- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napkollektor - csak úgy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
Arcanus #28722 üzenetére
Igen elbírja, de ha még + dolgokat akasztasz rá, akkor lehet hogy egy aktiv USB hub-ra is szűkséged lehet.
Amúgy meg sztm tök felesleges a ventilátort zúgatni a PI-n. Bőven elég egy hűtőborda is.
Nekem pld semmi nincs rajt a házban, és soha nem volt gond a melegedéssel.
Olyan házat amiben a HDD és a Pi is elfér, valszeg nem fogsz találni. Max ha építesz magadnak egyet.
Ettől függetlenül tehetsz egy kört az e-bay és társai keresőjével. -
Yoshida
aktív tag
válasz
Arcanus #28403 üzenetére
Közben találtam kemény 4-5 parancsot amivel működésre lehet bírni a transmisssiont, azt hittem bonyolultabb...
Arcanus: Szerintem nézz be az "Okos Otthon / Smart Home" topikba
Többféle lehetőség van, akár teljesen gyári rendszertől, a magad forrasztod össze a micro controllert, és menteted adatbázisba végletig.
A pi is teljesen alkalmas adatbázis, és webszerver futtatására, nem muszáj "felhőzni".
És ha vpn mögé rakod az otthoni rendszert, egész jól le is tudod védeni az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest