Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3229) azbest válasza CPT.Pirk (#3228) üzenetére


azbest
félisten

Az új pi usb kiementéről lehagyták a 100mA limitálást (polyfuse). Viszont a táp bemenetén megmaradt az 1A limitáló polyfuse (ami szerintem 700mA egyébként).

Szóval ha az eszközöd csak a pi usb portjáról kap áramot, akkor nem biztos, hogy belefér a pi-vel együttes fogyasztása a 700mA -ba. Tehát szükség van az aktív hubra, erről viszont magát a pi-t is lehet táplálni, így nem kell két táp mellé.

Ha gyenge a tápod vagy túl alacsony feszültséget ad, az is lehet a kikapcsolás oka. Ezt multiméterrel lehetne ellenőrizni a tesztpontokon.

Nálam egy aktív hubra vannak kötve az eszközök, annak van 2A tápja, a pí is róla kap energiát és az eszközök is. Korábban, amikor a pi tápbemenén kapott áramot és hdmi-vga átalakító is be volt kötve, akkor leesett a fesz 4V alá is. Tápkábel csere után 4.75 lett. Most meg, hogy nem a táp bemeneten kap áramot, hanem az usb kimenetről visszatáplálja a hub (a régi pi-men átkötöttem a polyfusokat), így alig esik 5V alá.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.