Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- WhrlpoolMind: Amikor vízre oldódó festék van a vízautomata karján
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hajlok eléggé Pi 4 felé. Nem tudom lenne-e értelme várni a 4B+-ra (már ha ez lesz a neve a következő verziónak), vagy jövő év végéig biztosan nem jelenik meg és nem is hozna akkora újdonságot korábbi 3B, 3B+ tapasztalatok alapján?
Az a helyzet, hogy már kész a projekt, meg van a nyák hozzá és egy fa lapba (ez az óra) van beszerelve, így méretet se tudnék változtatni. Tehát ezen már nem szeretnék módosítani. Továbbá routeren kívüli hálózatról nem is tudom elérni sajnos, amit Pi-nél meg tudnék oldani egyszerűbben. Nem mint ha nagyon számítana, de ha esetleg több érzékelővel szeretném bővíteni, hogy lássam melyik szobában hány fok van, akkor Pi irányában lenne célszerű.
Munkatársam csinált fűtésvezérlést. Pytonban írt Pi-re szabályzást, ESP8266-al (szintén arduino környezetben) olvassa be a szobák hőmérsékletét és kapcsolgatja a szelepeket. A Pi veszi az ESP-k hőmérséklet adatait, aminek megfelelően a Pyton kóddal beavatkozik és küldi a vezérlő jeleket az ESP-nek. Radiátornál ez elég macerás kialakítani, fal vagy padló fűtésnél egyszerűbb.
Tehát mindenképpen ESP-t javaslok én is, mivel arduino-t kezded megismerni, nagyjából ugyan azt kell használni + wifi-vel kiegészítve, de jó minta kódok vannak neten hozzá. ESP32 vs ESP8266 között meg a fogyasztásban, CPU frekvenciában, pin-ek számában van többnyire különbség + Bluetooth van ESP-ben ha esetleg ez fontos, de szerintem a te projektezhez nem kell feltétlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Vége egy korszaknak: PlayStatonre is jön a Halo: Campaign Evolved
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Milyen routert?
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 3010 MT , i3-3240, 8Gb RAM, 256GB SSD- KIS HIBÁS!!
- Zotac Magnus One barebone számítógép Core i5 processzor, 32 GB memória és RTX 3060 VGA kártyával
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3060TI 8GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 GAMER OPTIMUM WORKSTATION PC 4X3.6GHz 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB DDR6 WIN11 1ÉV GAR!
- Szupergyors Core i7 7700 FSC P757 TOWER SSD PC 4X4.0Ghz 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD WIN11 1Év GARANCIA!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Apple TV 4K 2.gen (A2169) 32 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann