- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
Hajlok eléggé Pi 4 felé. Nem tudom lenne-e értelme várni a 4B+-ra (már ha ez lesz a neve a következő verziónak), vagy jövő év végéig biztosan nem jelenik meg és nem is hozna akkora újdonságot korábbi 3B, 3B+ tapasztalatok alapján?
Az a helyzet, hogy már kész a projekt, meg van a nyák hozzá és egy fa lapba (ez az óra) van beszerelve, így méretet se tudnék változtatni. Tehát ezen már nem szeretnék módosítani. Továbbá routeren kívüli hálózatról nem is tudom elérni sajnos, amit Pi-nél meg tudnék oldani egyszerűbben. Nem mint ha nagyon számítana, de ha esetleg több érzékelővel szeretném bővíteni, hogy lássam melyik szobában hány fok van, akkor Pi irányában lenne célszerű.
Munkatársam csinált fűtésvezérlést. Pytonban írt Pi-re szabályzást, ESP8266-al (szintén arduino környezetben) olvassa be a szobák hőmérsékletét és kapcsolgatja a szelepeket. A Pi veszi az ESP-k hőmérséklet adatait, aminek megfelelően a Pyton kóddal beavatkozik és küldi a vezérlő jeleket az ESP-nek. Radiátornál ez elég macerás kialakítani, fal vagy padló fűtésnél egyszerűbb.
Tehát mindenképpen ESP-t javaslok én is, mivel arduino-t kezded megismerni, nagyjából ugyan azt kell használni + wifi-vel kiegészítve, de jó minta kódok vannak neten hozzá. ESP32 vs ESP8266 között meg a fogyasztásban, CPU frekvenciában, pin-ek számában van többnyire különbség + Bluetooth van ESP-ben ha esetleg ez fontos, de szerintem a te projektezhez nem kell feltétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- z97 - 4790k - 8x4 GB ddr3 2400
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest