- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Vicc hogy ezért megbírságolták.. katt
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
MaTpr0F #1090 üzenetére
Én ilyet vettem annó, és annyiszor esett már le, hogy nem tartom számon...
Épp a múlthéten nyiffant ki, de nem végleg, 3 rotor megy a 4-ből, egy tranyó elfüstölt benne, csak mivel SMD, cumi kicserélni....(esetleg ha valaki foglalkozik ilyennel, az is érdekel...
)
Majd beviszem a Lehel útra, és ott meghekkeli nekem a szervizes ember, bagóért...
Átolvastam amit eddig leírtál, én mindenképp olyat vennék, ami hazamegy, ha elveszti a jelet, tehát visszatér oda, ahonnan elindítottad. Ha ugyanis egy nagyobb széllökés arréb rakja úgy 100-150 métert, hiába vagy még a gép hatósugarában, fizikailag nem fogod látni. Ha vakon próbálod visszahozni, akkor könnyen neki lehet valaminek csapni, oszt' akkor jóidő van...
Így meg ha nem látod, szépen leteszed a távirányt a földre, és ha merül a gép, szépen hazahozza magát, nem kell izgulni miatta... Szerintem. -
Minstrel
senior tag
válasz
MaTpr0F #1090 üzenetére
Gyakorolni szerintem egy ilyen jó lenne [link] Igaz nem aprópénz, de nem is törik annyira és ha mégis akkor nem "fáj" annyira, mint egy százezres gép törése. Vagy vannak szimulátorok is, Phoenix RC-ben van FPV mód és 4 féle multirotor.
Szerk.:
Most olvastam, hogy ezt már ajánlották kicsit lejjebb, bocs az ismétlésért. -
MaTpr0F
senior tag
válasz
Peaceliker #1089 üzenetére
Értelek. És gyakorló gépnek komplettet vegyek, vagy rakjam össze?
Illetve amit már korábban említettem fpv rendszert az jó? Mindenképp ilyen szemüveges megoldás lenne a jó. -
Peaceliker
addikt
válasz
MaTpr0F #1087 üzenetére
Ezt ertjuk, de szar oktikaval semmit nem fogsz latni. Es ok, hogy fpv, igy mindig jobbra van a jobbra, stb. De ha baj van a rendszerrel (mert ez ilyen, hiba mindig van ),akkor ha nem megy az fpv nelkuli iranyitas, akkor hogy hozod vissza!?
Elsore ossze fogod torni a gepet, ez nem kerdes ! Azert mondjuk, hogy legyen egy olcso gyakorlo gep, azzal lehet gyakorolni. Mert gyakorlas kell es attol, hogy munkagep torik …
Csak jot akarunk hidd el! -
MaTpr0F
senior tag
De az tiszta, hogy én olyan FPV rendszerre gondolok mint amilyen hobbyking-en a fat shark (szemüveg kis kamerával + apró)? Tehát nem utólag akarom megnézni a felvételt (meg nem látványvideókat akarok csinálni), hanem ha felrepülök vele akkor élőben lássam amit látni akarok. Gondolom azért annak a kis optikának nem kell egy brutál rezgéscsillapító rendszer. Ez mondhatni egy "munkagép" lesz. És nem úgy veszem, hogy oké ha nem jön be az irányítás akkor nem. Nekem erre szükség van, majd megtanulom.
-
tvamos
nagyúr
válasz
MaTpr0F #1085 üzenetére
Tenyleg mondon, en a helyedben vennek mondjuk egy Hubsan X4 kaliberu gepet, az tok olcso, odacsapni, tesztelni, szobaban gyakorolni sokkal jobb! Az iranyitassal az a gond, hogy nagyon be kell gyakorolni, amikor szembe jon veled, jobbra-balra megy. Sajnos a kavargo szel elforditja, es akkor jon a meglepi. Szobaban ulve, egy 10-20 ezres geppel sokkal kenyelmesebb gyakorolgatni. Ha a kameras valtozatot veszed, azt is meglatod, miert kell a profi kamera, ha valamit latni akarsz az eredmenybol.
-
MaTpr0F
senior tag
Úgy látom neked igazán sikerült kivenned a lényeget abból amit leírtam
Esetleg majd később bírjon el egy gopro-t mind mondottam.
Lényeg, hogy FPV rendszer legyen rajta! És nem mondtam, hogy olcsó gép kell, csak azt hogy nem fontos, hogy burkolatos csilli-villi váza legyen. -
MaTpr0F
senior tag
válasz
jozsi252 #1080 üzenetére
Nos, alpin munkákat csinálok és azért kellene egy ilyen gép. Ugye mondjuk amikor egy 10 emeletes tetején vagy oldalán van a hiba amit meg kéne nézni akkor jó lenne ha nem kéne felmásznom a tetejére és visszaereszkedni 2-3 emeletet hanem ezzel felrepülök és megnézem. Nem kell rá videórögzítési apparátus, (talán majd később bírjon el egy gopro-t esetleg).
Lényeg, hogy FPV rendszer legyen rajta (Fat shark renszer nekem tetszik), annyi erő legyen benne, hogy egy közepes szelet még kibírjon, és legalább 1 km-es hatótávolsággal rendelkezzen. Nem fontos, hogy burkolatos váza legyen. Irányítást majd megtanulom ezzel, óvatosan otthon, azért most még egy külön gépet nem veszek.
Teljesen a 0-ról indulok szóval távirányító is kell majd. Lipo aksikkal képben vagyok, azokról nem kell felhomályosítani.Szóval ez az elképzelés. Hobbyking-ről rendelnék, szóval onnan ajánljatok cuccokat.
-
jozsi252
veterán
válasz
MaTpr0F #1078 üzenetére
Szerintem ha leírod ide hogy mit szeretnél, akkor nagyobb esély van rá hogy fognak tudni segítséget adni. Elég sok kérdés van.. FPV gép kell, vagy csak szimplán rögzíteni szeretnéd a repülést, nem akarod továbbítani a videójelet közvetlenül akkor mivel akarod megoldani a rögzítést? Saját gép vagy beépített legyen.. stb..
Szóval ha leírsz mindent hogy mire gondoltál akkor talán fognak is tudni segíteni. Amúgy érdemesebb egy komplett gépet venni, és utána azt pedig tuningolni ha szeretnéd. Pl egy DJI Phantom FC 40. Nyilván árba elég húzós, de ha quadrokopterről és filmezésről van szó, akkor DJI. Csak egy példát mondtam arra az esetre, ha kicsit magasabb a kereted. Számos lehetőség van még.
-
Peaceliker
addikt
válasz
MaTpr0F #1078 üzenetére
Én mindenképpen javaslom, hogy először vegyél egy olcsó "pár ezer" forintos quadot, hogy megtanuld az irányítást! Mert nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik... és ha az megy és nem ment el tőle a kedved, akkor jöhet a komolyabb, addig olvasgatsz és meg is tanulod mi is kell neked.
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
Peaceliker #1077 üzenetére
Tiszteletem!
Szeretnék a hozzáértőktől kis segítséget kérni Quadrocopter összeállításban.
Munkához kellene, de egyelőre még szűz vagyok RC területén.
Ha valakinek lenne hozzá türelme privátban segíteni összerakni az elképzeléseimnek megfelelő rendszert, nem maradna jutalom nélkülElőre is köszönöm!
-
zolisx4
őstag
válasz
Peaceliker #1075 üzenetére
Motor nem kell van vagy 10 db még a 912 heliből maradt mert abban is 370 est használtam a 380 helyett .
Viszont a szabi az lehet érdekel, mert most kezdek építeni egy hajót ,tervek megvannak már ,de ismeretlen terep számomra eddig csak heliztem . -
jozsi252
veterán
válasz
Peaceliker #1071 üzenetére
Köszi
Ez a HobbyKing elég jó árakon dolgozik. FBL100 is néztem, 21 500-ra jön ki, viszont a 922 meg itthon olyan 35-40k környékén van. FP100 7000 ft HK-n, viszont itthon meg olyan 12k körül lehet megkapni a 911-et.
Hogyha ugyanaz a FP100 akkor inkább egy olyat rendelek, minthogy itthonról dupla áron vegyem meg a 911-et ( postával együtt ).
-
jozsi252
veterán
A WLtoys V911 meg a HobbyKing FP100 mondhatni 1:1-be ugyanaz?
-
Petya25
őstag
-
Peaceliker
addikt
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1059 üzenetére
Igen, az enyem kefes. De indulaskor az is kiporog, eleg gyors, vegsebessegre is, meg kanyarokban is. De valahogy az ovevel kanyarokban sokkal jobban lehet jatszani, csuszkalni, ilyesmi.
5Ah 50C 2S van nekem, annyit bir az ESC/motor. -
Peaceliker
addikt
válasz
perge666 #1063 üzenetére
A gyári akku valóban halvány olyan 20 percet bír (ha jól emlékszem), de lehet többet. Itthon 10k egy 5000mah s lipo, azzal 1óra 15 perc vt, amit havernak ment. Ugyan ez az akku kintről rendelve 5k körül van. Persze kell hozzá majd egy lipo töltő is...
Nem kis pénz a modellezés az biztos.
De ha olyasmi akkut veszel, mint gyári azok olcsóbbak 5k ból asszem kijön 2db és ahhoz gyári töltő is jó, 3 akkuval már el lehet lenni, kis pihi motrra is ráfér.Repcsik mások. Nagyobb helik meg 4 percet repülnek 3d ben 10-15e ft os akkukkal... de kisebbek sem sokkal többet.
Autóknak jóval jobb az üzemidejük. Nitrós ennyiből verhetetlen, hogy amíg van nálad nyál csak tankolod.
(#1065) perge666
Na az a repcsi, ami távról tölthető meg egy megint más kategória, az vmi játék.
-
perge666
veterán
válasz
Peaceliker #1062 üzenetére
Igen a harmadig jelentkezőt is nézegettem,de már nem akartam belinkelni.
Én is úgy gondolom hogy a 4kerék meghajtás jobb lenne,legalább is elsőre!Kicsit kétségbe vagyok esve,hogy a 8 akku,vagy elem ami kell bele meddig tartja életben az autót?
Ismerősömnek van egy kezdő repülője,ilyen 10-15 000ft-os,és a beépített akkuja 10-15 percet bír csak. -
Peaceliker
addikt
válasz
perge666 #1060 üzenetére
Én szemeztem vele, megvenném. De vigyázz, 2wd (nekem pont ez tetszett benne)!! Fenntartása olcsóbb tán, mert 1el kevesebb difi van benne, mondjuk van helyette csúszókuplung... viszont nehezebb irányítani, mint egy 4wd-t. Nem tudom, kezdőnek lehet jobb lehet a 4wd, először örülsz majd ha tudod merre van a jobbra meg a balra (főleg amikor szembe jön), aztán majd ha még több kihívás kell, jöhet a 2wd. De ez csak az én gondolatom, tévedhetek is.
Havernak 4wd volt és pont 2wd ként ment, amikor próbáltam, mert elhagyott 1 kutyacsontot, mit ne mondjam egyenesen nem tudtam vele menni, nem hogy kanyarodni.(#1061) perge666
Na igen, az egy mt nek mondott truggy, sztem jobb választás elsőre. Könnyebb lesz irányítani, tán picit borulósabb, mint spirit, mert magasabb. Szerintem bármelyiket választod a 3 közül (sporot, bullet, sword) nem fogsz mellé.
De nem lesz fenékig tejfel, azt ne gondold, ez nem a revolt, ahol következmények nélkül lehet falnak menni.
A modellezés csak annak ajánlott aki nem esik kétségbe ha szerelni kell vagy imprózni kicsit. -
perge666
veterán
válasz
perge666 #1060 üzenetére
Vagy inkább ez : VRX Sword 1/10 4WD RTR Monster Truck
-
perge666
veterán
Egy ilyen megindulni jó lenne : VRX Bullet 1/10 2WD RTR Buggy ?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Zozzer888 #1057 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen 2,5os onroad mocik beallitasaval mindig szenvedunk haverral. Meg kipuff itt kifuj, ott kop, en ezekkel soha tobbet nem foglalkozom, az fix. 3.5os mocit konnyebb beloni meg jobb a leomlo megoldasa is sztem.
Azert egy savat motorja komolyabb tetel. En annyit tennek, hogy hatlap le, rezo le, hutovorda (hengerfej ) le es korbenez. Ha nem latszik korrodacio, ilyesmi, akkor had menjen. Ha majd itt ott kopi a nyalat vagy nem lehet ertelmesen bekarburalni, akkor mehet tovabb a mokolas. Kezzel atforgatod miutan lattad, hogy nincs benne para es nem akad, akkor nagy baj tan nem lehet.
Persze karbi pucolas ott is ajanlott.Izzitoban meg cserelj akkut, meg vegyel meg egyet, mi sokat szivtunk amiatt, pedig alap dolog.
Én is panelban lakom, de sztem jó illatú ami gőze marad.
pedig nem vok szipus
Nemtom, nekem bejön, hogy büdös a füstje és hangos, mint az állat.
De senki nem kövezi meg a másikat, ha ő a "másik oldalra" esküszik.
Gondolkodtam egy darabig villanyos verdán a többi mellé,de próbáltam és nem fogott meg.Neked most kefés mocival megy? Ha haverodé meg BL, akkor nem csoda, hogy az jobban megy.
Akkut mit használsz, hány cellásat? És mit is takar, hogy nem olyan jó?Miben jobb az övé? Gyorsabb vagy stabilabb?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Peaceliker #1054 üzenetére
Ja, úgy nem engedte
Super Nitro RS4, "pályaautó", találtam is hozzá pdf-et. Indítva már volt, csak befulladt szegénykém, aztán 4 indítás után meghalt az izzító is (lemerült...NiMH-s cucc,az is sokéves), így nem tudtunk játszani a karbival, na meg nem volt hozzá semmi útmutató. (Az évek alatt fene se tudja a sok pakolászás közben hova állítódott micsoda...) Üzemanyagot vettem hozzá (sajnos csak 2,5 literes volt a boltban)Először is azért állt ilyen sokat, mert nem jutott rá időm, szóval ha nagyobb baja van akkor nem tudom mi lesz vele. Vagy aprod/olx, vagy megint meggyőzöm magam, hogy jó lesz az majd egyszer ha lesz rá időm.
Köszi, majd írok ide, remélem legközelebb már azért, hogy beírjam, hogy sikerült újra éleszteni és működik rendesen
1056: Van egy Savage is, az is jóideje áll már...Azt mondod arra bölcsebb nem ráindítani? (Savage 21, premier példány)
-
DigitXT
félisten
válasz
Peaceliker #1054 üzenetére
Tudom, a Savage-ot is csak ki kell tolni, és...
Ami késik, maga esik bele.
(Mostanában nem értem erre rá, de ha lesz vele valami, beírom ide is.)
-
Peaceliker
addikt
válasz
Zozzer888 #1052 üzenetére
De genya, nem lehet linket kozvetlenul megnyitni!?
Amugy nitro rs4 3 rtr ami neked van elvileg.
Az a baj, hogy ha nem volt megfeleloen kezelve a moci es korrodalt, akkor kuka. De majd inditas utan kiderul. Nem akarlak megbantani, de nem akkora ertek az a motor, hogy ne mernek raprobalni az inditasra.
Amugy ha megy, figyeld, hogy elol lendkerek korul nem kop e tul sok cuccot. Ha igen, akkor csapagy csere.
De ahogy irtam feljebb karbi pucolast ne hagyd ki (fektisztitoval szetszedes utan faja lesz ).
Ha van uzid, ami sok eves, lehet erdemes lenne frisset venni …Ha meg ujra elkezdesz vele foglalkozni szerezz be egy homerot, vmi infras nem draga, mondjuk nem is pontos, de megkozelito adatnak jo.
Ha barmi egyeb kerdes van tedd fel, max nem tudunk valaszolni!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1045 üzenetére
Lakasban lakom... budosek a nitrok... meg amugy is villanymarnoknek villanyauto...
Mondjuk nekem egy infernom van, de sehogyan sem akar osszeallni, hogy jobb legyen, mint a revo, pedig a lehetoseg benne van. Lehet, hogy at kell gondolnom a koncepciot. Most egy 540 hajtja. -
Zozzer888
addikt
válasz
Peaceliker #1051 üzenetére
Köszi
A link nem nyílik, de ez bőven elég info amit írtál, köszi
Ja, hát asszem 2003 karácsonyára kaptam, nem mai darab
szerk.: Az eredeti linkről lépdesve viszont úgy néz ki bejött
-
Peaceliker
addikt
válasz
Zozzer888 #1048 üzenetére
Íme a manuálod. Elkezdtem nyitogatni rs4 manuálokat é ráakadtam a mocidra (nitrostart 15fe). Ilyet em láttam még, 1 tűs karbi.
Zárt el teljesen és 3 fordulatot nyiss, az a gyári beállítás. Ez valszeg túl gazdag lesz, hőmérőzve és próbálgatva kéne zárni, míg jó nem lesz. Hirtelen ajánlott hőt nem látok, akkor sztem érdemes a közkedvelt 120 fok alatt maradni.
(#1050) perge666
Nincs mit!
-
perge666
veterán
válasz
Peaceliker #1043 üzenetére
Köszi.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Peaceliker #1047 üzenetére
-
Peaceliker
addikt
Na igen, az teny, hogy elektromosok mennek a legjobban. De nekem nitroert dobog a szivem!
Truggym is nagyon megy, de az elnezobbnek tunik, mint buggy, ezert mondom, hogy az agresszivebb.Amugy vicc, hogy revo hivatalosan MT …megy is a fujas ra, hogy Mt kategoriaban versenyzik es igy nem kerdes, hogy elonye van igazi monsterekkel szemben, hisz inkabb truggy …
Mondjuk es basher vagyok, nem versenyzek.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1043 üzenetére
Nekem buggy-m van, a munkatarsamnak brushless erevo... hat az nem micsit agressziv... nagyon tetszik!
-
Peaceliker
addikt
Na igen, MT az jó testedzés.
SCT nekem csak simán nem tetszik, buggy és truggy meg eléggé máshogy viselkednek.
Nekem mondjuk pont mind a 3 van, épp azért mert mások.
Az mt egy bohóckodós kocsi, a truggy elvileg marha stabil (nemrég van meg, hétvégén viszem ki), de buggy elég agresszív, az meg azért tetszik. Illetve buggy kisebb, könnyebb, abban csak 3,5 ös moci van, az jó keveset eszik, ez is előny.(#1042) perge666
Itt olvashatsz róla tapasztalatokat. Van 1-2 gyenge pontja, de ennyiért talán nem elvárható, hogy hibátlan.
A forgalmazó marha segítőkész, alkatrész van és nem drágán. Szerintem elkezdeni modellezni tökéletes. És ennyiért új, nem zsákbamacska. Illetve teljes értékű modell, nem úgy, mint a wl toys kocsik, azok még csak játékok, ezt majd tuningolni is tudod, ha akarok.
-
perge666
veterán
válasz
Peaceliker #1038 üzenetére
Szia.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Egy ilyen 40k körüli vrx nekem tökéletesen megfelel majd.
Végre van valami ami tutira jó,ajánlott,és nem kell 100 után olvasgatnom! -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1040 üzenetére
Igazad van! Atfogalmazom...
Szerintem a Truck-ok nem tul jok, mertt nagyon borulekonyak, es allandoan maszkalni kell utanuk, hogy vissza boritsd.
Az se jo, ha a body alatt van a kerek, mert az teleszemeteli a kocsi belsejet.
A buggy body tul kicsi...
Egy lapos truggy franko, mert megy mint egy buggy, aranylag stabil, (persze, fel lehet boritani azt is,) es faja lampakat, meg mindeneket lehet ra aggatni, ejszakai okorkodeshez, meg ilyesmi... az marha jo! -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1038 üzenetére
Szerintem a Traxxas eRevo 1:10 a nagy kiralysag, csak persze az nem olcso.
(#1037) ngabor2 válasza Petya25 (#1032) üzenetér
Szerintem ennel tobb kell, nem tuti, hogy egyenesen fog menni, ha mindket motor megy. Raadasul, egy motorral nem biztos, hogy eleg ivben fordul. Kell a hatramenet! Az arduino siman ad ki 2 PWM-et, nem gond neki valami pololu h-bridge-el ket motor szabalyozasa. -
Peaceliker
addikt
válasz
perge666 #1036 üzenetére
Hali!
Ha jól értem elektromos offroadra vágsz? Abból milyenre? Mindegy? Leginkább 3 fajta van ezen belül, illetve ezekből 2wd és 4wd. Tehát van buggy, truggy és mt (monster truck). MT inkább bohóckodós, mert azok kevésbé stabilabbak.
Ha olyan gépet szeretnél, ami nem veszi el a kedved a modellezéstől, akkor szerintem került a: hsp, himoto, amax, hispeed, maverick márkákat, tán reelyt is.
Kezdésnek az 1/10 méretarányt javaslom vagy esetleg kisebbet, de az meg még jobban korlátozott hol tud elmenni.
Használtat csak úgy érdemes venni, ha ott van vki, aki kicsit ért hozzá, mert olyat is ki lehet fogni, amit újra kell építeni.Ami nekem nagyon szimpi ilyenekben, az a hpi firestorm (bár hallani róla rosszakat is), az egy 2wd truggy. Használtan 50 körül lehet. Ennél olcsóbban csak a fentebb említett cuccokat látni általában.
Ami még jó vétel lehet, az a vrx, sylkamodell.hu oldalon találhatsz több félét belőle. Az 40 alatt megvan újonnan, alkatrész is van hozzá.
Retró gép épp az alkatrész (nem) ellátottság miatt nem ajánlott.Ez az én véleményem, remélem senkit nem sértettem meg!
Jah, amit még ki lehet néha foni 50 körül (bár nemtom mi a keret), az a traxxas slash (2wd inkább, 4wd drágább), az egy jó stapabíró dög.
Mondjuk 50 be se akku se táv...
Ennél feljebb meg lehet válogatni bőven, de inkább 1/8 asok, azokba jó nagy és drága akkuk vannak.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Petya25 #1032 üzenetére
Épp ezért gondoltam a 2 motorra, mert nem kellene szabályozni: vagy megy, vagy nem.2 motor 2 oldalon direktben meghajtja a hajócsavarokat. Ha csak a jobb oldali megy,akkor balra fordul, ha a bal oldali, akkor jobbra, ha mindkettő, megy egyenesen. A leeresztés meg pl. egy mágnessel behúzni egy reteszt, kint meg kézzel zárom. Így 3 jel elég neki, egyszerű vezérlés. Szereléket külön meg nem viszek be.
-
perge666
veterán
Üdv.
K.b.3 éve elhatároztam hogy szerzek egy olcsó,alap,tanuló RC autót,de akkor elkerültem a melóhelyről és a pénztárcám nem engedte sajnos.Néha néha eszembe jutott a dolog,de most megláttam ezt a részleget,és újból elgondolkodtat hogy szerezni kellene valamit,csak most épp ház vásárlás előtt állunk,így csak érdeklődgetek.
Szerintetek mennyi lenne az a legolcsóbb terepes gép,ami akkuval üzemel?
Jó lenne nekem használt gép is,meg retro is,a lényeg hogy próbálgassam,tesztelgessem.... -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
Van egy HPI Super Nitro RS4-em és a karbija el lett csavargatva (állt egy darabig...) és nem találok hozzá semmit, hogy mi a gyári beállítás. Nem tudtok valami jó kis oldalt, ahol van valami segítség hozzá?
-
tvamos
nagyúr
válasz
ngabor2 #1031 üzenetére
Nagyon jo otlet a ket motor. Kettot kell csinalni igyan abbol... ez mindig egyszerubb, mint ket kulonbozo dolgot. En tennek egy girot is, akkor nem neked kell veszkodni, hogy egyenesen menjen.
En a reteszt viszont egy szervoval nyitnam... Vagy inkabb keszitenek egy kis szallitoszalagot. Ha elinditom, kidobalja a cuccot. -
Peaceliker
addikt
válasz
ngabor2 #1031 üzenetére
En vezerlest, ajtonyitast teljesen rc cuccokkal oldanam meg. Ha eleg csak ajtot nyitni, akkor 3ch eleg, ha vinnel be szereleket is, akkor 4ch mondjuk, de az mar repcsi /heli tav. Abbol vmi osi 27mhz es
olcso is. Akkor kell egy szabi 1 motor 1 szervo lapatra ,1 az ajtora es meg 1-2 ha szereleket is viszel be vele.Motor szabi sztem meg lehet 10bol, tav 5-10 servok is 10bol tan. Persze hasznaltan es minimum
Olcsobban nem hinnem hogy megoldhato. Kialakitasnak meg igy a legegyszerubb, mokolni lesz igy is mivel.
Jah meg csiga es tengelye nemtom mi penz. -
Petya25
őstag
válasz
ngabor2 #1031 üzenetére
Építésben nem vagyok otthon, de a kétmotoros fordulat szabályzás, a hajótestből kilépő pontok jó vízzárása, a csapóajtó mind macerás, házilag elég körülményes lehet megcsinálni, de próba szerencse
Az egy motor plusz kormánylapát szervó szerintem egyszerűbben megoldható. A csapóajtó nyitás meg talán egy retesz szervóval kihúzása + gravitációval kivitelezhető, a parton meg újra bezárod/reteszeled kézzel.
Alapból tényleg nem olcsók ezek a gépek 50-150e[link], [link]
-
ngabor2
nagyúr
Ma felvetődött, hogy kellene építeni egy etetőcsónakot. Ahol az RC-hez kapcsolódik, az a vezérlés és a motor. Low budget lenne, a testet hulladékból (üdítős flakon, lemezek) építenénk meg... funkcionalitásra mennénk. Ha bejön, akkor a testet lecseréljük kulturáltra
Gyakorlott modellezők, mit ajánlotok, mire kell kiemelten odafigyelni? Távirányításra Arduino + 315 MHz RF modult néztem. Ez elvileg szabad területen 200 méterre is elvisz, nekem 50 méter elég.
Gondolkodtam, hogy 1 motor + kormánylapát, vagy 2 oldalt 2 motor. Ez utóbbi vezérlés szempontjából egyszerűbbnek tűnik. -
Ilyen alkalmazasra amit szeretnél a DJI Phantomot szoktak venni. Lehet hozza kapni kafa gimbalokat, es ha 3D-st akarsz, akkor felhuzodo labakat is.
Szeretik mert nem kell modellezo tudomany hozzá. Attol viszont hogy egybe van nem jatek. Plane ha videozni akarsz vele. Emberektől tavol használandó, mert csunyan megbuntetnek. Fpv is most kerul szabalyozasra, igy az sem olyan egyszerű tema. De ossze is rakhatsz. Az kicsit erosebb tema. A multiwii nagyon jo, de oda mar kell a modellezo tudas. Akkor inkabb Naza vezerlot erdemes bele venni. Szepen tartja egyhelyben es konnyen beallithato. -
negyedes
addikt
sziasztok,
tud valaki olyan klasszikus rc taviranyitot ami mukodik a Parrot ar.drone 2.0-val. ismerosomnek nagyon nem tetszik az touchos vezerles.
-
Peaceliker
addikt
válasz
jozsi252 #1027 üzenetére
V930 sztem.
De en akkor mar v977et vennek. Van benne egy 6g mode, amiben igyekszik 4ch(90fokos swash ) modra viselkedni, azaz megprobalja szintben tartani magat. De atkapcsolhato 3d be es akkor "ugy" viselkedik, mint egy nagy, 6ch heli.Ehhez javasolt rendelni:
Folapat, fofogas (tan fbl 70el kompatibilis ), farokcso, farokmotor, swash, servo.Jah igen, ezeknek a szervoja erzekeny …de linealis szervoval meg a v922 van, az meg csak 6ch modot tud …
De en tovabbra is azt mondom, hogy 911, annak eleg sokat bir a motorja es par ft egy masik.
Ha bejon feljebb lepsz, ha nem jon be (igen nagy esely van erre is ), akkor kis tanulo penz volt, mert nem draga. -
jozsi252
veterán
Köszönöm segítségeteket
Kicsit elbizonytalanodtam most a vásárlásban. Sima kefès helikről sok negatívot olvasok. Főleg a melegedéssel kapcsolatban. Meg hogy 50 startot bír ki kb egy motor, max 5-6 percet érdemes repülni mert nagyon felmelegszik a motor, akksi is pl.
Melyik az a Brushless motoros elektromos heli amit érdemes megvenni egy kezdőnek?
-
.mf
veterán
HK vázkit-kínálatát (és az ebayes kínálatot is) többször oda-vissza átnyálaztam, de nincs olyan kialakítású és paraméterű, mint amilyet én szeretnék. A HK Alien van legközelebb hozzá, de az meg 560 mm m2m, én meg 420, 450 vagy max 480 mm-ben gondolkozok.
A nyáklemez üvegszál hordozója jól és könnyen feldolgozható, sokan (gyártók is) ezt használják ("G10", "FR4" álneveken). A karbonból csak a keresztszövésű a jó, ami meg drága. A karok meg csövekből, ami meg még macerás is: nem fúrhatod meg (akkor szétreped), csak ráfeszítős-lefogatózhatod. Házibarkácshoz sokkal szimpatikusabb a nyáklemez. -
tvamos
nagyúr
Miert akarod nyak lemezbolcsinalni? Sokkal konnyebb es erosebb carbon csovekbol.
Nezd meg Hobbykingen, milyen klassz kiteket arulnak! -
Peaceliker
addikt
Ezekből csak távval kapcsolatban tudom bmit is mondani.
Nekem volt 9x távom, bajom nem volt vele (bár sokat nem is használtam), de azért azt érezni rajta, hogy nem egy prémium cucc.
Frsky vagy valami modul kötelező bele, gyári volt akinek bajos volt.(#1022) jozsi252
Legjobb kezdő gép a v911 szerintem. Az marha jól bírja az esést. Illetve hamar rá fogsz jönni, hogy a 4ch nem a világ teteje és amikor váltasz, nincs akkora bukta. Persze van aki megmarad 4ch nél, de 911 mellé elfér egy 912
Ha maradsz 912 nél, akkor mindenképp rendelj fő és farokmotort, azok hamar halnak. Fő lapáton kívül más annyira nem szokott halni rajta, úgy tudom.
-
.mf
veterán
válasz
jozsi252 #1022 üzenetére
Ha nem sietsz, akkor szerintem legolcsóbban bejáratott helyről innen (banggood) kapod; Hobby kinget is érdemes lehet megnézni.
Szerintem mindenképp érdemes előbb egy kisebb, olcsóbb, strapabíróbb gépen tanulni -- ha az lezuhan vagy nekimegy valaminek és törik (kezdőként lesz ilyen), akkor még jóval kisebb a kár.
Pár akkut eleve érdemes rendelni vele. Egyetlen akkuval mindössze pár percet tudsz csak repülni. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy mint teljesen kezdő, első alkalommal érdemes venni egy WLtoys V912 helit? Megtanulni kisebb nagyobb fogásokat, mikor hol hogy lehet repülni, stb.. Ha igen, akkor hol érdemes megvenni Magyarországon? Itt a fő kérdés hogy melyik az a bolt ahol aránylag jó áron hozzá lehet jutni?
Köszönöm
Illetve majd elfelejtettem megkérdezni. Alkatrészeket már nyugodtabban rendelek pl Aliexpressről, ha veszek egy ilyen V912-őt, akkor melyek azok az alkatrészek amik egy idő után elhasználódnak, és mindenképp érdemes betárazni belőlük?
- szervó
- motor
- akksiÉn erre a háromra gondoltam, van olyan amit még érdemes rendelni?
-
.mf
veterán
válasz
Peaceliker #1020 üzenetére
RCGroups-on válaszra sem méltatnak... annyi ott az új hsz és téma, hogy percek alatt már a következő lapon van...
Akkor felteszem itt is.. wall of text incoming
Hobby fotósként a quadrotoros légi fényképezés és filmezés nagyon felkeltette az érdeklődésem, szívesen csinálnám én is. Ellenben szinte semmilyen RC tapasztalatom nincs... így elsőre rendeltem egy Wltoys V212 mini-quadot, tanuló-gépnek. De közben el szeretnék kezdeni tervezni és összevásárolgatni, összerakni egy komolyabb gépet.
Cél:
- Stabil platform. Egy kis sebesség nem árt, de nem akrobatikus mutatványokat tervezek vele.
- Jó lenne, ha a hordozhatóság érdekében összehajtható lenne. Tetszik a HK Alien behajtható karú designja, csak az 560 mm-es motortávolsága kicsit nagyobb, mint amit szeretnék.
- Idővel tervezek rá 3D gimbalt, s használnám FPV-vezérléssel is. Jó lenne, ha nem a gép alá középre, hanem jobb kilátás érdekében az elejére lehetne tenni. Tehát a felemelendő "hasznos tömeg": gimbal, kamera(/ák), motorok, vezérlő, video Tx, antenna együttesen 300~350 g lehet.
- Legalább 10-15 perc repülési idő
- Jó lenne GPS-es "return to home" funkció, ha a jel elveszne
- Szintén jó lenne GPS-es helyzet-tartás
- Szeretném a költségeket ésszerű keretek között tartani.S akkor a kérdések:
- Ha jól veszem ki, fürgébb, akrobatikusabb géphez kisebb propeller és gyorsan pörgő motor kell; stabilitáshoz és hosszabb repülési időhöz pedig lassabban forgó nagyobb rotorok. Amikhez pedig nagyobb váz. Látva, hogy a 350 mm-es Phantom, CX20, Nova, QR350, stb. milyen jól teljesítenek gimballal és kamerával, 400~500 mm közti méretben és 9-12"-es propellerekben gondolkozom, szerintetek?
- Váz valószínűleg nem lesz készen vagy árban olyan, amilyet szeretnék, úgyhogy sk-ban gondolkozok. Testhez 2 és karokhoz 5 mm-es nyáklemezt hol lehet beszerezni?
- Propeller: ha mondjuk 420 mm motortáv, akkor 8, 9, vagy 10"? Milyen pitch?
- Motor: NTM 28-30S 800 kv, jó vagy sok? Teljes tömeg (AUW) kb 1500-1800 g körül lehet. Azt az ökölszabályt láttam, hogy méretezésnél a motorok a teljes tömeg duplája + 20%-ot bírjanak el, ezek pedig 1 kg-ot emelnek. Azonban itt és máshol is többeknél láttam, hogy gyengébb motorokat használnak, 22xx-eket...
- Akku: 5000 mAh 3S1P vagy 4S1P 20C... 3S könnyebb, 4S-ből viszont van 12V, ami pár dologhoz kellhet
- FC: HK-es Multiwii + GPS kit szerintetek jó választás lenne (kezdőként)? Mennyire macerás belőni?
- Tx & Rx: a Turnigy 9X-et sokat láttam emlegetve és elég jó árban is van, újabban meg a 9XR + FrSky szettet ajánlgatják, s így 2.4 GHz irányítás, 5.8 GHz FPV. Közben viszont felvetődik az is, hogy a nagyobb hatótáv érdekében 433 MHz irányítás és 1.3 vagy 2.4 GHz FPV... -
.mf
veterán
Sziasztok!
Járatos innen valaki a http://forum.rcmodell.hu/-n? Egy hete regisztráltam, de még mindig nem vagyok aktiválva, nem tudok kérdezni
De ha itt is vannak quadkopterekben járatosak, feltennék itt is pár kérdést -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1016 üzenetére
Irta! 33C 2200mAh... Az durvan 70A . Jonak kell legyen!
-
ratkaics
senior tag
Alapban úgy működik a fék, hogy ha gurulásból előre tolom a kart, akkor lefékez az autó, de nem indul el hátra felé, csak, ha visszaengedem alaphelyzetbe, és újra előre tolom. De ha ez pl. egy enyhe emelkedőn (vagy lejtőn) van, akkor 10-ből 9-szer nem indul el hátrafelé az autó.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ratkaics #1013 üzenetére
Nem tudom megnezni a kepeket sajnos...
A motor fekez.
Az ESC beallitastol fugg, hogy elindul-e hatra rogton, vagy eloszor csak fekez, es ha masodszor elore tolod a akrt, akkor induljon hatra.Nem mindig.
Főleg akkor nem akar, ha nem vízszintes a talaj.
Ezt sajnos nem ertem... -
ratkaics
senior tag
válasz
Peaceliker #1010 üzenetére
Az akku, amit az autóhoz kaptam 1800mAh-ás.
A motorrol esetleg tipp?
Illetve az miért lehet, hogy nem mindig akar tolatni?
Köszi!
-
ratkaics
senior tag
-
ratkaics
senior tag
válasz
Peaceliker #1002 üzenetére
A LiPo akksim 33C-s...
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1004 üzenetére
Huhh... van ott TC6 is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #1002 üzenetére
Kuldesz linket?
Vagy egy ilyet akarok, vagy egy TC6 (6.1, 6.2) gurulo chassis-t...
-
Peaceliker
addikt
Láttam már, de ez már tényleg teljesen értelmetlen.
Meg ilyen sima hely, mint ami videókon van, itthon sztem nincs is.Egy most van rcforumon 50 be üresen.
(#1000) ratkaics
Nem lesz baja, nem lipos szabinál csak lipot kell félteni, de arra van a lipo őr.
Na meg fontos, mennyit tud felvenni a cucc, annak tudatában kell figyelembe venni a lipo C értékét, nehogy megpuffadjon a túl nagy terheléstől.Van ahol 320A esre írják...muhahahhaha...
na de találtam 45A es leírást is, az tán hihető.
Mekkora és milyen C értékű az akkud? -
tvamos
nagyúr
válasz
Peaceliker #999 üzenetére
Hmmm... ez a jo szo! Csapatni jo a Traxxas... nagyon jo!
Most erre gerjedek: Traxxas XO-1.
A kocsira talan meg furna is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest