Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz MaCS_70 #11831 üzenetére

Mintha képzavart éreznék az erőben.
    A hifiberry i2s csatolós hangchip, amiből az előbb linkelt digiplus változat ad digitális kimeneteket (spdif és toslink). Ha neked csak sztereo dac változat kell, az más kérdés.*
    A hdmi extractor is digitális kimenetet ad (persze van, ami analógot is tud, de most nem ez a szempont*).

Ha ebből hangot akarsz hallani, akkor ez után jön a DAC (digital to analog converter). Persze, ha a hifi eleve támogatja a hdmi csatlakozást, tehát van saját beépített extractora, akkor nem kell külön cucc hozzá.

A hifiberrynek akkor lehet kifejezetten létjogosultsága, ha az olyan sokcsatornás hang formátumokat is kezel, amit a pi-n lévő hdmi nem tud pass through módban kiadni (pl. 8csatornás dts hd).

*: hi kifejezetten csak analóg stereo hangról van szó, ami a 12 bites beépített megoldásnál jobb, akkor valószínűleg többféle megoldás is elképzelhető. Én csak hdmi-vga+audio megoldással próbáltam ezt, meg monitor hangkimenetéről. Nem vettem észre bajt velük, persze nem is kifejezetten vizsgáltam, hogy mennyire szól jól vele a fülesem, nem emlékszem problémára.

Új hozzászólás Aktív témák