Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
puszta123
tag
Sziasztok, új vagyok a témában, most kezdtem el gondolkodni egy málna pc-n, mint otthoni fájlszerver és médialejátszón. A HSZ-ek mennyisége miatt inkább kérdezek, és ha van megoldás akkor linkeljétek nyugodtan.
1. Kérdés: megoldható e az, hogy a málnára rádugott külső vinyó tartalmát egyrészt a málnán futó media player (raspbmc pl.) le tudja játszani a TV-n (Samsung F6100), másrészt a vinyó tartalmát az otthoni hálózaton függő eszközökön is le lehessen játszani (tablet pl.), illetve torrent kliensként a külső vinyóra töltse le a filmeket, mindezt egyszerre. Illetve az is jó megoldás, ha a málnára rádugott külső vinyót látom a számítógépen és értelmes sebességgel tudok másolni rá (LAN-on természetesen).
2. kérdés: a hangot egy házimozin szeretném lejátszani, ami optikai úton kapja a jelet; az úgy megoldható, hogy HDMI-n keresztül a málnáról a TV-be, és onnan optikai kimenettel az erősítőbe továbbítom a jelet, amit ő majd dekódol magának.
3. kérdés: lejátszást és a torrentet tudom telefonon keresztül vezérelni (Windows Phone), és ha igen, hogyan, ha pedig nem, akkor mi a legkényelmesebb megoldás? (nem CEC-es a TV-m) A raspbmc vezérlésére találtam már programot, de ha mást is lehet vezérelni annál jobb.
Köszi a segítséget előre is, és bocs ha esetleg nagy hülyeséget kérdeztem
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen PC 9800X3D - RTX 5070 TI - B850 TUF - 32GB DDR5 - 1 TB M.2 SSD - 360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- i5 10500/ RTX 2060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3440, 90% Akkumulátor
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Titán dizájn, Pro kamera és Galaxy AI-512GB
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 16GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest