Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- Tóth Olivér: Kedvenc processzorok:
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
busman
üzenetére
Hát hardveres dekodoláshoz omxplayer, én nem találtam mást, pár napja az ubuntu-mate-s vlc-t kipróbáltam, de még az is gyerekcipőben jár.
Szóval a legjobb az omxplayer, persze a kezelése már más kérdés. Vagy billentyűzet, vagy valami webes kliens, ha jól olvastam.
persze hogy könnyedén tudd indítani fájlkézelőből, ahhoz nem árt egy script, mert különben. nem lesz billentyűzet vezérlésed, nah meg ha -r kapcsolóval akarsz lejátszani (megfelelő felbontás/képfrissítés,színmélység,) akkor nálam pl probléma volt hogy bezáráskor, nem lépett vissza desktopra.
Vagy ha nem ragaszkodsz raspbianhoz, akkor én tuti feltennék valami kodi-t médialejátszásra.
mondjuk arch-on készítettem, de mennie kell elvileg raspbianon is.
függőségek: xrefresh,sudo (jelszó nélkül),xterm,omxplayer/bin/video_player.sh
#!/bin/sh
vt=$(sudo fgconsole)
directory=$(dirname "$1" |sed "s|^[^/\\]*||")
subtitles=$(find "$directory" |egrep -i "\.srt$" |egrep -vi "forced" |head -n1)
geom=$(sudo fbset -s |grep geometry |sed "s/.*try //")
if [ "$subtitles" ];then
xterm -fullscreen -fg black -bg black -e "omxplayer -r $1 --subtitles \"$subtitles\" --align center"
echo "omxplayer -r $1 --subtitles \"$subtitles\" --align center" >/tmp/video_player.log
sudo fbset -g $geom && sudo xrefresh
else
xterm -fullscreen -fg black -bg black -e "omxplayer -r $1 --align center"
echo "omxplayer -r $1 --align center" >/tmp/video_player.log
sudo fbset -g $geom && sudo xrefresh
fi
sudo chvt 8
sudo chvt $vtfuttatási jog:
sudo chmod +x /bin/video_player.shfájlkezelőben társítani valahogy ilyen egyéni parancsal
/bin/video_player.sh "%f"billentyűzeti vezérlők:omxplayer-man
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Kolink VOID ADATA 600W
- Gamer PC - 13400f, RTX 3070ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer PC-Ryzen 7 1700, GTX 1660ti, 16GB RAM, 256GB SSD, 1TB HDD
- Intel i7 11700KF, MSI Z590A-Pro, 32GB Ballistix 3600MHz CL16
- i5-9400F, RTX 2060 Super, 16GB RAM, 480GB SSD, Asus ROG STRIX B360-H
- Új HP Victus 16 FHD IPS 144Hz Ryzen7 8845HS 16GB 1TB SSD Radeon 780M+Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
wassermann