Új hozzászólás Aktív témák

• dni

őstag

Sziasztok!

elképzelhőtő, hogy nem teljesen ontopic a kérdésem, de talán van itt pár topiclakó, akinek van ilyen irányú tapasztalata.

Hamarosan új albérletbe költözöm, ahol nem feltétlenül szeretnék TV előfizetést kötni az internet mellé, arra a havi pár alkalomra, amikor a párom megnézne egy-két magas színvonalú műsort :) Ezért az az ötletem támadt, hogy a szüleimnél hagynám az amúgy már nem használt RPI2-est és beizzítanám rá a TVHeadEnd servert egy már szintén meglévő Panachipes USB-s DVB-C tunerrel, és az én lakásomban lévő RPI3+LE kombó segítségével TV-znék. El is kezdtem a beállítani a szükséges dolgokat a hétvégén. Úgy látom, hogy működhet az elképzelés, de nem tudom mennyire lehet megbízható a megoldás, így az volna a kérdésem, hogy milyen buktatók lehetnek?

A két végpont között egy Syno DS415+ biztosítaná az openVPN szervert, a fel/letöltési sávszélességgel nem hiszem, hogy gond lesz (szerver oldalon 500/200mbit, kliens oldalon 50/5), amit viszont nem tudok, hogy a wifi router (ASUS RTN66U) vagy a RPI3-aslegyen az open vpn kliens, valamint, hogy az elérhető 12Mbit/s-e letöltési sebesség, amit ezen keresztül eléhető elegendő lesz-e. Amennyiben nem, milyen más megoldás jöhetne szóba? (TV szerver és smb/nfs megoszátások elérésén kívül mást nem szeretnék elérni a vpn-en keresztül.)

Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák