Hirdetés
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
Vitáról szó sincs. Információ csere történt.
A kérdésedre pedig borzasztó egyszerű a válasz. A Digi olcsóbban adja ugyanazt, mint a Telekom. 1000-es feltöltést kevés ember használja ki, így nem feltétlenül szükséges. Net fronton óriási különbségek nincsenek. TV fronton annál komolyabb a kontraszt. Egyrészt a Telekomnál nincsen Digisport. Másrészt a Telekom IPTV legjobb tudomásom szerint max 3 készüléket tud, ezzel szemben a Diginél annyi TV-re kötöd, amennyire akarod. Ez nálunk pl. szempont, mert a 3 TV nem elég. Tehát összefoglalva a Digi olcsóbban ad egy számomra pl. kedvezőbb csomagot. -
Túzok22
senior tag
Itt Bagon meg 600 és 200 között mozog nekem is meg több ember is mondta már a faluban hogy nekik is ilyen. A vezetéken történő mérésekkor nem megy semilyen letöltés se torrent, amúgy se sűrűn torrentezek, a saját routeremmel se hinném hogy gond lenne, hiszen egy vadonat új gigabitképes router vezetéken, és wifin is 5Ghz-n. Megnéztem a saját routeremen a beállításokat is és azok teljesen tökéletesek. Átkötöttem a gépből jövő lan kábelt a saját routeremről a Sagemcom-ra és úgy is ugyanilyen. Bagra már nem jön a 800 vagy 900-as sebesség?
-
Túzok22
senior tag
Itt Bagon meg az optikai légkábelbe akadt bele és leszakította pont egy olyan helyen ahol a 20kV-os oszlopokon lévő optikai gerinckábelről ágazik le az optika (Jókai utca eleje a vasútnál), így a fél faluban nem volt szolgáltatás. Marhára nem érdekelte a markolóst. Most rácsesztek mert be lettek perelve. 😡 A kiérkező T-s szerelők még fényképeket is készítettek a megrongált kábelről, még a főnökük is kint volt. Szerencsére még aznap kijavították és újra van szolgáltatás.

-
kiskeni
aktív tag
Az sose jó... Ebből robbanás lesz, a kisugárzó/kirobbanó élmény pedig garantált

Viccet félretéve, örülnék egy Telekom optikának én is, mivel minden a Telekomnál van Magentában egyesítve. Kár, hogy arrafele amerre én lakom nem Telekom lesz, de legalább optika. Ha minden igaz, jövőre július 31.-e a határidő, legalábbis az ITM ezt a tájékoztatást adta nekem email-ben. Remélem így is lesz, nem igazán bízok ebben a Vidékháló Kft.-ben.
-
Ic3man
tag
Teljesen jó! 900/800 az átlag!
TV egyetlen 1 dolog miatt lenne jó és az TV GO, viszont mint mondtam IPTV NEM kell!!!
TV marad a Kalásznet, egyelőre lekopogom, semmi baj vele! Amint jön a DIGI, átmegyek hozzájuk TV ügyileg, nekik is van Online TV lehetőségük és nem fos IPTV, hanem sima koax.
-
Ic3man
tag
Már agyaltam rajta, de igazából pont középen vagyunk, jöhet Gödöllő, de Hatvan felől is...
Teljesen érthetetlen, hogy a környéken körbe MINDENHOL van, de itt miért nem... illetve azt tudjuk miért nem, csak azt nem, hogy ha máshol simán elindult a dolog, még egy relatíve nagyobb, Aszód, Tura méretű városban is, akkor itt mit kell tökölni!?
Finn haver modnta jól, előbb fogsz DIGI területre költözni, mint hogy nálatok elindulna. Talán igaza van. -
-
Ic3man
tag
Mondtam én gyerekek, hogy valami magasabb szintű dolog miatt nem indult még el a dolog.
A korábban említett június eleji környékbeli karbantartás SIMÁN lehet egy fejálommás bevezetése.
Oda vannak készítve az új eszközök felprogramozva, "csak" cserélgetni kell őket.
Én nagyon reménykedek most ebben, -
Ic3man
tag
Nyugalom srácok! Azért nem kell a vészharangokat kongatni!
Tény, hogy egyenlőre sz*pó ágon vagyunk és valóban, minden környező településen van már.
Én tuti biztos vagyok benne, hogy valami technikai akadály van.
A dolgot (szerintem) tovább nehezíti, hogy 1000-el építik a 2G és 4G hálózatot is, iszonyú erőforrásokat lekötve!Legyünk türelemmel!

-
Túzok22
senior tag
Írtam ma a DIGI-nek hogy mi a helyzet Bag-Galgahévízig a szolgáltatás indulásával és azt a választ kaptam hogy jelenleg nem állnak rendelkezésre semilyen információval Bag, Hévízgyörk és Galgahévíz településen a szolgáltatás indulásával kapcsolatban. Amúgy is sablon választ tudnak csak adni. Attól tartok lehet hogy csak jövőre lesz valami.😔
-
Ic3man
tag
Az i-TV végső soron egy DIGI érdekeibe tartozó cég. Ő maga közvetlenül nem ad szolgáltatást, csak kábeltv szolgáltatókon keresztül érhető el a tartalom.
"A döntés előírta, hogy azokon a településeken, amelyeken a DIGI az i-TV szolgáltatással jelen van, a felvásárlással pedig megszerzi a párhuzamos Invitel vezetékes távközlési hálózatát is, a helyi kábelhálózatokat üzemeltető társaságokkal kötött i-TV-s bérleti szerződéseit nem hosszabbíthatja meg. Ezzel a GVH biztosítani kívánta, hogy az adott területeken az összefonódást követően ne csak a DIGI csoport műsorterjesztési szolgáltatásait lehessen igénybe venni, így a fogyasztók számára elérhető maradjon a független versenytársak közötti választási lehetőség."Ez érthető, csak éppen Galgahévízen nincs más (és sok más helyen sem). Ha jóvá hagynák, akkor lenne 2 DIGI, de egyiket megszüntetnék, tehát csak DIGI lenne! Amit pont hogy nem akar a GVH!

Így vagy úgy, 1 szolgáltató lenne! -
Cs1csó
titán
I-TV Digitális Zrt. , ez egy kábeltévé szolgáltató semmi más, ahogy nézem egy zavarosban halászó cég ez is.
-
Ic3man
tag
Az első vizsgálat úgy emlékszek 9 hónap volt, természetesen ebben adatgyűjtés is volt.
A 2. vizsgálat kb 5-6 hónapja tart... elméletileg lassan lehetne eredmény.
Én még reménykedek egy pár hónapon belüli startban. (egy DIGI értékesítő tavaly azt mondta Turán nekem, hogy nem tudja, de legkésőbb tavasz...) -
Ic3man
tag
Sajnos egyre valószínűbb, hogy nem erről van szó.
Hétvégén összefutottam volt kollégákkal (ma már annál a bizonyos cégnél dolgoznak
) és azt mondták, hogy szinte kizárt, hogy villanyoszlop cserék miatt nem indul a buli. Max szakaszolnának és hivatkozva a karbantartásra, közleményben kérnének elnézést a kellemetlenségért.
Ők úgy tudják, hogy sehol sem szolgáltathatnak, ahol az I-Tv Zrt. jelen van az újabb GVH határozatig. Dátum persze nincs, majd lesz...Hab a tortán, hogy egy újabb dátum került az ÉMÁSz karbantartások közé:
Galgahévíz: 2019.04.16. 08:00-12:00 -
Cs1csó
titán
Az tartósabb, erősebb de jóval költségesebb -gondolom én - amúgy ez - gondolom - helytől függ ahol van erős új beton oszlop amin megy az áram vezeték oda ezt a netlábelt is simán felteszik vagy ahol már katasztrofálisak a villanyoszlopok - ami már az áramvezetéket sem tartja meg - ott lecserélik erős betonoszlopra és azon szintén elférhet az elektromos és net kábel is.
A 3 eset amikor a villanyoszlopok jók tehát nem kell cserélni de annyira nem jók hogy elbírjon még egy vezetéket - nem értem de mindegy - akkor inkább egy ilyen olcsó megoldással leraknak még egy sor oszlopot, DE mivel ennek az oszlopnak csak a netkábelt kell tartania ezért a legolcsóbb megoldás jöhet csak szóba.
+ lehet az is számít, hogy milyen az utca mert ha valami "kis" utca ahonnan nem megy tovább az áramhálózat akkor lehet kevesebb kábelezés kell az elektromos hálózathoz is és ezért választják az ilyen olcsóbb megoldást. Amúgy biztos meg van az oka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Marathon: érkezik a duó, egyelőre csak egy pályán és „kísérleti” jelleggel
- EAFC 26
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- World of Warships
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Lite kiegészítőkkel eladó
- Megbízható FullHD Gamer PC
- iPhone 16 Pro Max 156GB Fekete Titán - 27% ÁFA (0397)
- Gamer PC Intel Core I5 9400F/16GB DDR4/Nvidia 1050 4 GB/256 GB NVME/ 500 GB HDD 6 hó garancia
- Dell G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA EVGA 700W
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- 244 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Elvileg valami sagemcom ont t adnak. Tud róla valaki valamit?
.
. Invitel VDSL
Olyan könnyen nem sérül az meg, a kevlár megvédi az üvegszálat, meg ezek már olyan típusú üvegszálak, amik a kábelen belül nem sérülnek olyan könnyen.

Valamiért itt Bagon csak a harmadát hozza sávszélben az 1000/1000, többen is panaszkodtak emiatt. 

szerintem rossz helyre írtad