Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:39

LOGOUT.hu

>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1801) #18001664 válasza nylontacsko (#1799) üzenetére


#18001664
törölt tag

Az Android eddig sem azért volt szerintem jó, mert hangokat lehetett állítani minden appnál, hanem mert rengeteg jó launcher van hozzá, ebből eredően a kinézetnek csak te szabhatsz határt, van WiFi Direkt ami baromi jó dolog, vannak fejlett Bluetooth funkciók, egy zene le/feltöltésére, egyedi csengőhang választásra nem kell PC-s program ( iTunes ), rengeteg program alternatíva van minden igényre, le tudsz könnyen tölteni egy nyamvadt PDF doksit és még sorolhatnám! Arról nem is beszélve, hogy a programoknak legalább 7-8 jogosultságot tudsz engedni vagy tiltani, ami szerintem fontos lehet.

(#1802) nylontacsko válasza #18001664 (#1801) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Félre ne érts, nem vitatkozni szeretnék veled de:
- Igazából minden csak igény kérdése. Ebben az esetben a launcher másodlagos dolog. Ideologizálni most nem szeretném, hogy miért, hiszen ami neked fontos pölö, az lehet, hogy nekem nem, illetve fordítva.
- Ha a jelző hangok ilyen problémákat váltanak ki, akkor azokról bátran kijelenthetjük, hogy probléma. Bár ebben az esetben az első pont is érvénybe léphet... (remélem értesz)
- WiFi direkt iOS alatt sem gond
- "fejlett Bluetooth" a mai kiegészítő eszközhasználat mellett másodlagos, de legy én ez a pont a tiéd
- iOS-re nem csak PC-n keresztül lehet hangot tenni (ha szeretnéd, szívesen elmondom miként kell)
- iOS alatt is rengeteg "program alternatíva" létezik (ez így nesze semmi fogd meg jól)
- a -pdf problémakört szintén nem értem honnan veszed, de nálam sosem okozott gondot egy .pdf megnyitása, nyomtatása
- az általad említett "7-8" jogosultságot még nem ismerem, egyelőre csak nyamvadt jelzőhangokat szeretnék beállítani :D, de majd 5-nél szólok.

- béke -

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#1803) zso79 válasza nylontacsko (#1802) üzenetére


zso79
őstag

Nem vitatkozni szeretnél? Hanem?! :W Ezen a nyamvadt sms hangon lovagolsz már mióta, pedig kaptál választ a kérdésedre. Minden kontakthoz lehet külön állítani, a hangot, led színét, vibration patternt, megjelenést, stb.

Látom nem akarod a lényeget sem meglátni a válaszokban... program alternativa ios-en? Cseréld le légyszi a dialert, vagy a kedvenced, az sms-t :D

Igazat adok, tényleg jobb az ios, menj vissza rá és hagyd, hogy mi ezt a sz@rt használjuk :D

[ Szerkesztve ]

(#1804) philoxenia válasza nylontacsko (#1800) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Itt is lehet egyénileg csengőhangot állítani, csak engedélyezni kell a névjegyeknél a hozzáférést a hangokhoz.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1805) spawn21 válasza nylontacsko (#1800) üzenetére


spawn21
veterán

Tehát ha jól értem akkor számodra az a kielégítő megoldás egy rendszer "szabadságában" hogy minden dologra külön csengőhangot allitasz be. :)

Ahogy írták, Google play. Ott lesz rá mód. Emlékeim szerint itt is lehet a névjegyzékben személyenként beállítani valamit. Mondjuk évek óta az sem érdekel milyenhogyan cseng a telefon.

iPhone 13p

(#1806) winben


winben
aktív tag

Srácok, rendeltem ebay-ről egy ilyet, ma érkezett meg.

Egyedül csak az én monitorom nem tud HDMI-t ebben az irodában, így kollégák monitorára rádugva sikerült egy kicsit játszani vele, a többi majd otthon folytköv.

Elöljáróban annyit: állat! :D
Végigkattintgattam vagy 10 appot, minden olyan, mintha tabletes nézetben nyitnám meg. Tud ablakban és fullscreen is futni egy program, tapipad jelenik meg a készülék képernyőjén, de egérrel jobb móka - ismeri a jobb és bal klikket és görgőt is a windowshoz hasonló módon.

Részletek este.

(#1807) kali válasza spawn21 (#1805) üzenetére


kali
legenda

Így igaz, akár minden névjegyhez külön csengőhangot állíthat be külön, ha úgy akarja és sok más tekintettben is sokkal jobban személyre lehet szabni, mint az általa említett iOS-t, csak tudni kell, hogy adott beállítást melyik opcióban kell eszközölni.

(#1808) nylontacsko válasza zso79 (#1803) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Igazad van, rosszul kezdtem a dolgot.
Nem szeretném szét OFF-olni a topicot, így tényleg csak egy gondolatot szeretnék hozzá fűzni.
Eleve rosszul kezdtem (és tartottam is tőle, hogy rosszul jövök majd ki belőle) ez nem egy szakmai OS topic. Tehát a kérdést már eleve nem itt kellett volna feltennem.
Az külön szerencsétlen helyzet, hogy a két (köztudottan) "ellenséges" OS kedvelő kör előnyeire és hátrányaira kezdtem(tünk) el a "beszélgetés" folyamán utalni. Ez még jót sosem szült.
Feltettem egy kérdést és erre gyakorlatilag nem kaptam igazi választ, csak olyan utalásokat, melyek nem tárgyilagosak (értsd jól!)
A magam védelmében el kell mondjam, hogy egy számomra teljesen idegen OS-t kezdtem el használni, olyan beidegződések mellett, amely egy teljesen más OS környeztet volt.
Ugyanakkor itt szeretném elmondani, hogy nem véletlenül váltottam erre a készülékre és az ezzel járó "újdonságokra" a korábbi telefonról és operációs rendszerről.
Az én szummám csak annyi, hogy:
- mennyivel egyszerűbb lett volna, ha a kérdésemre jön egy olyan válasz (pl.)
Beállítások - Rendszer - mittomén...
Ha nincs ilyen válasz akkor nincs. Tovább állok és nézelődök másutt, ha már vagyok olyan béna és magamtól nem tudom megoldani.
Tehát, tényleg nem vitatkozni akartam, főleg nem olyan témáról ami nem is ide illik.

Köszönöm és valóban béke veled. :R

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#1809) nylontacsko válasza philoxenia (#1804) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Köszi, azon túl vagyok. Első körben azzal kezdtem. :R

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#1810) nylontacsko válasza spawn21 (#1805) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Nem egészen így igaz. :)
Úgy fogalmaznék, hogy csak! nekem fontosak ezek a dolgok.
Munkám kapcsán nincs sokat a kezemben a telefon, így ezekkel a hangjelzésekkel tudok magamnak prioritásokat beállítani.
Ezt úgy értem, hogy minden jelzésnek más hangja van, így tudom róla, hogy kell-e vele foglalkoznom azonnal vagy ráérek később is.
A részletekkel nem szeretnélek untatni :)
Az általad említett "névjegyzék" szerinti beállításokat már megtettem. Illetve úgy mondom, hogy amit lehetett azt ki hoztam belőle :D
Köszönöm neked is a segítséget.

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#1811) #18001664 válasza nylontacsko (#1810) üzenetére


#18001664
törölt tag

Én megértem és elfogadom az érveidet! Viszont azt meg te értsd meg, hogy összességében testreszabhatóbb az Android, sőt a felső kategóriában már stabilabb és gyorsabb is.
Tölts le egy másik SMS kezelő appot ami tud minden névjegyhez más hangjelzést adni! :)

(#1812) Steven


Steven
addikt

P20 proból van fent a huawei honlapján Rózsaarany ... tud valaki erről valamit, várható nem várható ?Páromnak csak ez a szín tetszik...

Égen földön nem találtam neki sehol még amazonon se...

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#1813) Pompi válasza nylontacsko (#1810) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Kicsit messziről kezdem, de a végén remélem tudok segíteni ;) én alapvetően droidos vagyok, de ismerem mind a két rendszert, tabletnek ipadet használok, és iphoneok is sokat vannak a kezemben. Mindkét oldal használóinak vannak régi beidegződései a másik rendszerrel kapcsolatban, amelyek régről jönnek és bent maradtak az agyakban. Ilyen az android szar lassú lagos, és, hogy az iphoneon mennyi mindent nem lehet megcsinálni. Ez mára már vica verza elég sokat változott. Ezt inkább csak azoknak írom mintegy válaszul, akik ismeretlenül hordanak össze sületlenségeket.

Az android testre szabható, de ez a hátulütője is tud lenni, mert amíg egy iphone-on megtanultad, hogy mi hol van, az a következő generációs készülékekben is ott lesz, a droidon minden gyártónál, sőt akár gyártón belül is tudnak lenni felületbeli különbségek, tehát pl. egy Samsung után "meg kell tanulni" egy Huaweit használni.

Itt külön lecserélhető app a tárcsázó és az sms kezelő app is. Jelen esetben a Huawei a Google Messengert használja, ami elég fapados. Még külön értesítéseket sem lehet beállítani, a rendszer alapértelmezett jelzését használja. Ez alapvetően fail, de nem a Huawei, inkább a Google tehet róla, akár rendszer, de inkább a Messenger app szintjén. Van viszont megoldás. Le kell cserélni az SMS kezelő alkalmazást.

Én ugyan nagyon keveset sms-ezek, szinte csak a bank küldözgeti a tranzakciók után és ilyesmik, ezért is néztem csak ki a fejemből, hogy itt ez mekkora visszatérő probléma, de nyilván van aki többet, máshogy smsezik.

Szóval amit javaslok, mert most körbenéztem ezen a fronton, a legtöbb iromány a Textra appot írja, mint alternatíva. Feltettem megnéztem. Teljes mértékben customizálható, többek közt globálisan, de akár kontaktonként állítható a jelzőhang is, a felület is. Szerintem megérne nálad egy próbát.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#1814) #18001664 válasza Steven (#1812) üzenetére


#18001664
törölt tag

MediaMarkt...én mintha ott láttam volna, meg talán FirstPhone.

(#1815) janosibaja válasza nylontacsko (#1808) üzenetére


janosibaja
őstag

Hogy érted azt, hogy nem kaptál választ? :F A kérdésedre majdnem azonnal válaszoltam, hogy miként tudod megoldani a problémádat.

Tényleg szétoffolod a topicot az iOS-ről szóló sirámokkal. Van amiben az iOS jobb, van amiben az Android: használd az előbbit, ha nem tetszik ez. A P20 Pro nem hibátlan, szerintem sem az, de azért vagyunk ezen az egyébként segítőkész fórumon, hogy kényelmesebben használhassuk, megbeszélhessük a Huawei dolgait, nem pedig fölösleges, sehová sem vezető viták miatt.

Amúgy - ha tényleg csak ez a problémád, hogy nem tudsz egyedi hangot beállítani az SMS-ekhez - telepítsdt például a Textra-t.

(#1816) Steven válasza #18001664 (#1814) üzenetére


Steven
addikt

Sajnos negatív ott sincs se német média márkt honlapján ... sőt szerintem egész Európában nincs még .Szvl emiatt fogalmazódott meg bennem a kérdés ,hogy lesz e egyáltalán... gondolom lesz mert akkor minek rakták volna fel a honlapjukra...

[ Szerkesztve ]

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#1817) nylontacsko válasza janosibaja (#1815) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Egy szóval sem állítottam olyat, hogy Te ne válaszoltál volna a kérdésemre.
Amúgy külön köszönet érte és pont ez alapján a korábbi leírás alapján kezdek képbe kerülni.
A többi az bla-bla.
Köszönöm még egyszer :R

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#1818) nylontacsko válasza Pompi (#1813) üzenetére


nylontacsko
senior tag

Köszönöm a kimerítő és lényegretörő válaszodat :R
Mindenképpen kipróbálom az ajánlott appot.
Remélem ezzel le is zárhatom a kialakult feszültséget és még egyszer elnézést kérek mindenkitől. :B

"A tett halála az okoskodás" /Az ember tragédiája/

(#1819) mateglaj


mateglaj
tag

Sziasztok!

Ha minden a terveim szerint megy, jövő héten én is egy boldog tulajdonosa leszek ennek a készüléknek! :)

Temérdek tesztet néztem már meg róla, és a dizájn, a kamera, a gyorsaság, még a notch is állatira bejön, de ami kicsit böki a csőrömet, hogy nincs a videózás terén képstabilizátor, csak 1080p-ben, 4K terén pedig csak 30fps van...Ha jól tudom, a 60 fps-t frissítéssel még javíthatják, amit remélem, fognak is, de mi a helyzet a képstabilizálással? Ki mennyire van megelégedve a készülékkel, persze nem csak kamera terén?

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#1820) hito válasza mateglaj (#1819) üzenetére


hito
nagyúr

Ha jól tudom, a 60 fps-t frissítéssel még javíthatják

Nem tudják, a hardver kevés a 4k 60fps-hez.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1821) RedCat válasza winben (#1806) üzenetére


RedCat
senior tag

Billentyűzetet is kezeli? Az USB-C-n tölteni lehet közben?

(#1822) HdRew válasza mateglaj (#1819) üzenetére


HdRew
őstag

Ki akarna 4k 60 FPS-en kamerázni? Az enyém tudná, de jelenleg szerintem bőven elég a 1080p 60 FPS, bőven szép a videó minősége így is.

(#1823) hito válasza HdRew (#1822) üzenetére


hito
nagyúr

Ki akarna 4k 60 FPS-en kamerázni?

Ezt azért gondold át még1x! Vagy gondolod, hogy: Te nem akarsz => más se akarjon! Miért is akarna más, ha Te sem akarsz. :o

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1824) #18001664 válasza hito (#1820) üzenetére


#18001664
törölt tag

Viszont az lehet, hogy 1080p 60fps-nél kaphat stabilizációt, nem csak 30fps-nél! Már az is boldogság lenne! 4K videózásnak nem látom túl sok értelmét.

(#1825) HdRew válasza hito (#1823) üzenetére


HdRew
őstag

Jó, kipróbálom miattad a 4k60fps-t akkor. Én már a 1080p 60fps-sel is elégedett vagyok/voltam nagyon, de összességében az ember nem egy telefonnal fogja felvenni az élete fontosabb részeit, ezért ezt én nem érzem akkora dolognak. Arra ott vannak a komolyabb eszközök.

(#1826) #18001664 válasza HdRew (#1825) üzenetére


#18001664
törölt tag

Milyen komolyabb eszközök? Nálad lehet van, nálam nincs. Telefonnal is remek minőségben vehetsz fel videót, a telefon szinte mindig kéznél van, még szép, hogy azzal örökítek meg mindent!

(#1827) hito válasza HdRew (#1825) üzenetére


hito
nagyúr

az ember nem egy telefonnal fogja felvenni az élete fontosabb részeit, ezért ezt én nem érzem akkora dolognak. Arra ott vannak a komolyabb eszközök.

Ebben teljesen igazad van, csak annyi kiegészítéssel élnék, hogy az életed legfontosabb eseményei nem biztos hogy mindig előre szólnak, hogy nálad legyen a céleszköz ;) Van amikor csak történnek a dolgok tervezés nélkül, és nincs az embernél a kamera/fényképező, csak a mobil.

A 4k 60fps nem csak amiatt jó, mert most ez a menő, hanem mert sokkal több részletet meg tudsz örökíteni, van benne egy 2x-es "zoom" lehetőség a felbontás miatt, ezen kívül utómunka szempontjából is több tartalékot tartogat, mint egy fHD. De ha az eszközben nincs 4k 60fps, akkor nekem is az elsődleges felvételi mód az 1080p 60fps. A mozgások folyamatosságának visszaadása érdekében preferálom a 60fps-t a 30-cal szemben.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1828) HdRew válasza #18001664 (#1826) üzenetére


HdRew
őstag

A telefon a váratlan dolgokra tökéletes, de nem tud behelyettesíteni 1:1-ben eszközöket, vagy kényelmi szempont miatt, vagy amiatt, mert amúgy rengeteg dolgot tud, de tökéletesen nem tudsz rajta sok teendőt csinálni. Például rengeteget excelezek a munkahelyemen, telefonon szerinted mennyire gyors/kényelmes? Illetve ha játszani szeretne az ember, tegyük fel a játék legyen PUBG, PC-n nem kényelmesebb és élvezhetőbb? Abban biztos vagyok, hogy az esküvődet nem telefonnal fogod felvenni, és megkérni egy ismerősödet, hogy "Figyelj, felvennéd videóra nekem kérlek?" Hanem lesz egy cameraman. Ettől függetlenül kell a fejlődés a telefonnak, de azt a minőséget, amit egy céleszközből ki tudsz hozni, a telefonból nem fogod tudni.

(#1827) hito

"A mozgások folyamatosságának visszaadása érdekében preferálom a 60fps-t a 30-cal szemben."

Ebben egyetértünk, én mondjuk utómunkákat nem szoktam végezni videókon.

[ Szerkesztve ]

(#1829) Pompi válasza hito (#1827) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

"A mozgások folyamatosságának visszaadása érdekében preferálom a 60fps-t a 30-cal szemben."

Ez teljesen logikus és érthető, de pl. a gyereked totyogása vagy a haverok ökörködése sztem bőven jó 30 frammel is, a 60-ra már valamilyen gyors sport eseménynél van leginkább szükség, olyanba meg ritkán kerülsz váratlanul bele. Félre ne érts nem kötözködni akarok, mert alapvetően egyetértek vele, hogy törekedjünk a minél nagyobb felbontásra, viszont a mindent high fps-ben felvenninél én már húztam magamnál egy határt, mert sokszor feleslegesen pörgött a kamera 50-60 fps-sel, csak a tárhely fogyott, és az utómunka is macerásabb volt.

Feel Good Inc.

(#1830) hito válasza Pompi (#1829) üzenetére


hito
nagyúr

Én ott is látom a különbséget. Szeretem a brazil szappanopera hatást, a cinema look nekem nem jön be. Egyedül gyenge fényviszonyok között látom a magasabb frame rate hátrányát, minden egyéb esetben a nagy képkockaszám részesítem előnyben.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1831) Pompi válasza hito (#1830) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Gyenge fénynél egyértelmű, hogy minél kisebb a frame rate annál jobb, annál nagyobb lehet a záridő. Nem edukálni akarok, mert nem tudom mennyire vagy képben, de ugye a videózásban is megvannak ugyan azok a dolgok ami a fotózásnál és ami miatt pl. egy telefon videója nem veheti fel a versenyt egy céleszközzel, mert szoftveresen nincs felkészítve, hogy videózás közben záridőt állítsak, pedig hiába a nagy frame rate, ha hibás a záridő, akkor sz@r lesz a felvétel, márpedig automata módban erre van esély.

Feel Good Inc.

(#1832) hito válasza Pompi (#1831) üzenetére


hito
nagyúr

Ezért van a piacon LG V széria ;) De ha jól tudom, már a G széria is megkapta a manual videó opciót. Ott aztán minden van, ami a csövön kifér. Záridő, iso, WB (felvétel közben is, amit egyébként még a komolyabb MILC-ek sem tudnak), mikrofon állítás, meg sok nyalánkság. Aztán azzal se sokra megy az ember, ha egy alap Pana MILC, vagy egy Sony fényképező köröket ver rá minőségben. Most adtam el az RX10 Mark III-amat. Nem volt semmi videóban. De használtam már GH4-től elkezdve NX1-et, FZ2000-et, A6500-at, meg millió gépet. Mobiltelefon kanyarban nincs egy átlagos fényképező videós képességeihez képest. De ha nincs már kéznél csak a mobil, akkor legalább a legjobb legyen lehetőleg.

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1833) Pompi válasza hito (#1832) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

"mit egyébként még a komolyabb MILC-ek sem tudnak"

Mást nem ismerek, én Sonyban utazom, ott ezt már a NEX-5 is tudta.

"De ha nincs már kéznél csak a mobil, akkor legalább a legjobb legyen lehetőleg."

Ezzel maximálisan egyetértek. Jelenleg egy A6300-am van, de hiába ha nincs nálam ;)

Feel Good Inc.

(#1834) hito válasza Pompi (#1833) üzenetére


hito
nagyúr

Felvétel közben WB állítás? Még az A6500 sem tudja, nemhogy a NEX-5 :N

Felvétel előtt belövöd a WB-t és az úgy is marad végig.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1835) Pompi válasza hito (#1834) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

"Záridő, iso, WB (felvétel közben is, ..."

OK, ezt rosszul értelmeztem, azt hittem mind a háromra írod. Mondjuk felvétel közben ritkán akartam eddig pont WB-t állítani, de biztos van az a helyzet.

ISO, záridő, rekesz nekem eddig elégséges volt, azt pedig tudják ;)

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#1836) philoxenia válasza Pompi (#1835) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ha mozogsz a kamerával, kintről be, vagy viszont, alap, hogy változtatni kell a WB-t. Ilyenkor csak tudni kell jól szünetet tartani, ha lehet.Dedikált kezelőszervek híján ez automatán mindenképp gyorsabb. Az AI bár ugye régen nem hívták így, ebben nagyon sokat tud segíteni. Azonnali, instant használatra ezért itt is érdemes bekapcsolva hagyni. Tegnap a P9-hez képest majdnem azonos körülmények között fotóztam muszájból "szöveget", az AI azonnal felismerte mit akarok és nagyságrendekkel jobb képet csinált alkalmazva a megfelelő beállításokat, mint a P9 csinált volna valószínűleg.
Rengeteget számíthat a szoftver. Az AI paraméterezhetősége lenne a legfontosabb. Akinek túl szaturáltak a színek például, tudjon visszavenni, akinek fakók, erősíteni. A "mindig nálam van" csak akkor ér valamit, ha azonnal tudod használni. Paraméterezgetés alatt könnyen lemaradsz az eseményről.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1837) Mans20 válasza philoxenia (#1836) üzenetére


Mans20
addikt

Az AI-nak akkor lenne értelme ha nem LSD filtert tenne a képekre.

(#1838) mateglaj válasza Mans20 (#1837) üzenetére


mateglaj
tag

Köszönöm a választ, a kialakult eszmefuttatások pedig méginkább megvilágosítottak! :)

Tehát a 60fps-t nem bírná szofveresen, és mi a helyzet a képstabilizálással 4K-ban, azt szoftveresen meglehet oldani?

(#1839) #18001664 válasza mateglaj (#1838) üzenetére


#18001664
törölt tag

Stabilizálás csak FHD 1080p 30fps-nél van P20 Pronál!

(#1840) hito válasza Pompi (#1835) üzenetére


hito
nagyúr

Igen, félreérthetően fogalmaztam, ott csak a WB-re gondoltam :B Egy teljesen hétköznapi helyzet, ami elég sűrűn előfordul nálam és gondot okoz a WB felvétel közbeni állításának hiánya:

előadást veszek fel, ami közben a falra projektorral megy a kivetítés. A projektor képének a 30%-a belelóg a felvételbe és ahogy változik a projektor által vetített kép és színvilág, folyton elmászik az auto WB. Van amikor narancsba fordul az egész ember, aztán normális, utána kék lesz az egész, szóval száksz.

Ilyenkor nagyon jól jönne, ha felvétel közben tudnám finomhangolni a fehéregyensúly beállításait, de esélytelen. Eddig csak LG V szérián lett volna erre lehetőségem, de azzal ilyet nem rögzítek.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#1841) István1980


István1980
csendes újonc

Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom a telefont tv vel
párosítani? Telefonra letöltött filmet szeretném a tv n nézni. Nem találok olyan opciót mint ami pl. a Samsung ban volt?

(#1842) philoxenia válasza Mans20 (#1837) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

? :F

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1843) #18001664 válasza Mans20 (#1837) üzenetére


#18001664
törölt tag

Te pontosan miről is beszélsz? :D

(#1844) robekraptor válasza hito (#1820) üzenetére


robekraptor
tag

Csak szimpla érdeklődés képen, mert érdekel, hogy minek kell 60fps egy videóhoz?? Lehet, hogy vak vagyok de én nagyon beérem 30al is 🙂

(#1845) Bazsi81 válasza István1980 (#1841) üzenetére


Bazsi81
tag

MirrorShare
De nekem nem működik LG tv-vel.

(#1846) Bazsi81 válasza #18001664 (#1839) üzenetére


Bazsi81
tag

Fhd +-nál is van stabi.

(#1847) Watto1991 válasza robekraptor (#1844) üzenetére


Watto1991
senior tag

Gondolom tetszik neki, hogy simább, gördülékenyebb. kép.

(#1848) janosibaja válasza István1980 (#1841) üzenetére


janosibaja
őstag

Használd a Mirrorshare-t, nekem Samsung 8002-n működik. (Nem tökéletes, de működik.)

Kábé 1:20-tól nézd a videót.

(#1849) janosibaja válasza Bazsi81 (#1846) üzenetére


janosibaja
őstag

Szoftveres van legfeljebb, az optikai kikapcsol, mutatja a Beállításokban.

(#1850) winben válasza winben (#1806) üzenetére


winben
aktív tag

[UPDATE]

Nos, számítógépként alapvető dolgokra használható. Látszik, hogy nem erre készítette az eszközt a gyártó, a PC-met nem fogja leváltani.

Viszont elég jó TV okosítónak. Nekem sima buta tv-m van, hdmi-n összekötve elég barátságos az egész. Mivel már van eleve egy légegerem így azzal használom - fura, hogy pc-vel 2-3x akkora hatótávja volt a légegérnek, itt lecsökkent, gondolom a kínai elosztó minősége is rendesen szerepet játszik ebben.

A szoftverről:
Összességében jópofa az ablakos mód, a teló szoftvere simán kezeli is, nincs olyan androidos megröccenés, hogy egyszerre csak egy app hajlandó futni, azaz mehet a háttérben mondjuk youtube miközben netezek/chatelek/stb. Ha elindítok a háttérben lévő youtube-ra egy spotify-t vagy más videót akkor az előzőt leállítja, de szerintem direkt csinálja.
Meglepően sok app elég jól tudja kezelni ezt az ablakos módot, a skype teljesen olyan, mint pc-n, a többi pedig olyan, mint tableten (lényegében ahogy figyelem tabletes nézetet használja minden legtöbb esetben). Viszont sok app nincs erre felkészülve, pl a digionline csak böngészőből használható, a natív alkalmazása nem képes fullscreenbe tenni a műsort.
A Kodi marhagyors (igazából megkockáztatom, hogy gyorsabb a pc-nél is), jól használható, csak rá kellett jönnöm, hogy letéve a tálcára megnyitás után jobbklikkel be kellett állítani, hogy mindig teljes képernyőbe nyissa meg, azóta nagyon rendben van.
A youtube is használható, bár egy olyan furcsaságot tapasztaltam tegnap, hogy csak 720p-be lehetett max beállítani a lejátszást (de lehet csak én voltam a láma) és elég idegesítő azt az apró ikont eltalálni a légegérrel ahhoz, hogy fullscreenbe tegyem, de sztem ez is orvosolható valahogy.
A World of Tanks elindult, de mivel érintőképernyőre van kitalálva nem hiszem, hogy játszható - ellenben nagyon könnyen ment neki az indítás/futtatás, semmi röccenés.

Hardver:
A teló csak minimálisan melegszik, az adapter viszont elég rendesen.
USB3-as csatlakozója van, én egy 2.0 csatin dugtam rá egy elosztót, az azon lévő bill, egér, usb hangkártya, vinyó, pendrive, légegér simán ment, sőt közben az okosórámat is tudtam tölteni.
A csatlakozón van egy usb-c csatlakozó is, itt rádugtam a töltőt és áramot kapott a rajta lévő usb eszközök mindegyike akkor is amikor nem volt rádugva a teló. Egyébként pedig kicsit trükkös. Ha be van dugva a töltő is a hdmi és az usb elosztó mellett akkor csak az usb elosztót hajlandó felismerni. Ki kell húznom a töltőt, rádugni a telót, a teló felismeri a tv-t, billentyűt, egeret majd mikor rádugom a töltőt akkor kezdi el fogadni a töltést is. Viszont nagyon-nagyon lassan tölt. Egy egész este alatt míg youtubeoztam és kodin sorozatot néztem kb 10%-ot töltött rajta, így inkább csak szintentartásra és minimális töltésre alkalmas. Bár elég szép áramfelvétele van ha nincs rádugva a töltő, egy óra alatt képes 20%-ot is merülni, pedig a készülék kijelzője nem is világít.

Számítógépként véleményem szerint jelenleg csak korlátozottan használható a következő egyszerű ok miatt:
késik az egér.
Lehet csak az elosztó vagy az én vezetéknélküli egerem hibája, de egy nagyon minimális csúszás volt az egér megmozdítása és a képernyőn történő mozdítás között.

Ja és még egy zavaró dolog: ez lehet csak a Kodi hibája, de ha elindítok egy filmet fixen 60Hz-en tartja a képfrissítést. Nem kaparom ki miatta a szemem, de hozzászoktam már, hogy a pc-n a kodi automata átáll a 24-es képkockafrissítésre ez pedig szemmelláthatólag sem. Azt még nem próbáltam ki, hogy egy ilyen filmet letöltsek a telóra és a natív alkalmazással nyissam meg.

Hirtelen ennyit, ha még lesz valami írok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.