- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #16789 üzenetére
Azt hiszem az olcsóbb tunerekben nem feltételen jellemző ez. Itt egy sdr-es oldalon írják például, hogy a sima változatott moddolják "temperature controlled crystal oscillator (TXCO)"-val, vagy magasabb áran lehet kapni készen. [link]
Valamikor régen olvastam róla, hogy az am mikró vevők voltak kezdetben felfűtősek, de aztán idővel már az integráltabb megoldások miatt erre nem volt szükség. De lehet az egy másik fajta tuner volt, mert ott olyasmi volt a megfogalmazás, hogy azért fűtötték fel, mert a környezet hőmérséklet változása elhangolta, s eleve magas fix fokon járatták, hogy ne másszon el.
Egyszer futtattam ilyen hangolási tesztet az r820t tuneres vevőimmel és elég nagy szórás volt köztük: [link]
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #16789 üzenetére
Ez meredeken hangzik. Forrást légyszi.
-
válasz
wassermann #16642 üzenetére
köszi, utána nézek
-
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #16457 üzenetére
Köszönöm! -
footy
addikt
válasz
wassermann #16386 üzenetére
Ezen az max_usb_current=1 parancs sem valtoztat?
-
válasz
wassermann #16272 üzenetére
Köszönöm a választ
Ezt a képernyőkímélő módot a KODI-ban kell beállítani? Ez azért is érdekes számomra, mert plazma TV-m van és a képernyőkímélő üzemmód egy esetlegesen véletlenül bekapcsolt TV esetén fontos...Tehát, ha jól értem, akkor nem érdemes "kikapcsolni", mert akkor úgyis "újra kell indítani", hogy fusson a KODI.
(#16273) lord.lakli: úgy látom nem jött át a hozzászólásomból, hogy a software-re gondoltam, nem a hardware-re... Nem vagyok műszaki analfabéta, hogy tudjam, táp nélkül maga a Pi nem megy...
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #16179 üzenetére
Nekem az a gyanúm, hogy ezen paraméterek megadásával rögzíted az üzemmódot, és az nagyon nem lesz jó filmnézésnél. Amúgy meg a Kodi a TV adást is deinterlace-eli és 1080p-ben küldi.
Én biztos csak akkor raknám be, ha valami inkompatibilitási probléma van. Elsőre nem piszkálnék bele a konfigba.
Úgyis érdemes frissíteni az Openelec-et. Felrakni egy szűz image-et, aztán csak akkor piszkálni, ha szükséges. -
Celtis
veterán
válasz
wassermann #16175 üzenetére
Inkább ki kéne hagyni ezeket a hdmi paramétereket és rábízni a technikára, hogy válassza ki a megfelelőt.
-
vargalex
félisten
válasz
wassermann #16175 üzenetére
Szia!
Inkább nem 1080p kellene 1080i helyett?
-
yossarian14
tag
válasz
wassermann #16139 üzenetére
Kösz a segítséget!
És az hogy lehet, hogy egy másik tévénél, ami mögött szintén van egy Pi, nem jelentkezik ez a probléma? Sőt, van egy Pi-m, amibe tunerrel csatlakozik a kábel és ott se tapasztaltam semmi ilyet. Ez tévé-függő lenne?
Az alufólia mellett a tévé kábelének kicserélése egy duplán árnyékoltra [link] segíthet?
-
válasz
wassermann #16125 üzenetére
Köszi, de egy aktív HUB megoldotta a problémát, engem főképp az oka érdekelt.
Weiss: 440 mA-nél nem mértem többet, ráadásul egy 500 mA-es sablon USB-portról úgy is simán elmegy, hogy azon lóg még egy 30 mA-es másik periféria is.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
wassermann #16112 üzenetére
Igen, 4,8 volt alatt van az USB csatlakoztatott HDD esetén.
MaCS
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #16112 üzenetére
A pi2-ről (B+-ról) levették a tesztpontokat
, viszont ha 4.8V-ra esik a belső fesz, akkor villog a piros led. Persze attól még vannak mérhető helyek rajta.
Ilyenkor esetleg jól jön, ha van usb-s mérő (charger doctor). Macsnak most nem volt bekacsolva az 1.2A mód sem, a billentyú és egér mellett már kevés lehetett a 600 a winyóval osztozva.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #16092 üzenetére
Az a plazma még az analóg időkből származik.
Persze valószínűleg jobb a vga, csak be kell állítani a képarányt openelecben, mert gondolom a tévé 16:9-es.Viszont, ha az olcsóság a lényeg, akkor az analóg kábel a legegyszerűbb és legolcsóbb.
-
gtamate2
veterán
válasz
wassermann #16089 üzenetére
Na közben rájöttem hogy az a hangkimenetnek tűnő kisjack tudja kiadni a képet is rca-val, és csak egy átalakító kell hozzá.
Tehát akkor ez a része kipipálva, maradna a többi része a kérdésemnek.
Nem szeretnék én windowst, nekem bármelyik disztró megteszi ami tudja az általam leírt dolgokat. Nem írtam sehol hogy windowshoz lennék kötve, csak láttam hogy elérhető rá.
-
moli.hu
őstag
válasz
wassermann #15994 üzenetére
koszi a valaszt. Nem riaszt vissza a barkacsolas, de az tuti, hogy nem fogom igy szetbarmolni egy $2-os kiadasert.
Szoval, milyen usb-adaptert vegyek? -
válasz
wassermann #15917 üzenetére
ADSL-modem a'la Matáv.
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz
wassermann #15834 üzenetére
Azt okosháznak mongggyák.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
wassermann #15777 üzenetére
Akkor ezek szerint tényleg elmegy több évig. Ha micro ATX-es gépekkel hasonlítom, akkor évente kb 6 pénzt lehet villanyon megspórolni vele ahhoz képest, szóval 3 év alatt vissza is jön az ára és lehet megvenni az új model-t, a régit meg meg lehet próbálni eladni. Tök jó, kedvet kaptam, hogy inkább valami ilyesmit vegyek, mint egy kicsi NAS-t gyenge CPU-val meg memóriával.
-
DeniL
tag
válasz
wassermann #15746 üzenetére
Értem az észrevételed, de sajnos ezzel sem vagyok előrébb a kérdéseimmel. Ahogy haladnék a "dolgokkal" és tesztelgetném, elválna mit bír és mit nem...de mérlegelem a felvetésed.
-
vkp
aktív tag
válasz
wassermann #15746 üzenetére
Amióta kihajítottam az összes sz@r kingston meg samsung kártyát és vettem mindegyik pi-ba sandisk extreme pro-kat, azóta egész stabilan működnek
-
DeniL
tag
válasz
wassermann #15738 üzenetére
Igazából a mintagyártósor előtt álló emberbe előtti 1-1,5 méterre már felszerelhető a kijelző, úgy gondoltam elég a 7 col, de nem probléma ha nagyobbat kell rendelni. Igazából a megvalósítás szempontjából ez a legkisebb részletkérdés anyagilag is
ui: kössz, hogy valaki átrakta offba, elfelejtettem...
-
Spuri2000
senior tag
válasz
wassermann #15693 üzenetére
Tudsz valamit ajánlani ami 4 helyes?
-
válasz
wassermann #15486 üzenetére
Köszi, de valami apróságot keresek. Viszont a távirányítós billentyűzetek valamiért nem szimpik.(Ha másért nem, hát az áruk miatt)
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
wassermann #15417 üzenetére
Jó cég, rendesek nagyon, csak kicsit hülye helyen vannak.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
wassermann #15368 üzenetére
A [link] hsz-ben Azbest szolgál erre nézve hasznos információval.
A rajz persze ettől még nem lesz jó.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
wassermann #15368 üzenetére
Az mondjuk már Celtis kolléga jóvoltából tisztázva lett, hogy a rajz valójában a B verzió rev.2.0-ja és nem a pi kettesé. De ettől függetlenül oda is csak kellene áramkorlát, ami nincs.
A pi úgy látszik ennyire open source. Persze a rajz alapján azért meg lehetne építeni. -
RoundRobin
aktív tag
válasz
wassermann #15366 üzenetére
Az egész rajz így néz ki:
A jobb felső sarokban ott a tápsín. Csak arra futhat rá az usb táplálás. Áramkorlát nincs, a nafta meg az öngyógy. értéke alapján kevés.
Hát igen, ez így sehogy sem fér bele. -
kk831228
addikt
válasz
wassermann #15267 üzenetére
Nem rossz megoldás...
Viszont van asztalos barátom, fából bármit tudunk csinálni...
Igaz aluból jobb lenne de hát "szegény ember vízzel főz..."
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #15255 üzenetére
A wma az hang codec
A VC1 annyiból lehet még érdekes, hogy a Blu-Ray és HD-DVD szabvány szerint akár ezt a codecet is használhatják a h264 és mpeg2-őn kívül. Aztán, hogy mkv vagy avi konténerben van, vagy wmv-ben, az már nem számít sokat. -
_Smooth
senior tag
válasz
wassermann #15234 üzenetére
Köszi szépen. Most megpróbálkozunk egy öszvér megoldással - első körben. (LAN-ra dugható wifi adapter)
Mivel egy billzet + legalább 2, akár 3 merevlemez lenne rákötve, talán ez lenne egy optimális megoldás. -
Osynho
addikt
válasz
wassermann #15074 üzenetére
Igen, de nincs ilyen opció az erősítő menüjében, továbbá pc-ről meg tudom oldani a 24p-t. A Pi menüjében van 24hz a beállítások között, ha tv-re van kötve, ha erősítőre kötöm, akkor ez eltűnik, marad az 50, 50.94 és 60hz. Így még manuálisan se tudom ráerőltetni a megfelelő képfrissítést. Valami szoftveres mókolás kellene, amivel működésre bírhatnám.
-
válasz
wassermann #15020 üzenetére
Azért inkább a Pi2-t vegyük!
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
wassermann #14975 üzenetére
most konkréta a boot partíció mentésére gondoltam, de akkor csinálok egy mentést rsync-el, és egyet win32diskimagerrel is, az egyik csak használható lesz
-
redwhite78
aktív tag
válasz
wassermann #14608 üzenetére
Ez jó hír, mert eszerint a TV-m (Samsung LE40C650) tudja a CEC-t. Ezek szerint a távirányító is jó lesz. Valamit kell hangolni rajta, vagy összedugom és a távirányító teljes körűen vezérli majd a Kodit? Ahogy olvastam ajánlott még a Yatse is.
-
Abysmal
aktív tag
válasz
wassermann #14597 üzenetére
Egy kicsit pontosítanál? Szerintem az illetőnek más problémája van mint nekem. Az illető a helyi hálózatos IP-jével próbálta elérni netről a Pi-t, ha jól látom, de nálam nem ez a helyzet. A legtöbb helyről tökéletesen el tudom érni a Pi-t, az talán kimaradt, hogy a Pi nem a koliban van, hanem otthon (gondolom innen a félreértés), így a routerhez teljes hozzáférésem van. Tehát a port forward tökéletesen megy, ha átmegyek egy barátomhoz, akkor onnan rendesen el is érek mindent, a VNC-t és az SSH-t is (jelenleg csak ezt a 2 szolgáltatást használom), de a koliban csak pár dedikált port van engedélyezve, mint az ssh, ftp, http, stb, így SSH-val el tudom érni a Pi-t, de az 5901-es portot használó VNC-vel már nem.
Tehát ahhoz kellene a segítség, hogy egy ilyen teljesen leszabályozott hálózaton is el tudjam érni a Pi-t, ami otthon van. -
Froclee
őstag
válasz
wassermann #14174 üzenetére
Az lehetséges.
Egyébként itt azt olvasom, hogy USB Ethernet csatival a srác megkétszerezte a sebességet. -
Freebush
csendes tag
válasz
wassermann #13938 üzenetére
Az SD kártya haláláról azt olvastam, hogy ne Kingston-t vegyél (Sandisk és Samsung állítólag ok) és minimum Class 10 legyen. Trükkökkel segíthetsz rajta, pl. a logokat a >> /dev/null -ba küldöd.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Kezdetektől az első Pi 1 SD-t evett meg, de maga a kártya fényképezőgépben tökéletes. kopp-kopp
-
azbest
félisten
válasz
Ez mondjuk valószínűleg használat függő. Ha sokat ír rá, akkor az az sd kártya elfárad, ilyen technológia. Anno két Adata kártyával kezdtem, azok néha már bizonytalankodtak, olyankor toltam rá egy dd if=/dev/zero of=kártya parancsot pécén, de már a műanyag tokozás is elfáradt mert kezd széthullani
De például a munin-t futtató pi-nél bennem is felmerült, hogy vajon meddig fogja bírni, ezért a kártya backupja mellé naponta készül backup a munin adatairól is. Scp-vel időzítve belép egy másik gép és lemásolja a fájlokat, így max egy napot vesztek el.
A második pi2-re egy noti hdd van kötve, mert ezen Qt builddel is játszom és annak kell a sok hely és sok GB írást is jelent a források letöltése, buildelése.
-
petya220
senior tag
válasz
wassermann #13857 üzenetére
Amire megtalálom a legnagyobb órajelet..... Ejejj ><
-
válasz
wassermann #13845 üzenetére
Ez igaz, de én nem az a típus vagyok, aki 1x beállít mindent, azt kész, hanem mindig teszek fel vmi újjat.
Sajnos arra meg nincs türelmem, h minden nehezebb konfig után mentsek...
Legjobb megoldás a poweroff.
-
vargalex
félisten
válasz
wassermann #13597 üzenetére
Pont ezt írtam én is, csak nem tudtam, hogy a kolléga már leirta.
-
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #13456 üzenetére
egyébként hol tudok beleirni a config.txt-be xbian alatt? A raspbmc-nél ment a kodi-ból, de itt sehol nem találom.
-
Flowtation
őstag
válasz
wassermann #13456 üzenetére
Szia!
Igen, tudom, de ez nem zavar bele a jelenlegi lejátszási problémába. Ez csak a menü miatt volt emlitésre méltó.Celtis:
De, itt tartottunk csak közben nem tudtam vele foglalkozni. A gyakorlat pedig nem árt... -
kutga
félisten
válasz
wassermann #13427 üzenetére
Analóg kábel van, meg digitális. Ráteszem a laptopra és megnézem mit tud.
-
Zebu
addikt
válasz
wassermann #13408 üzenetére
igen, eddig newm volt mentés. Most majd lesz. csak kellene egy kártyaolvasó is....
-
martinkeet
aktív tag
válasz
wassermann #13146 üzenetére
Köszönöm srácok!
Délután ráfekszek ismét a témára... -
JohnnyX
őstag
válasz
wassermann #13005 üzenetére
Koszonom szepen a segitsegeket, masik kartyaval rendesen mukodik, a regivel nem bootol be.
Majd ma megprobalom megformazni. -
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #12967 üzenetére
Mekkora kondi kell oda? Egy 10 uF kerámia elég lehet? Az ott az 5V?
-
ruan
tag
válasz
wassermann #12967 üzenetére
Köszi, kicsit idegen tőlem ez a fajta megoldás, és mivel 1e ft-nál olcsóbban rendeltem ebay-ről egy jó, 2000 mAh-ás töltőt, (kimondottan pi-hez is ajánlották) ha az nem válik be akkor még szóba jöhet a forrasztásl
-
válasz
wassermann #12934 üzenetére
Köszi!
Egyenlőre akkor kipróbálom ezt a GPIO-s cuccot. Ehhez milyen kábel/csati kell/hol lehet ilyet beszerezni BP-n? Illetve a rádión hanyas frekvencián tudom hallgatni? Kb mennyi a hatótávja?
Tudtok ajánlani valami usb-s transmittert?
Ja és úgy sejtem a régi pi-n a 7-es PINre kellett kötni. Pi2nél is ugyanez a helyzet?
-
Rick4
félisten
válasz
wassermann #12708 üzenetére
Annyira nem életbiztosítás, hogy sok éve használom ennek a sokkal olcsóbb változatát, kb 2-300 órát mehetett már, mindenféle hiba nélkül. Pl ez is az: [link], igaz nekem az a változat van, amihez tápegység is van.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
wassermann #12663 üzenetére
Ezért nem ajánlott az usb dac/hangkártya.
-
Teng
aktív tag
válasz
wassermann #12540 üzenetére
Köszönöm a választ. És HD nál is lehet akár 3 kliens Ful HD nál 2 esetleg? Vagy Te-Ti milyen felbontáson tudtatok több kliensről nézelődni..
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #12460 üzenetére
Nem tetszik ez a megoldas. Plane, hogy neha meg 5 perc sem telik el, hogy befosson. Sajnos...
Fura, mert kozben meg olyan, mintha a script futna tovabb, probal kepeket kirakosgatni, de sokszor csak fekete kep van, sokszor meg kitesz egy kepet megis.
-
Megane2000
aktív tag
válasz
wassermann #12415 üzenetére
Kár
akkor leteszek róla.
-
Megane2000
aktív tag
válasz
wassermann #12410 üzenetére
Netezni miért nem? Pont a mini mérete miatt tetszik nagyon.
-
layerke
aktív tag
válasz
wassermann #12357 üzenetére
Aham, értelek. Lehet, hogy rápróbálok erre is, csak nyilván mindenképpen kell valami oprendszer, különben nem megy a szerver. Viszont kellene a média lejátszó is. Lehet nem terhelem szét a pi2-t, valahonnan szerzek egy pi1-et és azon vígan elfütyörészik a raspbian meg a szerverprogram együtt és megmarad a pi2 kizárólag médialejátszónak.
(#12359) Knti válasza layerke (#12352) üzenetére
1. szerintem a memória a kártyád, én nem érzem lassúnak. Én ilyet használok: SANDISK microSDHC 8GB Ultra Class10, 48Mb/s
Pont ugyanez van nekem is és nem hiszem, hogy a kártya a hibás, mert openelec hasít rajta, osmc meg lassú mint a dög.
-
válasz
wassermann #12322 üzenetére
OE-n sajnos nincs sudo... Cserébe root vagy.
-
warpighun
csendes tag
válasz
wassermann #12268 üzenetére
Amúgy média lejátszónak használtam csak közben behalt a laposom és nincs most fölös sok ezrem venni egy újat. Ja a másik meg hogy hangot sem tudok rá varázsolni csak az openelec-el megy automata.
-
válasz
wassermann #12170 üzenetére
Ezen filóztam én is, hogy vajon milyen anyagból van? Van olcsóbb "félvezető" a réznél?
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #12161 üzenetére
De az elvek!... legyen ingyen!
Kaptam egy RPi2-t, megy egy Adafruitos TFT-t, de en szeretnek hozza valami olcso HDMI touch display-t. HD volna a jo... Tudtok ilyet ajanlani?
-
golya87
őstag
válasz
Mpeg2 kapcsán merült fel bennem a beszerezhetetlen DTS és DDP license. De gyors utána számolást követően beláttam a dolog irrealitását.
Plusz ha már megcsinálhatom, akkor miért ne? Egy ezrest kibírok persze. -
[Misel]
tag
válasz
node magyarok vagyunk, vagy nem?
-
azbest
félisten
válasz
Úgy láttam a DTS és DPP licenszek kapcsán jutott eszébe, azok nem megvehetőek megállapodás hiányában
Más kérdés, hogy hiába találna valaki kerülő utat, ha bármikor módosíthatják a firmware-ben, mondjuk ha véletlen még nem tiltották le, mivel nem várható, hogy megegyezés lenne a vásárolhatóságról. Az updateket meg érdemes alkalmazni, mert néha elég gonosz hibákat sikerül javítaniuk.
-
szabi24
csendes tag
válasz
wassermann #12089 üzenetére
így se lett jobb, de az a fura hogyha a video felett megnyílik egy lejátszási lista akkor ott gyors, hiába megy alatta a videó, de h csak a videó van a képen akkor akadozik
-
b0rZ
aktív tag
válasz
wassermann #12066 üzenetére
Már értem! Kormányablak: egykapus ügyintézés.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #12052 üzenetére
Lehet, hogy ő még raspi1-gyel próbálta, ott tényleg kevés lehetett a szoftveres dvd lejátszás is. Az openelec készítőinek szerintem teljesen mindegy, hogy vesznek-e licenszet a pi-re. A processzor sem számol lassabban, ha nincs licensz
-
DarkByte
addikt
válasz
wassermann #12045 üzenetére
Ez fura. OpenELEC-el kipróbáltam hogy mit kezd H.265/Opus kombóval és SD felbontásban simán vitte (HD-ban valószínűleg már nem). Fura hogy MPEG-2 szoftveresen pedig gondot okoz neki, meg kellene ennie reggelire. Ahogy tudom a DVD menükön a hardveres licensz se segít.
Az SDTV-nél még látom értelmét ha hardveres deinterlace-t is kapsz, de a DVD-k rendszerint progresszívek.
-
Kroni1
veterán
válasz
wassermann #12049 üzenetére
Ezek amik biztosan mennek, de gondolom előfordulhat h más tipust is felismer ugye? Csak mert a korábbi kommentekbe vki irta, hogy ő kínából rendelt valami gagyikat és azzal is ment..
Itt nálunk az iponba van egy 2.1-es Logilink egy ezresért, megpróbálom hátha, nagyot nem bukok vele..
-
Kroni1
veterán
válasz
wassermann #12018 üzenetére
értem, ezt tudom is, nekem az első verzió amit pi2-esen próbálok ez az 5.0.6-os. Ez a dolog a korábbi verzióknál is megvolt már, vagy csak ennek a sajátossága?
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #11987 üzenetére
VLC nem úgy tűnt, hogy a helyzet magaslatán lenne. Azt hiszem pár napja még nem volt teljesen raspi kompatibilis. A dekódoláshoz már megpeccselt vátozat volt, de a video outnál nem volt ott a raspi specifikus opció. A lényeg, hogy amikor vele akartam tv streamet nézni, akkor pár képkocka után beakadt. Szóval a raspi-n lévő vlc inkább streamelésre / konvertálásra jó, s nem mint lejátszásra.
Openelec alól próbáltam codec kód nélkül fullhd vc1 és mpeg2 tesztvideókat és raspi2-vel saccra 10-15 fps-sel mentek legalább. Egy sd felbontású dvd szerintem már el tudhat menni rajta. De szerintem akkor is megéri a licensz, mert marad erőforrás másra is.
-
zichie
senior tag
válasz
wassermann #11961 üzenetére
Én is így akartam venni, de nem kért be e-mail címet, hanem egyből a paypalra dobott, ezért nem folytattam a vásárlást. Ha nem kér be e-mail címet, akkor honnan tudja, hogy hová kell küldeni a kódot?
-
mano42
aktív tag
válasz
wassermann #11939 üzenetére
Kéne menjen, de legalábbis nálam eltünt a blutooth beállítás a menüből...
-
sanzi89
addikt
válasz
wassermann #11873 üzenetére
Akkor nálam valami zavar lehet az erőben, mert Openelec-et futtatok RPI2-őn, és összesen egy 8GB-os Class 10-es microSD van csatlakoztatva.
-
LSL1337
őstag
válasz
wassermann #11856 üzenetére
Köszi, erre voltam kíváncsi.
Most már csak az a gondom, hogy az asztalimban nincs sd kártya olvasó, cégesen meg eléggé le vannak zárva a jogosultságok
-
válasz
wassermann #11790 üzenetére
Az valami keleti filozófus lehetett, aki így nevezte el.
Regenerálódó (PTC) biztosító lenne a rendes neve, sajnos a köznyelvben a biztosíték terjedt el.
-
Dudee
senior tag
válasz
wassermann #11749 üzenetére
Oks, így lesz, köszi!
-
válasz
wassermann #11731 üzenetére
A gond szerintem nem is annyira a fogyasztással van, hanem azzal, hogy a PI nemigen szereti, ha kihúzzák a konnektorból -- márpedig nem biztos, hogy mindenhol olyan nagyon stabil az áramellátás. Nálam pl. pár hetente rendszeresen beüt egy kis áramszünet.
MaCS
-
RtgLaci
tag
válasz
wassermann #11731 üzenetére
Köszönöm a választ Darkbyte-nak és neked is, megtudtam, amire kíváncsi voltam. Lehet, hogy kicsit didaktikusan gondolkodtam, mert azt gondoltam, hogy ha van kikapcsolási lehetőség az Openelec-ben, akkor lennie kéne bekapcsolásra is. A fogyasztás tényleg nem lényeges, tehát hagyom bekapcsolva.
Esetleg a másik kérdésemmel kapcsolatban tudnál-e tanácsot adni? A hálózaton lógó NAS teljes könyvtárstruktúráját látom a Pi-n, de mintha mind üres lenne... Ha UPNP eszközként próbálok kutatni benne, akkor is csak üres könyvtárakat látok.
Mégegyszer elnézést, ha csacskaságot kérdeztem. -
nikilauda
senior tag
válasz
wassermann #11688 üzenetére
Köszi, megoldódott. Egy másik kártyára kellett cserélnem a 16-os Kingstone-t.
-
nikilauda
senior tag
válasz
wassermann #11667 üzenetére
Köszönöm. Közben néztem egy videót róla és sikerült megfejtenem.(azt hiszem)
-
zolykaaa
csendes tag
válasz
wassermann #11634 üzenetére
Tulajdon képpen letöltöt akarok belőle csinálni meg megnézni a filmeket.Vettem hozzá gyári sd kártyát arrol fel is megy csak ott akadok meg hobvá kell telepiteni a torrentet.Bocsi de winhez vagyok szokva ott nekem egyszerübb mint a málnán.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #11540 üzenetére
És egy jó minőségű usb kábel, mert van amelyik vacakabbal a 2A tápból sem jut át elég kraft a pibe
-
GazRic
senior tag
válasz
wassermann #11540 üzenetére
Külön tápja van a HDD-nek. Egy 2 terrás winyó. Ez menne rá, és KOBI (szerintem)
-
GazRic
senior tag
válasz
wassermann #11538 üzenetére
külső HDD-t tennék rá ha lehet, mármint adattárolásra
-
válasz
wassermann #11477 üzenetére
Igen! A config.txt winből szerkeszthető? Vagy ssh-n írjam át?
-
DonThomasino
veterán
válasz
wassermann #11473 üzenetére
Na ezt most nem értem
A rasbipan nál a parancs raspi-config, de
az lubuntu nál működik azért kérdezem hogy mi lehet ..... -
válasz
wassermann #11458 üzenetére
Köszi, a tippeket, volt benne pár ami nagyon jól jött
Rendes műszerdobozra gondoltam, elbír a költségvetés annyit talán. Télen mindenképpen fűteni akartam teljesítményellenállással, gpio-ról vezérelve. A nyári nagy melegek kapcsán voltam inkább elakadva, mert a tunerek is elég érzékenyek rá. A peltieres megoldás viszont marhajó ötlet
azbest: watchdogot ismerem, be fogom lőni mindenképpen.
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #11458 üzenetére
A pi-ben van wachdog, csak alapból nincs élesítve. Szóval, ha sima lefagyásról van szó, akkor ha nem kap a wachdog megadott ideig jelzést, hogy még él a rendszer, akkor nyom egy resetet.
Persze ha a fájlrendszert is eldobná, akkor ez nem segít. Ez egy 2013as leírás róla [link]
-
DonThomasino
veterán
válasz
wassermann #11436 üzenetére
Esetleg távolról SSH n keresztül be tudom állítani?
-
atillaahun
veterán
válasz
wassermann #11410 üzenetére
Köszi szépen, abban a topic-ban már sok ötlet van, kiindulásnak jó lesz. Végigolvasva annyi aggaszt csak talán, hogy ember nincs az egész MA-n akinek bármelyikből is lenne.
Szóval ha sikerül is rendelni bármelyikből, jár majd hozzá 0 support.
Laptopot nem akarok PS-hez, min. a 21-es monitoromon akarom használni, hogy ne görgetéssel teljen a fél életem.
-
Dudee
senior tag
válasz
wassermann #11389 üzenetére
Igen, 'elvileg' kell. Ugyanis a Pi2 simán lejátsza sw-ből a dvd ripet, meg is lepődtem picit, hogy miért mennek az mpeg2 filmjeim, de mennek. Ami teljesen használhatatlan, az a dvd menü.
Nem különösebben érdekel a menü, de egyes filmeknél nem triviális megtalálni a 'play movie' menüpontot miközben az egész kép összevissza villogViszont attól függetlenül, hogy lenyomja licensz nélkül is az mpeg2őt, még lehet értelme a licensznek, mert úgy vettem észre, hogy a de-interlacing elég béna. Lehet hw-esen az is jó lenne. Illetve nyílván sw-ből csak korlátozott felbontásig képes rá, vszínű fullHD nem menne.
-
Dudee
senior tag
válasz
wassermann #11332 üzenetére
Igen, az egy hírhez kapcsolt topik, gondolom önálló életre kelt.
vzoltan: így van. A napokban már sajnos én is két helyre küldtem be a kérdésemet. Nem jauu ez így.
-
Dudee
senior tag
válasz
wassermann #11266 üzenetére
Köszi, de sajnos ez nem kadencia probléma. Egyrészt be van állítva a frame rate sync, a tv is tudja a 24p-t, másrészt az könnyen felismerhető, 'statikus' szaggatás, ami nem random jelentkezik egynéhány percenként..
Mindenesetre megpróbálom majd kimérni, hátha mutat valami mintázatot, de eddig nem fedeztem fel. -
válasz
wassermann #11226 üzenetére
Köszönöm szépen
Nem TV távirányítóra gondoltam, hanem külön távvezérlőre, csak a PI-hoz. -
Horvi
őstag
válasz
wassermann #11255 üzenetére
Akkor úgy látszik csak nem úszom meg a hekkelést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED monitor topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest