Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz azbest #13551 üzenetére

Érdekességképpen a különböző gyártmányú tunerek sorrendjének állandóságát az /etc/modprobe.d -ben létrehozott fájlban adtam meg:

# it9135 / af9035
    options dvb_usb_af9035 adapter_nr=0,1,2,3,4

# Mygica t230
    options dvb_usb_cxusb adapter_nr=5

Így mindig 0-4 közt vannak az it9135 tunerek és az 5-ös eszköz a kombó tuner. Ha induláskor véletlenszerűen váltakozna mikor melyik sorszámot kapja a mygica, az a tvheadend-nek gondot okozna, mert eszköz sorrend változásra nincs felkészítve.

Valami miatt raspbian alatt a tvheadend nem detektálja / sorolja külön a tvheadend, hogy a mygica frontendje dvb-t és dvb-c módot is tud. Csak az éppen aktív módot mutatja. Az meg alapból a dvb-t. De nekem a dvb-c kellett, így a dvb-tools csomagban lévő dvb-fe-tool segítségével váltom át dvb-c módra. Erre a váltásra létrehoztam egy szolgáltatást az init.d -ben, ami a pi indulásakor átváltja a tunert. A tvheadend szolgáltatásához pedig megadtam, hogy előfeltétele a dvb-c váltó szolgáltatás elindulása, így előbb vált és aztán indul a szerver. Úgy tűnik ez bevált. A felsorolt 6 tuner egyébként 10-20%ban terhelte a pi-t, miközben 5 különböző muxon lévő adást játszottam le eszközökkel (telefon, tablet, pc....). A fagyás kapcsán inkább átdugtam a dvb-c és kártyaolvasót direktben a pi-re, hogy inkább annak a tápját terhelje jobban. Bár a pi usb csatik közt folyó áram miatt lehet ígyis terhel a hub tápján is.

Ez a tápos, táplálós érdekesség a pi2-re és valószínűleg a b+ -ra igaz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés