Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Helios
    tag

igen, erre jöttem én is rá - hogy semmi olyat, ami nekem most szükséges lenne. Tulképpen egy külső ssd usb csatolóval (még külső ssd ház sem kell) elég a helyi backuphoz, ehhez semmi szükség egy erre a feladatra kb atomerőmű RPi-re. A nagyobbik fiam is lebeszélt róla, azt mondja a Pi egy mikrokontroller, semmi szükség erre egy szimpla rendszeres backuphoz. (közben megtaláltam a duplicati backup appot, igaz webes alapú, de állítólag tudja azt amit én akarok)

“… mindig csak inkrementális mentés lenne időzítve.”

Ha időzíted, akkor feltételezhető, hogy automatikusan beavatkozás nélkül fut a mentés, tehát a mentő HDD (mindig) elérhető (tehát valahol folyamatosan megy).

Persze mehet folyamatosan ugyanarra a gépre kötve is a HDD amit mentesz, de ez ellentmond annak az alapelvnek, miszerint a mentést a mentett adatoktól külön tároljuk. (Hogy ne együtt sérüljenek ha esemény van.)

(Nem lenne elég egy felhős mentés csak a fontos adatokról az image mentés helyett? Hányszor kellett az utóbbi évben (években) újratelepítened a teljes rendszert probléma miatt?)

Új hozzászólás Aktív témák