Új hozzászólás Aktív témák

• Arcanus

aktív tag

Sziasztok!

Már egy ideje gondolkodom, hogy kellene egy master - slave rendszert kialakítani. Tehát van egy központ (ez jelen esetben egy raspberry pi 3), és kliensek (led strip, szenzorok, konnektor aljzatok, stb). A központ az interneten adatbázisban tárolja az adatokat, melyeket el lehet érni telefonról / gépről (pontosabban a Google Firebase szolgáltatást használnám). Így adatokat küldhet a klienseknek, adatokat kérhet tőlük (külön - külön).

Van-e bárkinek tapasztalata, hogy ezt hogyan érdemes kialakítani? Wireless / wire? Bluetooth / WiFi? Milyen eszközökkel érdemes próbálkozni?

A programozással nincs gond, mérnökinformatikusnak tanulok 3. éve. Van tapasztalatom hálózatok téren is, egyedül elektronika a gyenge (de bele lehet tanulni).

A projekt hatalmas, nem is egyszerre fogom megcsinálni, de egy stabil, jó alap kell, melyet később lehet bővíteni egyéb modulokkal.

Egyéb: a Google hivatalosan is támogatja a Raspberry Pi 3-at az Android Things-el. Erről tapasztalok, gondolatok? Én próbáltam, egyik nagy előnye a Google Play Secivces mely bele van integrálva a rendszerbe ÉS tömérdek fejlesztői eszköz áll rendelkezésre (köszönhetően az Android sokszínűségének). + természetesen elérhető a platform előnyét adó API is. Igaz mindez preview állapotban van, de én úgy gondolom van benne lehetőség :K

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés