem abszolút rendben van/lesz az is, ahogy a P30 pro is.
Ami kimondottan tetszik, h matt tok azon része, ahol látod a hívást stb, így nem tükröződik, mint a P20 pro-hoz és a P30 pro-hoz vett gyárik, amik úgy fénylenek, mint a tükör, és az nem annyira jó.
Ennyiért kiváló vétel -
10 hónapja használom, nyüstölöm rendesen, de akku még ma is szuper, nem akar gyengülni pedig mindíg szuper töltéssel töltöm.
Kijelző napon is jól látható, nem kell a képernyőt kézzel árnyékolni.
Kamera egyetlen hibája, hogy beltérben meleg fényű világításnál a főkamera nem találja el a fehéregyensúlyt. Érdekes módon a széleslátó kamera ugyanott rendben van. -
törölt tag
Nálatok is javult az ujjlenyomat olvasó a frissítéssel, vagy én hallucinálom be? Mind pontosságban mind gyorsaságban érezni a javulás. Nem volt fr sem újra felvétel csak a frissítés.
-
robbi5
csendes tag
Sziasztok,
Nagyon erősen gondolkozok P30 vásárláson, használt ára már elég baráti.
Főbb szempontjaim:
-kijelző méret kompaktsága (6,1 col futásnál meg úgy alapjába véve elég jó még 1 kezesnél éppenhogy)
-akkumulátor : egy erősebb napot bírjon ki nap végéig
-kijelző fényereje: nyári tűző napsütésbe full fényerőn látszódjon még rendesen
- kameraUtóbbi 3 tétellel kapcsolatban mi a véleményetek mennyire helytállóak?
-Akksinál akinek kb 1 éve megvan az mit tapasztal mennyire romlott az élettartama (ha romlott egyáltalán) ?
-Kamera úgy gondolom még most is elég élmezőny közelében lehet (p30 pro és idei csúcskészülékek valamivel jobbak lehetnek)
-Kijelző fényereje napon aki már nyáron használta például?Illetve ha van valami széria vagy általános hiba ami mostani frissítések során kijött? (5000 hozzászólásnak még nem futottam neki)
Hardver, gyorsaság manapság már adott szinte mindegyik készüléknél, háttértár stb-vel szerintem szintén nincs gond.
Köszönöm előre is a válaszaitok,
Robi
-
Bela52
tag
Tiszteletem mindenkinek. Sikerült vennem egy p30 telefont, nagyon megvagyok elégedve, vele.
-
Exian
addikt
válasz
szemesi69 #5144 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Anyagilag be tudom, ezt is úgy kapom valami rejtélyes módon a Telekomtól, mint annak idején a Mate 20 Lite-ot. Akkor az 147e Ft volt listaáron (megjelenés után nem sokkal), és 39e-ért adta a T egy hurka, nem drága előfizetéssel. Olcsóbb volt 2 évre a telefon + előfizetés, mint ha bemegyek a boltba és megvettem volna kp-ra előfizetés nélkül.
Na most erre is hasonló extra ajánlatot kaptam, ráadásul Huawei Band 4 Pro-val. Előfizetéssel együtt is olcsóbb két évre, mint maga a telefon
persze, ezen kívül van még 2-3 előfizetés a nevemen (feleségemé, meg céges, meg stb, az ajánlat egyedi volt, biztos számítanak ezek a dolgok is).
-
szemesi69
addikt
Szia! Van aktív gyári tok. Volt egy ebay rendelés, olcsó volt, de nagyon gagyi anyaga volt, aztán rászántam magam, vettem az euronicsban gyárit, igaz nem olcsó 7 ezer volt, ezt már szeretem, minőségi anyag. [link]
A korábbi telefonod közép kategória, ez felső kategória, ha anyagilag be tudod váltani, jelentős előre lépés. -
Exian
addikt
Sziasztok!
Mate 20 Lite-ról váltanék erre a típusra. Láttam, hogy korábban többen írtatok, hogy váltottatok arról-erre.
Továbbra is ajánlott váltás? Nekem igazából a Mate 20 Lite is untig (és még azon túl is) megfelelő volt, szeretem, de anyámnak kellene egy épkézlábabb okosteló, így gondoltam így ejtem meg a cserét, hogy "mindenkinek" Jó legyen. Lassan két éves a 20 Lite-om, úgyhogy nem két nap után "dobom le".
Leginkább az OLED vonz, a többi funkció és tudás nekem igazából nagyon megfelelt a 20 Lite-tal is.
-
alberttt
tag
Aki már frissített 10.1–re, azoknak mennek rendesen a témák, amik az elõzõ verzión jók voltak? Nem a gyári témákra gondolok.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Bjørgersson #5134 üzenetére
Baromira
eddig elég volt a hold ikon is meg a zárképernyőn megjelenés.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
droti25 #5129 üzenetére
Csak 3 maradt:
4:3
1:1
Teljes kijelző.
Viszont a vízszintező bekerült a fotó módhoz és a 40mp felbontás pedig a továbbiakba nagy felbontás névvel. Pro módban lett ikon a 40mp/af segédfény/raw funkcióknak bal felül.
Amit beraktam képet az is új és most már az értesítő sávban is virít a ne zavarjanak értesítés -
AtHoS
nagyúr
válasz
droti25 #5129 üzenetére
A tudás alapja az olvasás -> Az EMUI 10.1-ben eltűnik a kamera felbontás
-
droti25
őstag
Sziasztok
Lefrissült a legújabb Android verzió és nem találom a fénykép beállításokon belül a fénykép felbontás választási lehetőségeket?
Vkinek ötlet? -
korpicschess
veterán
válasz
Bjørgersson #5125 üzenetére
Nem tudom sajnos, nekem ki vannak kapcsolva a hangok, telefon is mindig rezgőn, szeretném így hagyni.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Black_Raven #5126 üzenetére
Köszi, megvan!
-
Bjørgersson
félisten
válasz
korpicschess #5123 üzenetére
Így már értem, köszi.
A Messenger prüttyögése még mindig bugos?
-
Quqesz
nagyúr
válasz
korpicschess #5123 üzenetére
-
korpicschess
veterán
válasz
Bjørgersson #5122 üzenetére
Példa: meg van nyitva Facebook, Galéria, Youtube, ebben a sorrendben. Át tudsz swipeolni direktben ha a Galérián vagy a Facebookra, illetve a Youtubera is, megfelelő irányban.
Ugyanaz, mint az Apple 4 ujjas gesztusa iPaden mondjuk. -
Bjørgersson
félisten
válasz
korpicschess #5121 üzenetére
Mit értesz szomszédos appok alatt?
-
korpicschess
veterán
Nekem is megjött egy vodás P30-ra a 10.1.
Jelentem, hogy nagy az öröm, mert még nem láttam leírva, de ebbe már belekerült VÉGRE a rendes google navigációs gesztus, lehet 1 mozdulattal váltani a szomszédos appok között. -
castiels
addikt
Telenornál vásárolt készülékre kapott már valaki?
-
fravik
tag
Nálam már süvít is lefelé a frissítés
4.51 GB 10.1.0.123(C431E22R2P5)
Nagyon kíváncsi leszek. A Supportból jött, ma reggel újraindítottam a telót és már piros pöttyel jelezte, hogy elérhető a frissítés. -
7Heads Drago
veterán
válasz
7Heads Drago #5110 üzenetére
Csak megtaláltam.... 1 napi keresés után.
-
7Heads Drago
veterán
Hogy tudok kirakni parancsikont egy képnek?
Mert nem jövök rá. -
badxgirl
aktív tag
válasz
#85619712 #5100 üzenetére
Hangjavítók kilőve alapból. Azért nem értem, mert hogy csak a huawei telefonokat mondjam, p20, p20 pro, mate 20, mate 20 pro, egyik sem produkál ilyet, pedig szerintem hang szempontjából talán azonos a felépítésük. Samsungok s7től fölfelé, és az összes note szintén nem. Mondjuk azoknak más okból utálom a hangját de ez most lenyegtelen. Ettől lehet logika abban amit mondasz, talán kipróbálom az ajánlott megoldást.
-
Helsing
aktív tag
válasz
7Heads Drago #5107 üzenetére
Mióta állítottam rajta, azóta működik. Frissít és jönnek az értesítések.
Nekem a gmail nagyon fapad. -
Helsing
aktív tag
Bocs, hogy spannelem a csopit, de égeti a kezem a teló.
Hosszú hónapokig kerestem a tökéletes e-mail-es appot. Végül Az aquamail lett a győztes. Az összes többit kenterbe verte. Az előző telómon tökéletesen működött, de itt nem akar automatikusan szinkronizálni és nem jelenik meg az értesítés sem, hogy új levelem érkezett. Mondjuk ez nem meglepő, ha nem szinkronizál.Másnak nincs ilyen problémája?
Most az értesítések beállításnál a diszkrét értesítést inaktiváltam. De a frissítést ez még nem oldja meg. Elméletileg 10 percenként kellene néznie a kapott e-maileket, de órák óta nem szinkronizál automatikusan. -
Helsing
aktív tag
A gyári Swiftkey billentyűzetet használom, de borzasztó logikátlan és nehézkes rajta a gépelés. Ha hosszan lenyomom az ékezetes billentyű ékezet nélküli párját, akkor nem az ékezetes betűt adja be hanem spec karaktereket és utána még oldalra kell húznom az ujjam, hogy kiválasszam a megfelelő betűt.
A napi szinten százszor használt betűket nehézkes elérni, de az olyan spec karaktereket amiket háromévente egyszer használok meg egyszerű.Nem lehet ezt valahogy átállítani? És ha nem lehet, akkor tudtok ajánlani valami jobb billentyűzetet?
Szerk:
Na közben megoldottam. A Google saját billentyűzete hozza az általam elvártakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest