- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
wassermann #15234 üzenetére
Köszi szépen. Most megpróbálkozunk egy öszvér megoldással - első körben. (LAN-ra dugható wifi adapter)
Mivel egy billzet + legalább 2, akár 3 merevlemez lenne rákötve, talán ez lenne egy optimális megoldás. -
_Smooth
senior tag
Lejátszáshoz gond nélkül felcsatolható a Pi-re egy NTFS-re formázott lemez. De a Transmission is tudja kezelni? (már meglévő, adatokat tartalmazó merevlemezt akarna rákötni)
Ez nem fog neki gondot okozni, ugye? Nem kell majd formázni... -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
Huh, nagyon köszönöm mindenkinek. Este, miután kiléptem már pont ezen kezdtem agyalni (hogy valszeg nem a SoC lesz kevés), illetve, hogy a NAS-okon egy fapados dedikált szoftver látja el a feladatot, minimálisabb erőforrásigényekkel - bár valszeg az is megoldható lenne itt.
Tehát arra célra, hogy letöltögessen és egy célhardvert ellásson tartalommal (de a lejátszást a célhardver végezné) elegendő lehet? Mert akkor 2 eszköz marad - és ez ellen talán nem is lenne kifogása ismerősömnek -, de legalább nem kell dugdosni.
Debian (rasp verziója) jó lehet erre a célra? Mert annak legalább winoid GUI-ja van, ha jól láttam. Talán könnyebben tud vele azonosulni, mint SSH-n kersztül történő mókolással. Gondolom, persze ez azért további erőforrásokat igényelne, de talán nem a hálózati sávszél rovására.Ha jól sejtem, BD ISO-kkal nem foglalkozik, max 1080as rip-ek.
-
_Smooth
senior tag
válasz
RoundRobin #15093 üzenetére
Szia,
köszi a választ. Mit lehet tőle várni?
A terv elvileg filmek lennének. De csak egy mediaplayer számára kellene elérhetővé válnia.
Jobban jár, ha lejátszás idejére átdugja a merevlemezt a lejátszóba? Aztán, ha végzett, akkor seedre vissza?
Egy dedikált NAS jellemzően ugyanilyen, vagy gyengébb hardverrel rendelkezik, nem? Meglep, hogy nem bírkózik meg ezzel a feladattal a kis Pi2-es. -
_Smooth
senior tag
Sziasztok!
Ahogy nézem, eléggé megosztotta a népet az "RPi2 NAS-nak" téma.
Ismerősöm szeretne valami megoldást a legfőbb gondjára, miszerint valami kisfogyasztású eszköz 24/7 letöltésre.
Első körben NAS-t javasoltam, de ezzel nem nagyon tud mit kezdeni és nem használná ki igazából - mivel csak letölt és lejátszik, nem oszt tovább semmit sehova.
Így a második opció egy HTPC lett volna (alacsony fogyasztású x86 rendszer windows alapokon - ez egy komfortosabb közeg). Viszont ez meg erősen túllépi a keretet, még akkor is, ha jelenlegi lejátszóját is kiváltaná.
3. opcióként merült fel az RPi2. Nekem pusztán lejátszásra van egy, arra tökéletesen megfelel nekem.A kérdés az lenne, hogy letöltögetésre mennyire praktikus? Könnyedén elérheti-e a tartalmát (igen, ebben az esetben már inkább NAS, mivel tovább osztja egy eszköz számára) a medialejátszója?
Vagy érdemes/lehetséges-e egyben lejátszásra is befogni?Érdemes-e a Win10-ben gondolkozni (van-e torrent kliens, kodi az RPi-re szánt verzióra)?
A fenti kettőn kívül max böngészés érdekelheti még.Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest